Наистина ли съм го осъзнала? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наистина ли съм го осъзнала?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1545 пъти
Забравила съм колко е сладко да направиш жест за любим човек! Чувството, че все още си скъп на някого.
Чак тайничко си задаваш въпросът: "Това аз ли съм? На мен ли се случва? "
Напоследък нищо хубаво не ми се случва! Ама, нищо! Чувствам се сама на този свят! Сякаш никой не може и не иска да те разбере! Все едно се натискам на всички да ме разбират и да се загрижат за мен! Толкова пък е гадно да те отблъснат, когато си разкрил душата си на един човек, който досега си смятал за приятел и любим! После и да покаже загриженост няма да е същото, нали?
Щом се обърнеш към семейството си или просто някой роднина разбираш, че всеки гледа себе си, а ти си просто тяхно "удобство" или "добавка", която им е дадена отгоре и те искат да използват възможно най-благоразумно за тях, но не и за теб! И си сам! И как да не изпаднеш в трагично положение и да продължиш? То изобщо има ли такъв вариант или просто шанс?
Кое е истинско и фалшиво? Истинските хора бягат ли от това да поемат нечия "тежест на гърба си"? Ще ви кажа! ... Да! Бягат, защото си имат собствени проблеми, за които едвам им стигат силите, за да запазят своето равновесие! А ние тежките случаи ще нарушим това равновесие, затова бягат!!! Бягат, но един ден съдбата ще ги "сграбчи за кракът" и ще се наложи да спрат да бягат, а да погледнат реалността в очите! И те ще бъдат като нас тежък случай!
Спомняте ли си период от живота ви, в който сте отблъснали човек, който отчаяно е имал нужда от помощ? ... Оставям разстояние, за да си помислите! ...
...
Толкова достатъчно ли е? Ако не си спомняте, значи или сте много добър човек, или имате слаба памет!
Аз лично, колкото и да ми се иска да вярвам, че съм много добър човек, знам че има някой момент, в който не ми се е занимавало с проблемите на другите! И със сигурност съм допуснала тази грешка! Казвам грешка, защото сега осъзнавам истината, колко е необходима една духовна подкрепа!
Дори сега се сещам как вместо да помогна на човекът съм го карала да се чувства още по-нещастен! Да! Грозно звучи, знам! И сигурно ще кажете, че си заслужавам сега нещастието на този "самотен шум".
Но ще ви кажа, че всеки е допускал тази грешка в живота си, волно или неволно! Но аз поне знам, че съм се стараела да бъда добър човек и да помагам с каквото мога!
Едва сега се замислям, ами къде е моят живот? Егоистка ли съм, че си задавам този въпрос?
Всеки в един момент трябва да бъде малко егоист, така се откъсват от семейството, в което са живеели до сега и създават свое собствено!
Така, какъв е изводът? Всеки преди да създаде свое семейство е бил егоист!
Самата мисъл, че мислиш за егоист себе си в първия момент, в който
осъзнаеш, че трябва сам да си помогнеш и виждаш в очите на другите това от което самите те имат нужда!
Това е момент, в който си мислиш, аз съм егоист мисля за себе си, трябва да им помогна, но осъзнаваш, че няма кой да помогне на теб, освен теб самия!
Ти вземаш решението да търсиш, да се развиваш, да рискуваш, да бъдеш един и единствен! Това което не те убива те прави по-силен! Да, вярно е, но си много слаб преди това! И трябва да съумееш да запазиш своето равновесие, като бягаш от "тежките случаи"! Наистина ли ще избягаш или ще приемеш реалността?

Не бива да се вкопчваме, не бива да се доверяваме прекалено, да даваме въздух на връзките ни, за да запазим енергията и страстта!
Това ли е всичко? За такива "тежки случаи" е трудно това да се случи!
Не знам за друго, но знам сегашното ми положение, а то е толкова далеч от това което искам! Ала знам, че е най-добре за мен в момента! Като си сам е много лесно да се довериш на някой, който не познаваш много добре! Това се нарича момент на уязвимост, в който много лесно можеш да сбъркаш в преценката си за отсрещната личност! Не винаги този, който ни помага отсреща в такъв момент е много добър човек, затова трябва да сте внимателни!
Винаги съм си мислела, че ако кажа това което искам на половинката си, той ще се стреми да бъде такъв! Но се получава пълен обрат на това, което искам.
А аз не искам много искам нежност, вярност, ласки, любов, разбиране, подкрепа, чувства, секс, да ме кара да се чувствам единствена, красива, а и наистина да ми го показва, като котенце да ме гали!
А това, което получавам всъщност е хлад, подаръци, цветя(които също са важни, но не са фактор на връзката)гушкане, да много гушкане, но без секс, без ласки и всичко онова, което изброих, без разбиране, а напротив не разбиране и мачкане и то в лош период за мен( от работа или семейство, без значение), неизпълнени обещания, смачкване на самочувствието, сякаш съм средство за приготвяне на всякакви гозби или майка номер 2, красивите жени пред които сякаш бледнея в очите му(и като казвам красиви не значи, че аз съм грозна, а просто други красиви момичета или по-точно всяка втора).... май станаха достатъчно няма да изброявам повече!
Как да не избера да съм сама? Къде е моят любим? Свършиха ли се тези мъже? Искам дете, с което да запълня един ден пълното щастие и любов на своята незаменима връзка! Не искам да бягам след някой, а някой да бяга след мен( с условието, че след като ме получи, не си мисли, че може да си прави каквото иска с мен и че е получил това което иска и това беше, аз не съм средство или играчка, която просто много е искал и е получил),
да ме глези като котенце и обича и закриля повече от себе си, а аз ще бъда, кротка и вярна цял живот! Приятелите му да не заместват моето присъствие (ще ги уважавам като мои, но семейният човек си е семеен).
Много ли искам, нали това което искам и аз ще го дам! Давала съм го и ще продължа да го давам, но искам и на мен накрая да ми го дадат!
Вярвайте ми, въпреки, че осъзнавам всичките тези неща не мислете, че ми е лесно да мисля правилно и да вземам решения! За мен лично е по-лесно да ми го кажат, отколкото сама да стигам до извода, защото винаги зад него се крие въпросът: "Ами, ако не е точно така, ако греша? " Винаги ще си остане съмнението, затова е по-лесно да попитам някой друг, който вижда от друг ъгъл самата ситуация! Затова ви моля за отговор на въпроса ми!
Мислите ли, че всичко това е точно така както съм видяла разбрала?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09ce4c0e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Насълзиха ми се очите като четях историята ти, къде са свестните момичета като теб, ти си един много хубав човек, пожелавам ти да откриеш твоята голяма любов!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 10dd13c932
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Благодаря ти Номер 1. ;(

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 43ffb6ed35
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   " аз не искам много искам нежност, вярност, ласки, любов, разбиране, подкрепа, чувства, секс, да ме кара да се чувствам единствена, красива, а и наистина да ми го показва, като котенце да ме гали! "

Ти на това "не искам много" ли му викаш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2fc5b85b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следващият път просто напиши историята си под формата на електронна книга направо. Кой има толкова време и интерес да чете терзанията ти, за по-лесно отиди на психолог.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 10dd13c932
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката :" нали това което искам и аз ще го дам! Давала съм го и ще продължа да го давам, но искам и на мен накрая да ми го дадат! "
Нали това казвам приятелю, ако ти се струва много, значи си един от поредните хора, които искат само да им се дава без да дават! А да мачкат!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bcfef721e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3, тъй като авторката пише емоционално разказа си, е допуснала смислова тавтология. Любоя, вярност, подкрепа. Ласките и сексът са лесни. ;)) Авторке, много си права, не се чувствай виновна заради изискванията си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bcfef721e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, тъй като авторката пише емоционално разказа си, е допуснала смислова тавтология. Любоя, вярност, подкрепа. Ласките и сексът са лесни. ;)) Авторке, много си права, не се чувствай виновна заради изискванията си!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ac682f2f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Водолей ли си? Защото те като мен много размишляват и анализират, а ти също прекалено много размишляваш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 076a27339c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря за разбирането норе 6. и за съветът! :-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 076a27339c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Номер 8 не не съм водолей! Стрелец съм, просто реших да споделя мнението, принципите и желанията си! Съжалявам, че е толкова дълго, може би само по себе си личи колко неща съм таяла дълго в себе си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker