Омръзна ми. Какво да правя,за да ме уважават? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Омръзна ми. Какво да правя,за да ме уважават?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1581 пъти
Омръзна ми да се отнасят с мен с неуважение. Аз съм жена на 24, изключително усмихната, позитивна, енергична. Хората ме харесват и не ме вземат особено насериозно. На предишното ми работно място бях непрекъснато юркана, защото бях много добра и този да заместя, на онзи да помогна. В един момент не можах да издържам на напрежението и напуснах. Не искам да бъда унижавана, не искам да ме мачкат. Сега имам нова работа, нови контакти. Промених се и вече гледам да не съм прекалено добра и отворена към хората. Да има някакви граници кое е ок и кое не. Още от начало гледам да покажа характер, да ме вземат малко по-насериозно. Да получа респект. Но ако започна да се държа прекалено дистанцирано, виждам че не ме харесват. Започват се приказки зад гърба, физиономии. Просто как да намеря мярката. Няма от кой да взимам пример. И майка ми и баща ми са добряци и са цял живот мачкани общо взето. И са ме възпитавали все да прекланям глава, аз не живея с тях вече де. Искам да бъда взета насериозно и в същото време да ме харесват- възможно ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0f4e90b6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баланса се намира, когато правиш това, което ти желаеш. Ако окажеш слабост и състадание ще бъдеш 'ударена' от този към когото си го проявила. Аз 'галя' и 'удрям'...и ме уважават...;-)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 677fc47b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да те уважават, трябва да уважаваш себе си.
Постави си граница кое докъде може, и докъде не.
И пред работодатели и пред колеги и изобщо с хората, които живееш и общуваш. Научи се да казваш "не" когато е необходимо. А не да казваш "да", от страх, че няма да те харесват и ще те отхвърлят... Хората инстинктивно усещат кой не се уважава и отстъпва, и някои му се качват на главата.

А границата я знаем по вътрешен път. Не се страхувай, че ако откажеш /нещо/, няма да те харесват...и да не те харесват, какво от това. Някои ще те харесват, други не. Винаги е така...важното е ти да обичаш, уважаваш и харесваш себе си. От това зависи отношението на другите ...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 50200e4e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не питай какво да направиш, за да те харесат. Питай какво да направиш, за да харесат сами себе си.. и те ще те заобичат! :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bedfaccd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво е, да бъдеш добра с хората. Представям си от кой тип хора си. Но много от заобикалящите ни са лицемерни, използвачи, завистливци и предатели. Затова бъди все така добра, защото това носи само позитиви и чувството е приятно, особено когато идва от душата, а не защото така трябва. Но имай собствено мнение и го отстоявай. Не се съобразявай и не прави компромиси с неща, които не ти допадат (става на въпрос когато нещо се опитват, да те използват, да се подиграват и т. н. ). Аз съм мъж също на 24 и бях такъв, но някъде до 4-5 клас или малко по-голям. Използваха ме за какво ли не, но с времето като наблюдавах хората и своите грешки постепенно се научих, да не допускам, да бъда мачкан. Но иначе и аз съм като теб. Няма абсолютно никаква злоба в мен и съм готов да помогна на всеки, но просто преценявам какво би ми коствало.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a671acf4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Коментарът на № 2 е много точен. Другите те уважават точно толкова, колкото и ти самият се уважаваш. Човек се учи как да уважава себе си, как да казва " не " или съответно "да". Научи се да бъдеш и по-наблюдателна. Превантивно се дръж на дистанция. И предварително преди да направиш нещо си задай въпроса не дали ще те хареса човекът отсреща, а дали съответните думи или действия ще ти донесат позитиви или негативи. Научи се да се пазиш. Научи се да разпознаваш усмивки и гласове. Помисли си последния път, когато някой ти се усмихна и те помоли да свършиш нещо. Защо го направи той- защото много те харесва или от собствен интерес да свършиш определено нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker