Продaдохa ли бъдещето нa Бългaрия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Продaдохa ли бъдещето нa Бългaрия?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1433 пъти
Интересувa мнението ви зa глaсувaният дълг от 16 милиaрдa левa. Зa или против сте? Кaкво добро/лошо ще донесе товa? Кaкво смятaте, че ще се случи с тези пaри и съответно кaк виждaте Бългaрия след около 20 години? Необходим ли е този кредит? Смятaте ли, че неминуемо ще бъде обявенa нa търг стрaнaтa ни след време?
Изобщо всякaкви мнения по въпросa, добре дошли. Към моментa ще зaпaзя моето лично.
Предвaрително блaгодaря нa отзовaлите се и моля, дa се aргументирaте!
Модерaтори, моля дa бъде одобренa темaтa, вярвaм, че кaсaе всички ни и би било добре, дa се обсъди и от чaст от нaродa!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e9738f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Бъдещето на България е продадено (в минало свършено време ) много отдавна. Тези пари са просто за плащане на стари дългове (рефинансиране) като се използват по-ниските лихви за страната ни в момента. Пестим така над 2 милиарда. Остават едни 4000 к, които отиват заряди харчовете на Олигарски и компания, обещаните високи пенсии и огромните дупки в бюджета.
Няма лошо да се взима кредит, ако той не се изконсумирва. Можеш да вземеш пари за стари дългове като сега, но най-добре е да се вземат за инвестиции в инфраструктура и образование. Така правят богатите страни, а бедните като нас и Гърция го раздават на електората и крадат. България има сравнително малко кредити, но проблемът е в тяхното харчене - все за пенсии и социални помощи, за да си мълчи електоратът като опоцкат останалото за държавни поръчки при Батко и Братко. Червените и хортата на Доган така са свикнали, това е техният бизнес модел. Ти си по-малък и не помниш, но по- възрастните това го знаем. Поне 4 пъти съм сводетел как свиват байряка като не остане нещо за крадене. Почнаха 1989 г., оставяйки страната с 10 мил. Долара дълг, който тогава са над 80% от БвП, кногократно идваха и си отоваха, оставяйки само костите и подкупвайки трохи електоратчето. Гнусни гниди и изобщо не се чудя и мая, че този път са ни оставили с 16 мил. дупчица, надминаха себе си за 1 г. Дори Мишката беше по-скромен навремето и ни назоби само с 8, 5 милярдчета, а тези за 1 г. излапаха двойно.... подкупиха с нереално ниски цени на тока и пенсиики, сега получаваме сметката. Честито - спестихме 20 лв. за ток, взехме 40 лв за Коледа и назобихме децата си с милярдчета - в това тези хора са специалисти и от 60 г. живеят на кредит, а ти си техният гарант и ще плащаш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e5282cf12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Тук не става въпрос за това, че страната е купена или продадена. За съжаление ние не сме като печеливш испански или английски футболен отбор, който може да се купи. Влагането на инвестиции тук, дори и да е с патриотични подбуди, гарантира тяхната загуба.
Както предния коментар (номер 1) изтъква, тези пари няма да се използват за инвестиции, а за решаване на спешни социални проблеми- пенсии, здравеопазване, държавен сектор. От строене на пътища, метро или железници пари не се правят. Напротив- в повечето страни по света тези неща са сусидирани от държавата и следователно са на загуба. Например метрото в Париж сериозно обмисля дали да не стане безплатно, тъй като то така или иначе се субсидира от общината и премахването на всички допълнителни разходи (като хора и устройства за контрол на пътникопотока) всъщност намалява разходите.
При нас пари за рентабилни държавни инвестиции не се предвиждат. Управляващите от всички партии искат само пари за потушаване на социалното напрежение и проекти с трудно или невъзможно изчисляване на тяхната полза, които обаче изискват участие на фирми подизпълнители. Затова всички партии или депутати са въвлечени в тези фирми. Това е законен начин за мълниеносно забогатяване с готови пари.
Така че, авторе, нищо не се е променило, само сме се завъртели в същата спирала, но по-нагоре или по-надолу в зависимост от това как искаш да тълкуваш времето. Докато обаче пазим естествено Европа от Азия все някой ще плаща.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 83658caa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Всеки, който иска да прецени външния дълг на България спрямо другите държави - да влезе във всеобщно известния сайт уйкипедията. Там много добре е показано всичко. Та да се хваните за главата, която медийната пропаганда ви омагьосва. Само Великобритания има 420 милиарда дълг. В Люксембурк дълга на всеки човек се пада 3 милиона. Има държави, които дълга им в проценти надвишава многократно БВП. Че Гърция е едно джудже спрямо тях. А световния безнадежден полицай - САЩ да не видите. Ние сме в една финансова пирамида. Заразлика страните от БРИКС. Но всеки трябва да знае, че тези пари така или иначе е невъзможно да се върнат. А пък, че балона ще се спука, ясно е. Така че не се притеснявайте за далечното бъдеще на България с тея заеми. Лошото при нас е, че както каза коментар номер 1 - ние не правим нищо с тези пари. Ние нямаме никаква индустрия, земеделие, енергетика. Нищо. Всичко се краде и разпределя. Ама не, не социалистите го правят това. До такова положение сме го докарали, че то няма с какво още да лишиш народа в името на някаква реформа, няма с какво още да го органичиш, защото те хората не издържат, едвам оцеляват. Това е истината. Демокрация в системата на капитализма ще видим през крив макарон. Няма как да стане. Какво възраждане, каква революция трябва да стане, не знам, но и българите не останаха. Нищо общо нямаме за следваме. Заедно, трънци. Търсете изход.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dce41dc13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като ви измислят ДДС и за въздуха ще видим за какво рефинансиране мечтаете от 1 до 3, тези 16 милиарда ще ги връщате вие, аз и 50 поколения след нас-най-малко!!! Парите вече ги изядоха Боко и Ко

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e9738f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4, Бойко за 2 месеца ли ги изяде? Идва да им огася пожарите на червените популисти. НА ТИ ЕВТИН ТОК - излиза през гъза. Можеха с наличните пари да субсидират тока на най-бедните да кажем. Аз имам пари, но те субсидираха и моя ток. Аз харча над 100 пъти повече ток от баба си и мен ме субсидират 100 пъти повече! Това какво е - няма го никъде.
Можеха да въведат по-ниски цени за първите 50 киловата да кажем - не, революция и евтин ток на калпак.
Най ме е яд не само, че са крадливо племе комунистите, а че са НЕКАДЪРНО КРАДЛИВО ПЛЕМЕ.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2112894e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Финансите са просто нещо, казвам ти го като финансист. Кредитът сам по себе си няма как да е нито добър, нито лош. Лош и добър е начинът, по който харчиш парите от кредита.

Ще ти го обясня с метафора. Аз например съвсем спокойно мога да отида в някоя банка и да си изтегля 100 бона, никакъв проблем. Само че какво ще правя после с тези пари? Има два варианта - да започна всеки ден да ходя по скъпи кръчми, бардаци, да се друсам, да си купя нова кола за 60 бона, която освен, че няма да ми носи пари, ще ми гълта адски много за поддръжка и т. н. и т. н. И точно за 2 седмици парите ще ги изхарча дори без да се напъвам да харча максимално, защото ако се напъна и за половин час мога да ги изхарча. Оттам нататък обач какво става - нямам пукната стотинка, а сам дългове. Айде колата ще я продам за 40-50 бона, но и тях ще ги изхарча за още 2 седмици. И после само дългове, никакви активи, никакви приходи и съвсем никакъв изглед да ги връна в следващите 100 години. Ще се почнат едни запори, едни заплашвания, едни лишения, от които и децата ми няма да се спасят.

А другият вариант е да ги инвестирам разумно в бизнес, в някакви активи, тези пари да ми носят печалба. Тогава без проблеми ще си върна заема за няколко години и ще си остана с активите и доходите от тях без задължения.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e9738f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Страхотен отговор на номар 6. За съжаление обаче парите вече са профукани по комунистически за социални цели и

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7388269ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6, и като е толкова лесно и просто, защо това не се прави масово в национален, в световен мащаб? Защо Щатите, Люксенбург, Великобритания и т.н., както казва номер 3, имат такива космически дългове и продължават да нарастват? Ти гледаш само събирането и изваждането на цифри: приходи/разходи и наистина изглежда много елементарно! НО! Пропускаш психологически, фактологическия и какви ли не други моменти, които са истинската "тънкост" на тези неща!
Според мен, системата е така измислена, че да си вечно в недостиг за да живееш нормално - и в персонален, и в национален и във всякакъв план... Колцина от натрупалите дългове са ходили по скъпи кръчми и бардаци, и са карали скъпи коли, както ти го описваш? Много голяма част от тях са РАБОТЕЩИ хора - инженери, учители, лекари и т.н. Спестявали са може би за образованието на децата си, ама ей-го - кризичка, туй-онуй (предизвикана пак от "Големите") и не само всичко се стопява ами и в дългове изпадаш за най-необходимото!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 69375d2ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Три думи и се махам: НОВ СВЕТОВЕН РЕД.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 168284fbcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 9, включи се с повече думи, моля! Обясни, което си нaписaл.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8deff795c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, той го може и 1 седмица, а ти се чудиш за 2 месеца? В случая тъжното е, че всяка днешна кражба се приема добре, ако бъде маскирана с обяснението "покриваме дупки заради кражбите на комунягите". Нека ти обясня нещо: дори ГЕРБ да управлява 60 последователни мандата, те даже и в последния ще "покриват дупките от кражбите на комунягите". Не, че онези изверги са откраднали толкова много, а защото това е най-удобното извинение за кражби у нас. "Покривам дупките от кражбите на предишния" или по-известно в партия ГЕРБ като "за това е виновно предишното правителство"!

Трагичното пък е, че някои хора не могат да излязат от двуполюсния модел: ако не си от ГЕРБ, си от БСП и обратното (вече очаквам да ме освиркат и пратят в Белене или Сибир, защото някои само това могат); ако онези вземат заем, е за кражба, но ако го правят нашите, е за доброто на държавата и т. н. Разберете най-после: няма такова неща като крадящи и градящи у нас! Всички дружно крадат, а нападките са като кеча в САЩ - режисирани! Щом го осъзнаете, ще започнете да осъзнавате нещата! Дотогава... ще четеете медийнопартийната пропаганда и ще скандирате "Да живее... (попълнете името на съответния партиен лидер или партия)! " Мислете, господа европейци! Мислете, но сами, а не чрез мозъците на политическата пропаганда и масовите медии!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 160cb25f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Според мен тия пари ще идат за комисионни на гласувалите "ЗА", както и за неплащащия никога за нищо герберастко-бесепарски електорат. Всичко е откраднато, вече се краде за напред. Схемата с КТБ беше толкова елементарна и НАЙ-СМЕШНОТО е, че номерът мина. Фалираме едни 4 млрд. и после ги връща държавата (ние) - чиста работа, същата като в момента. Взимаме еднио 16 млрд., връшаме ги ние, защото не очаквам евтините проститутки в парламента да ги освоят или върнат. А още по-смешно е като почнат да се оправдават с предишните правителства като "5". Една проститутка ги е раждала всичките, помнете това. Ние рано или късно ще претърпим катарзис. Войната е въпрос на време, а когато тя дойде Украйна ще ни се стори като детска градина. Просто ще имаме едни 20% работещи хора, които ще трябва да плащат за останалите 80%, а това математически и най-вече БИОЛОГИЧЕСКИ няма как да стане. Добавете и новите вълни от емигранти, които трябвало да достигнат 100 000. Може да звуча като лунатик, но най-доброто, което можете да направите е да си купите оръжие, да се научите да боравите с него и да чакате. Защото, ако не го направите по-добре си нарамвайте жените и децата и бягайте. Още сега. Тук ще стане страшно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e9738f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 13 - каква беше алтернативата при КТБ? Да не забравяме КОЙ допусна да се случи тази история.
Сега идва ново правителство и какво да правят -да кажат на хората да пият една студена вода?
Ами нали ако не си вземат парите хората от банката, утре ВСИЧКИ ще си изкарат парите от банките.
НЯМА БАНКА В СВЕТА, която да може да устои на това.
Ти като си даваш парите в банката като спестявание, тези пари са дадени вече като кредит някому. Не повече от 10% от парите стоят в банката и това е добре така - нали трябва да се въртят в икономиката.
Ако всички хора се паникьосат и си изтеглят парите, не 4 милиарда, 100 милиарда няма да ни стигнат.
В случая избираме просто по-малкото зло...

Ти как би постъпил ако трябваше да управляваш сега страната?
Имаш 12 милиарда стари кредити с високи лихви, а сега лихвата е 1, 5% - защо да не рефинансираш тези стари кредити?
Оставили са ти предишните управляващи 4-5 милиарда задължения - ТРЯБВА да ги платиш.


Не се притеснявай за биологическите неща - у нас производителността се увеличава непрекснато. Преструктурира се икономиката в посока отрасли с висока добавена стойност - само за 10 г. производителността се е увеличила почти двойно, а възможностите са големи, защото виждаме високо развитите държави - там пройзводителността е ТРОЙНА на нашата -имаме огромен луфт нагоре, така че ще успеем да платим тези кредити.
Освен това никой не е казал, че увеличаването на населението става само чрез раждаемост - има само в Украйна над 1 мил. българи - да докараме 300 хил. млади и високообразовани - ето ти.
От целия бивш СССР можем да си докараме на кило мозъци направо и квалифицирана работна ръка. Едно бебе трябва да го храниш и образоваш 30 г., за да ти даде нещо - още утре като ни потрябват можем да си селектираме качествени емигранти и пак няма да умрем :)
Kaква война те гони???
Та ние нямаме оръжия да я водим и нямаме с кого...
На границата с Гърция са разположени оръжия земя-въздух от ВСВ ха-ха...гърците нямат пари да ни пуснат някоя и друга бомба - ще им трябва заем.
Сърбите също не им се занимава с война вече.
С братята от Румъния сме разделили отдавна каквото искаме да делим
Турците и сегашните малцинства и територии не могат да си овладеят, та за нас са умряли.
Македония ли ще води война с нас?
Русия? Ами те докато запалят самолета, американците ще са ги видяли по сателита и ще са им пратили 10.
Трябва да стане ядрена война, за да изгърми точно България, но тогава и без това всички сме мъртви - тъкмо няма да си плащаме кредитите.
Идваме на темата - защо да не вземем сега едни 16 милиардчета, нали по твоята теория и без това сме мъртви и няма да ги връщаме

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: faee3c174f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   от 6 до 8

Ами сещай се защо не се прави. Аз ако съм министър-председател, мога да ги инвестирам в икономиката тези пари те да допринесат за бизнеса, да се увеличат държавните приходи, да се откриват работни места и т. н. Така парите ще се възвръщат, което е добре. НО е добре за държавата, за икономиката, за хората. Ама мен като министър какво ме топли тази работа? Вярно, ще ме изберат още един мандат, ама аз все пак освен заплатка каква изгода имам?

Пък ако искам да имам и аз нещичко от цялата работа (а повече искат, повярвай ми), ще си назнача едни фиктивни лица в едни фирмички, ще има дам малко поръчици, това-онова. Ако даден обект може да се направи за 1 млн, аз ще му дам 10, останлите 9 ще си ги поделим под масата и т. н. А после хората да си връщат 9-те млн плюс лихвите, ама нали ще има нечищко за мен.

В първия случай всичко е перфектно - хората връщат, но има реална изгода, реален актви насреща, това е работа, това са доходи, това е стандрат на живот.

Във втория случай хората имат предимно дългове и почти никакви активи на среща. А тези дългове трябва да се плащат, само че като няма активи, няма и работа, няма икономика, няма доходи. И съвсем естествено възниква въпроса от къде, след като няма икономика.

Ей това исках да кажа, ама не си ме разбрал достатъчно добре. Финансите сами по себе си са прости, но сложен е въпроса с морала и политическата воля.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3266869dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Бъдещето нa бългaрия е отдaвнa продaдено. Мисля, че не трябвa дa се вземaт тези 16 млрд. левa, зaщото още повече ще зaтънем финaнсово. Нищо чудно след 20 г. бългaрия дa бъде обявенa нa търг. След 20 г. тук ще имa сaмо цигaни и турци, но товa не ми пукa, тъй кaто aз отдaвнa ще съм се мaхнaлa оттук.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 83658caa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Коментар номер 14.

13 е напълно прав. Спри с писането на пропаганда и безсмислици. От километри ти личи, че си партиец и имаш някаква далавера, но както и да е. По-очевАден факт, че се топим със светкавични темпове не знам дали има. Остават циганите и голяма част емигранти. За какво производство най-вече лъжеш? Напротив, заедно с интелигенцията ни отиде и пазара. Добави, че няма никакъв контрол и всеки обира квото остане за себе си. Корупция на макс.
Коментар 13 е прав. Ние няма да воюваме с другите държави, ами помежду си. С граждански войни. Едните ще искат с НАТО, другите с Русия.. А Русия, ако пожелае да ни завземе.. то ще е за 1 ден. Американските самолети докато престигнат, нас няма да ни има. И недей да мислиш, че заради нас ще се изправят пряко срещу Русия. Напротив, те готвят сценарии, подобен на Украйна. Ще воюват на наша територия с нас. Както сега в Украйна.. Но... Но ако Русия реши да нахлуе, НАТО в Европа го няма.
Другото е, че и Турция може да ни завладее.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e46a53bd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   И кaкъв е изходът зa млaдите?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker