Злоба и агресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Злоба и агресия
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1497 пъти
Забелязвате ли, колко агресивни са станали хората? Ходиш по улицата и като се разминавате, няма да се помръднат, а ще те отнесат, готови са да се заяждат за всичко без причина. За карането на колите, да не говорим. По опашки се бутат и ако може ще се прередят, сядаш в автобуса до някой, разширил се, нарочно не иска да се събере малко. В дискотеките и най-вече в чалготеките направо открито търсят конфликт. Но пък ми прави впечатление, че много от тези агресивните се държат така само като видят някой по-скромен или по-слаб. Аз самият имам вид на по-свит човек, но всъщност съм спортист и не ме притесняват такива хора. Просто избягвам, да влизам в такива абсолютно малоумни конфликти. Случвало ми се е няколко пъти, да се скарам, но не и да се бия заради такова нещо и именно тогава забелязах, че тези агресивните доста бързо омекват. Ще дам няколко примера. На скоро седя в един автобус и до мен седна някакъв турски студент и нарочно се разшири и ме избута. Погледнах го, направил една нагла физиономия. Казах му да се събере малко с твърд глас и веднага омекна и се извини. Веднъж пак се качвам в автобус и виждав, че на четворката има две свободни места, а другите са заети от момче и момиче, за коите не разбрах, дали са гаджета или не. Но като седнах срещу тях, момчето ме изгледа изключително злобно и ми каза, че имало и други места. Явно искаше, да се направи на отворен пред момичето, но не му се получи номера и си остана като гръмнат след отговора ми. Веднъж с един приятел вървим по улицата и седят някаква мъжка компания и то забележете... мъже сигурно на по над 30 години. Забелязах, че единия ни гледа много злобно. Аз погледнах към тях и този същият веднага скочи, какво съм бил гледал. Тогава бях готов, да се бия, ако беше посегнал, но като видя, че не сме се смутили или уплашили веднага се укроти, а другите около него, дори се чудеха, защо е реагирал така. Знам, че темата е малко глупава, но може би на много хора им е направило впечатление, че това е неразделна част от нашето ежедневие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: e55906dd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Много вярно наблюдение! Може би лошата икономическа ситуация прави хората такива. Като добавим и грубиянския ни Балкански манталитет, става взривоопасна комбинация. Аз живея извън България, идвам си рядко и всеки път грубостта на хората ме изненадва неприятно. "Ключът към успеха" е да не им влизаш в тона и да се държиш изключително любезно. Това ги обезоръжава.
С мускулести бабаити, налитащи на бой нямам опит. Сигурно твоя подход е верния.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 034ba7332e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Имам същите наблюдения. Много силно впечатление прави това с разминаването, че дори и момичета се блъскат. Всеки един българин си мисли, че другите са му виновни за проблемите. Ето, номер 1 е написал точната причина. Мизерията е майка на всяко зло. Трябва да се подкрепяме, не да се мразим. На богатият запад не му изнася тук да има хармония.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e160c22857
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не е глупава темата, пълно е с такива навсякъде.
В автобуса и на улицата не е страшно, но ако ти е в работата или не дай Боже в къщи, тогава е лошо.

В рейса сядам само на единична седалка. Дори и да не се е разперил човекът, не е нужно да се бутаме и да се притесняваме взаимно. На улицата, ако е навалял половин метър сняг и има пътечка само за 1 човек да мине, като се разминават 2-ма човека, трябва да се нагази в снега, така беше в нашия квартал... и, като си вървя по пътечката и видя, че отсреща се задава човек, изпадах в ужас... направо нагазвах през снега дори преди да е приближил, за да не гледам как ме отнася,
или слизах долу на платното, пак газейки в половинметровия сняг. Предпочитах да се намокря, да ми влезе сняг по краката, отколкото да гледам как човекът срещу мен, за да не отстъпи 1 крачка, ме "отнася". Така че добре те разбирам...

Хубаво е, че си отстояваш правото "да бъдеш и ти човек", без агресия и злонамереност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 024515d519
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пресен пример от вчера.. в автобус 72..

една госпожа седнала на пурвата седалка, точно зад шофьора, момче застанало най-отпред до шофьора и разпитва къде да слезе, че не знае спирката и застанал отпред, за да може да вижда..

Жената казва:
- Вие защо седите там? Там не може да се стои..
Момчето казва "Забранено ли е, госпожо? Къде го пише?"
и дамата отговаря:
- Ами не можете да стоите там, редно е да го знаете

е така ни в клин, ни в ръкав го изцепва.. И аз напук, застанах и аз до момчето.. ей така от съпричастност.. заради злобната лелка, която очевидно е станала с д-то нагоре сутринта.. и сега момчето й е виновно..

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c17324aefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Благодаря за отговорите ви! Но мисля, че това по-скоро се дължи на просташки манталитет, а не заради финансови проблеми. По този грозен начин се държат и много богати хора, дори такива, които се водят за интелигентни. Сред всички балкански народи съм го забелязал, а и сред не малко англичани, холандци и руснаци. При тях е ппо-скоро горделивост, а при нас от просташка злоба, зад която се крият комплекси и страх.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c17324aefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да, има и агресивни дъртофелници. Веднъж един нагъл старец май сбърка с кой да се заяде. Взе да се зъби на един младеж, който май си беше противообществен елемент. Но в случая младежът нямаше никаква вина, а дъртакът търсеше конфликт. Получи конфликта, който търсеше, но получи и разбит нос, сцепена вежда и няколко храчки в лицето. Направо си умрях от кеф.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c2ff5ee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Всъщност при №4 лелката е права. До шофьора не се застава защото му пречиш да гледа страничното дясно огледало, пречиш и на това да види в централното огледало, в което се вижда вътре в автобуса, дали всички слизащи са слезли. А и най-голямата грешка е да говориш с шофьора, отнемаш му вниманието. Едно време когато лелката е била млада имаше табели в автобусите с надпис "не говори с шофьора" това е запомнила лелката и се опитва да научи и вас.
Авторе не е просташки манталитет, а избиване на комплекси от чувство за малоценност поради липсата на достатъчно средства или кратко наречено-финансови проблеми, това че ти смяташ някой за богат не значи, че той има самочувствието на богат.
Само това, че някой те гледа означава, че те преценя, което веднага води комплексаря до защитната реакция "какво гледаш".

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 78258591e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Разхождам се.. По едно време слушам" Какъв е тоя бе? Хахахха Я го гледай, ходи като абитурент. "Бяха 3-ма мъже на по 35 год. и си мисля, " Добре де, ако не бяха 3-ма а беше сам дали щеше да ме гледа така? "

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c17324aefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, от комплексари какво очакваш....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e6a20d2bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Абсолютно съм съгласна, че е до манталитет. Маниери с пари не се купуват.

Това, което ме притеснява, е с времето и с всеки следващ сблъсък с такива индивиди, злобата и агресията в мен нарастват. Махни че ми се вдига кръвното, ами започвам да фантазирам за отмъщение. Просто знаемявам като видя грубост и злоба и не мога да реагирам на момента. И контрата някак остава в мен. После ми трябва време да се "изчистя" от нея.

Вчера един такъв селски богаташ ме изнерви и още мисля за него, отврат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker