Домашен любимец. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Домашен любимец.
преди: 9 години, 2 дни, прочетена 1574 пъти
Почти тийнейджърка съм, а от две години и половина имам малка сестра. Чрез нея успях да докажа на родителите си, че съм отговорна и мога да се грижа за животно сама.
Блокът ми е малък и от него са заети само още 2 апартамента, освен нашия, които са на първия етаж, а аз съм на 3. Жилището ни е 110 кв., а извън тях имаме и двор на жилищния комплекс, в който мисля да пускам кучето ако иска да спи през лятото, защото е затворен отвсякъде, освен една пролука, която води до улица, по която минават 3 коли и то не всеки ден. Искам домашен любимец. Повече си мисля за куче, но проблемът с породите е голям. Ако зависеше от мен щях да си взема голдън Ретривър, защото мога да му отделям по колкот време е нужно. Но мама не иска да прави цялостен ремонт на сравнително новото ни жилище (от 2007), което ме разколеба. Тате е съгласен с йоркширски териер или котка, защото през целия си живот е имал котки. За котките не ме интересува толкова породата, но ме притеснява това, че сестра ми постоянно ще я дърпа за опашката и котката ще реагира лошо.
Породите кучета на които се спрях са голдън Ретривър, китайско голо куче (но не си представям как го галя, ше галя кожа), ирландски сетер, кокер, болонка, йорки, Чихуахуа, мини шпиц.
Коте бих осиновила от приют, защото те като че ли са по - добри, а и не изискват толкова грижи, колкото персийската или анголската. А и за котките знам, че не е важна породата, а характерът.
Надявам се да ми помогнете с избора, защото животните не са играчка, с която да си играеш и да хвърлиш, а нещо като бебе, което не пораства и живее около 15 години.
Моля модераторите да публикуват историята, защото каквото и да чета за породите, знам, че най - много мога да науча от хората с личен опит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 ден
hash: a983a9acd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами така както го описваш за мен е най подходящ йоркширския териер. Не се разхожда много, но много време може да си играе. Дори сестра ти да го дръпне за опашката или друго то няма да реагира като пинчера, чихухуато или котката. А и с този ремонт.. Определено йоркито е най подходящо.

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: aaebf18f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определено за мен не е йоркширски терир, та те са толкова болнави... Искам голямо и здраво куче, а за ремонта не ме интересува толкова. Имам много място, а тези йоркитата даже не приличат на кучета. Имам много време да го разхождам кучето. Падам си по по - големите породи.

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: aaebf18f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Определено за мен не е йоркширски терир, та те са толкова болнави... Искам голямо и здраво куче, а за ремонта не ме интересува толкова. Имам много място, а тези йоркитата даже не приличат на кучета. Имам много време да го разхождам кучето. Падам си по по - големите породи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 ден
hash: 0d246ded3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   малките породи кучета не са подходящи за хора с малки деца - махни болонката, йоркито, чихуахуато и мини шпица. Китайското голо куче не е игриво изобщо, а и няма козина, което за теб е проблем, махни и него. за кокерите казват, че били агресивни - махни и тях. сега трябва да избереш между ирландски сетер и голдън.
колкото до котките - персийските и ангорските са много добри с малки деца. котките са по - независими и няма да си играят толкова, а ако сестра ти им пречи ще я драскат и хапят. вземи си куче, вече ти казах между кои да избираш

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: b0eacf8caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Йоркитата са предпочитани от хора с малки деца, не се скубят, но често пишкат, болнави са, най - вероятно и с тях ще трябва да правиш ремонт защото бавно се научават. много хора спорят, аз няма йорки, но имам наблюдения над породата - по скъпи са и от голдън, трябва да се къпят всяка седмица, всеки ден трабва да се тешат и да им се чистят ушите и очите.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 ден
hash: b0eacf8caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Йоркитата са предпочитани от хора с малки деца, не се скубят, но често пишкат, болнави са, най - вероятно и с тях ще трябва да правиш ремонт защото бавно се научават. много хора спорят, аз няма йорки, но имам наблюдения над породата - по скъпи са и от голдън, трябва да се къпят всяка седмица, всеки ден трабва да се тешат и да им се чистят ушите и очите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 ден
hash: b0eacf8caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Голдън ретривър - ако видите че прави бели внкъщи го пуснете в двора. :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: b0eacf8caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Препоръчвам ти далматин (далматинец)

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: 0d246ded3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кучето за теб е далматин. Произлиза от климат близо до нашия, има слаба миризма, не се скубе много, любвеобвилен е, не предизвиква алергии и е голям красавец. Живее 10 - 15 години, лесен е за обучение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 ден
hash: 0d246ded3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вземи си American bully.
Имат 5 размера:
Pocket (Джобен) - женски - под 16 инча, мъжки - под 17 инча
Standard (стандартен) -женски 16 - 19 инча, мъжки - 17 - 20 инча
Extreme (екстремен) и classic (класически) са същия като стандартния, но са различни на външен вид.
XL Bully - женски - повече от 20 - 22 инча, мъжки - повече от 23 инча.
Виж повече за породата в интернет, скъпи са, но си заслужават. Привързват се към стопанина си и го защитават. Ръмжи и скача на непознати. Мисля, че една такава улица с малко хора е много подходяща за него. Има много мускули. Не знам дали е подходящ за една тинейджърка, това не е елегантно кифленско кученце, а грубо куче.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59bc81b4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей!
Преди една година си взех коте! И аз бях като те не знаех каква порода да е но повярвай ми и даже и коте да е а не куче е по добре да е породисто! Аз си взех бритнска късокосместа! Да малко по скъпи са но са уникални животни в истинския смисъл на думата! Не пуска много косми поне моето не! Лошото е че поне моето яде само роял канин за британски! Но просто вече обожавам животните! Майка ми като малка е имала болонка и е била доволно и затова не понасяше котки! Но като го взехме просто се влюби в него! И моят баща е като твоят и той е имал само и то много котки! За куче мога да ти препоръчам йоркшерски териер, голдън ретривър, пинчер, болонка! За котка не ти препоръчвам да си ввимаш сфинкс а за куче китайска гола котка! Виждала съм и двете на живо и са отвратителни! Това беше от мен! Пожелавам ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker