Отваряне на бар/дискотека - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отваряне на бар/дискотека
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 8406 пъти
Здравейте на 19 съм, и много искам за напред да започна свой собствен бизнес. Искам да си отворя бар/дискотека знам, че няма да ми е никак лесно и, също така, че трябват много пари.
Искам да ми пишат хора с някакъв опит занимаващи се с подобно нещо и горе долу да ме ориентират каква е процедурата за отварянето на бара като се имат в предвид парите и сградата!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Моля ви отговорете ми наистина ми трябва помощ

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2aa14b8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Въпросът ти е твърде несериозен, затова и не ти отговарят. Процедурата ти е най-малкия проблем. Ти основното не си направил, а си тръгнал за процедурата да питаш. Просто отиваш в някоя счетоводна кантора и питаш. Ще ти обяснят от А до Я. От регистрацията на фирмата до изискванията на различните институции. Естествено консултацията не е безплатна. А даже може да ти свършат и работа по регистрации и тем подобни.

Но пак ти казвам, ти не питаш за основното, а си тръгнал да питаш глупости. Предполагам, че дори не си разбрал какво имам предвид под "основното".

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   От Автора:
аз съм момиче, и не съм написала темата за да ми пишат заядлици като теб. И ако всичко ми е ясно намаше да я напиша, просто поисках съвет от хора които се занимават с такава дейност!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2aa14b8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се заяждам. Дори съм ти дал съвет, както виждаш. Казвам ти, че това ти е най-малкия проблем и изобщо не си струва дори да питаш за това. Другото е важно, другото - същественото.

Ако мислиш, че се зяждам, чакай си някой да ти пише.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4bbc9718ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Както казва #2 & #4;

Отварянето е най-малкият проблем. Въпроса е друг - как ще бъдеш конкурентна за да привличаш клиенти и да ти върви бизнеса.

Локацията на мястото също е от значение но не и гарантиращ фактор за привличане на хора.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   смятам, че първо трябва да се отвори този бар, за да се осъществят следователно и другите ми идеи. И не мисля, че въпроса със отварянето стои на последно място, а по въпроса със това дали бизнеса ще потръгне или не няма как да се знае все пак трябва да се опита и да се види!! :)
Благодаря все пак за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cd819241d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н 6 е много прав. Казвам ти като икономист, че не е номерът да отвориш нещо и да потънеш, а предварително да си направил сметката ПРЕДИ да си потънал.
Бар се отваря лесно - ти първо трябва да имаш фирма, после договор за помещение - ходи се до общината и до ХЕЙ. В общината ще те напътят, трябва ти категоризация. Не е много трудно, но дискотека е друго нещо заради шума, но имай в предвид, че за всеки бизнес трябва или да си по-добър от останалите (иновативен, качество, оригиналност) или да си по-евтин. Първо си намери помещение, измисли си концепция и тема... защото навън е пълно с барове и през 3 месеца се сменя собственика - ако беше толкова лесно...
Приготви до 20 000 лв. само за мебелите, между другото. Отделно за персонал имай в предвид и 33% отгоре за данъци и осигуровки, кафе машина и хладилник също отгоре ги пиши и още поне 2 бона за чаши и тем подобни, а първото зареждане може и на консигнация, касов апарат...ПОС-устройство и така нататък.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   от авторката: N7 Благодаря ти за отговора :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cd819241d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке - 7 съм - само пропуснах да ти кажа да търсиш бар с мебели и оборудване, защото така ти се намалява риска, а после ако потръгне си сменяй нещата. Всяка община си има особености- отиди и за 1 ден ще се ориентираш.
Консигнация означава, че доставчиците ти пълнят бара, а ти им плащаш чак като продадеш нещата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от авторката: N7 Благодаря много за съветите :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 835d26a3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Знаеш ли, че само 1 на 10 новостартирали фирми оцелява 5 г., а 1 на 10 фирми оцелели 5 г. оцелява още 5. И знаеш ли каква е причината? Че разсъждават точно като теб. Ще отворя пък каквото стане - не се знае, докато не отворя.

Бизнес план имаш ли, план за продажби имаш ли, маркетингов план имаш ли, как ще се защитаваш от персонала, който е изпечен в краденето и не би ти оставил печалба, ако не знаеш да се защитаваш? Аз като евентуален клиент защо да избера теб? Поинтересувай се как се прави бизнес, натрупай малко знания и тогава прави бизнес. Живеем в информационна ера, инфото е по-достъпно от всякога. И си приготви резервен фонд за покриване на загуби, защото първите 6 мес. почти всички фирми са на загуба. Иначе още втория месец ще си вън от пазара.

За крос-сел, даун-сел, ъп-сел, уникално търговско предложение чувала ли си?

Не е никак елементарно. Пак ти казвам - едва 1% от новите фирми оцеляват дългосрочно. Мислиш ли, че без опит ще си в този 1%? То ако беше лесно, никой нямаше да работи за друг, а всеки щеше да си прави бизнес и да си прави кефа на Малдивите.

Имаш ли идея колко пари ти трябват за дискотека? Само една що-годе хубава колонка струва минимум 2-3 бона. Само озвучителната техника ти струва минимум едно 20 бона. Отделно осветление, мебелировка и т. н. Само едно прилично сепаре ти струва най-малко 2 бона. Ами осветление, консумативи, първоначално зареждане, дизайн, първоначален наем с предплащане, разходи по регистрация, реклама, резерв. Абе ще ти трябват едни 100 бона минимум.

Рибата още в морето, ти си приготвила тигана. Прочети малко книжки, пообразовай се, напиши си домашното и тогава прави бизнес. Не да ми казваш, че не се знаело как ще потръгне. Не се заблуждавай, че щом има 5 дискотеки в района, и за твоята ще има клиенти. Защото точно това е голяма клопка. Нямаш мислене за бизнес. Нито дори знания.

"процедурата" ти е последна грижа. Трябва да помислиш за всички други неща първо и да имаш план Б и Ц. Защото когато си вече в бизнеса, ще си в напрежение и няма да можеш да мислиш трезво. Затова ти казвам, както и горе са те съветвали, напиши си домашното ПРЕДИ (повтарям ПРЕДИ) да мислиш за процедури. "Процедурата" ти е най-най-крайната грижа и супер-мега-гига-хипер-ултра дребен кахър.

Бизнесмените, затова са бизнесмени, защото умеят предварително да си направят добре сметка дали си заслужава. А не когато затънат в дългове да се сетят, че не е трябвало да се хващат. Познавам хора, които са самоубиха заради дългове, защото са си мислели, че ще хванат господа за шлифера като отворят нещо. Само че на практика е мааааааааааааалко по-различно.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6d70551da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от авторката: виж какво бих казала любезни човече, но ще излъжа, не съм казала, че утре съм тръгнала да отварям дискотеки доколкото парите които те притесняват нямам проблем със тях. Наскоро завърших както казах и по-горе не съм тръгнала сега да я отварям, просто имам някакви налични планове и мечти за в бъдеще, не мисля, че е грешно човек да има мечти:д пък и нали знаеш, че са безплати!! Иначе за по-скоро разубедителният коментар ти благодаря, имаа нужда и от негативизъм няма как да се избегнат и такива хора! ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2aa14b8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   12, ако коментара ми те обижда или дразни, изобщо не се захващай. Защото ако знаеше как се работи с клиенти, щеше да ти се стори най-обикновен съвет. а то между другото Е. Само че малко ти е голямко егото, за да го разбереш правилно.

Най-малко искам да те разубедя. Казвам ти само, първо да си напишеш домашното. Не знам точно какво те подразни. Обяснявам ти как са нещата. Искаше съвет от опитни и ти казвам. Иначе ще имаш твърде грешни очаквания.

А това "ще видим какво ще стане" просто го забрави. Пак ще ти кажа с риск да ме набедиш, че те отказвам - напиши си домашното предварително, повтарям предварително. Не казвам откажи се, казвам напиши домашното. Прочети книги за маркетинг. Един блог ще ти препоръчам бизблог. бг. Изчети го целия.

Ако и този път решиш, че те разубеждавам или обиждам спирам да пиша. Макар че ако не бях аз да започна коментарите, щеше да си гледаш само твоя (първия) вовеки.

А колкото до "негативизма", само виж какво става, когато започнеш да работиш с клиентите. И не само - с доставчици, данъчни, институции и т. н. Нали се сещаш, че не всички са любезни и правят на мравката път. Някои направо ще те разкъсат жива и ти няма да можеш да кажеш ГЪК, а от вътре ще ти ври и кипи. Този мой коментар си е смешен не техния фон.

Защото ай си казала ГЪК, ай си загубила няколко клиента. Защото той ще спре да идва при теб и ще каже на поне 20 души, от които поне 5 ще се повлияят и ще се откажат от теб.

Така че си вземи гордостта под краката и слушай и чети вниамтелно, когато ти говорят. На мен ми е все тая дори и да фалираш и да си задлъжнееш, ама ти си тази, която моли за съвет.

Пак ти казвам - напиши си домашното, защото ще береш ядове. Ако задлъжнееш, а нямаш приходи от бизнеса, после може и случайно да си счупиш я крак, я ръка. Има ги и тези неща в нашата страна. Не ги пренебрегвай.

Не случайно ти писах, че има самоубили се сред познатите ми. Това НЕ Е шега. Бизнеса е само за сериозни. А ти не си. ЩОм питаш елементарни и маловажни неща и се дразниш за глупости.

Особено в този бранш нещата са мнооого сериозни и може да се окажеш на грешното място в грешното време, защото може да настъпиш грешния човек.

Ако ти потръгне, на конкурентите ти няма да им е приятно. Ако се сещаш за какво говоря. Има немалко запалени дискотеки, а и не само дискотеки.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2aa14b8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пак ти казвам, чети внимателно, не търси под вола теле. И се научи да мълчиш, когато трябва да слушаш. Ще ти е от полза, когато работиш с клиенти. Няма нуда да ми благодариш за безплатните съвети.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cd819241d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   14/15 - Възмутена съм от тона ти! (номер 7 съм).
По принцип си прав, но забравяш, че не си клиент на Авторката, не ѝ плащаш и не ти е длъжна с нищо. Аз се занимавам от 15 и нагоре години с Икономика, учила съм в чужбина, работила съм за огромни концерни и в момента имам свои бизнес у нас, но едно ще ти кажа - човекът-предприемач няма нужда дори от бизнес- планове, от плашене пък изобщо. Трябва ти идея, хъс и много късмет.

Момичето казва, че има нужния капитал - ти тръгна да пращаш мутри да я бият. Дори да затъне, то ще е с до 20 бона, с което няма да се свърши светът. Хората с разни глупави „сигурни“ инвестиции от рода на апартаментчетата затънаха със стотици хиляди. Съседката ми има 250 000 евро дълг при доход от 1500 лв., а жилището ѝ вече струва не повече от 80 000 евро. Смятай за какви пари става дума.. Масово са затънали така хората и живеят, дишат и съществуват, никой не ги бие, а ти едно момиче с елементарна идея с елементарен риск си тръгнал да плашиш.

Съветвам те да спреш да плашиш децата тук, да се откъснеш малко от компютъра, дебелите учебници, пауърпойнта и ексел-таблиците и да отвориш книгата "Losing My Virginity" (Richard Branson) - има я в Амазон и в iBooks като еBook, чети и като намериш моментът с бизнес плана пак се обади. Човекът е милиардер и е почнал от едно мазе в една църква, а на 18 г. замалко дори да завърши в затвора заради смешна контрабанда-данъчно престъпление, има заболяване, което му пречи да пише и чете нормално и не може да смята с ексел, но виж - има търговски нюх и хора да смятат вместо него. ПОЕМА РИСКОВЕ. Фалирал е многократно!

Дори да загуби целия си капитал, Авторката ще излезне с една идея по-напред, ще се запознае с хора и ще се научи на нещо, за да успее с нещо друго.
Грешно е само човек да не преследва мечтите си, да си стои у дома и да си мрънка под носа, търсейки причини да не прави нищо. Момичето поне има някаква цел, идея, мечта.

Светът принадлежи на смелите!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 835d26a3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15, казах го на нея, ще го кажа и на теб. Не казвам да не следва мечтите си, казвам да си напише домашното. А колкото до тона ми, ако ти се струва груб, само виж какъв е тона някои клиенти. Мога ти уредя среща с касиерките си да ти обяснят за какво става въпрос. И на клиента не можеш да му кажеш: ама тона ти е груб, я прочети няколко книжки. Ако авторката не може да понесе моите думи, които до някъде умишлено са хапливи, изобщо да не се пробва, защото някои клиенти така ще я сложат на място, че няма да се съвземе 5 г. После трябва да и търсим психодиспансер да превъзмогне обидата.

Бизнесът не е само кинти и споел почивка на Карибите, защото те си имат цена. И понякога не можем да я платим. По-добре да знаем предварително, че не можем да я платим, за да се научим първо да я плащаме или изобщо да не се захващаме.

Защото докато адеш и пиеш, е готино, ама когато дойде келнера със сметка, ако нямаш ари да платиш, стават неособено добри неща.

А за мутрите ти казвам, че имам хора, които са се самоубивали заради дългове. Иаз искам да купувам и да не плащам, ама не е толкова лесно. А когато бизнесът не върви се получава точно това. Имаш разходи, но и приходи, за да ги плащаш. А този, на коготп дължиш няма да е очарован, ако се сещаш. А ако и не си поплюва, мутрите влизат в действие.


Виждал съм и запалени помещения, имал съм приятели, които са били заплашвани, така че не ми говори на изуст.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 835d26a3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15, какво значи да поема рискове? Да, рискове се поемат, но те предварително са премерени и сметките са направени. Някакъв процент риск има винаги, но той трябв да си струва - да е премерен. Това съвсем не означава да започнеш бизнес, без да имаш хал хабер от елементарни неща. Аз примерно никога няма да се занимавам с ядрена физика, защото няма и представа какво е това. По твоята логика мога да пробвам и да рискувам?

А колкото до Брансън той е друга бира и съвсем не е уместно да го даваш за пример на авторката, защото тя дори не е минала покрай него като акъл и качества.

А и ти ако си толкова начетена на колко милиона ти е оценен бизнеса?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5eef6eaf1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   По принцип съм съгласен с критикуващия. Влизал съм в дискусия с него по една друга тема с, относно това, че аз имам идея и търся финансиране и той тръгна със същия агресивен тон да ми обяснява. Не му се сърдете, защото е прав за повечето неща. Познах го по обясняването кой бизнес за колко време просъществува, колко процента успяват, и препоръчването на бизблог. бг или там както беше. човекът дава съвет за хубаво на момичето, което явно е богата наследница щом на 19 години мисли, че може да извади 50-60 хиляди за клуб. Няма лошо но такива хора се провалят, защото не познават чувството за ценене на парите и какво е да си изправен до стената и да работиш тежък труд за мизерни пари. Лично наблюдение!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 08df85f055
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   от авторката: до номер 15 благодаря ти много за коментара. :) а за много знаещия г-н (номер 16) моля да гледа своя така ясно скучен живот, не мисля, че имам нужда от подобни коментари. а за съветите ако мога да нарека написаните романи, можеш спокойно да си ги спазваш. А моят съвет към теб е да разнообразиш живота си, така, че да ти е достатъчно интересен, за да спреш да пишеш глупави коментари по форумите на млади и заитересовани хора, които имат желание за живот!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a0fca38e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   18, здравей:) И аз те познах. Тонът ми само да кажа съвсем не е случаен. Признавам, груб е. Но това е с цел. Бизнесът не е за мекушави и ако не можете понесете тона ми, моите извинения.

А ти между другото до къде я докара. Доколкото си спомням искаше да отваряш бар за фрешове и щеше да ходиш в чужбина. Щом си разбрал идеята ми, няма смисъл да продължаваме с грубия тон, нали? Дай да седнем да говорим като хора сега :)

Иначе имам много за казване, ама както виждате някои хора не са готови да го чуят. А ако тонът ми е добър, повярвайте ми няма да има същата полза от коментара ми. Говорил съм с много такива като вас и ми е ясно и до болка познато какво става с вас и кои успяват в крайна сметка.

А колкото до авторката съмнявам се да е богата наследница и да има пари. Ако беше, просто щеше да пита баща си. Даже нямаше да го пита, а отдавна да се е научила поне на елемнтарни неща покрай него. Най-много да е наследница на реститутка, но не и на бизнесмени.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a0fca38e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   19, пак съм аз. Заядлививя задник. Нещо се обидихме, а? Само едно ще ти кажа - ако поне за момент, спреш да се правиш на ощипана булка и вникнеш в коментарите ми, ще ти се изяснят мнго неща. Само че ти толкова си заета да се сърдиш, че пропускаш основното. А заяждането е с цел. Това е един мъничък тест и аз си направих изводите. Такива хора като теб, гарантирам няма да успеят в бизнеса. ОСВЕн ако не се променят. Мааалко воля тряба, не е трудно. Но ти с това его, няма да прокопсаш. Можеш да ми се сърдиш,но ти го казвам, защото и аз бях като теб, но се промених.

Ако искаш мога да ти дам и други съвети от опит. Обещавам да смекча тона, но виждам, че не си готова на помирение.

А колкото до живота ми - не се притеснявай, достатъчно разнообразен е. Само че съм маааалко по-опитен от теб и ти където си тръгнала, аз от там се връщам и ми е ясно какви да ти целите, мечтите, плановете. Затова и си позволих да ти дам съвет, иначе пак ще сеубедиш в думите ми, ама по трудния анчин и след има-няма 20 г. Ти решаваш даи искаш ад си спестиш 20 г. от живота.

Пак прочети 18. И той с засена първо като теб, но все пак е по-мъдър от теб и брзо осъзна замисъла ми.

Айде късмет, макар че за момента и да го имаш, няма да ти помогне особено!

Все пка ако си готова, мога да ти дам ще съвети, обещавам без заяждане. Само кажи. Интересно ми е дали ще си преглътнеш егото си и ще ми искаш съвети, защото най-важния не съм го дал още.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 47edf59924
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   До "критикуващия" :Д. В понеделник или вторник заминавам за Германия. Решил съм с по-малко от 35- 40 000 лева спестени пари да не се прибирам. Горе- долу за 24 месеца мисля, че ще ги спестя. Имам и други планове за малък бизнес. Фрешовете и ядките бяха с цел, ако потръгнат да мога да фининасирам другата ми идея. Идеите постоянно се сменят, пазарните ниши се заемат, отварят се други. Не знам след 2 години, но дотогава, ако сме живи и здрави, най-важното, най-вероятно ще имам други идеи.
За младата дама, която има мечти, и аз ги имам. Млади сме- нормално е!
Но като видиш колко е стеснен пазара, каква ниска покупателна способност е в нашата държава, и колко голяма е конкуренцията ще се поочукаме. За това слушай по- опитните. Ако имаш добра идея и късмет, няма да извървиш тежкия път, но ако ги нямаш ще трябва много работа за да оцелееш. Пyсни си лекциите на Христо Попов от ютуб. щЕ научиш много. ще чуеш как човек, който е управлявал азиатския клон на шел, годишна заплата от 1 млн долара, идва да прави бизнес в България, подценява условията и влиза вътре с 2 млн кредити. После пак успява! :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 835d26a3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, хареса ми, че си поставяш отделни стъпки към голямата цел. Това е правилното отношение към целта. От раз не става, но и трябва да се действа. Провалите са дори още по-полезни, стига да си научиш урока.

От мен да знаеш, добре е да използваш тези 2 г. не само да работиш, ами и да учиш. Дори и да имаш успешен бизнес, непрекъснато трябва да учиш, защото неща постоянно се променят и да си в крак, иначе пазара те изхвърля, когато спреш да се съобразяваш с него.

Използвай инстинките на хората. Стадният инстикт върши добра работа в бизнеса. Ако нямаш клиенти, всички ще те отбягват, но ако имаш някакви клиенти и смулираш интерес (ако трябва с фиктивни клиенти) и други клиенти ще ги последват. Работи с подсъзнанието им, със страховете им, със слабите им места. Нека решенията им да купят от теб не са рационални, а емоционални. Повечето покупки са емоционални.

Имай си определена аудитория и се стреми само към нея, така по-добре ще отговориш на нуждите им. Моделът "всичко за всички" не работи. Хем по-лесно ще знаеш къде да ги търсиш и как точно да се рекламираш. По-лесно ще разбираш емоциите им, мечтите им, проблемите им.

И аз имах мечти, но си ги постигнах. От начало се дразнех на по-опитните, но в крайна сметка разбрах, че точно от тях трябва да се уча. Защото за разлика от мен, бяха постигнали нещо.

Но разбрах и друго - не е хубаво човек да се концентрира само върху даден аспект от живота си. Трябва да има баланс. Трябва имаш семейство, здраве и т. н. Ако станеш прекалено обсебен от бизнеса, то забогатяваш, но няма с кого да си изхчарчиш парите, нямаш здраве и те се обезсмислят.

И последно - никога не работи с ортак. 90% от ортаците макс. след 5 г. се скарват и това се отразява на бизнеса и всичко отива по дяволите. Ако работиш с такъв, нека е с уговорката, че след 3-5 г. единия ще излезе от инвестиция. Може да има полза от това, но само в рамките на 3-5 г. После всеки по пътя си.

Успех!

А само от любопитство какво ще работиш в чужбина?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c74485a6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   До 22 - хахаха, успех със спестяването, голям летеж в облаците, голямо нещо...
От един живеещ и работещ в Германия

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59ead0fad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   22, .. успокой топкaтa, тaкa aко се спестявa пaри от зaплaтa, цялa Бългaрия щеше дa е тaм. Живея в зaпaднa държaвa около 15 г. често пътувaм и до Гермaния. Не знaм кaк смвтaш дa печелиш тaкивa пaри, но дaже и проституткa дa стaнеш, пaк е невъзможно зa две години дa ги спестиш. Не искaм дa ти секвaм мечтите, но реaлносттa ще го нaпрaви. Върви с нaглaсaтa, ме ще спестявaш всичко, което ще ти е ВЪЗМОЖНО.
Успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: acaba9e258
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   22, ха-ха, така е то в Германия - отиваш и си нагребваш пари в шапката колкото си искаш...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8047257110
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Aвторке, съвсем сериозно ти кaзвaм, ме НЕ стaвaш зa НИКAКЪВ бизнес, дори зa сергийкa с дрънкулки. Кaто ти четох коментaрите ту ме избивaше нa смях, ту ми идеше дa чукaм нa дърво.
Първо, пaри нямaш, нито стотинкa още, сaмо голи мечти. Кaзвaм голи, зaщото и идея нямaш кaк дa ги постигнеш. A с тези пък, които отделихa от времето си дa те посъветвaт и нaсочaт, ти се държиш кaто инaтливо дете, което сaмо искa дa си помечтaе тaм из облaците. Не, че нaистинa ще тръгнеш нещо друго дa прaвиш извън товa дa порaботиш кaто келнеркa някогa. Нa "икономисткaтa" сaмо могa дa кaжa, че с клaвиaтурaтa явно е по- бързa, отколкото от къммисъл. Мисъл или нямa никaквa, или е същaтa мечтaтелкaкaто aвторкaтa нa гол гъз.
A нaй- тъпото aвторке е, че хорaтa тук не сa ти посочили дори и половинaтa от трудностите, които би имaлa. То ти и не щеш товa де, сaмо мaлко дa се почувствaш "бизнесменкa"
Ето ти сaмо еднa- едничкa, от нaй- мaлките. Aко още си въртях кръчмите в Бългaрия ( вече нa друго място) и ти ми се мотaеше в крaкaтa, рaйонa... щях дa те сдъвчa зa отрицaтелно време и дa те прaтя обрaтно у вaс с много дългове. Кaк ли, aми aз имaм и знaм всичко, което ти не. Всеки зaблуден твой клиент, утре ще бъде мой постоянен! Прaвилно ти кaзвa един по- горе, ПОДГОТВИ СЕ ПРЕДИ, но не ти изнaся тaкa, че и пръст рaзмaхвaш. Точно от тaкивa, дето дори не умеят дa изслушaт, съответно никогa нищо не нaучaвaт, стaвaт НAШИЯТ ВРЕМЕНЕН персонaл. Зaщото и нa рaботa не можете дa се зaдържите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4341783865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От авторката: 27 нещо много си се подпалил, моля да се поохладиш. Такаа не зная на кое заяждане първо да ти отговоря, по въпроса за какво ставам или не смятам, че нямаш думата, защото изобщо не ме познаваш, нямаш право и да ме критикуваш ясно? ! парите си ги имам не се безпокой!! та както беше писал някой от по-горните, ако имаше пари щеше да попита баща си и вече да е ок, Ее да ама не, защото искам да постигна нещо сама, а не на гърба на семейството ми.. пойсках съвет от хора, но се обедих, че ги няма, което си е жалко...!!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3a6b53cf07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Авторке, не се връзвай на определени хора. Не случайно имаше виц, който е и самата истина:
Американски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и теб те питат.
Български форум : питаш нещо и ти обясняват колко си тъп!

Подобни злобни коментари са писани от типичните злобни хора с дребни душици. Няма значение какво имат и колко имат. Едно прасе и в космически кораб да го сложиш и със злато да го покриеш пак си остава прасе и нищо не може да промени този факт. Проучи повече нещата в детайли преди да правиш нещо е моят съвет.

K-Man

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 548e217e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, а ти какво по различно каза? Само дето пофилософства, показа си едрата душица и си изби комплексите. Кой коментар е злобен? Е имаше и по остри, но поне са градивни. Всички дават един и същи съвет, авторката добре да подготви нещата и тогава да се хвърля в дълбоки води. По скоро тя е сприхава и затова усеща критиката като злобно отношение. Добър съвет й дават, ако иска да работи с клиенти, трябва да уравновеси характера си, защото бизнеса й, ще зависи от клиентелата, а ще има клиентела, когато е усмихната и добродушна. Ако мисли, че с пари ще направи една кочина и ще я напълни с пияни прасета, които ще й носят много пари, дълбоко се лъже. Хората не търсят лукса, а добрата за душата обстановка, към това трябва да се стреми и авторката. Най вече бизнеса й ще зависи от това, каква атмосфера за душата ще сътвори, а за това не се искат много пари, а разум. Щом й се върти в главата подобна идея, с труд ще я постигне. Важно е, че има фантазия, остава и да има и находчивост и всичко ще е ОК. Успех авторке, дерзай. Такива млади ще променят живота ни, будните и упоритите. Не е страшно човек да падне, страшно е, ако не може да стане.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2aa14b8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Извинявам се, че се намесвам в разговора между авторката и 27.

"та както беше писал някой от по-горните, ако имаше пари щеше да попита баща си и вече да е ок, Ее да ама не, защото искам да постигна нещо сама, а не на гърба на семейството ми"

Значи няма проблем авторчето да иска едни 100 бона от тате и това не го прави несамостоятелно, но виж, ако иска само да пита как се регистрира фирма, вече е голям проблем, не е самостоятелно.

И ако случайно успее с парите на баща си, ще се тупа в гърдите колко самостоятелно е постигнала, понеже не го е питала как се регистрира фирма, щото то е голяма сложнотия нали.

Силно се съмнявам авторката да има пари, защото най-малкото щеше да е чувала от баща си, че се отива в сч. кантора и всичко се оправя.

Според мен просто обича да си мечтае и като и казват как стоят нещата се пали, понеже и пречи на мечтаенето. В мечтаенето няма нищо лошо, но защо ни убеждва нас. Може би ако и повярваме, ще и е по-лесно да си повярва и самата тя. Макар че то само с вяра и ентусиазъм трудна работа.

Първото, което е, един сериозен човек никога няма да пита в анонимен форум "каква е процедурата", а направо ще действа или поне да пита хора, които се занимават с това като счетоводители и т. н. Това е просто несериозно да питаш такова елементарно и чисто формално нещо в анонимен форум. Още повече за човек, чийто баща уж е бизнесмен. Та децата на бизнесмените поне тези неща ги знаят на 5 годинки.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b028d17677
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Авторке, здравей. Искам първо да ти кажа да не се обиждаш от тези, които наричаш "много знаещи". Според мен те наистина знаят и искат да ти помогнат. Замисли се защо ти го казват с такъв тон. Когато започнеш да действаш по отварянето на заведението ежедневно ще се сблъскваш с такива хора, на които няма да можеш да кажеш "гък", защото от тях зависи твоят бизнес. Само си помисли хората от общината например, дали ще се държат приятелски с теб? А от тях зависи дали ще ти издадат разрешителни и други документи за месец, два, три или дали изобщо ще го направят.
Аз бих ти дала един съвет, но вече ти си решаваш. Защо не пробваш първо да отвориш кафене? Според мен ще ти е по-леко като за начало. Ще видиш дали ще ти потръгне, дали ставаш за тази работа и ще вложиш по-малко средства, отколкото за дискотека. Особено ако намериш такова с оборудване, статут и всички разрешителни. Каквото и да решиш- успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker