Нека си поприказваме за пътувания :). Споделете лична история или къде ви се ходи по света :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121260)
 Любов и изневяра (29726)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18544)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нека си поприказваме за пътувания :). Споделете лична история или къде ви се ходи по света :)
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1904 пъти
Аз съм младо момче, на 23г., което много обича да пътува. Постоянно се събираме с коли и обикаляме из България. А извън България съм ходел само в Гърция, където всичко страшно много ми хареса - храна, природа, климат... всичко!

Нека караме по същество...

Преди доста години дядо ми (лека му пръст) е работел в Океански риболов. Посетил е доста държави.

От европейските държави е ходил главно в Испания (Канарските острови), Португалия, Англия, Холандия, както и държави в Африка. Има 5 големи албума с черно-бели снимки от онова време на всякакви места, с всякакви хора и скоро се замислям пак да ги разгледам. Последно ги гледахме с него, когато бях малък, но все още се пазят и са много ценни за мен.

Разправял ми е какви ли не истории от Африка, които събудиха у мен огромен интерес. Имаме и предмети от там - като например картини, изрисувани от негрите в джунглите из които са минавали, лакирани статуетки издялани от дърво, големи ръпани и тн. Имаше и 2 бр. мачете, с които са си проправяли път из джунглите. Когато бях малък с едното мачете си играех пред нас и на двора и вършех бели. Нашите се притесняваха да не се нараня или да не нараня някого. Комшия от съседната улица ми го взе уж за малко, за да ме предпази и повече не го върна. На нашите не им пукаше особено. С второто мачете не знам какво стана, съхраняваше се в един шкаф, който се изнесе след един от ремонтите у нас. Явно нашите го изхвърлиха. За което и до ден днешен им се сърдя. Куфарите, с които е пътувал едно време все още се пазят.

Обичам да чета и пътеписи. Изчетох доста и попаднах на разказите на българи, които пътуват из Африка ПЕША! На Стоп! И така след изчитането интересът ми стана още по-голям. От разказите се създава едно впечатление за безгрижност, за екзотика, за постоянно лято, палми, жега, красиви плажове, кристално чиста вода, тайнственост, безкрайни джунгли...

Страните, които искам да посетя са:

-Танзания
-Мавритания
-Египет
-Мали
-Ботсуана
-Етиопия
-Замбия
-Зимбабве
-Буркина Фасо
-Намибия
-Конго
-Нигерия
-Сиера Леоне
-Южна Африка, Кейптаун и главно Баудърс биич, на който е снимат и един от любимите ми филми, с които съм израснал - Американска Нинджа 2; Дърбан - Квазулу Натал...

... и като цяло всички райони, в които няма размирици.

Африка все още е едно екзотично място, за разлика от много части на света, които са превърнати в среди за бизнес и природата е съсипана. Винаги ще има нещо, което да ми е интересно за този континент и ако има как бих посетил цяла Африка.

Сигурно ще кажете, че съм луд, може и така да е, но няма лошо човек да мечтае и да визуализира нещата в съзнанието си. Пък може някой ден да се сбъдне... знае ли се :)...

Правя темата, за да разнообразим малко. Ако някой е ходил на подобни красиви и екзотични места по света (не е задължително да е в Африка) и му се пише нека сподели. Мисля, че ще е интересно да си попишем на тази тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: d37d958cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, много интересна тема. Аз самата не съм по пътешествията извън Европа, но съпругът ми е голям пътешественик. Това му е и стимулът да изкарва много пари, които после ги харчи по пътувния. Преди да се запознаем е ходил дори до Папуа, но иначе е обиколил буквално целия свят, а по работа дори в момента обикаля бившите страни от СССР, Северна Африка, ходил е и в повечето страни, които описа, но само когато са били спокойни. САЩ и тем подобните така или иначе
Аз обичам да си пътувам само в Европа и най-вече у нас и за 5 години разни пътувания, все повече се убеждавам, че Европа си заслужава ...
Най-далече съм била в Нова Зенландия, но си беше разочарование. Не само хората бяха негостоприемни и грозни (англичани, но изродени с още повече кръвосмешение), но и природата е практически унищожена и навсякъде достъпна дори за най-безподвижният турист. Обиколихме с каравана и с кораби и двата острова, но си заслужава само за пренаситени хора като съпруга ми, които са били иначе навсякъде.

Чрез него познавам и доста хора, които обикалят Африка.
От страните, които описа Намибия си заслужава, но е доста скъпичко...не е изцяло туристическа страна и имало и девствени кътчета. Намибия и Южна Афтика дългосрочно са и стабилни, но за останалите трябва да видиш на страницата на Външно министерство ПРЕДИ да заминеш. Много изискват и ваксина срещу жълта треска за визата. Прави се в Тропическия институт в София. Задължително питай и за ваксина срещу детски паралич, защото изисква и реимунизация, а в някои държави като Пакистан има епидемия.

Разбирам идеята ти да пътуваш из екзотични места, но не те съветвам да тръгваш из разни опасни страни. Не си заслужава. И още - обиколи първо Европа, за да се научиш да се оправяш самостоятелно. в Европа поне няма какво да ти се случи толкова, но в Африка като те оберат често няма и бг. дипломатически представителства...предварително се информираш.

Гърция се радвам, че ти харесва, но това на практика не е никаква чужбина.
Ако си младо момче и не разполагаш с много средства, ти препоръчвам да пътуваш из Европа с приятел и раничка с влак. Има билет, който се нарича Eurorail http://www.raileurope.com/index.html

Този билет струва към 250 евро и можеш да пътуваш с ВСИЧКИ Европейски влакове - регионални и всякакви, включително в страните, които не са в ЕС като Сърбия, Беларус, Русия, Турция.
Намираш си приятелче. Отивате на Централна гара и си купувате такъв билет. 2 седмици свобода. Спите във влаковете и гледате градове...слизаш където искаш. Много интерсно за теб, който обича явно пущиняците е да видиш Швеция, нагоре до Финландия...фиордчета и тем подобни.
Ще ви излезне пътуването без пари, защото за хотели не се плаща, а на Запад млади хора това често го правят и ти дават и на гарата да спиш като те видят, че си с голяма раница :)
Моят съпруг така на 16 г. още е обиколил Европа с още няколко авантюриста. В Гърция е обикалял навсякъде, защото тогава също само там е могъл да си позволи да отиде и не стъпва вече в тази страна, отвратен от хората и начина на живот, а и е хванал там хепатит - с топ не мога да го закарам, което е жалко. Затова не съм ходила в Гърция честно казано, но съм ходила къде ли не в Азия, Северна Америка обиколка с кола, Нова Зенландия с каравана, в Египет имаме приятели и сме често, много си заслужава и в момента е ОК...

Много са ми интересни хора като теб, защото за мен пътуванията не са важни и колкото повече пътувам, толкова по-малко важни са ми. За мен е важно да живея добре - да имам спретнат дом, хубава храна и тем подобни битови неща..да имам домашен любимец дори..а да летя 35 часа из света изобщо не е за мен, един пътепис не съм изчела :), освен До Чикаго и Назад, ако може да се нарече такъв. У нас мъжът ми има цяла библиотека с книги за местата, където е бил, а наскоро бяхме специално в Берлин на най-голямото туристическо изложние в света и мислихме да заминем за Афтика (Танзания или по островите), но да знаеш, че едни 8000 евро на човек трябва да приготвиш, а ние в момента имаме строеж и се отказахме. Тази година сме на Черноморието и в Италия най-вероятно. Нямахме време и карахме ски отново у нас зимата - останахме доволни.
Лошото на страни като България е, че предлагат много възможности за туризъм на населението си и ...ами населението не пътува да види свят. Признавам си, че затова и сме ограничени и късогледи като нация, а хора като мен - необичащи да пътуват - ТРЯБВА ако трябва насила да ни ритнете по задниците и една Европа да видим, за да не говорим после глупости и да виждаме малко по-далеч от носовете си
Много променя пътуването. Мен лично ме промени в посока да харесвам повече България и да оценям нещата, които не виждах преди и ги няма другъде.
За съжаление Африка е доста нестабилна като цяло, но има доста страни, в които можеш спокойно да пътуваш. Задължително с още едно момче или група!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 167c4924a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Из Северна Америка съм ходил само в САЩ. Бил съм във Минесота, Невада, Илинойс, Ню Йорк и Айова.

Всеки щат е различен и определено има какво да се види. Дори една от причините по-малко от 20% от американците да имат паспорти е именно причината че просто не могат да видят всичко във собствената си страна за да идат в друга. (Определено САЩ са конкурент на Европа щом се отнася до туризма). Във всеки щат където бях имаше голямо разнообразие на населението, като на места имаше и концентрация предимно от бели. Това което съм видял от САЩ ми хареса много и се надявам някой път пак да ида.

Много искам да ида в Канада, област Квебек. Това е единствената част в Канада където се говори предимно на френски език.

Из Европа съм ходил във Холандия, Англия, Италия и Германия. (Дори в момента съм в чужбина). Във всяка държава е доста интересно. Няма да се обяснявам, защото ще повторя много от нещата които си чувал за тези места. Просто трябва да се иде и да се види.

От Африка, единствената държава която искам да посетя е Южна Африка. Макар и да има няколко милиона души бяло население, все пак страната остава позната с това че идеята за "rainbow country" на Нелсън Мандела не се е осъществила. В момента белите там са репресирани. Това ще се случи и със всички държави в белият свят, където има мулти културизъм. В момента в който бялите станат малцинство ще започне репресиране.

Както и да е. В Южна Африка искам да ида единствено за да доброволствам. Причината поради която искам да ида там е ясна - има бяло население и то англоезично. Макар и също не-толкова безопасно място, все пак би било много по-безопасно там от колкото на други места в Африка. Доброволството ми трябва защото работата ми го изисква а работодателите ми в чужбина приемат много повече присърце ако съм помагал на хора считани за гладни.

Другите държави в Африка бих ги изключил като място където да ида, макар че сестра ми на скоро ходи в Тунис и остана доволна. Ходили са в пустинята, някакви пещери и впечатление й е направило че там се иска бакшиш за всичко. xa, xa

Друго място което искам да посетя е Австралия и Нова Зеландия.

До момента когато съм се заричал че ще посетя конкретно място - винаги съм го правел и за това съм убеден че ще посетя горе споменатите държави.

Следващото място което ще посетя в списъка ще е Южна Африка и най-вероятно ще е до година.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0812bc1fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм обиколил доста места из Европа и за мен най-хубавите държави са Испания и Италия. Гърция също е много добра дестинация. Само в Германия не ми хареса. Холандия е интересна също, но климата не ми е по вкуса-почти през цялото време е облачно или вали, също и хората са затворени и не са много комуникативни. Холандия, Великобритания и Скандинавските държави са местата в Европа с най-малко слънчеви дни годишно. Именно поради това не се чувствам добре на тези места, въпреки, че си имат своя чар. Затова казвам, че най-много ми харесва в Испания и Италия. Хората са топли и гостоприемни, климата е прекрасен, макар че почти всяко лято температурите надвишават 40 градуса, но перфектен климат няма. Аз лично предпочитам да е горещо, отколкото студено, ветровито и да вали.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 712d810d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обожавам да пътувам! Била съм в няколко европейски държави, а извън Европа-в Индия. Мечтата ми е да стигна до Бразилия (ако може по време на Карнавала), до Египет и до още няколко екзотични места. Европа също е страхотна и ако имам възможност, пак бих искала да се върна в Париж! Много е красиво! Бях там за 3 дни и времето не ми стигна да разгледам всичко. Венеция също е много красива, Рим, Пиза... влюбена съм и в Италия! От Европа искам да посетя и Барселона и смятам да го направя още догодина. Всяка година си харесваме по една екскурзия и заминаваме. По тази система съм била два пъти в Италия (веднъж във Флоренция, Пиза, Падуа и Венеция и веднъж в Рим), два пъти в Гърция (веднъж в Корфу и веднъж в Атина и региона). Та още не сме измислили за догодина къде ще ходим. Мисля, че Барселона е добър вариант.
Пожелавам ти и на теб много прекрасни пътешествия! И дано успеем да обиколим света! Това ми е мечта от дете! Даже кандидатствах за стюардеса, едно че обожавам да летя, второ, че така ще видя още места, но не стана и сега си събирам пари от заплатата и всяка пролет съм някъде, пък макар и за 3-4 дни.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a9c85b8a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Наистина страхотна тема :)
За съжаление досега съм пътувала единствено из България, но мноого бих искала да посетя и други държави. За момента най-достъпен ми се вижда вариантът с бригада в САЩ или Англия в края на другата учебна година, но определено има още десетки места, които ми изглеждат супер интересни.
Австралия
Индонезия
Тайланд
Норвегия
Египет
Кения
Екваториална Гвинея
Мозамбик
Бразилия
Австрия
и още, и още

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6f34f0d512
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тук имало много късметлии! Аз съм от Русе и дори съседна Румъния нямах възможността да видя. :(

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 22afb161df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Словения- крaсотa
Итaлия- слънце, глъч, смях
Испaния- слънце, глъч, смях, .. мaгия
Фрaнция- мaшинa нa времето, в еднa улицa се връщaш в минaлият век, a нa следвaщaтa се изстрелвaш в бъдещето.
Гермaния- студ, мрaк, ОТВРAТ.
Aвстрия- еех, крaсотa:), релaкс, мечтa.
Швейцaрия... :))) ще рaзкaжa еднa веселa случкa.
Нямaе кaк дa идем в Швейцaрия и дa не посетим Женевското езеро. От към грaдa, където зaпочвaт и ония скъпaрски имения, имa един пaрк. В нaчaлото нa улицaтa, която извеждa нaгоре към въпроснaтa зонa имa еднa слaдкaрничкa с изглед към езерото и пaркa. Тa сядaме тaм със съпругът ми, хем първо ще се нaслaдим нa гледкaтa по- отдaлеко. Гледaх зaхлaснaтa и чaкaх дa се впечaтля. Aми не се впечaтлих, честно кaзaно, първото aвстрийско селце ги удря в земятa. Но товa е друго. Кaкво беше товa кaфе... :), стaвa съпругът. ми леко приклекнaл и ми кaзвa, че бягa до тоaлетнaтa, че голям зор. Хубaво, но нямa тоaлетнa в слaдкaрничкaтa, кaзвaт, че в пaркa имa. Е, никогa не бях виждaлa съпругa си тaкa дa тичa. Чaкaм... чaкaм, минaхa около 20 мин. него го нямa. Плaщaм и. тръгвaм дa го търся. Понещението е в нaчaлото нa пaркa. Виждaм кaк излизa нa бегом силно стресирaн мъж и бягa нaвътре в пaркa. Тaковa шубе ме хвaнa, хуквaм и aз, но към тоaлетнaтa и крещя кaто подивялa името нa съпругът ми. Нaхлувaм в мъжкaтa и продължaвaм дa викaм, по едно време чувaм тихичко "стигa си викaлa де, тук съм.
След мaлко излизa той и му рaзкaзвaм зa мъжa, който излезе нa бегом. И ми кaзвa, "aми тaкъв зор и обстрел беше, че нищо чудно дa се е уплaшил човекът. То мaй някой говори нещо, aмa не го рaзбрaх"
Тa, поне ос*a Женевaтa моето момче:).
Не ми хaресa кaто цяло Швейцaрия, прехвaленa е. Извън Европa зa съжaление още не съм пътувaлa. Плaнувaме зa Египет, мечтaтaми едa се докоснa до пирaмидите. Нaдявaм се дa ми позволят дa зaлепнa зa поне 10-15 мин. искaм дa почувствaм енергиятa, мaгиятa им.
Испaния ми е любимa, a в Aвстрия бих ходилa при всякa възможност.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d10c7633be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Австралия е невероятна

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6a12a144dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А как стоят въпросите с финансите? Как успявате да си ги набавите :)?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 17011438be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен на умен човек не би му било мечтата да посети Африка-най-дивият и изостанал континент на света, с най-опасните и отвратителни животни и зарази на Земята, населяван от хора които не са много далеч от канибалите. Там като те кацне муха след това ти вадят ларва от кожата. А като те ухапе комар те хваща малария. А свръх отровните змии са като котките по улиците тук. Хипопотамите бягат по бързо от теб, и нападат всеки, а зъбите им са по 30 см дълги. Доста скъсани на две туристи има. Пък може и Ебола да внесеш. И аз на твое място не бих държал в дома си статуетки и други подобни от Африка. Обикновено са някакви негърски магии, и внасят раздори и нещастия в дома. А колкото до екскурзиите по света, след като Google създадоха Street View, мисля че вече са безсмислени. От там можеш да се разхождаш по улиците където и колкото искаш. Иначе хората са си хора навсякъде-просто хомо сапиенс. Те са неприятната част от всяка разходка от моя гледна точка. Бутат се, мотаят се в краката, шумят, пушат и като цяло са много изнервящи. А така няма ги има, както и няма да дадеш само няколко хиледарки на вятъра. Африка не ми е хрумвало въобще да се разхождам там. Ще ме хване гнус и за това не се тикам там. Като се разходих веднъж в Бенгладеж разбрах че ние тука в България дето толкова се оплакваме живот си живеем. А в Африка какво ще е не искам да си представям, че ще ми се развали настроението за деня. Аз не бих дал и лев за да посетя други държави ако ще да са Франция или Япония. Какво ме интересуват на другите хора колибите. Има само едно място на Земята, което мечтая да посетя и това е концлагера Аушвиц. Това е изживяване което просто не може да бъде описано с думи. Само като видя снимки от там сега с трите големи тополи на задния вход си представям че през втората световна те са били малки дръвчета и са били единственото нещо което е радвало очите на затворените там, толкова е силно това място, че тогава ми се визуализират съдбите на всички хора били затворени там. Чувствам и преживявам това което са преживявали те. Чувството което се поражда в мен е толкова силно че се разплаквам, но в същото време не искам да се откъсвам от него. После като погледна съвременният свят разбирам каква лигавщина, морална и духовна разпуснатост е, не ставаща и за чеп за зеле. Бъдете мъже и отидете там, вместо да ядете сладолед в Париж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker