Кражба на документ и самоличност и фалшифициране на подпис - изрода, на който попаднах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кражба на документ и самоличност и фалшифициране на подпис - изрода, на който попаднах
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1672 пъти
Здравейте, пиша историята си, за да разберете колко много трябва да пазите личните си документи и също така колко трябва да внимавате с непознати, още повече ако видите нещо гнило. Моля редакторите да я публикуват, мисля, че ще е полезна.
Уча в УНСС и септември ми нанесоха двама съквартиранти, единия в моята стая, а другия в другата. С този в другата стая бяхме в добри отношение, даже перфектни, докато момчето в моята стая забелязахме, че е доста странен. Нямаше никакви приятели и винаги излизаше сам и ходеше като гламав. Ръцете в джоба, погледа надолу и ходене без никаква цел, виждал съм го докато се разхожда само това правеше. За 9 месеца само 1 път съм го виждал да говори по телефона, така и не разбрах с кого. Мисълта ми е, че води живот, далеч от нормалния. Нека премина към същността на историята. Всичко започна март месец, когато телефона на нормалния ми съквартирант просто изчезна. Двамата бяхме сигурни, че е откраднат от тоя в моята стая демек от лудия, но нямахме доказателства. Той ходи в полицията, но те нищо не можеха да направят. Малко по малко загърбихме случая, но преди 1 седмица действителността се показа пред очите ми.
Преди около месец ми изчезна личната карта от портмонето и мислех, че съм я загубил. Леко се усъмних в лудия си съквартирант, но като цяло смятах, че съм я загубил. Но преди седмица като се прибрах на София за последния си изпит и видях, че е изчезнал компютъра ми от стаята всичко ми се изясни. Разбрах, че съквартирантът ми е крадец и почнах да се чудя къде го е продал и в коя къща го е заложил. Но само след няколко часа една непозната жена ми писа, че са искали да изтеглят кредит с моята лична карта. За щастие е видяла, че на снимката е друг човек, а и картата ми е невалидна, тъй като бях подал документи за нова такава. Съквартиранта като е разбрал, че няма да стане работата е избягал, а момичето беше така добро да ме намери у фейсбук чрез имената ми на личната карта и ми обясни всичко. Фалшифицирал е подписа ми и е искал да изтегли кредит. Само като разбрах толкова гадно ми стана, че не е истина. Девет месеца живях с него, а не съм забелязал, че е престъпник. Братовчед ми е полицай, веднага му звъннах и му казах всичко, той каза да тичам в полицията. Хванах метрото от Студентски град и право в Младост 4 и в Седмо Районно. Подадох жалба за кражба на документи и самоличност и фалшифициране на подпис. Също така и за кражбата на телефона и компютъра ми. За тях нямам доказателства, но все пак обясних и за тях. Полицаите се задействаха и дойдоха в блока ми и взеха всичките му данни. От момента, в който го хванаха в офиса в измама, крадецът се е покрил и не може да го намери дори полицията. На никой не вдига телефона, ходили са в Батак в къщата ми у няма никой. Май наистина няма и семейство и родители, така си и мислех като гледах какъв изрод е и как не говори с никой никога. Полицията също така отиде на адреса в офиса и момичето, дето ми писа, е разпознало крадеца по снимката му и стана ясно, че е той. Така на практика имам нейните показания, което си е добро доказателство. Показанията на съквартиранта и моите, както и тези на портиера, който ще потвърди, че винаги крадецът се е държал странно, би трябвало да са достатъчни да го осъдя... още повече, че братовчед ми е полицай, а той е невменяем и едва ли ще си намери и адвокат. Полицаите казаха, че само за фалшифицирането на подпис се лежи до две години, а за всичките му престъпления и кражби може да лежи до девет години, но да видим какво ще стане. Първо да го намерят, явно е в София, щото от там е опитал да извърши измамата. Това е историята ми, пак казвам много внимавайте с документите си и с непознатите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 25965222bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, БРАВО за добре написаната история.
Всъщност - ти си постъпил много правилно като веднага си обявил изчезването на личната карта. Нека и другите като четат да знаят, че това е правилният начин.
Отделно момичето просто си е свършило много добре работата. Пиши задължително благодарствено писмо с твой подпис, имена и така натататък към институцията, в която работи и шефовете ѝ, точно обяснявайки случая. Отделно ѝ прати букет цветя.
Има и нещо хубаво от всичко това - оттървал си се!
Не знам дали ще го осъдят, защото най-вероятно ще се изкара луд (какъвто и най-вероятно е), но ти никаква грешка не си направил. И още те съветвам при първа възможност да се изнесеш с дргуги готини момчета, които познаваш в самостоятелен апартамент. Повечето хора така правят - в началото на общежитие, после се наема един тристаен апартамент да кажем - нанасяте се три момчета, всеки със стая и си живеете спокойно. По-добре работи 2 дни в седмицата или нещо такова, но ще живееш супер, ще си имаш своя стая, спокойствие, а дори леглото в общежитието можеш да дадеш под наем на друг.
Аз като студентка така постъпих и не съжалявам. Дори живях сама в боксониера, работих си и се финансирах. Не е просто истина, че са ти тупнали такъв човек в стаята!
Купи си малък сейф или поне шкаф, който се заключва с някаква импровизирана аларма.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 350bf9ac4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поне си се разминал.... пазете си документите бе хора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker