Котката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котката ми
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2322 пъти
Здравейте!
Имам черен уличен котарак на около година и половина. Прибрах го, когато беше на около 20-тина дни от улицата с идеята, че ще го гледам няколко месеца докато порасне малко и после исках да го пусна, защото 40-50лв. ми отиват за него на месец и лишавам самата себе си заради котката, а и нямам възможност да ползвам ветеринарни услуги. Имаше много кучета пред вкъщи, които често ходят на глутници. После много се привързах към нея, а и тя също към моя дом. Пуснах я на отдалечено място от вкъщи, но след седмица успя да се върне. Малко по-късно направих същия опит, но се върна отново. Основният проблем е, че живея на първия етаж и котката постоянно скача през прозореца, за да се сбие с друга улична котка и после веднага се прибира обратно през него. Връща се нахапана и т. н. Тя сама дебне другите котки. Вече напада 4-5 улични котки. Днес също издебна една и като се прибра беше много надъхана. Дишаше много тежко и реших да не я закачам, за да не ме одраска. Миг след като си помислих това, тя ме нападна и ме одра и нахапа жестоко по ръката. Едва я отскубнах от себе си. Промих се веднага с 200мл. ракия и си сложих лепенки. Притеснявам се за себе си. Според вас имам ли повод за притеснение относно ухапването и драскането? Засега нищо не ми е подуто. Трябва ли да се ваксинирам? Реших да махна котето вече наистина и да я гледам поне пред вкъщи, защото тя така или иначе постоянно иска да излиза. А и на приятеля ми му излизат петна от гърба и лекари му казаха, че е много вероятно да е от котето. Обичам котето, но вече наистина едва го гледам. Нямам нито средства, нито време, нито искам постоянно да го следя кога е излязло. Притеснявам се от тези сблъсъци с другите котки... да не ми докара някоя болест. Това е първото животно, към което се привързвам толкова много. Преди около час го изкарах навън и седи на перваза на прозореца и иска да влезе. Като види, че не му отваряме, ходи зад блока на другия прозорец. Според Вас след няколко дни дали ще свикне? Сложих му гранули и вода пред вкъщи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7dc76ec4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че се държиш глупаво, защото не можеш просто да зарежеш животно, което си осиновила така да се каже. Не знам защо ти 50 лв. даваш за котката си, но има евтини и разумни начини и за хранене, а котешката тоалетна ако се чисти всеки ден, дори всеки ден по 2 пъти, няма нужда да я сменяш с месеци.
Не пишеш на колко си години, но ако си над 23 г. отиди да ти подновят задължително ваксината за тетанус и не само заради котката - по-скоро заради възможност да се одраскаш на нещо метално (ограда да кажем), а от тетанус се умира. Друго смъртоносно няма как да те зарази котката. Противно на народното мнение, няма неща като котешка тения (за разлика от свинската и кучешката). Като цяло има много малко болести, които се пренасят от котка към човек. Спи спокойно
Като малка имах котка и наскоро пак си взех котарак от един приют. Днес имам просто парите и мога да си позволя лукса да давам по до 3 лв. дневно за котката си , но аз нито пуша, нито пия, не съм и по МОЛ-овете.
Като малка обаче гледах котката си с много малко пари. За котешката тоалетна взимах пръст от градината, но не ти препоръчвам това, просто защото вече има много добри котешки тоалетни, а и твоята можеш да пускаш навън.
Най-евтино можеш да храниш котка с евтина риба, евтини остатаци от месо - можеш да питаш някоя малка месарница за такива неща. Ние гледахме животни и винаги някакви меса оставаха. Отделно има и евтина котешка храна - на гранули, но има и едни консерви от 800 гр. за левче - с тях храня уличните котки, които в едното ни жилище се качват на терасата и ядат тази храна като са много гладни. Най-евтините и хубави гранули има в „Метро“, но ако ти е далеч или няма в твоя град - в Кауфланд или Лидл има огромни пакети котешка храна за 5 лв.

Човек трябва да има приоритети в живота. 50 лв. са много и малко - зависи как ги погледнеш нещата. За 50 лв. можеш да отидеш на ресторант един път с гадже, да отидеш на дискотека, да пушиш 10 дни, да си купиш едни маркови дънки... или просто да ги дадеш за своето вярно приятелче, а ако толкова и толкова не искаш това животно, намери му дом на село или в града при хора, които биха го гледали - не можеш просто да го изхвърлиш на улицата.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2e5abd8cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   По-добре не го изхвърляй, а се опитай да намериш някой, който да се грижи за животинчето.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 68aba7bc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти си жена не ти ли е жал за животинчето и то носи душа... Ако един ден родиш дете и него ли ще изхвърлиш защото ти хаби време и пари? Чак да го водиш на отдалечени места и да го изоставяш с надеждата да не се върне, толкова е коравосърдечно и безчуствено от твоя страна! А замисли ли се какво ще хапне когато огладнее, дали ще има да пие вода в тези жеги? Евала ти правя, че отначало си го взела, евала ти правя че сега когато е на балкона му оставяш гранули, но не го води на отдалечени места. Моят съвет е ако тооолкова много ти пречи да го оставиш на балкона и заедно с това да му оставиш вода и храна и то постепенно ще свикне навън, ту ще ходи отпред, ту ще се качва на терасата но ще свикне. Жертвай малко от времето си и отиди да го кастрират, за да няма есента малки бебчета със същата съдба като неговата.

П. П. Една храна за котки (евтина) струва около 90 стотинки. За един месец това са 27 лева, незнам ти как ги изкара 50 лева. Котешка тоалетна незнам дали ползва, но поради това че се разхожда навън значително намаля използването й. Ще ти кажа един трик: Първоначално слагах котешката тоалетна в банята на плочките. Когато котето свикна да ходи там махнах котешката тоалетна. Сега се изхожда на плочките и за почистване ми трябва малко тоалетна хартия и няколко мокри кърпички. Това значително намали разхода за котето ми.
Това е от мен дано съм ти помогнала и макар да съм прозвучала малко груба все пак се радвам, че има хора като теб които дори с ограничени средсва се стараят да направят света на малките бебчовци по-добър, защото и те искат да бъдат обичани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: afc0084e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кастрирай го. А теб може да те хване тетанус или бяс. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 23552acbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо, на мен котката не ми излиза повече от 10 лева на месец (понякога и около 5-8 лева излиза). Купувам евтина храна от lidl, пясък за котешка тоалетна не ползвам, научила се е без. Котешката тоалетна е затворена и не мирише, ако я изчистиш на време. Котки така НЕ СЕ изхвърлят на улицата. Ако толкова не ти се занимава, пусни обява в olx, bezdom. info, anima. bg и във фейсбука си. Ако я даваш обаче - бъди много внимателна. Поискай от хората, на които я даваш, да ти пращат снимки и клипчета всеки месец или най-добре - един разговор в скайп с камера на месец, за да може да си сигурна, че е добре и не са си нахранили змиите с нея примерно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 718cf0f9a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

7.   Много е лесно да изхвърлиш животното, но не мислиш ли, че не е правилно?
Ами ако бъде блъсната, удушена и използвана от някакви болни мозъци за мъчения?
Имай грижата най-малкото да намериш дом за животното, както каза 1

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Авторката: Основния проблем е, че се притеснявам за здравето си. Котката е постоянно злонамерена към другите животни и ги напада и се връща с различни рани. Днес ходих да си бия ваксина против тетанус и ми изписаха антибиотик. Раните ми по ръката наистина са много дълбоки. Знам как се отглежда котка - поддръжка на тоалетна и необходима храна. Нямам и отворен балкон, на който да държа тоалетната му. Чистя я след всяко нейно ходене по нужда, но продължава да ми мирише. Лятно време прозорците са отворени и няма кой знае какъв проблем, но зимата не мога да оставям прозореца отворен по цял ден. И все пак това не е кой знае какъв проблем. Просто с приятеля ми се притесняваме за здравето си. Попитах няколко човека дали имат познати или дали самите те искат да се погрижат за котето, но всички отказват, защото са на мнение, че котка в апартамент не се отглежда. Снощи и днес сутринта му оставих храна и вода на перваза на прозореца, а то си стои отпред. Разхожда се и от време на време идва отново, за да яде.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката: котето все пак не се нуждае само от храна. Препарати за бълхи (особено сега), различни шампоани. Минала година какво ли не му купих за бълхи и почти нищо не помогна. С изключение на един много скъп био шампоан, за който доста се изръсих. Различни играчки, 2п. пясък месечно - аз взимам един, който мирише на бебешка пудра 5, 90лв е цената. Купувам му и различни гранули, понякога и нещо месно. И да, около 40-50лв. ми излизат разходите за котето. А като се има предвид факта, че живея с 200-250лв. за месец и това ми се вижда много. Не съдете хората толкова прибързано. Само днес за ваксина и антибиотик дадох 20лв. Аз мисля, че човек първо трябва да се погрижи за самия себе си, а после за другите. Приятеля ми дава всеки месец по 60лв. за кремове за тези петна... исках съвет, а не порицание за постъпката си!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 14ce07ca27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Продават котешка храна 3 лв. 1килограм. Един килограм ще му стига за 1 седмица (Зависи колко често го храниш. Ако му даваш по 1 шепа 2 пъти на ден. ). Това на месец ти е 12 лв. Ваксинирай и котарака всяка година (мисля, че ще ти излезе 1 инжекция МАКС 20лв., което не е много все пак веднъж годишно)

Мисля, че може да си върши нуждата в градинките :D Не си длъжна да му купуваш котешка тоалетна.

Ако не ти се дават 50лв. за ветеринар. Купи кислородна вода (ще ти стига много) и изчичсти раничките на този хубавец. Не е скъп.

Котките са такива. Например моя котарак е при мен от 8 години. Няма 1 оченце, 1 крак и няма повечето зъбки. Ама все така си е щастлив.

Тези сладури се нуждаят само от любов. Нека да не ти се досвидят 15 лева на месец. (Нямам си идея как харчиш 50лв. -. - )

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d088b43b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не мога да повярвам, какви хора има днес. Да си вземат животинче, за да се грижат за него, да му се радват и накрая какво да се опитат да го изоставят. Просто ненавиждам такива хора. Аз лично живея в голяма къща с двор, където гледам 2 големи кучета и малкото им кутре. Не само тях имам и едно малко коте. Грижа се за тях с помощта на малкият ми син и съпругът ми. Обожаваме животните те се наричат домашни любимци - без изключение на някакви си породи. Те също живеят като нас, но са принудени ние хората да решаваме техния живот. Ние ги слагаме в клетки, принуждаваме ги да се бият, когато ни омръзнат ги изоставяме, нараняваме ги. Това не е честно спряма тях... Просто съм потресена!
Нямам думи просто.. Отнасяли ли са ви родителите с вас по същият начин изоставяли ли са ви, че вие правите това с малките животинки.. Нямате ли срам!
Не е нужно да спорите с мен. Пиша този коментар за хората, които си знаят, че постъпват така неморално.



---- Любителка на животните ----

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Доста коткоманки се завъдиха тук и големи "природозащитници", които май се нуждаят от очен преглед, защото никой от Вас не разбра истинския проблем. Това коте ми изгриза всичките мебели, заради него сменях тапетите лятото. Дрехи хвърлях, защото ги "маркираше". Не ми се "свидят" парите за храна и това не е причината да го оставя пред вкъщи. Не мога да си движа дясната ръка от болки. Днес ме одраска утре пак, а преди това е била одраскана от друга заразена котка... Живея в едностаен апартамент, а не в къща с двор, номер 11. Работя по 12-часови смени, номер 10, къде да ходя да го следя кога му се пикае... Номер 11, щом имате толкова животни явно има и средствата и времето да ги отглеждате. За по-горните номера само ще Ви попитам - Вие нормални ли сте? Котките ви не били научени да ходят в котешките тоалетни? Кой знае каква мръсотия и воня е във Вас... съжалявам да го кажа, но здравето Ви трябва да е на първо място. Днес котето си беше пред вкъщи го храних и го поих, а покрай него храня и още 5-6 улични котки, които всеки ден ми мяукат под прозореца за храна. Не мисля, че съм толкова "ужасен човек" достоен за "ненавиждане". Отдавна се грижа за уличните животни, включително за това. Изключително ми е болно, че трябва да е навън, но такова е положението. Не е по-хубаво за него да стои постоянно само. Само да отворя прозореца и хуква навън. Да не забравяме, че и котките са диви животни все пак. Какво ли се обяснявам... Хората в този сайт гледат явно не да дадат съвет, а да се правят на моралисти... Хайде, знаем се... ;)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 91104f4b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авроркеее ясно е, че ще хвърлиш това животинче защо изобщо ни губиш времето да ти четем историята? Хората, включително и аз се опитахме да ти дадем съвет, да те насочум как да харчиш по малко пари, а ти избои поне 25 причини поради които да изкараш коткара си ЗВЯР, които те е нахапал и унищожил къщата. Еми извинявай, но мен на котки няма как да ме учиш. Котки гледам от както се помня и нито ръце нито крака са ми били подути от одрасквания и хапания. В един коментар каза, че котките били диви животни.. ма ти сериозно ли? Затова има толкова приюти и затова има толкова измрели животни по улиците, защото са диви животни ли? На всяка крачка има коли, които ги премазват и хора които хвърлят отрови, а ти ми казваш че котките са диви жотни? Не използваме котешки тоалетни и не къщите ни не са в "мръсотия и воня" защото съществува тоалетна хартия и мокри кърпи. Пък и мога да ти кажа, че в един апартамент смърди много повече когато човек се изходи по голяма нужда, отколкото когато котето се изходи! Авторкее не всичко е пари и време в този жовот. Това че работиш по 12 часа какво пречи, някой да е казал че трябва да си залепена за котката? Какво мислиш, че аз съм милионерка и цял ден си стоя в къщи при животните ли? Напротив аз работя по часове повече и от теб, плюс че вечер ходя и до родителите ми.. което означава че едно 13-14 часа ме няма всеки ден, но си му оставям вода и храна и готово какво сложно има?
Но какво ли ти обяснявам, имам чуството че ти това коте си го намразила и се чудиш как да се отървеш от него. Че ни убеждаваш и нас на всичкото отгоре. Само ще ти кажа, че това е грехота. Всичко на този свят се връща и затова твоите пари никога няма да ти стигат, защото ти се свидят 30 лева за едно животинче.
Аз работя като пиколо в хотел и взимам 360 лева, помагам и на родители пенсионери.. мислиш ли, че положението ми е розовко? Но препочитам да отделям някой друг лев за котката си, да чистя с тоалетна хартия след като се е изходило.. защото знам, че когато вечер си легна някой ще се свие до мен, ще започне да мърка и точно в този момент разбирам, че всичко си струва! И знаеш ли, дори мисля да я заплодя и да имам малки котенца, защото не съм алчна и с едни 50 левана месец няма да забогатея! А ти.. прави каквото искаш, язък за животното, но както казах всичко се връща. Щом за него ти се свиди някой друг лев и го изоставяш, ти пари никога няма да имаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката: На животните им трябват грижи. Не е само достатъчно да спиш с това животно, номер 13. Котките се привързват към самата среда и изобщо не им пука за нас - хората. Те не разбират, че се грижиш за тях. Ако го 'мразих', нямаше да го прибирам 2-3 пъти от улицата, защото ми става мъчно. Исках съвет как да опазя евентуално здравето си, а не как да разпределям парите за храна на котето. Това коте сума ти пъти съм го спасявала. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА "СЪВЕТИТЕ", скъпи СЪДИСТИ. Не може котката ти да ака в банята и след 13-14 часа да се прибираш и да почистваш с т. хартия! Що за мизерия? По цял ден държите прозорците отворени ли, че да не вони така? А зимата? Все ми е тая котката къде ще ходи по нужда или какво ще яде. Аз винаги ще й осигуря това. Неведнъж с последните си пари съм купувала храна за него, а не за себе си. Идеята е, че се прибира постоянно "ранено" и после драска и мен... Не желая да се разболявам от нещо сериозно... както вие псевдо защитници си мислите, че "не действат" върху хората. Снощи котето беше зад блока и го прибрах да го нахраня. След като се нахрани и се напи с водичка - само си излезе обратно навън и отиде в градинката... Вие го мъчите в случая - държите ги затворени. Животните имат нужда от повече грижи, отколкото можете да им дадете. Не знам пред кого се правите на свети води ненапити

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката: Интересно ми е, номер 13, ако имате близък, с когото живеете и е алергичен към котета, ще го държите въпреки това ли? Странни хора, луди хора. :) грижете се за здравето си... Впрочем котето ми спи на прозореца отвън, така че засега няма проблеми. Живо и здраво е, стига сте ревали.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ccb1f0f6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке ами тогава вкарваш котарака в банята дереш изкормваш и после на фурна с зеленчуци, така поне ще си върне част от парите които си дала по него.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 45bc377afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Абе жена ти болна ли си, моята котка се изхожда веднъж на ден? Ти едва ли не описа че през 40 мин. котката се изхожда. То оправдания да го държиш навън мнооого, но ти самата ако беше убедена в тях.. нямаше изобщо да пишеш тук и да ни занимаваш. Знам какво целеше всички да те подкрепим и да ти кажем "оставяй го тва коте, не се занимавай с него, щом ти прави проблеми то махай и т. н.. ) Но не получи това и ни изкара съдисти, напротив ти самата си такава.. окей до септември времето е хубаво, но януари месец когато камъкът замръзва от струд няма ли да ти стане жал за него? Както казах оправдания многооо.. но замисли се дали наистина правиш нещо правилно. Съвеста ти няма да те остави на мира, помни ми думата.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e9d5f4ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката: Номер 16, не консумирам месо, но благодаря за съвета. Ако проям ще опитам! :)... Казвате, че аз не съм добре, но вие щом си правите шега с такива неща... не знам какви сте. И все пак благодаря за мненията. По-добре не пишете отново, не ви се отдава като цяло.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker