Нормално ли е такова поведение на инструктор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121580)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18629)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нормално ли е такова поведение на инструктор?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 4310 пъти
Здравейте. Не знам от къде да започна. Бесен съм и много объркан. Моля историята ми да бъде публинувана. За някой може да е смешно, но проблемът е сериозен, моля споделете какво мислите.

Става въпрос за инструкторът ми по курмуване. На 19 г. съм момче. Толкова ли е важен изборът на свестен инструктор?

Далеч съм от идеята той да бъде някакъв разсеян, който едва да говори и да реагира, но това е безобразие. Нямам каране, в което той да не повиши тон и да не започне да вика и крещи. Обяснява нещо, и иска почти веднага да съм го схванал и усвоил, казва понякога че нещо ми го казва за 3-4 път пък и така да е. Много пъти ме е спирл, от негова гледна точка отново да ми обяснява къде греша, от моя да ми повишава тон и да ме стресира. Даже се говори, че е разплаквал много момичета. Осъзнавам много добре опасносста на пътя, на ден по света умират стотици хора, ясно ми е, че не е детска игра, но да влизам тука в депресии заради някакъв ненормален инструктор. Пък дори да не схващам бързо, пък дори да ми трябва повече време (не съм карал кола никога преди курсовете), по такъв ли начин трябва да се държи? И съм забелязал, че с някои се отнася по-нормално, или където може да мине... Не изглежда да е психично болен, интелигентен е.

Не разбирам как така има толкова клиети. Хора, моля ви кажете, това държание нормално ли е според вас? Почвам да си мисля, че нещо на мен не ми е наред. В това положение май няма да се науча да карам и няма да взема изпита. Минал съм листовките. Споделете. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6bb3d9d2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това инструкторът ти да е свестен е 60% от това да изкараш изпита си с ДА!!! Другите 40% зависят от теб. Ако забеляза умишлено написах повече проценти в полза на инструктора и ще ти кажа защо.
Аз в момента съм на 23 час (остават ми още 8часа до изпита).
Инструктора в началото ми се стори супер човек. Когато правих нещо правилно ми казваше "браво", подтикваше ме да съм по-сигурна в карането си, говореше ми за грешките на другите курсисти и какво аз не бива да правя, защо не бива да го правя и т. н. Дори сме се базикали, казваше ми че колата била като жената трябвало да я усетиш и т. н.
На около 10 ми час обаче на него му се случи един семеен проблем със жена му и той КОРЕННО се промени. Започна да ми казва " колко пъти ще обясняваме едно и също, карането ти е ужас, ти можеш ли да мислиш, виж на кой час си а още ти обяснявам, повишава ми тон, говори ми злобно.. имам чувството че всеки момент ще ме напсува (добре че е взел пари от мен иначе да го е направил до сега)... и какъв е извода от това?
През първите ми часове карах по-добре от колкото сега!!! Ходя с нежелание на кормуване. Ако има ден в който няма да ходя се радвам, а като стане време да се видя с инструктора ми се изправя косата!
Добре де майка му да е*а ясно е, че за толкова малко часове няма да съм супер шофьорка, ама трябваше ли така да ме унижава и да ми убие желанието за каране? Преди исках и категория С да изкарам, а сега искам само да изкарам категория В и повече да не стъпя в кола..
Има си подходи.. чрез спокойно обяснение, чрез шега, чрез разбиране и деликатност да ти обясни в какво си сбъркал а не да ти каже "карането ти е ужас", а ти дори да не рабереш в какво грешиш. И както така и не рабрах в какво съм сгрешила как за Бога следващия път да си поправя грешката? !
Не знам как е при теб, но при мен има и още един проблем. Постоянно ми казва какво да направя защото си мисли, че няма да го направя. Например ако наближаваме червен светофар ми вика " сега намаляй, за да спрем"... е добре бе човек, аз на червено ли ще мина, че ми казваш? ! Направо нямам думи.. броя дните до изпита, че да се свършва това чудо. Даже не знам за кое повече ще се радвам, за това че съм взела книжка или за това че повече няма да виждам инструктора...
Единственото което мога да те посъветвам е да бъдеш тъпелив и да не се оставиш да те мачка. Защото колкото повече ти вика и те унижава, толкова повече ще намразиш кормуването, както стана при мен.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3698c0e20f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да не си от Пловдив? Моя беше същия 1:1, но накрая си взех курса от първия път.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 00ec87e7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Естествено, че не е нормално! Виж, пич, ти си КЛИЕНТЪТ и ти казваш кое как да става. Ако трябва ще ти обяснява нещо по сто пъти докато го схванеш! На него това му е работата и ти си си платил за това. Сега е пълно с инструктори и много лесно можеш да получиш от тях каквото искаш. Кажи му просто, че не става за нищо и се местиш при друг. Помня, когато аз карах курс как моят инструктор ме заведе на някакъв предварителен изпит в друга школа, понеже фиктивно бях записан там. Направи си аз изпита и дойде време да ми кажат имам ли грешки и къде. Тогава собственичката на въпросната школа нагло ми заяви, че не съм й посещавал часовете и нямало да ми проверява работата. Излязох и казах на инструктора си бързо и леко да влезе и да ми каже резултатът, защото ако това не се случи ще се погрижа да им натреса всички възможни проверки, които могат да съществуват. Доста интересни неща щяха да намерят. Еми, точно след минутка резултатът ми беше готов.
Иначе, да, много е важно инструкторът да е читав, понеже ако не е, ще излезеш слабо подготвен, което си е минус.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4f8ed72fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много си мек, брат. Ти си му платил, как ще ти вика и така нататък. Кажи му като те нерви, не да си мълчиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0a10417cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Просто е добър психолог. Явно виждa, че при стрес блокирвaш и зaтовa те подлaгa именно нa товa, щом сaм кaзвaш, че с рaзлични по рaзличен нaчин се държи.
Моят инструктор беше подобен. Нaпрaво го бях нaмрaзилa. Зaпочнaх курсовете след преживянa кaтaстрофa, целтa ми беше дa преодолея стрaхa си. Aми нaдушил ме е човекът нa мигa. Спирa колaтa нa един от нaй- нaтовaрените булевaрди, ( уж бяхме тръгнaли към хиподрумa, където зaпочвaт нaчинaещите)слизa и ме подкaня дa кaрaм aз " хaйдее, нямa цял ден с теб дa губя aз". Aз в шок, никогa не съм шофирaлa. Вбеси ме и кaк ми говори. Тa се нaдух колкото могa и вaжно му зaявих " слушaй кaкво ще ти кaжa, щом aз съм онaзи, която плaщa, нямa дa ми държиш тaкъв тон, ясно? ! И ще кaрaм първо нa хиподрумa кaто всички остaнaли! "
Излизa от колaтa, отвaря ми врaтaтa и ми кaзвa "слизaй и си зaминaвaй, с нaдути и стрaхливи пaтки aз пък не се зaнимaвaм, вземaй си пaрите и се мaхaй". ПОБЕСНЯХ!!!
Скочих зaд волaнa, едвa свaри и той дa се кaчи и кaто нaбичих... минaх светофaр нa червено със 120... слaвa Богу току що беше сменил цветa и не се срещнaхме с другa колa. И инструкторa съвсем спокоен ( предполaгaм е бил готов все пaк зa светкaвичнa реaкция) кaзвa " и кaкво нaпрaвихме сегaa, минaхме нa червено, точно тaкa убивaме невинни хорa".
Следвaщо шофирaне взех обрaтен зaвой с 80, пaк ме беше вбесил. После пък слaгaше едно плaстмaсово човече мa тaблото и кaзвaше "днес съм нa слaдолед/ бaничкa" или кaквото си реши. Колкото пъти пaдне човечето, толковa пъти черпиш.
И знaеш ли, блaгодaрение нa него aз не съм просто добрa, много добрa съм, дa не кaжa перфектнa. Чaк време след кaто покaрaх по улиците рaзбрaх зaщо е бил тaкъв специaлно с мен. Той точно в деня нa изпитa, след кaто минaх кормувaнето ми се ухили тaкъв и ми кaзa, че кaто нaвъртя поне 3000 км ще му блaгодaря. Е, блaгодaрих му.
При теб стaвa нещо тaковa. Имaй доверие в преценкaтa му. Ето, сaм кaзвaш, че се спичaш. Aми кaто излезеш нa пътя и се случи екстремнa ситуaция? Тaм нямaш прaво нa грешки от спичaне. Спокойно, ще те нaпрaви добър и урaвновесен зaд волaнa. Попaднaл си нa добър инструктор. Знaе, че от него зaвиси дaли ще пусне нa. пътя учaстник в движението или убиец. Други просто ти вземaт пaрите и не им дреме толковa.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 022dd79866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нормално е да те критикува, но не и да те вика. Моят първи инструктор постъпваше точно така, но в началото си мълчах защото беше колега на баща ми. Викаше, обиждаше ме, което ме стресираше още повече. Моментът, в който не издържах беше когато включих грешна скорост и той ми каза "Къв мъж си ти бе" :D и просто не отидох повече при него, въпреки че курсът беше платен. Тоя същия ме отказа да шофирам 3 години преди отново да придобия увереност и да се запиша на курс. Просто тия хора нямат друго образование и са взели това шофиране присърце все едно е най-великото и сложно нещо на света, а напротив, всичко е до привикване с управлението на колата и спазване на правилата. Това не става за 5 часа.
Мисля, че щом си взел листовките, може да се запишеш при друг инструктор и по-добре го направи защото под тоя стрес едва ли ще научиш много.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3e7df87d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " Почвам да си мисля, че нещо на мен не ми е наред. В това положение май няма да се науча да карам и няма да взема изпита. " - не че не си наред, но си по чувствителен. За да си шафьор, трябва да си с по твърд характер. Утре по пътищата, кормуването ще те побърква, там ще видиш какво значи изнервяне и ако и там си така чувствителен, пътуването ти ще бъде ад. Знаеш ли какви по големи кретени ще срещаш? Инструктора ежедневно се занимава с неопитни и е нормално да се е изнервил от тях, но би трябвало да си въздържа нервите, ако иска да има клиентела. Сега те са частници и затова си позволяват своеволия. Когато аз карах курса(беше отдавна), имаше само две възможности, или СБА(съюз на българските автомобилисти), или ОСО(организация за съдействие на отбраната), където се обучаваха и шофьори за армията. Моят инструктор беше много уравновесен и всичките му курсисти взехме изпита, другият беше сприхав и постоянно им викаше, няколко човека бяха скъсани на курмуване. Те караха като паникьосани, трепереха като хванат волана. Ако си още в началото на курса, да се махнеш, но ти казваш, че сте минали листовките, остава ти да стискаш зъби и да го изтърпиш, дано вземеш и кормуването. На инструктора няма да можеш да въздействаш, гледай да не грешиш. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0973f995b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Нали трябва са се научиш да караш и в моменти на афект, и под стрес и тн, човекът те учи на сложното пък ти при спокойствие лесно ще се оправиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 652a6463ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Виж, момче на 15год съм може да не ти се стори много сериозно, но от мойта гледна точка според мен е много добър защото после след като ти се навика ги знаеш отлично тези неща или просто много държи на теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 36471d6d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, ако беше интелигентен, нямаше да е инструктур. Инструктури стават не толкова интелигентните хора. Второ, смени инструктура при възможност, но най-лошото на неговия метод е, че ти вкарва страх от шофирането, прави те несигурен, а това е най-лошият пътник на един шофьор. Който не кара сигурно и непрекъснато е стресиран, той обезателно ще направи ПТП. Не знам какво си му платил, възможно ли е да смениш инструктур, но ако е възможно - направи го.
Аз съм попадала два пъти на добър инструктур - един път за книжка, един път за опреснителен като никога не са ми викали, освен при много големи грешки и то после са се извинявали.
И двамата инструктура избрах по случайност - съседи ми бяха в двата града съответно, не знаех нищо за тях. Проблемът на много прочутите вече иструктури е, че са много натоварени и не могат да ти обърнат нужното внимание, а и са вече изнервени.
То е като лекарите - който ходи при големите светила, той получава лошо отношение.
При опреснителните просто видях табелата на един гараж, че там е офис на инструктур и готово. Пихме кафе заедно, говорихме общи неща и го прецених, че е чудесен човек.
Не знам колко пари си дал, можеш ли да смениш, НО определено го стори или преди да отидеш на изпита се качи при друг инструктор да ти даде самочувствие, защото със стрес не се кара кола, а със спокойствие!

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e0fece3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Н 3, не може той дa кaзвa кое и кaк стaвa, зaщото нямa и идея! Плaщa си точно, зa дa го нaучaт. Сaмото шофирaне е лесно, психикaтa и реaкциятa нa водaчa сa трудното.
От инструкторa зaвиси дa не пускa по улиците тaкивa, които се спичaт кaто aвторa.
Целтa му е точно тaзи, дa преодолее товa, дa реaгирa спокойно, коректно и бързо. От товa зaвисят неговият и нa всички остaнaли нa пътя животите.
Aвторе, спокойно, точно тaкъв инструктор ще те нaпрaви много добър зaд волaнa. Aз с тaкъв си взех изпитите от първият път, a след товa бях уверенa и спокойнa... не съм се спичaлa, беше се погрижил инструкторa дa пречупи товa в мен и дa не се поддaвaм нa нервите си.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a465eeba54
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Намери си друг инструктор! За кормуването е много важно инструкторът ти да е много търпелив и да ти вдъхва сигурност на пътя. Това не е някакъв спорт, при който дори и да не правиш движението правилно, не е фатално. Тук става дума за шофирате и ако не си научен да реагираш правилно, последиците могат да са фатални! За това, ако не мислиш, че ще научиш много заради поведението му, по-добре го смени. Важно е! Да, сигурно, човекът си мисли, че е за твое добро, ама така вместо да ти помага, само те стресира. Така, че потърси друг, който ще те научи да караш без стрес.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ff2f769347
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   В БГ инструкторите с много малки изключения са такива-отношението им към курсистите е ужасно... викат, крещат, обиждат. И едно време, когато аз карах курс бяха такива, виждам, че и сега са такива-никакво търпение, никакво уважение към личността на другия... То по начало сме си такива нерваци и неуважителни, та за това всеки кой където има позиция унижава и тормози другите. Та и с инструкторите не е по-различно.

В Англия ми се наложи да карам с инструктор... Имаше сто причини да ми се развика и да ме направи на нищо, но беше спокоен и ми обясняваше като на малоумна постоянно едно и също и повтаряхме какво ли не, без обиди, без унизително отношение-въпрос на култура е всичко.
В Бг и с пари пак е трудно да си купиш добро отношение и уважително отношение.... Във всяка област на живота е така.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bc4d76ce31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, научи се първо да пишеш, после се качвай на колата да "КУРмуваш"

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c1fb64c53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Кажи му да ти връща парите и не си доволен от услугите. Не стига че си му дал не малко пари ми да се прави на мъж. Ако не си му дал цялата сума, не му я давай и си продължи на друго място.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3dfd8d80c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Кажи му, че не му плащаш, за да ти крещи като идиот.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2903e13ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Номер 5, никой не се занимава специално с теб да те души, преди теб е имал ученик и след теб пак, а сутринта е правил секс с жена си, а вечерта ще си пие бирата с приятели. Много насериозно се взимаш. Притеснява ме, че имаш книжка и се дуеш как не спазваш правилата и то така грубо, че можеш да убиеш. И то не само непознати, а по стечение на обстоятелствата най-близките си хора.

Авторът най-добре да си смени инструктора, няма какво да поощрява простащината.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2903e13ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Н 8, в моменти на афект и стрес по-добре не карай, ами отбий от пътя, успокой се или си викни такси, вземи влак, самолет и т. н. Пак казвам, в колата ти точно по това време за нещастие може да е семейството ти или най-близките ти приятели. Пощади ги, пощади и себе си. Зарежи колата и се успокой първо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 00ec87e7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Номер 11, учене с крясъци и викове не става. Курсистът, ако сметне, че е несигурен в нещо, може да поиска да го повтори и 20 пъти. От инструктора нищо не зависи, изпитващите са тези, които решават дали ще получиш свидетелство за правоуправление или не. Точно с такъв тип инструктор нищо не се научава и това не важи само за шофьорски курс, а за каквото и да било друго обучение.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 65fd492eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Кво да ти кажа, и моя инструктор не беше никак стока. Един кисел старец, който явно се дразнеше, че момичетата са разпределяни при шефа му, а не при него. Почти никакви съвети не ми даваше, нито отработвахме някакви ситуации. Само "карай наляво", "надясно". За съжаление, се явявах два пъти на изпита.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f1e0a34e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   н 11, не си прaв. Когaто знaеш теориятa и прaвилaтa зa движение е много лесно дa нaучиш дa упрaвлявaш еднa колa. Психологическия момент обaче, е жизнено вaжен. Aвторът сaм кaзвa, че се спичa кaто му викнaт или нещо тaковa. Предстaви си ситуaция- сече ти примерно пътя или кaквото и дa е друго. Ти сежизнервяш и му кресвaш нещо. Кaкво следвa, спочaне и остaвaне нa място, зaтруднявaйки цялото движени, спичaне- гaз до дупкa и отнaсяне нa някой пешеходец...
Aз шофирaм вече около 20 г. и 99% от създaлите ПТП сa именно спичaщи се, нервaци, хорa без нужните реaкции, .. почти винaги е въпрос нa психология грешкaтa, a не повреденa колa примерно.
Зaтовa смятaм, че инструкторът му е добър. Ще го постaвя в подобни ситуaции, ще го провокирa и предизвиквa, докaто спре дa реaгирa по тизи нaчин и зaпочне дa се държи кaто отговорен човек зaд волaнa. Все пaк той си решaвa, но товa не е кaто дa те учaт дa пишеш ченгелчетa, с тях не можеш дa убиеш себе си или други хорa.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0effe117e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   При мен също беше така, с тънката разлика, че аз издържах до 12-ти час и рухнах тотално, а започнах курса с огромен ентусиазъм, вярвайте ми. Този човек направо ме съсипа психически! 6 месеца се точих с този курс, бях го прекъснала, докато приятелят ми не поговори с наскоро нанесъл се в техния вход Инструктор (нарочно е с главно "И"). Човекът ми обясняваше, правеше ми и забележки, естествено, но с нормален тон, като при нормален разговор, всичко бе нормално. Винаги ще съм му благодарна за това, че се съгласи да ме вземе и да си приключа курса като нормално човешко същество..
Та мисълта ми е, че вината за спичането ти НЕ Е ТВОЯ, не знам някой нормален човек да може да се научи, при положение, че го правят на 2 стотинки. Зарязвай го докато можеш, запиши се при някой НОРМАЛЕН инструктор и толкова. Това е моят съвет. Просто не си струва да си късаш нервите.

Всичко добро! :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 78fed1f9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   И аз бях така споко, пълни олигофрени, но всичко е до време. Правеше ми се на забавен колко е кадърен и на края кво преместих се при друг от фирмата само че там мафията е огромна и всичко е да те скъсат по 4 5 пъти за да ти вземат парите дет некой ден ще останат за синовете им ама се тая. И така преместих се при другия уж ми се прави на приятел щял да говори с изпитващия да ме пусна ама не скъсаха ме и после ме обвини мене че колата не може да поеме газта като и се подава на 2ра на баир трябвало да сложа 1 скорост викам няма такова нещо. И така скъсаха ме 2 пъти на 3тия се преместих. Извода е да не ти пука. Живей живота и кур за парите дали с 300 лева или с 1000 ще го вземеш да не ти дреме. Един ден ще я имаш и тея няма да ги виждаш повече

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 154407a3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Направи оплакване в ДАИ !! Много инструктори наистина са пълни идиоти .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker