Какво да правя с живота си, по дяволите?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво да правя с живота си, по дяволите?!
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 5210 пъти
Здравейте на всички. Имам отчаяна нужда от съвет, защото вече се обърках тотално със себе си, мислите си, мнението на околните и прочие.
На 18 години съм, от утре съм първи курс студентка, уча това, което искам. Въпросът е, че излезе възможност следващата година да уча в университет в Италия. Нашите приеха тази новина радостно, приятелите ми също, но аз...
Обичам живота си тук, независимо, че почти всички се оплакват от простотията, липсата на морал, беднотията и високите цени, това си ми е родното място, чувствам се най-добре тук. Пътувала съм много в чужбина - да, има красиви градове и добре уредени държави, но никога няма да мога да ги нарека "дом". Там ще съм винаги чужда, колкото и да опозная дадени места, те никога няма да ми носят спомени, както тук, когато обикалям улиците, виждам познати лица, места.
Повечето ми приятели се ориентираха в чужбина. Страдаха, като заминават, но все пак го направиха. Загърбиха гаджета, семейство, приятели в името на своето бъдеще. Своето "по-добро" бъдеще.
Нашите очакваха същото да направя и аз, но не мога. Просто не мога да отида да живея на непознато място, със значително по-малко финанси, да уча на друг език, с всевъзможни хора и то все непознати. Няма да имам пукнат приятел или поне далечен познат там.
От друга страна, животът някъде другаде наистина ще бъде на по-високо ниво. И какво от това, като няма да съм щастлива без близките си?!
Не знам какво да правя. Дали да направя същото като останалите и да "избягам" в името на по-добрия живот (уж) или да остана тук, където се чувствам добре и все пак условията за живот не са онези, които ще бъдат в Италия, Испания, Германия или където още може.
Дали ще съжалявам за избора си, как да разбера кое е правилно и как да загърбя дома си и всичко свидно и мило, в името на това да печеля повече пари и да се разхождам по италианските улици?! Проклятие. Чувствам се толкова млада, глупава, неопитна и неука, че повече няма накъде.
Ще ме попитате какво искам дълбоко в себе си - ми допреди тази оферта дори не се бях замислила да отида навън. Както казах, тук си ми е добре. А и ако си добър в професията си, не можеш да се оплачеш от парите.
И все пак... Ако някога съжалявам? Моля Ви, дайте ми съвет, насока, поне нещо, за което да се захвана... Благодаря!

Jenny.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 357ba742b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ако останеш в България, къде ще учиш? В града, в който живееш или в друг град?
Ако така и така ще сменяш града...
Пък и отиваш първо за да учиш, като завършиш винаги можеш да се върнеш.

В тези дни на глобализация все ни натякват, че човек трабва да е мобилен. Т.е. на е готов да се мести от едно място на друго. И на мен много не ми харесва тая тенденция, ама живота май става такъв.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 46b3679cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това звучи като чудесна възможност за теб. Не всеки получава тази възможност. Иди и се пробвай. Ще имаш време да си изградиш мнение - може сегашното ти мнение да се потвърди или пък да се промени. Така или иначе, ще можеш винаги да се върнеш в БГ, но в Италия да учиш - не винаги!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 46451a2aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съгласна съм с номер 2.. Не на всеки се предоставя такава възможност.. Това,че заминаваш от тук не значи - завинаги.. Твоята страна е България и винаги ще бъде така и винаги можеш да се върнеш.. Отиди и пробвай,а и съм сигурна,че ще ти хареса. Късметът чука веднъж на вратата.. В случая не,че не го чуваш,а не отваряш.. По-лошо е.. Отивай.. Живота е пред теб.. И не забравяй да се усмихваш!

Smile

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: ab0a85cae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, че трябва да правиш това което ти харесва, ако тук учиш това което искаш и е достатъчно престижно, мисля, че няма за какво да съжаляваш. Възможности има и тук, дай боже да имаш и повече късмет, но той май е необходим навсякъде!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 2d87a8bfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се колебай - сега, когато си млада и свободна от семейни ангажименти е време да опознаеш друг свят, да научиш прекрасно поне два езика /предполагам, че можеш да учиш с някой от основните европейски езици, а ще научиш и италиански/. Ще получиш по-престижно образование - нали четеш и слушаш какво е в последно време нивото на образованието у нас. И след това по твоя преценка ще решиш дали да се върнеш в България или не. Освен това говорим за Италия, а не за Америка примерно. Не е толкова далече - в Европа е. Някога имах възможност да уча /след 1 курс /в Ленинград и то нещо, което предпочитах. Уплаших се и си останах в СУ и до сега съжалявам.

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 6e4c55c7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А защо мислиш, че няма да си намериш приятели, защо мислиш, че ще е проблем да учиш на чужд език, защо смяташ, че тези на места нямаш място? Не знам! Всеки човек започва живота си без приятели и постепенно намира такива, изгражда връзки. Защо смяташ, че там няма да успееш, нали си успяла веднъж!? Не знам, чудно ми стана. Лично аз другата година ще трябва да сменям училището. И това супер ме радва. Ще срещна нови хора, нови интереси, ще изградя нови приятелства. Това е наистина-живота е един и само едно възможност имаш. Не пропилявай този шанс!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 9dbb4c43fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам,че ще ти е мъчно за родината,но става въпрос само за обучението ти. Учиш там и се прибираш..защо да изпускаш толкова добра възможност да се образоваш добре,а и да видиш малко свят :)
Сиво

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 7e80bb83c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Възползвай се!!!Не го и мисли даже!Все пак ще отидеш само да учиш.Висше завършено в Италия,плюс перфектен италиански,плюс още един западен език равно на престжна работа с хубава заплата в България!За приятелите не се притеснявай,сигурен съм,че там бързо ще намериш приятели като се поотпуснеш и свикнеш.Представи си само,ще имаш приятелите ти в БГ(ако са истински приятели,никога няма да ги изгубиш),и приятели в Италия също.Готино,нали?Всичко това ти го казвам от личен опит.

Пък дори и да не ти хареса,връщаш се и готово!Все пак отиваш в университ,не в затвор.Колкото за прибирането в БГ докато учиш,има полети за по 80-100 евро двупосочен билет,така че,и това не голям проблем както виждаш.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 4a503d0562
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Въпросът е, че излезе възможност следващата година да уча в университет в Италия.
Можеш ли да обясниш малко повече? ? Защото аз съм на 17 и другата година трябва да направя избора за университет. Имам намерение да уча там, а въобще не знам езика.. Както знаят всички трудно е да се учи някаква специалност на български, а не искам и да си представям как ще е на италиански или на който и да е друг език(не ми вървят много). Мерси предварително, а относно темата моя съвет е да не пропускаш възможността! !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0f7779d15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти сама избираш! Недей да слушаш другите че после ако не ти харесва, другите ще обвиняваш и ще се ядосваш много. И стига с тая тъпа наркоманска Италия. Там едно кафе като хората неможеш да пиеш. И не е казано че там в чужбина е по-добре. Хората така си мислят-че тука като е зле, значи там ще е добре. Има нещо вярно наистина, но пък може да се окаже по-зле и от тук. А и наистина, не знаеш език, на 19 години си... . Какво ще правиш толкова млада и неука там? Я свикни да живееш и да се издържаш сама тук, а пък после ходи в чужбина, където поискаш. А и щом ти харесва тук и си щастлива тук, ще ти кажа че не трябва да бягаш от щастието си! ! ТИ РЕШАВАШ, НЕДЕЙ ДА СЛУШАШ ДРУГИТЕ! ! ! ЗАЩОТО АКО СЕ ОКАЖАТ НЕЩАТА ЛОШИ ТАМ И ТИ Е МНОГО ТРУДНО (САМА), ТИ ЩЕ СТРАДАШ, А НЕ ТИЯ ДЕТО СА ТИ ДАЛИ ИДЕЯТА ДА ХОДИШ ДА УЧИШ ТАМ! ! !

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7432455c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ти сама избери! По тази тема разбирам че тук искаш да си останеш, ами остани! Обясни на твоите роднини, че предпочиташ ТУК, а не там! Ако наистина те обичат и подкрепят ще те разберат :)

*De§§ityy

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7f1b574b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Очите на страха са големи!
Италия не е бездна в която скачаш!
По скоро е пътешествие с делтапланер. Плавай смело сред облаците, управлявай живота си и експериментирай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b04cb14b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Оф боже... На теб ти се е дала възможност ДА ИДЕШ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА... Не го ли разбираш... Ако на мен ми бе дошла такава възможност, въпреки, че няма да дойде, защото аз изобщо не отварям учебник и сигурно нямам никакво бъдеще и го знам... За мен да отида в друга държава и да имам работа, бес да съм отгърнал и 1 страница от учебника е нещо, което мога САМО ДА СИ МЕЧТАЯ... Какво се чудиш, подяволите. Вярно, малак съм, на 14 съм, но все пак усещам, че нямам никакво бъдеще, освен ако не стана спортист не виждам каква работа ще си хвана и къде. Замъглено ми е съзнанието, мисля само за това как ще си изхранвам семейството, дали изобщо ще имам такова без работа. Ох подяволите, отивай да учиш. Случва се 1 път в живота... Аз тая възможност да уча я изпуснах, сега съм в най-пропадналото даскало където всички са странни пушат треви, изключват ги масово от училището... ОТИВАЙ ДА УЧИШ В ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 194a1df463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На мен ми предстои кандидатстване и не знам какво искам да уча. Единственото, което знам е че искам да уча в Италия, за това ти завиждам благородно за шанса, който си получила. Понеже видях, че коментара ти е от почти година и половина ми е любопитно какво решение си взела и ако си заминала за Италия смятам, че един разговор с теб би ми бил много полезен. Ще се радвам да получа отговор :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 86b0266b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   италянците не са като балгарите . Има голяма разлика приемат те разбират те . Ако си на училище ще говорят с теб ще помагат и така радваи се и заминаваи ще видиш голяма разлика . Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 86b0266b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И не е вярно че италя е лоша! както в балгаря така и в италя хората са различни но с едната разлика че повечето италянци са гостоприеми, помагат, не са като повечето балгари. Да добавя в балгарските училища има много развалени деца, но в италя всички са нормални общителни, не се бият. Аз харесвам италiя днес ходих на училище беше много добре никакви проблеми :) заминаваи и успех на всички които ще учат там :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a7924779a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Квото и да говорим България си е нашаъа страна и няма как да я забравим това е! Вярно няма бой в училищата, но защото има ограничение, който ние не приемаме. НО по -важно е къде се чувстваш щастлив, а иначе няколко години в чужбина не са зле. Все пак ще имаш добра диплома, а в бъдеще и работа. Приятели? спокойни тия в България ги има навсякъде, затва ти казвам учи в чужбина, после ела и си вкарвай пари в джоба, а не да се чудиш кво да правя нямам пари за сметките.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a7924779a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Квото и да говорим България си е нашаъа страна и няма как да я забравим това е! Вярно няма бой в училищата, но защото има ограничение, който ние не приемаме. НО по -важно е къде се чувстваш щастлив, а иначе няколко години в чужбина не са зле. Все пак ще имаш добра диплома, а в бъдеще и работа. Приятели? спокойни тия в България ги има навсякъде, затва ти казвам учи в чужбина, после ела и си вкарвай пари в джоба, а не да се чудиш кво да правя нямам пари за сметките.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker