Какво ми се случи в Кауфланд - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ми се случи в Кауфланд
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 11899 пъти
Здравейте, искам да Ви разкажа какво ми се случи в понеделник в един от магазините на Кауфланд. Ще гледам да съм възможно най-кратка.
Та, отивам си аз в магазина, влизам без количка, тъй като щях да взимам уж само едно нещо. Взимам 3-4 неща в последствие, обаче телефона ми звънна и за да не изпусна нещо, трябваше да си освободя едната ръка някак си. Реших да сложа дезодоранта в чантата, при което като тръгна към касите да го извадя. Имах тежки 2-3 седмици преди това, проблем след проблем, бях много разсеяна и по някакъв нелеп начин съм забравила за дезодоранта. Естествено не бих тръгнала съзнателно да го правя, да не говорим, че това са някакви си 4 лв. Както и да е..

Малко преди изхода ме спира жена, облечена в неразличими от клиентите в магазина дрехи, без униформа, без нищо и ми казва да я придружа. Попита ме дали си нося касовата бележка, но аз нали нямам навик да ги пазя и така стана една дълга и широка. Едва когато отидох в стаята и тя започна да изсипва всичко, видях дезодоранта и се сетих, че съм 'сгафила' без да искам и започнах да треперя цялата, тъй като не знаех какво следва. Питаха ме кое съм купувала от магазина, при което си им казах. Пак се почна ровене из чантата, този път за касовата бележка. Мислеха си, че ги лъжа. Едната жена отиде да взима копие от косовата бележка и да гледа записи. Другата застана до вратата и почна да ме пита защо, аджеба, треперя. Когато се върна другата, платих тройната стойност на продукта (12. 45) без никакъв проблем. И те веднага без да ме питат какво, защо и как.. направо се започна със заплахите. Ако не съм платила глоба от 100 лв. нямало да мръдна от въпросната стая. Как ако не съм искала да платя, щяли да викнат полиция и там да плащам. Накрая ми каза едната ако до 1 седмица не им дам 100 лв., щяли да заведат дело срещу мене.. и ей такива заплахи. Не знам доколко имат право да се държат по този начин и да налагат някакви допълнителни глоби.
Аз им обяснявам, че трябва да си ходя, защото пътувам, не живея там, а последният ми автобус е след 15 мин. и ако не го хвана няма къде да спя. Тях това нещо не ги интересувало. В крайна сметка подписах някакъв протокол или нещо от сорта. Много глупаво от моя страна.. дори сега като се замисля, не помня какво съм подписала точно. Дадоха ми бележка за платените 12. 45лв. Тук е време да отбележа, че на бележката, която получих пишеше "договорено обещетение" друг е въпроса, че се пише обеЗщетение, ама карай.. Дори и името ми бяха объркали..
Изпуснах си автобуса по принцип и стоях до 1 през нощта, за да ме приберат.

Не бях в час много, затова на другия ден се обадих на адокатката ми. Тя ми каза, че не могли да ме осъдят заради тези 4 лв., защото в съда това било маловажна причина. Най-много да ми напишели акт от полицията, който не било задължително да плащам.

Та, сега да разбирам, че тези 100лв. си ги взима охраната, т. е двете госпожи ще си ги поделят и ето им я заплатата за деня. Брей, че умно.
Някой в нета беше написал така: "Тъпите хора и тези с пари - плащат. Умните си търсят правата". Аз така се зачудих тогава, защо толко усърдно ме заплашват със съд и полиция, а то те си гушкали парите.
Знам, че и аз имам вина, заради моята разсеяност тогава, но на всеки може да се случи в крайна сметка.

Вие какво мислите? Как бихте постъпили? Изобщо бихте ли им платили и т. н.?
Извинявам се, че стана толкова дълго, но исках да споделя. Не се знае дали утре Вие няма са сте на мое място и да изтърпите същите неща като мен. Абе, въобще грозна картинка...

П. С: Стискайте палци да не ме опандизят заради една Рексона, хаха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6016fbff47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще плащаш глоба само ако не искаш да платиш. Запиши си час при адвокат и кажи случая.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8ec7766dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен можеш да ги осъдиш за морални щети. Само и единствено полиция има право да те държи на сила някъде против волята ти. Още повече че са те заплашвали. Ти си си платила тройния размер, което си е самата глоба, и край - с това приключваш и си заминаваш. От там нататък е трябвало да те пуснат.

Така че можеш да ги осъдиш, още повече че си си изпуснала автобуса.

Даже изобщо не е трябвало да ги последваш. Никой освен полиция (и то само със заповед от съда) няма право да те отвежда и задържа против волята ти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 61ede21e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   :D стискам палци, хаха.

Тази "охрана" не е била охрана. Били са някакви нагли прости идиотки търсещи лесни парички. Как ще си платила тройна цена? !? От къде на къде ще те карат това да правиш? !? Защо веднага не си звъннала на адвокатката си? Трябвало е тогава да ти изясни положението по телефона. И този "протокол"... Хмм много ме съмнява нещо. Не помниш какво си подписала. Съветвам те да отидеш пак в този Кауфланд и да ги потърсиш" охранителките" (ако изобщо още са там) и да поискаш да ти покажат "протокола". Ако откажат - измамници! Бог знае какво е писало на онзи лист... Тогава пък ти ги заплаши със съд. Манипулация! И ще видиш как ще се осерат! Тогава си вземи парите обратно, отметни коса на една страна :D, изпъчи гърди :D и гордо си тръгни! :)

Хайде успех и пиши какво става. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8de3e1a865
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не вярвам да те опандизят. Платила си в троен размер което си е както трябва всичко си е минало заминало няма какво повече да кажат, ако нещо стане по-задълбочено, че чак и до полиция да се стигне им казваш да видят записите и всичко свършва, ако пък казват, че няма записи те да берат грижи как така няма записи в магазина и то не кой да е магазин. Браво, че го приемаш така повечето може би вкл и аз бих се притеснил последното ме разби :Д.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c1592d97df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това явно им е доста честа практика на "охраните". Има бая оплаквания като тези. Като цяло охраната по магазините и другите търговски обекти нямат право да взимат пари на ръка от когото и да било.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c1592d97df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години. Това, господа орки.. е чл.143 НК, а тези които отиват във въпросната стаичка и ви задържат противно на волята, се оказвате пострадали от това престъпно деяние.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c1592d97df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някаква жена с подобна случка беше казала, че са й казали, когато продуктът е под 5лв. се дължи само тройната стойност. Друг човек пък беше писал, че за 0. 80ст. са му искали 100лв. А сега де, иди го разбери.. Всеки си прави и си казва каквото поиска. Лошото е, че хората им се връзват като послушни овчички и им бутат парите. Ама то с такива заплахи така ше е...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 86ae152a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щях да подам жалба в полицията за опит за изнудване и неправомерно задържане против собствената ми воля. То така и Вие Госпожо е трябвало да постъпите.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6b000cf3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Може би истината е някъде по средата-демек Кауфланд може да те осъди за кражба но за по-скъпи неща. Ти не видя ли какво пише в нещата които си подписала, трябва да има екземпляр и за теб! Може и служителите да са си направили далаверата така, а може и за теб да е било по-добре! Ами я си представи че те регистрират в полицията за дребно хулиганство! В Кауфланд много се краде, и явно им е писнало. Винаги там попадам на стоки с изпразнени от съдържание опаковки. Най-добре опиши всичко подробно до централата им през сайта им. Това е една от веригите които винаги реагират.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 26c8f3d437
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На твое място щях да тръга уж да им дам парите за "глобата", ама със една камера...

А за наглостта два-три шамара!

Стискайте палци да не ме опандизят заради една Рексона, хаха.

:D

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 012e3e4aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Никой няма да те опандизи за нищо, споко. Нито ще има дело. 100-те лева верно са си измислица на охраната и по-скоро ТИ можеш да заведеш дело или поне да информираш администрацията на Кауфланд за наглостта на охраната.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4413149f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това би ме отказало да ходя по супермаркети, да имам мобилен телефон и да си купувам дезодоранти.
Живота може да бъде и по-обикновен. Аз с тези 100 лева щях да живея 2 месеца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fcc959aeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Хората са постъпили правилно и точно по немски (явно от централата са им дали правилата).
Аз преди живях в Германия и правихме ремонт. Та както и да е - трябваше да разкъсаме опаковката на една палета с много неща, за да вземем едно картонче от плочките, защото не ни достигаха, но нямахме ножче в нас. Аз отидох при касите, защото там има такива ножчета за еднократна употреба от по 1 - 2 евра - платих си ножчетата и влезнах с тях обратно, където ме чакаха хората. Разкъсахме голямата опаковка и взехме каквото ни трябва, платихме си и... на изхода след касите ме изкара човек от охраната -пак цивилен и ме накара да си дам касовите бележки. Аз се сетих за ножчето и точно нея веднага изкарах. Извиниха ми се много пъти и готово.

Не го приемай лично, но хората си пазят хляба - това им е работата.
За съжаление се стига и по-далеч като например да поставят камери в съблекални, бани и тоалетни на персонала. Имаше по мое време големи скандали в Германия по темата и не вярвам да го правят вече, но който влезне в магазин и не си плати, той си носи последиците като не зависи от оправданието, което ще имаме. Трябва да са обективни, а и мисля, че Авторката много добре се е отървала в крайна сметка
Случва се, пий една студена вода...

За глобата от 100 лв. БЕЗ документ ти ТРЯБВА да сигнализираш в управата на магазина, но и директно в централата на Кауфланд в София - по бележката за 12те левчета ще изкараш час, дата и имена на служителите (час от касова бележка виж също).
Всички тези неща прати на мейла на управитела на магазина и в CC сложи управителя за Кауфланд г-н Димитър Спасов

Пусни и задължително по пощата с обратна разписка писмото си в свободен текст (влез в страницата на ТР и виж под ЕИК-то точните имена и контакти на управителИТЕ и ДИРЕКТНО на тях пиши с мейл и по пощата!

ето ти контактите
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД
ул. Скопие № 1А
1233 София
Национален безплатен клиентски телефон: 0 800 / 12 220
E-Mail: service@kaufland. bg

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е командитно дружество, регистрирано с ЕИК 131129282, в Търговския регистър към Агенция по вписванията, със седалище и адрес на управление гр. София, район Сердика, жк Банишора, ул. Скопие 1А. Дружеството се управлява и представлява от неограничено отговорния съдружник Кауфланд България ЕООД.

Тук адвокат е излишен
Работила съм в подобна фирма и ти гарантирам, че въпросните служители ще изгубят веднага работата си, защото подобни фирми имат много стриктен кодекс и не им се занимава с глупости.
Не оставяй да те прехвърлят при нива под управилел, защото ти точно него трябва да обезпокоиш, защото на него не му се занимава с глупости и веднага уволнява или разваля договор ако охраната е външна, а под него ще се мъчат да потулят нещата!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 10e1f77255
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От авторката.
Такааа... Вече два дена минаха и още не ми е пратено нищо на адреса, демек може тея двете кокошки "охранителки" да са се отказали от мен..
Иначе съм момиче на 20г., при което те са си мислели сигурно, че ще ме уплашат и евентуално ще съм някоя дето не знае и бъкел от законно и незаконно, па камо ли и адвокат да си имам, хаха. Та, така де.. Здраве да е..
Е, те с та'а Рексона у историята ке влезем, хора! :D

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 74719f773f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   На практика, щом не си излязла от магазина, не си го откраднала. Никой няма право да те кара да плащаш цена в троен размер или глоба. Това е все едно някой улицата да те спре и да ти каже да му дадеш пари. Глоби и наказание налага съда, а я някои случаи полицията. Само, че за стока с цена четири лева няма кой да се занимава.

Да не говорим пък, че ако някой ми каже "да го последвам", определено няма да го последвам. Допуснала си грешка, но те са те обработили много грубо.

Човек има права, но трябва да ги познава и защитава сам.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 10e1f77255
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Пак е авторката. Благодаря на всички иначе!
Номер 13, мерси за изчерпателното инфо, макар и да не ми се занимава много-много, защото ми дойде малко в повече тая история, ще видя какво ще направя в крайна сметка.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 179d8510ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   "13. Хората са постъпили правилно и точно по немски (явно от централата са им дали правилата). " - №13, точно това българите не искат да възприемат. Те са си свикнали по комунистически, вземаш каквото ти трябва, да го плаща който иска!? Това нахакано момиче не проумява, че нещо скрито в чантата и неплатено на касата, си е чиста КРАЖБА! Какво се мъчи тук да мие гузната си съвест, та й се гордее с това, щяла да съди охраната. За такива има българска поговорка " Хем поср. на, хем голяма". Вместо да си вземе поука и да внимава други път, тя се перчи като японско петле. Затова не ни харесват на запад, заради такива селски тарикати.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fcc959aeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   от 13 до 19 - не намирам постъпката на Авторката за правилна, НО тя си е платила тройната стойност на продукта и е получила бележка за това. Получила ли е бележка за 100-те лева? НЕ - значи служителите са в нарушение и тези пари са за тях, така че точно това е комунистическото в случая - рекетът на хората.
То е като при КАТ-аджиите, които те спират за превишена скорост и питат „Кво ще правим ся“, налагат ти глоба, но я прибират в джоба си..Не е редно просто, а че Авторката е отвлечена - такава е, но не е достатачно, за да съдиш или осъдиш някого - след като стане рецедивист, тогава я съдете. На всеки може да се случи. Аз без да искам пътувах на черно, защото по принцип съм с карта, но не и този месец, хванаха ме и си платих глобата - случва се. Ако заради такива глупости трябва всички да сме по затворите...не знам. Не бързайте със съденето, а служителките са злоупотребили със своето положение - да видим дали ромките, които плащат 5 бона такса на месец биват хващани - ей тук е проблемът и тук е комунистическото. Трябва да се спазват ТОЧНИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ и правила, но не повече - нито по-малко, нито повече. Нарича се ред това положение, а другото е анархия и злоупотреба с власт и докато на никой не му се занимава и няма време едно писмо да прати някъде - ами така ще си останат нещата
Авторке, драсни два реда, защото тези кокошки обират на ден по сума ти хора, има и пенсионери, полуслепи и глухи хора - тях шашкат и момичета като теб. Направи нещо де - нямаш какво да губиш - пиши просто на централата в Кауфланд, няма теб да занимават - споко, по немски те не се занимават с клиентите, а просто отстраняват проблема. (свраките). Не бъди жерва !!!
Това е предимството на големите чужди вериги - при тях има ред и правила, но им трябва нашето съдействие. Ти не си в кварталния магазин, при Кауфланд като клиент имаш права и не може да се злоупотребява с теб. Ако не са ти дали бележка за 100 лв., то това е била лична злоупотреба на служителките, а такива нямат работа на толкова отговорно място - навън има много безработни, които биха си вършили работата добре и съвестно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 83c7f89e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "Човек има права, но трябва да ги познава и защитава сам. " - общо взето, тези които не могат, кучета ги яли.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a36df88628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   №20(13), разбрахме, че вече си усетила немският ред на живо, но само си го видяла, нищо не си прихванала от него. Предлагаш да не съдим авторката, а ти защо съдиш охраната, че и епитети им лепиш? Падаш на нивото на авторката, затова си склонна да мислиш като нея. Ако не беше крала, никой няма да я безпокои. Хиляди пъти съм пазарувал от Кауфланд и никой не ми е правил проблеми, защото не съм дал поводи за това. Още по дълбоко се убеждавам в поговорката която написах по горе. Вместо да се засрамят, подобни персони се правят на герои. Не знаем как точно стоят нещата, защото едва ли авторката ни казва истината, тя просто иска да се самоизтъкне. Като чета с какъв речник разполага, не е много цвете за мирисане. Точно финала на коментара ти, ми направи впечатление :- "Това е предимството на големите чужди вериги - при тях има ред и правила, но им трябва нашето съдействие. Ти не си в кварталния магазин, при Кауфланд като клиент имаш права и не може да се злоупотребява с теб. Ако не са ти дали бележка за 100 лв., то това е била лична злоупотреба на служителките, а такива нямат работа на толкова отговорно място - навън има много безработни, които биха си вършили работата добре и съвестно. " - Хем твърдиш, че магазини като Кауфланд имат ред и дисциплина, хем пък едва ли не, "кокошки" и "свраки" работят там. Аз си мисля, че ако точно в такива случаи си затварят очите, тогава охраната ще си загуби работата. Точно затова са стриктни и действат според инструктажа. Какви са точно правилата на охрана, не са ми ясни, но е факт, че има кражба и охраната е действала по инструкции. Нали си чувала за бодливата крава, колкото повече риела, всичко на гърба си го е хвърлела. Това ще постигне и авторката, ако Кауфланд решат, може и до съд да се стигне, ако авторката продължи да рие. А и примера с катаджиите също е неуместен. Ако те спрат за "превишена" скорост. А защо си превишила скоростта, защото си примерен водач ли? Ако няма нарушения, няма и да те спират. Ако не крадеш в магазина, никой няма да се заяда с тебе. Ей това трябва да се изчисти от главата на българина.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a36df88628
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   " В крайна сметка подписах някакъв протокол или нещо от сорта. Много глупаво от моя страна.. дори сега като се замисля, не помня какво съм подписала точно." - какви други бележки иска авторката, не прочела протокола, а твърди, че не са и дали документ. Сега може да се сети, че са й дали копие от протокола. Шикалкави си от където и да я погледнеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6a42260042
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   N. 20 - Очевадно е, че си от 'екипа на Кауфланд', които се набъркват във всяка една тема /в който и да било сайт/, когато някой изказва възмощението си от вашето покъртително отношение и 'практики'. Само фактът, че си имате отделни хора, които да отговарят за това - е достатъчно красноречив.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fcc959aeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   от 20/13 до 22 - вижте какво, първо Авторката е била в нарушение - това е така и не отрича, нито се е заяждала, съдействала е и се е извинила, платила е регламентираната глоба, но това не значи, че трява някой да се облагодетелства за нейна сметка и да я тараши. Когато е подписвала нещо е трябвало това да ѝ се даде в 2 екземляра, а за всички платени суми тя трябва да има разписка. Ти и в полицията като си платиш глоба някаква ти дават разписка - такива са правилата, а когато не получиш разписка за нещо, това значи, че за тези пари не се плащат данъци и потъват неправомерно в джобовете на служителката. Така Авторката по невнимание може би е извършила нарушение на стойност 4 лв., но служителите са укрили данъци за поне 10 лв. са отнели на Авторката без законово основание 100 лв. Тя законовата глоба от тройната стойност на продукта е платила и е получила разписка за тази глоба, но не и за 100те лева рекет.
Въпросът е не в 100-те лева, а в принципа. Тези служителки днес 3-ма човека само да изтарашат - това са 300 лв., а съм убедена, че тормозят повече - например заблеяни пенсионери и тем подобни, докато истинските крадци си плащат месечна такса и си крадат. Може би си правят 1000 лв и нагоре на ден съвсем без данъци и без основание.
Ръководстовто на фирмата не може да ги знае тези неща ако никой не се оплаква.

Българите живеем така, защото сме стадо. Никой не си знае правата или не е готов дори една жалба да напише и да лепне марка за 55 ст. Затова сме на този хал- не искаме да поемем отговорност, не сме гражданстко общество!
Трябва разни предавания да дойдат да се занимават, за да ни оттърват от елементарни проблеми като копърките. Аз в чужд град също се возих на копърка и за 5 километра пробег ми искаше 50 лв. Викнах полицията и да видите как не платих нищо, но се питам жителите на този град, които знаят къде има копърки за гостите на града, защо не предприемат нещо, а рискуват никой турист да не им се върне вече?
Така е и с Авторката. Тя трябва да напише само 5 реда и да се подпише долу и служителките ще бъдат с право уволнени.
Не мисля, че 22 е служител на Кауфланд, а просто злобен човек, който не е свикнал да спазва правилата, но лесно съди провинилите се.
Кауфланд всъщност има интерес такова нещо да не се случва, защото 100те лева не отиват в случая за Кауфланд, а за двете луди лелки. Дай на простият малко власт само...
В същото време навън има 300 000 безработни, които с удоволствие биха я вършили тази работа съвестно, защото действително има крадци, а за тази длъжност не се иска образование - всеки може да бъде охрана в Кауфланд.
С две думи първо се извършва рекет на хората, после се укриват данъци, уронва се престижа на Кауфланд и накрая се заемат работни места на истински съвестни хора.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2693fbb2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

27.   Абе престанете с тия 100 лева и бележката за тях!!! Тя НЕ ГИ Е ПЛАТИЛА, казали са й да им ги даде ДО СЕДМИЦА! Не се научихте да четете и това си е!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5a238e0f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   25 пише, "Българите живеем така, защото сме стадо. " - 25, защото сте стадо, затова и пастирите се толкова строги. Писах ти, но не можеш да го разбереш, хиляди пъти съм пазарувал в Кауфланд и никога не съм имал подобни проблеми, защото съм спазвал правилата. Дали Кауфланд ви е крив, или принципите са ви грешни? Искате да крадете и никой да не ви закача, че и се перчите с това. Когато човек разкрие гнилата ви същност, става "злобен"!? Все ми е едно, за какъв ще ме смяташ, аз проблеми нямам и си живея по правилата. Онези които не спазват правилата имат проблеми и аз не съм от тях. Язък, че си била сред цивилизовани хора в Германия, нищо не си прихванала от тях, затова си и отново в България, там номерата ви не минават.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cee2b34ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   №27, след като не е платила 100 лв, каква бележка иска? Утре може да измисли, че и 1000 лв са й искали. Как може да се вярва на една крадла? Вижте колко нескопосани оправдания си измисля. Ръката й била заета за телефона и затова пъхнала стоката в чантата си!? Като няма количка, в магазина има найлонови пликове, които е могла да ползва. Тя си мисли, че и другите са с леко мислене, като нейното, затова и пише врели-некипели, детска работа, но живота ще й покаже, че така не стават нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 95dfbcb485
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Номер 30 - защо, аджеба, като не я познаваш Авторката й слагаш епитети 'крадла'? Хахаха, явно нещо ти се е случило и на теб и не си се измъкнал/а леко, та животЪТ те е научил. Че даже те е и озлобил. Ех, жал ми е за теб...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 4cb7fa9751
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   По този повод с кауфланд да ви пиша и аз какво преживях. При мен обаче вече имаше и полиция и панаири.

Вчера 08. 05. 2016 около 17ч. със семейството си влизаме да пазарим във въпросния КАУФЛАНД Тракия. Бях със съпругата си и бебе на 11 месеца. Напълнихме количката и се отправяме към касите, след поставянето на продуктите на касовата лента, ми направи впечатление първо, че касиерката умишлено отдели всички плодове и зеленчуци за накрая. След което ги взе маркира ги един по-един и нищо не каза. Вдигна слушалката и се обади някъде. Плащам покупките на обща стойност 109 лв и напускаме касите, малко след тях изкочи младо момче може би скоро навършило пълнолетие и се представи за служител ''следкасов контрол". Помоли ме да се отбием в страни и да ни провери покупките. Започна се едно ровене и вадене на неща от торбите в количката като че ли талибани минават минават митническа граница на ЕС. Момчето извади само заленчуците и плодовете и започна да ги мери на контролна везна в коридора на Кауфланд. Отчете рдебни разлики в в различните торбички плодове и зеленчуци. На обща стойност 6 лв. Според тяхната везна аз съм злоупотребил и съм се опитъл да ощетя дружеството. И ме привика да го последвам през врата с код за достъп и да поговорим на саме! В този момент дадох кючовете за колата на съпругата си и я изпратих с детето да отиват в колата, понеже то има своите нужди (кърмене, преобличане и т. н. ) След като те тръгнаха момчето представящо се за ''Следкасов контрол" ме привика през врата по едно коридорче, с цяла количка с продукти и въпросните плодове и зеленчуци и ме въведе в една стая наричата "медицински кабинет". В нея имаше медициско легло-лежанка, което беше мръсно, цялото в петна и спдеди от пръсти кръв около подглавника на леглото. На това легло постави всичките 6-7 различни артикула плодове и зеленчуци. И започна едно изнудване. Изнудване за това че аз съм нарушител според тях и искаха да платя наказателна глоба в размер на 150 лв. При което аз възразих разбира се и попитах къде е проблема. Тогава дойде и втори човек охрана при нас в стайчката и започнаха двамата да ме убеждават, че аз съм страхотен нарушител и трябва да си платя глобата. Попитах дали немога да си платя разликата щом има такава или просто да върна въпросните продукти. -НЕ отрязоха те и продължиха да настояват за глобата в минимален размер от 150лв. Които освен това искат да извадя и платя сега и веднага! Обясняваха ми как много хора си патили всеки ден и всички си плащали само аз съм се запъвал при положение, че съм виновен. Казвам им господа нека да си платя разликата и да се разберем, но те НЕ. Глоба може да намалим малко примерно на 100лв, но глоба ще има. В този момент разбрах, че с тях явно няма да изляза на глава и помолих да извикат управителя на магазина. След около 2 мин. се появи той като само си подаде носът през вратата и попита какъв е случая. Почвам направо аз да му обяснявам какво е станало, той първо въобще не се представи и с абсолютно пренебрежение само повдигна глава и с отработен лицев жест даде знак на момчето с думите "максималното" и си тръгна. Момчето и охранителя с него продължиха да ме изнудвата да платя глоба като вече дори неможело да е 100лв както преди малко ми казаха, а направо 150. на мен вече ми падна батерията на телефона и се наложи да отида до колата да взема телефона на съпругата си и да и кажа поне тя и детето да се прибират и да не ме чакат. Върнах се в магазина момчето трябваше да ме чака пред въпросната врата до касите, но него го нямаше. Попитах най близката служителка на касата дали може да извика служителя "следкасов контрол" тя с учудване ме изгледа и каза:
- няма такива служители. Сигурно имате предвид охраната. И повика охранта.
Дойде отново въпросното момче отвори ми вратата с код-а през, която минаваме и където бяха количката с продуктите ми и "медицинстака стаичка". Влязохме пак вътре в стайчката. И момчето на свой ред ме пита дали съм успял да намеря парите? Казвам му че не съм и не съм търсил. В този момент разбрах че с него на глава няма да изляза, и го питам добре кажете ми какъв е варианта да си тръгна от тук ако нямам при в себе си? Какво става?

Той:
- Ами звъните на роднини, приятели и намирате сумата. Иначе... няма как.

- Добре казвам аз, тъй като вие нямате право да ми взимате личните данни за да си попълните формуляра според който искате да ви платя 150лв повикайте полиция, да ми вземат данните, да си взема нещата и да си тръгвам защото нямам време да се занимавам с глупости.
И така след мое настояване извикаха дежурен екип на МВР, след дълго чакане пристигнаха двама служители, които заедно с мен, момчето (касов контрол) и управителя влезнахме в "медицинския кабинет". Там пред полицаите обяснх всичко, и помолих пред тях дали мога да снимам условията в които ме задържат, и мръсната кошетка оцапана с кръв върху която слагат хранителните продукти които консумират хората (в случая и бебе).
Служителите на МВР на свой ред ми отговориха че не е редно в частен обект да снимам, и пред тях не направих снимки, но го имам документирано ако е нужно.
Разправийте продължиха, управителя изведнъж стана по-нисък от тревата и думичка не каза. Аз на свой ред го питам:
- Господин уравител, преди малко не ми се представихте, а нямахте и бадж с името Ви, първия път. Кажете моля сега как да се разберем?
Предложи ми вариант опитвайки се да се направи на мъж, да оставя продуктите си вместо обещетението от 150 лв. без да ми връщат парите.
Аз отказах разбира се, откъде на къде ще ми вземе покупките и няма да ми върнете парите? И навсичкото отгоре погледнете в какви условия ме държите и уж ме проверявате! Омекна още повече и се съгласи с това за което аз настоявах от самото начало, да си платя разликата в грамажа и да се приключи въпроса. Така и стана в райна сметка но всичко това ми струваже ужасно много нерви и напрежение, да не говорим на кърмещата ми съпруга как се е отразил един такъв стерс, и близо три часа време.

В известна степен ме карат, като клиент да им върша тяхната работа като поставят клиентите в ситуация сами да си теглят стоките и да ги етикират. Не на контролна везна само за проверка, а с поставяне на етикет. При везните за теглене няма ясно обозначен инструктаж за работа с машините, хора не са длъжни да могат да работят с тяхната техника по-най прецизния за тях начин. Да не говорим за множеството възрастни хорица, които многократно се е случвало да ме викат за помощ, защото незнаят как се борави с тях, а и не довиждат някои от тях. Какво ще стане с пенсионерка, която по погрешка тегли 2 кг. банани, а вместо това натисне и маркира бутон за моркови. След касата ще я спрат и ще и вземат пенсията ли? Не съм изнесал артикул който не е в касовата бележка, не съм скрил или откраднал някоя стока, просто има грешно измерено тегло и за това искат да ГЛОБЯТ хората с 150лв. А касиерката съвсем съзнателно пък вижда грешката и ме оставя да напусна касата като сигнализира на някой да ме спре. А какъв докуметн ще издадат за тази глоба ми е много интересно? Какво ще пише на касовата бележка? Или най-вероятно няма такава, а парите може и да нямат следа. И въобще небих се очудил ако се разпределят по някъква схема между управител, охрана и касиерка.
Безкрайно грубо, и аргантрно отношение от служителя ''следкасов контрол'', охрана и управител!!!

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 19aeffed77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Пиши им в имейла

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 19aeffed77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Намери добър адвокат. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 39a19a7336
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   До 33 това твоето господине си е чиста кражба, докато на авторката може да се предположи че е "забравила" да извади скрития дезодорант, при теб направо си е допълване на торбичките с плодове след тегленето. Можеш ли да обясниш как единият кантар ти е претеглил примерно 1 кг банани, а контролният им кантар тегли, че бананите ти са 1, 800 грама? Защото 6 лева съвсем не са малко, като знаем, че хора като охранителните на подобни магазини работят за по малка ставка на час.
Колкото до предполагаемата баба която ще обърка бананите с моркови нея я връщат от касата да си ги претегли като банани, не й начисляват да плати моркови, не се притеснявай за нея.
Не разбирам какво любезно отношение си очаквал от охрана и управител след като са те хванали кражба? Ти какво очакваше, да те поканят не в мръсната стаичка, а в пет звезден хотел, да ти се молят и да те изпратят с духова музика?
И да касиерката е тази която в такива магазини плаща изчезналата стока и тя е защитила своите си доходи, като те е хванала в кражба. Знаеш ли че изгнилата стока в такива магазини я плаща човекът който реди рафтовете и тези които поръчват количествата стока, а след ревизия липсите от кражби се изчисляват в пари и се разпределят на всички касиери и охрана по равно да изплащат?
Когато крадете в магазини вие не крадете от магазина или неговия собственик, вие крадете от касиерката и от охраната, открадната "изчезнала" стока се плаща от тях.
А под сурдинка да ти кажа, че прословутите описани от теб 150 или 100 лева охраните събират в каса и с тях се изплаща всичко описано като изчезнало след ревизия за да не им режат от заплатите.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: b08e2d95fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Здравей, нямат никакво право да ти дават да подписваш каквито и да било протоколи за каквото и да било. Иначе забравила си окей, но това, че си го слагаш в чантата дезодорантаи не си го заплатила, минавайки през касова зона, доказва по закон, че извършваш кражба. Само, че ПО ЗАКОН за кражба наказанието е "заплащане в троен размер", няма протоколи няма глупости. Та мисълта ми е, че ти си си чиста. На твоя място ще ги гоня до дупка. Те имат охранителни камери, които ще докажат доста неща, стига да си потърсиш правата. Ако можеш напиши ми за кой Кауфланд става дума, аз ще се заема със случая.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9b39c41a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Кауфланд са много хитри иначе. И аз имах същата случка с уж откраднато нещо. Умишлено не са сложили уреди които при кражба сигнализират на момента. В такъв случай ако човек е с немаркиранас тока уредите сигнализират и сумата която е обезщетение е в троен размер. Ок. А Кауфланд нямат такива приспособления. За това чакълят от време на време и ако хванат някой с непкатена стока направо си избиват всичко с въпросните 150лв. Те нямат изгода хората да знаят че веднага ще се сигнализира при неплатена стока. За това и в магазини като Лидл не се и краде. А по Кауфландска схема, клиентите са наясно че няма индикатор ако имат неплатена стока и всеки спокойно може да краде. Обаче си пускат охраната да чакълят от време на време и ако вземат от човека 150лв с един куршум два заека. И така хубаво си избиват паричките... защото да си откраднал за 4лв дезодорант и да платиш 12лв не им е изгодно. А като дадеш 150лв бива. Не играят на дребно.. хитра схема.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9b39c41a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   До служителя на Кауфланд който видимо защитава позицията на веригата. Това че обвинявате клиентите в нещо което неможе да се докаже дали е умишлено деяние въобще не е във ваша полза. Ние сме тези които ви плащат заплатите, ние сме клиенти на Магазините Ви и с какво право давате присъда че и изнудвате хората за абсурдните 150лв? Плюс това никой няма право да заплашва човек който си е платил продуктите, че няма да го пуснете от стаичката защото това е подсъдимо и нанасяте морални щети на клиента. Въведете си строги мерки за сигурност и вс ще е Ок. Недейте да си играете със страховете на хората, че ако не ви платят 150лв ще им се случи случка и ще бъдат съдени. Играете ли с огъня ще се опарите. Някой си мълчат, но има хора които си знаят правата и няма да оставят нещата така

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ad84d0c6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Въпрос към Авторката: Какво стана в крайна сметка, потърсиха ли те след седмица да си платиш глобата от 100 лв и въобще какви бяха последствията за теб? Плати ли им изобщо? Много хора са имали подобно неприятно изживяване и трябва да се знае какво точно се случва и това така да те изнудват за пари дали е законно. Моля за информация как се развиха нещата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ef3260cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   да и на мен ми се случи подобно нещо, абсолютно нямат право да искат 150 лв, те така могат да си измислят и 1500 лв глоба за взета дреболия

няма логика и не е законно, троен размер е законът, така че да духат супата, това си е тяхна измишльотина, която по всяка вероятност престъпва закона и подлежат на санкция

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dee3f533bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   До 42:
Скоро ли се е случило това, ти тройния размер ли плати и подписа ли формуляра, който ти дадоха? Въобще какво се случи и какво става ако не платиш на момента 150 лв?

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 893db840af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   До авторката Това което направихте се нарича кражба и се плаща много повече от необходимото. Просто другия път се оглеждайте дали забравихте нещо. И щом не си платила за кражбата, нямаш право да напускаш магазина. Какво ще стане ако всеки човек открадне парфюм? Ми много просто- магазина ще фалира и няма да има свестен хипермаркет. Същото се отнася и за коментар 33

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31d56c1047
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   И аз имах същия проблем само че глоба 150лв

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1669ec6132
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Права си!


369

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a07aeb1665
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   До авторката какво се случи в крайна сметка

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 63a884d4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   На мен в "Била" пък ми се случи следната идиотска история. Пазарувам си аз, нареждам се на опашката и когато наближавам касата, бъркам в чантата да си извадя портмонето. Вътре откривам празна обвивка от шоколад. Явно съм я пъхнала, за да не я хвърлям на улицата и съм я забравила там. Тъкмо, казвам си, ще я хвърля тук в кошчето. И си я пъхам в джоба на якето. Идва ми редът, маркират ми продуктите и пристига служителка, която ме спира и казва: "А шоколадът? " Какъв шоколад питам? Онзи, който си пъхнахте в джоба. Вадя смаяно обвивката и викам: "Ама, госпожо, това е празна обвивка, приготвих я да я хвърлям". Не, казва, вие сте го изяла този шоколад в магазина, плащайте го сега. Дойде охрана, стана скандал... А аз мразя скандали и действително си платих хартийката на цената на една "Милка". После много ме беше яд на мен си, защото аз дори не бях минавала покрай щандовете със сладките неща, а в магазина все пак има камери. Трябваше да не се давам, да настоявам да извикат полиция и да докажат как и кога съм яла шоколади, а после да ги съдя за нанесени морални щети, защото станах за резил като някоя крадла и хората наоколо ме гледаха с възмущене. Но...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 17 дни
hash: 19aeffed77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   До 49: Друг път поискай да видят на камерите. Това наистина е лошо. Затова камери

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 66a706c350
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Днес мои близки ме почерпиха с банани и ми казаха че в Кауфланд имало промоция и били по-евтини. Майка ми е пенсионер-100% инвалидност и аз така веднага реших да ида и да и купя от бананите. Влизам отивам направо там премервам ги но понеже взех две отделни връзки с банани за да занеса и на сина ми и след като ги премерих и залепих етикета ги сложих в още една торбичка. И като ги платих на касата и тгъгвам към изхода слещу мен двама мъже внезапно се нахвърлиха върху мен с викове да отивам веднага с тях на контролната везна. Нито се представиха нито ме помолиха и за се съобразят с зачитането правата на човека - да не говорим за уважение към клиент на магазина. Измериха ги и стана ясно че няма разлика с теглото от което съм залепила на бананите като грамаж и цена. Така нямаше извинение нито нищо а аз бях толкова ужасена от случилото се сякаш пред всичките хора наоколо ме изкараха крадец и изпаднал човек за това че съм била облечена скромно или че просто сложих на бананите още една торбичка за да не се скъса от тежестта тази. За мен случващото се в магазините на Кауфланд с техните охрани е безобразие спрямо човешките права. Тази вечер все още съм разстроена и изчетох в итернет че такива ситуации и по-тежки са преживявали и още много други хора. Пиша тук сега за да се знае от хората.Благодаря

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0952ac02ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   До Авторката. :И какво стана в крайна сметка? Имаше ли някакво продължение тоя цирк за 4лв? Все пак са минали около 3години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker