Бълхи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бълхи
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3349 пъти
Здравейте!
Пиша ви защото от няколко дена си гледаме едно коте, ала се оказа, че то има бълхи. Проблема е, че то се пъха навсякъде + в други котки.
Преди малко го напръскахме с разтвор за котки на Norbrook.
Преди няколко дена забелязах в косата си бълхи и малки бели точки- яйцата им.
Вече доста време е така, а се къпя всеки ден- яйцата си остават и буболечките се увеличават. Моля без коментари от типа "Защо си пипала бездомни животни? ". Достатъчно конско съм изчела. Благодаря предварително.
Може ли съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8d2bd706bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За косата или си въобразяваш или е въшки. Бълхите не стоят на едно място - хапят, местатата започват да сърбят и се появяват пъпки, скачат. Котето трябва да се обезпаразити - купи му капки, които се слагат върху задната част на главата и му ограничи контактите с други котки.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bfe9357c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ами върпросът е не защо си си взела котка, а защо не си я изкъпала преди това с котешки шампоан и после е трябвало на врата да ѝ се капне от специално лекарство, което се бори с паразитите, което описва номер 1
Добрата новина е, че котешките бълхи и човешките са различни - тоест тези бълхи не могат да се разпространят така, че да завладеят домакинството ви като човешките бълхи, НО трябва да унищожиш бълхите първо върху котето, после и върху себе си и забележи - да изчистиш из основи всичко у дома.

За твоята коса нека майка ти да види дали не става въпрос за въшки, защото бълхите не ходят по косата, а хапят по кожата на човека. Така както го описваш за ман това са си човешки въшки, които си прихванала от други деца. Не се притеснявай - никой не е виновен, но трябва да се обезвъшиш.
Котката я хвани и разгледай дали нещо ходи по козинката ѝ - бълхите са бързо движещи се и черни, не оставят яйца по космите на хората. Най-добре те съветвам да я изкъпеш с шампоан за такива неща лекарството против бълхи.
Ако само си пипала улична котка да е скочила 1 бълхица, тоест нищо, но ако живее у вас може и да стане не много хубаво, но ако сте чиста къща няма как да ви налазят бълхите.
Купи си задължително шампоан против въшки от аптеката за себе си, защото може в случая котката да е невинна.
По принцип просто съм на 99% сигурна, че си въшасала.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0ea4d53bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Еми вземи му пудра против бълхи не е скъпо - попитай за повече информация в някой магазин за аксесоари за кучета и котки.

А ти имаш въшки, които нямат общо с твоята животинка.
Просто в случая е съвпадение, че патите по едно и също време.
Спокойно само, както ти казаха вземи си от аптека шампоан против въшки и действай, ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bea883bfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И №1 и №2 грешат да бълхите са няколко вида но всички те не се разделят на котешки или човешки, а просто гостоприемниците им са бозайници. Както една бълха хапе котка със същия успех може да хапе и теб. Просто цветовете им са различни и червено кафявите обичат повече котки за гостоприемници, но с удоволствие биха смукали както теб така и кучета.
Това по косата ти не са яйца на бълхи, както е предположила №2 ако са по косата ти най-вероятно са въшки или обикновен пърхот. Яйцата на бълхите не се лепят по космите както яйцата на въшката. Яйцата на бълхите падат лесно и всички са по пода ви в килими, пътеки, покривки на легла и дивани.
Както и да е за всичките ти проблеми има препарати, водиш котето на ветеринар и той ще ти препоръча какво да правиш ако проблема е толкова голям и цялата ви къща е заразена, няма да стане само с капка на врата на котето. За своята си глава, ако майка ти не разбира от въшки, питай личната си лекарка дали това са въшки или друго.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bfe9357c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   n 4, аз не съм специалист все пак, но знам, че има два вида бълхи - който ходят повече по хората и нападат мръсни домове, и тези по животните като тези от кучета и котки много по-трудно могат да се разпространят у дома и само ако животното живее вътре имаш голям проблем, но повечето домакинства с бълхи изобщо нямат животни.
За разлика от въшките, които нападат чисти коси и хора, бълхите хапят всички, но могат да нападнат цялото домакинство само ако не е чисто.
Например в домкинството на чичо ми на втория етаж беше голям бълхарник, а нямаха животни. Когато им дойде снаха, тя изчисти всичко, хвърли старите мокети и завивки, изчисти мебелите и изобщо - всичко и се изчистиха, а леля ми просто не беше чистила с години ...буквално. Днес не е бълхарник, но се чисти редовно. Те редовно обвиняваха преди децата си, че им носят бълхи, защото обичаха улични животни, но самото разпространяване на бълхите става само в нечист дом.
Ние на долния етаж имахме домашна котка, която излизаше и навън - ами докарвала е 1-2 бълхи, но до тук. Когато отидем обаче на гости при чичо, знаехме, че трябва да се преобличаме.

Затова Авторке хвани и изчисти цялата къща, особено килими, мокети, завивки и одеала изпери, калъфки на възглавници и така нататък, защото и за въшките е добре това да го сториш. Плюшени играчки също изпери или ако не може - 2 дни карантина във фризера.
Ако котката има завивки или други неща - изваряване при 90 градуса или хвърли и купи нови. Най-хигиенични и евтини са хавлиите (стари например), с които да покриеш котешкото място за спане - тях ги переш и готово. Ако котето не може без да излиза навън - всеки месец му капваш от лекарството против паразити, но най-добре е човек да има котка, която си стои само у дома

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f418bb7f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В аптеките има един прах за бълхи на добра цена. Хващаш бълхата посипваш малко от препарата по главата й и я пускаш. Много е ефективен. :D

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker