Има ли връзка с гените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли връзка с гените?
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 2782 пъти
Здравейте и от мен!

Днес се замислих за следното нещо: Още от малка имам афинитет към музиката и танците. Мога да слушам абсолютно всякаква музика /дори и чалга, стига да не е прекалено цинична/ и това се оказва в плюс, когато ми се налага да общувам с хора, слушащи само определен вид.

Мога да ида както и на чалга парти, така и на див рок концерт и да крещя наволя. А когато видя някъде да се танцува /далеч съм от идеята за кръшните кючеци :)) / направо замръзвам и не ме интересува абсолютно нищо. Наблюдавам като хипнотизирана и сякаш се зареждам с нови сили. Мислех си, че все от някъде съм го наследила, но се оказа, че не мога да се идентифицирам с никого от семейството си. После се сетих, че преди години стана ясно, че баща ми е осиновен и се зачудих, дали пък някого от неизвестните ми баба и дядо е нямал такива подобни интереси. Вие как мислите? Дали е възможно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: c2117aab9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, не е дарба за хвалба :) И аз разбирам от всички стилове музика, само един не - опера :D там нещата са сложни...

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: a8c5f38ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво значение има? Какво ще се промени, ако разбереш, че си го наследила, а не си го придобила? Аз не виждам разлика, щом резултатът е един и същ.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 5d5b560869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може и ген да е, да

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: e3d7109a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз не виждам нищо специално в това да можеш да слушаш музика... не че искам да те обидя, но това си е съвсем нормално човешко поведение. аз също мога да слушам всякаква музика, включително опера:) и когато има танци гледам да се включа, но силно се съмнявам това да има нещо общо с гените. виж ако можеш да свириш на инструмент или да танцуваш наистина добре тогава да, има нещо генетично. но слушането... стига да имаш чифт уши всеки може да го прави. аз например съм много пипкава личност - работя си свободно с всякакви инструменти, правя си ремонти и в нас и на други места и изобщо ме тегли техниката, нещо което съм наследил от баща си. интересното е, че никога не съм го виждал... има си нещо генетично все пак:)

М.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 83405de5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Е, не е специално, но в България придобива някакъв мистичен ореол. Защото тук се водят безкрайни войни между хора, който слушат определена музика и я смятат за единствената и съвършената, а останалите за "музикални плевели", които те трябва да изкоренят. Без значение дали става дума за рап, метъл, чалга или нещо друго. Радвам се да чуя, че все още има хора, които приемат музиката по правилния начин, а не като поредния начин да покажат, че те и техните вкусове са над другите. Извинете за философското ми излияние! Аз мисля, че авторката е права - наследила го е от роднина, който не познава. Гените определят доста неща и си мисля, че човек не се научава някакси да обича музиката и танците. Идва му отвътре.
Свободен

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 26cc4f880d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   С гените едва ли има връзка. По-скоро с енергийната структура на душата ти, а това определя начините по които възприемаш света. Има хора визионери, кинестетици и аудионери (такива, които възпроемат преимуществено чрез зрението, усещанията и слуха) - ти определено си от последните.

От тази гледна точка предполагам че ще ти е много интересно да се запознаеш с хора (наричат се още меломани, аудиофили - макар че за мен тези понятия звучат идиотски и извратено), за които музиката и звуците са начин на живот. Те изграждат самостоятелно безкомпромисни (и съответно доста скъпи) аудио-системи, при които музиката достига до слушателя не само като набор от честоти, а с цялото си емоционално докосване, триизмерност и т.н. Невероятно преживяване е, особено ако е за първи път.

Въпреки че съм визионер, и моите уши "се отпушиха" именно когато се запознах с такива хора и чух за първи път подобна hi-end аудио-система. Сега вече достигам много лесно до медитативно състояние само след неколкоминутно слушане на такава система.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 7f9947ce5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Незнам дали това има връзка с гените, но ти май нямаш връзка с главния мозък. Закакво изобщо си го писала това?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: c322abddb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не съм съгласен с много от коментарите! Това да слушаш музика е огромна дарба , стига да я разбираш! Да не забравяме , че различните стилове ( с малки изключения ) носят началото си основно от един единствен - R'n B или още Rock 'n Roll , като с времето са еволюирали! Защо е дарба ли - защото това означава да си свръх сетивен , да имаш длбоко изразена душевност! Чалгата , не е музика - тя подменя вътрешната нужда за духовност и музикалност! Музиката е откровение и начин на мислене. По тази причина и чалгата би могла да се отнесе към музиката , но не и в сериозният смисъл на думата! Все пак всичко има йерархия в този живот , така и за различните стилове!

Поздрави!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4aeb0324eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Би ли си оставила е мейл за връзка, ще ми е много приятно да се запознаем.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker