Нумерологията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нумерологията
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1525 пъти
Напоследък много се занимавам с нумерология. Купила съм си вече 4-5 книги и ми стана много интересно. Вече вярвам в нумерологията, но родителите ми казват, че това са глупости. Според мен това е наука която може да ни помогне да откриваме закономерностите в нашия живот и да ги използваме правилно. А вие какво мислите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 59f716449c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е да си имаш някакво хоби, но когато вече хобито се превърне във вяра, религия и доктрина трябва да знаеш, че е прекалено. Просто не може да има закономерности в живота ни, които да изчисляваме предварително, защото човекът има свободна воля и решава непрекъснато - той е ковач на живота си
Опасното за хората, които вярват в такива неща като съдбата, предупределеността е, че после бягат от отговорност за делата и живота си - потъват с две думи, защото чакат и вярват, че и без това всичко е предупределено.
Да, удобна е такава позиция за хората, които се страхуват от живота, но в крайна сметка животът е да го живеем. Ако вярвате, че всичко е предупределено - моля, но такива хора не свършват добре. Всички хора, който имат някакъв успех и позиции са ДЕЙНИ, взимат решения и умеят да носят отговорности, не да смятат числа, които уж са им определили съдбата
Много е удобно да вярваш, че характер, съдба са ти определени от дата на раждане, дори къде те е изродила госпожа майка ти, но това е пълна глупост в крайна сметка.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 102cfe8170
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ммммм номер1 - доста повърхностно изказване!
Защото е грозно да си правиш извод за даден човек, че не е деен, активен в живота, че едва ли не е мързелив и. т. н. само за това, че се интересува от науки/учения, които не са официално признати от официалната наука и от масите.

Може би си някъде на възрастта на родителите на авторката, да мнозинството от по - старите набори (хора, израсли по времето на соца са възпитани да НЕ разширяват светогледа си относно неща, които не са влизали в плана за петилетките, особено в духовен аспект.. но много теми са изписани за тове, вкючително и в този сайт, така че няма да развивам този въпрос отново)

Изключително тъпо/малоумно/идиотско и глупаво е да се вади извод, че щом един човек се е ентусиазирал от нещо => автоматично ще го следва като доктрина и религия!
И особено що се отнася до нас, по - малките набори!
Е знам ли, може би за вашите набори е било типичен този модел..
Разбери, че ние сме много по - любопитни и любознателни от вас, интересуваме се живо от много повече неща - абстрактни и различни.. и да, тези неща не винаги имат пряка връзка с рутината в ежедневието, с битовизмите, но допринасят за развитието ни в духовен аспект, за едно по out of the box мислене.

Според мен има истина в тези по абстрактни, не добре опознати, или можи би позабравени науки като астрология, нумерология. И разбира се, че не биват да бъдат следвани сляпо докато не бъдат добре анализирани и потвърдени във времето.

Но всъщност всеки имащ себе си за самостоятелен и интелигентен човек много добре осъзнава, че нищо не трябва да бъде следвано сляпо и че човек трябва да мисли самостоятелно и винаги сам да взима решенията за себе си - без да се влияе от каквото и да било и от когото и да било - официално или неофициално.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9a2d0ddee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не са глупости, нумерологията, както и астрологията наистина работят, затова е и толкова зарибяващо да се занимаваш с тях. Аз обаче не те съветвам да се занимаваш с това, защото са врата към други окултни практики, с които Бог ни е забранил да се занимаваме. Информирай се повече за окултния и сатанинския произход на нумерологията и астрологията и картите Таро, например в гугъл и ютуб, ако не ми вярваш, последиците са страшни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a263efdc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До номер 1:

През 2006-та ясновидец ми предсказа събития, които ми се случиха през 2012-та с доста точни детайли. Та, 2006-та тъкмо бях навършил 18 и още не бях решил какво точно да уча и работя, но знаех че искам да се занимавам с някакво по-комерсиално изкуство (режисура или реклама). Ясновидецът ми каза, че ще се занимавам с компютри, ще програмирам във фирма в София (не съм от София) и че след като започна да работя там ще отида да работя в Гугъл за проект за нещо "което се слага на главата и има връзка с интернет". Повярвай ми, 2006-та когато го слушах си мислех, че си измисля някакви врели-некипели. Още повече, че както казах тогава исках да се занимавам с комерсиално изкуство.

Като завърших гимназия през 2007-ма реших да кандидатствам режисура в НАТФИЗ и НБУ, както и маркетинг и реклама в НБУ. Очаквах в НАТФИЗ да не ме приемат, но повярвай не очаквах в НБУ да не ме приемат - там ме приеха всички други специалности освен тези, които желаех, защото всички останали имаха един изпит (ТОП), на който имах успех в горните 6% от всички явили се. За режисура, маркетинг и реклама обаче се искаше и други изпити, а там не се справих добре.

Така имах една свободна година до следващата изпитна сесия, през която се чудех какво да правя и реших да работя. Понеже имах малко опит с обработката на изображения и дизайна си потърсих работа като уеб дизайнер. Това става в края на 2007-ма. Започнах работа в малко студио. Първите 3-4 месеца си бях чист дизайнер - въобще не пипах код. По едно време единият програмист беше излязъл отпуска и шефът ме помоли да напиша някакви неща на HTML и JavaScript. Така лека по-лека подхванах да пиша по малко код. До тогава не бях пипал код през живота си. Видях, че ми харесва и реших да задълбоча заниманията като даже се насочих и към езиците с по-широко приложение(C/CPP/Java)... и без повече излишни подробности скачам направо на по-важната част...

И така, през 2010-та вече бях по-добър програмист и започнах работа в една българска фирма, която изпълнява доста големи чуждестранни проекти. Началото на 2012-та ме сложиха по нов проект за Гугъл - Google Glass. За хората в ИТ сферата може да звучи невероятно, но да - голяма част от Google Glass е правен в България. Така се развиха нещата, че няколко месеца след началото на проекта трябваше екип от България да отиде в Гугъл за определен период.

След втория ми ден на работа в Гугъл ми просветна... да, това ми беше предсказано през 2006-та - в Гугъл съм и работя по проект за нещо което "се слага на главата и има връзка с интернет" (Google Glass). За мен самият това беше изключително странно. Нямаше как да е съвпадение. Нямаше как и да е самосбъдващо се пророчество (self-fulfilling prophecy) - просто твърде много неща не зависеха от мен. Не съм карал Гугъл да правят Гугъл Глас..., не съм ги карал да наемат моята фирма и тн.

Стана малко дълго обяснение, но на мен лично още ми е изключително трудно за разбиране как е възможно да се предскаже такова нещо. А и не беше само това. Всъщност ми предсказа и името на следващото ми гадже, което срещнах през 2010-та с една буква разлика. Предсказа ми и още неща, но някои твърде общи неща също(примерно, че ще ходя на почивка в еди кой си град в чужбина, но то това го правят доста хора и не го давам като пример за точно предсказание).

Изводът за мен лично е, че животите ни са на 100% предопределени. Не на 99%, а на 100.00%. Всяка една мисъл, премигване, всяко движение на калциев йон между синапсите е предопределено от момента на създаване на Вселената. Всяко събитие е предопределено от създаването на Вселената. Свободната воля е илюзия, но за практическият ни живот е ок да си мислим, че имаме свободна воля.

Има една научна книга по въпроса - "Experiment With Time" на J.W.Dunne. Авторът е аероинженер, който е започнал да получава предсказателни сънища и развива цяла теория за времето (Serial Time Universe), при която времето не се движи праволинейно напред, а съществува като четвърто измерение, което е предифинирано.

До авторката:

Нумерологията е интересна, но аз лично след случката описана по-горе започнах да се занимавам с астрология и я намирам за много по-приложима и интересна. Също така напоследък проявявам интерес към карти Таро и ясновидство. Последното се оказва, че явно може да го развие почти всеки, който премахне скептицизма си и пожелае да го направи.

Най-важното е да знаеш, че материализмът е глупост, но за съжаление масата хора не могат (а и не искат да могат) да го осъзнаят. Съзнанието е изконната същност на Вселената, а не материята. Материята е просто създадена от Съзнанието, точно както можеш чрез въображението да създадеш образ в ума си. Бих отишъл дори по-далеч казвайки, че точно както по време на сън ние се идентифицираме с персонажа в съня, така в реалността ние се идентифицираме с персонажа си в реалността (тялото си и умът ни). И точно както в съня има "материя", така и в реалността материята е същата. Просто сънят е много много по-дълбок. А и нещо друго - както в сънят ни всички персонажи всъщност са проявления на наши черти, така и в реалността всички "ние" сме проявления на чертите на едно нещо - Съзнанието/Бог или както искаш го наричай. Зад всички нас стои един и същ наблюдател.

Причината да сме живи е в преживяването. Въпреки, че всичко, което ще ни се случи, се знае, то не е възприето/преживяно в тази времева линия.


До авторката от практическа гледна точка:

Не знам на колко години си, но родителите ти явно се тревожат от факта, че отдаваш или смяташ да отдаваш много време на нумерологията и се опасяват, че може да ти падне успеха в училище. Моят съвет е да си се занимаваш, но не и да прекаляваш. Трябва да разглеждаш нещата прагматично - ти самата помисли какъв ти е успеха в училище и как ще ти повлияят заниманията с нумерология.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0537e96b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хубава фантазия имаш. Гугъл глас. То и аз мога да кажа, че съм работил по Samsung Glaxy S6. Ако си толкова велик няма да пишеш тук и да се хвалиш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f88d451e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, твоята история много напомня моята. И на мен така ми бяха предсказани много неща с абсолютна точност и детайлност. Беше типичната ясновидка, не нумероложка или подобно. Бях скептичен преди това, но...

Имам и подобна случка с леене на куршум на мен, жена ми и дъщеря ми, за което бях дори и по-скептичен. Но факт - дъщеря ми имаше фобия от насекоми и се оправи като изневиделица буквално за 2 дни и дори започна да ги хваща. А тя е на 3 и дори не разбра какво и правим, защото имах теория, че е от самовнушение. И без да казваме на жената оловото зае формата на паяк. А на мен пък зае формата на кола, а аз бях претърпял катастрофа преди това, за което не и бях споменал. Бях се уплашил, защото само това, че карах с ниска скорост, ме спаси от смъртта. Да подчертая, че не е по моя вина, а заради техническа неизправност, за която не знаех.

Както и да е... И тогава ми просветна, че явно светът не е такъв какъвто си го представяме, защото за тези неща няма логични обяснения, но очевидно има нещо вярно. Започнах и аз да си задавам много въпроси - дали е предопределено, дали има свободна воля, на какво всъщност се дължи страха, "урочасването" и т. н. Явно има някакви енергии или нещо подобно, което несъзнателно ни влияе.

Най-важният въпрос, който ме касае, е дали ясновидството е дарба или всеки може да го развие. На мен лично ми се иска да можех да лекувам и да предсказвам и то не за лични цели, а в помощ на хората. Ако имах такива способности, дори нямаше да взимам пари. Имам една млада съседка, болна от левкимия и ми се искаше да можех да и помогна, че има малко дете.

Според теб има ли начин да се развият подобни способности?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2ccc7a108e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   до 7 от 5:

Да, всеки човек може да развие ясновидски способности. Всичко е въпрос на успокоение на ума и правилно насочване на вниманието. Ако разбираш английски, препоръчвам ти да прочетеш за remote viewing. Remote viewing беше нещо, на което бях попаднал още преди да отида при ясновидеца, но тогава бях скептик и бях попаднал на тази техника в уеб сайт, който се занимваше с отхвърляне и оборване на "паранормалното". Всъщност то и самото ми ходене при ясновидеца беше под натиска на баба ми (която доста вярва в такива неща), а аз стоях, слушах го и си мислех "тоя е мноого зле, измисля си някакви неща, аз ще бъда режисьор, а не програмист и няма да ходя в никакъв гугъл! ". Е, в крайна сметка, всичко се разви точно както ми го предсказа той. Още ми е трудно да го приема докато го пиша, но е факт.

Друга възможност, за която знам в България, са курсовете по Силва ESP метода. Не съм ходил, но там преподават неща като психометрия (да хванеш предмет, който е принадлежал дълго време на даден човек и да кажеш неща за човека и историята му без дори да си го виждал), ясновидство, лечение чрез намерение и др.

На мен лично remote viewing-а ми отвори светогледа и темата за Съзнанието като цяло ми стана изключително интересна. Просто в един момент осъзнаваш, че ние не сме някакви рандом организми на някаква рандом планета, а ние сме свързани изконно с Вселената чрез нашето съзнание. Сега вече разбирам, че то няма и как да е иначе - Вселената не може да съществува без наблюдател. Всеки, който се е интересувал от квантова физика, знае, че един фотон или електрон не съществува като фотон/електрон освен ако не го наблюдаваме. Ако не го наблюдаваме, той е вълна - вероятностно разпределение. За електроните е същото - самата материя е вълна, докато не бъде наблюдавана. Излиза че, Вселената не може да съществува без наблюдател. Самото създаване на Вселената изисква и създаването на нещо, което да я възприеме. Май доста се отплеснах (много ме вълнуват тези теми напоследък), но най-важното е, че да - може да се развие ясновидство. Относно това дали ще можеш чрез ясновидство някак да помогнеш на твоята съседка не зная.

Имай предвид, че ако започнеш да се занимаваш с това в един момент ще осъзнаеш фалшивостта на материалното. Аз дълго време бях в депресия и от факта, че всичко е предрешено. Сега започнах да се пооправям и гледам да живея приятен и нормален живот. То си е казано в една будистка поговорка: "Преди Просветлението - носиш вода, цепиш дърва. След Просветлението - носиш вода, цепиш дърва". Успех! ;)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 033c17c3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Глупости са, разбира се. Ти на коя дата си родена? А сигурна ли си? Щото по еврейския календар е съвсем друга година. По севернокорейския - също. По мюсолманския и по каледара на маите. Все различно число излиза. А сега де?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 25bf520770
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пълни глупости и това не е никаква наука.
Физиката е наука. Химията е наука.

В тази дивотия няма нито експериментален дизайн, нито системен емпиризъм, нито реален статистически извод (който реално е този, позволяващ търсенето на закономерности). Да, занимание си е (или хоби), но това е. Да твърдиш, че вярваш на дивотии и да ползваш думата наука, без де факто да знаеш какво дефинира науката, това си е глупост.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ce56349a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 10, приятелю нумерологията е част от създаването на цялата вселена. Съвремената наука е разделена на куп части, които отдалечават хората от истината - биохимия, ядрена физика, генетика, мулеколярна биология и още много названия на различни части от едно цяло. Как може въобще да е разделена на химия и физика, като това е едно и също нещо. Науката е разделена с цел да не се стигне до истината, а тя е само една и всичко е част от едно цяло. Съвремената наука не се интересува от явления, които не може да обесни, много учени ги подминават, а трябва да ги изследва и да се фокусира върху тях. Свръхматематизирането също обърква умовете ни.
Както и да е искам да питам авторката да ми каже кои книги е чела, че аз съм срещал 1, 2 само?

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 25bf520770
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11

Сладурченце, не учи един статистик какво била нумерологийката или какво правела науката.

За разлика от тебе аз имам образование, което се занимава точно с числа и номерца, както и тяхното приложение. Тоест, моето мнение има тежест за разлика от това на един хуманитар, който ми се прави на интересен с нумерологийки жалки, а не може 2 комплексни числа да раздели.

До авторката - пак да кажа, няма лошо в това хоби, прави го като ти харесва. Но това е то - едно хоби. Всички сладури, които твърдят, че таз лигавщина е наука, за тях гарантирам следното:
- НЕ ЗНАЯТ какво е наука (бръснач на Окам, фалшифицируемост, стат. извод не са чували);
- нямат никакво научно образование;
- най-вероятно са били кръгла нула по математика (ирония, имайки предвид че се лигавят с числа);

Съжалявам хуманитарчета, но не сте първите да пробутат "всичко е част от едно цяло" и да претендирате, че разбирате неща като реална истина или вселена. Не можете да кажете какво всъщност е истина (но се правите на умнички като сочите, че учените също не могли) и цял живот ще си минете с дискусийки - само на приказки сте способни. Да не говорим, че само един неграмотен лаик може да обвини научните дисциплини в тяхната специализация като де факто не познава и частица от механизма им или колко труд, усилие и мисъл се влага там. Изрежда небрежно нашият различни дисциплини (сякаш ги разбира) като ядрена физика, а елементарен ядрен разпад не знае как протича. Жалка история.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ce56349a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 10/12 ами случайно съм инженер(а значи съм имал висше) и съм учил висша математика, имам приятел който е статистик и се интересува много от нумерология, даже е стигнал дотам да определя какъв ще му е следващия ден и какво трябва да направи( а виж бе то имало такива хора) От кога да си "хуманитар" е нещо лошо? Твоите коментари ми звучат като " аз се мразя, мразете се и вие", "не вярвайте в нищо, което не виждате, защото науката не си е направила труда да го обесни". Ти си статистик и нищо повече ли? Много ограничен живот! Когато се появяват такива като теб, които казват че нещо е глупост, защото мислят само в определни рамки, винаги ще се появяват такива като мен да кажат, че това е нещо истинско и има смисъл.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e0dfcb94fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   10/12 - ти си със силно изразено постсоц. мислене :))

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f551c541c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   №14, кога ще схванеш, че да се мисли в плоскостта социализъм, комунизъм, постсоциализъм, сини, червени, е много архаично след 25 "демокрация"? Астрологията е наука, нумерологията -също. Но да се спори дали са или не са е безсмислено, защото няма пресечна точка с такива, като теб, които мислят обратното. И причината е в различната степен на развитие на всеки един индивид. №5/8 е на етап от развитието си, който е по-висок от твоя.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 25bf520770
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   №11/13

Това, че имаш инженерно образование, но продължаваш да вярваш на бабини дивотии, просто си говори зле за тебе, до момента и помен от трезва и инженерна мисъл не си показал. Със същия успех може някой, завършил основно училище, да се "похвали", че не може да чете.

Твоят приятел може ако иска в нумерология, астрология или в каквото ще да вярва, негов проблем. Да си прави хороскопи, да си чете дланите. Никой няма нищо против едно хоби. Секундата обаче, когато заявиш нещо от рода "Х е наука" или "Х е права" (и Х явно не е), автоматично си поемаш отговорност за казаната глупост. Нумерологията не покрива нито един научен критерий (математизирането не е единственият белег на научното, има и други), това не съм го измислил аз, то си е показано - нито има емпирично решими проблеми, нито дава надеждни прогнози (ако даваше, щеше вече да се експлоатира, при това МАСОВО, а не да бъде обект на майтап), нито нищо (няма тук да изреждам всички критерии). Тоест не е наука. Ако беше само това, че не наука, хубо. Но тя си е и изначално грешна. И френологията смяташе, че черепът определя човека... и си умря, както си трябваше.

"Науката е разделена с цел да не се стигне до истината"

Наивно и направо шизофренично твърдение, но ако баща ти получи сърдечен удар, веднага ще тичкаш при специализирания и далече от истината кардиолог. Може и да го закараш при просветена врачка, да му хвъля боб. Само с тази изцепка показа колко си "не"ограничен. Няма да коментирам повече върху такава очеизвадна дебилщина, присъща за бабички, страдащи от деменция.

"Как може въобще да е разделена на химия и физика, като това е едно и също нещо"

Този въпрос дори не мога да го приема насериозно, май дори не можеш да схванеш, че съм използвал химия и физика като единични примери, защото не ми се изрежда всичко.
Защо въобще сме разделили строително, електро, софтуерно, машинно и генно инженерство, то все си пише инженерство, все си е някаква математика и решаване на практични проблемчета, нали? Ти защо не можеш да ми напишеш алгоритъм за разделяне на хаплогрупи? Разделена е, защото се интересува от различни феномени. Защо строителния инженер се интересува какъв кофраж ще тури, но му е все тая какъв числен метод използва AutoCAD? Суперпозицията на електрона е в интерес на квантовата механика, химикът обаче се интересува дали същото вещество ще изгради стабилно съединение с друг елемент. Различните събития не подлежат винаги на една и съща манипулация: астрономията е напреднала, но не може да си прави експерименти с цели планети. За съответната манипулация са нужни специализирани знания, не съществува човек, който просто да знае всичко. Разделението понякога е условно, но си е нужно.
По-добре да беше питал "Защо въобще изучаваме математика и право отделно - те са едно и също" - щеше повече да се смеем поне.

"нумерологията е част от създаването на цялата вселена"

За да твърдиш, че нещо е "вселенско", трябва да посочиш пример (материален при това). Преди да изтърсиш нещо от рода на "ма то е идея, значи е нещо, значи е вселенско" само да ти припомня, че просто ако нещо съществува като идея не означава, че е реално, камо ли пък правилно или смислено. За това оксиморони като дървен метал и зелен хайвер са синоними за невъзможно. И това, което кучето оставя в парка след като клекне, е част от "цялата вселена", на това обаче няма да се радваш, нали?

Нумерологията си е чисто човешка измислица, пич, наблюдаема нумерология няма да видиш - ни с телескоп, ни в гората. Числото е чисто човешки символ - знак, който е започнал като означение за количество (от пръстите на ръката до колко литра мляко дава кравата) за чисто битови нужди. В последтвие числата са доразвити в абстрактни математически обекти и хората са видяли, че могат да моделират и други феномени с тях. Какво става - учили сме редица на Коши, но забравихме 1 и 2 какво са? Тези арабски числа, които се използват, нямат нищо вселенско в тях, те са просто по-удобни от римските или бинарните (пак измислени от хора). Нумерологията какво използва? Кой ги е измислил вече казахме. Днеска случайно да си видял 7 на улицата? Я покажи Пи пръста. Не става - явно защото говорим за мисловни обекти, а не вселенски.


Тезата ти как науката греши, защото специализацията "криела" истината, няма дори логическа последователлност.
За да твърдиш, че специализацията (съсредоточеното изучаване, то не се свежда само до математизиране) на дадена област те насочва настрана от истината, това значи че каквото и да е по-задълбочено познание е изначално грешно. Тоест, нумерологийката дето защитаваш, която задълбочено "изучава" своя предмет, Е ПЛАЧЕВНО ГРЕШНА. Елементарна логика, учи се в 10-ти клас.

След като толкова обичаш да боравиш с вселенски истини, чакам да дадеш тук пред всички определение за това велико цяло, от което явно всички сме част и което повтаряш религиозно. Кажи сега какво всъщност е действителната реалност. Хайде сега да видим дали си имаш и понятие от това, което пробутваш.

Да сумираме казаното от тебе дотук:
Науката се специализира. Специализацията крие истината. Науката греши. Достатъчно наивен си, за да твърдиш настоятелно, че съществува нещо, което дори не можеш и частично да обясниш, ама се имаш за прав (без основание). Не си дал до момента и 1 единствена причина, която да потвърди "смисъла" в нумерологията (чел съм книжка, приятел го прави не са основателни причини). Защитаваш нумерологията (която се специализира в търсене на някаква уж корелация м-у числа и събития), която е специализирана и "далече от истината".

Браво, пич, показа не само че противоречиш сам на себе си, не само че имаш само повърхностно понятие от наука, не само че без основание вярваш в дивотия, която и най-елементарна критика не може да издържи без да рухне, но и показа, че де факто защитаваш на баба си хурката.

Прав си за едно поне - има хора като теб. Ти си идеален пример за това, колко зле е българското образование.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e14ecbd49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15, ти май поомаза "лекичко" кой кого е и какво е писал (нали тука като коментари в тази тема), да не говорим, че и на себе си противоречиш с този си коментар..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker