Кучетоми има проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121477)
 Любов и изневяра (29779)
 Секс и интимност (14399)
 Тинейджърски (21914)
 Семейство (6485)
 Здраве (9617)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7317)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18596)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучетоми има проблем
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1305 пъти
Знаещи, помогнете ми. Имам куче(женско) на около 10 години. Не е раждало и никога не е било при мъжко. До скоро всичко беше наред, но напоследък започна да пие урината си. На какво се дължи това? Рових се из нета, но нищо не можах да намеря. Едни казват, липсват му минерали, други мислят, че има диабет, не знам какво да правя. Забелязах, че и много пчели кацат и също пият от урината му. Храня го предимно с гранули, на които пише, че са пълноценни и дават всичко на кучето. Отначало ги хапваше с охота, но напоследък, нещо не му харесват много. Изяда ги, когато съвсем огладнее. Вода има в изобилие, но това пиене на урината ме притеснява. Ако някой може да ми помогне, ще съм ви благодарен. Всеки ще каже води го на ветеринар. Не съм богат, та да пръскам пари и по кучета. Пенсионер съм с малка пенсия и единствено мога да му осигуря храна, но не и лечение. Намерих го на улицата преди 10 години, беше съвсем малко, мокро и слабо и ако не бях го прибрал, щеше да умре още тогава. Дожаля ми за него и го приютих докато укрепне. После така се привързахме, че не ми позволи съвестта да го изгоня отново на улицата. Както вече писах, нямам възможност да го водя по ветеринари, затова питам тук. Ако някой може да помогне с някакъв съвет, какво да го правя или как да му въздействам, нека помогне. Към коя кучкарска организация да се обърна за помощ. Колкото можех, помагах кучето да живее щастливо, но за по скъпо лечение, пари нямам. Подарявам го, ако има хора, които могат да му бъдат по полезни, нека дойдат и го вземат. Ако има желаещи, се се уточним за комуникация. Бих до дал и в приют, но не знам как става. Давайте съвети, ще са ми от полза. Благодаря предварително, ако модераторите блаволят да пуснат темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 657362696e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За куче не знам, но при котка знам, че гранулите водят до проблеми с бъбреците. Ако кучето е голямо знай, че те живеят по принцип по-малко. Четох и в чуждоезични сайтове за кучета - нищо, просто не било вредно и може би нямало достатачно вода. Съветвам те от кланница или друго място да се пробваш да му намериш отпадачно месо и кокали ако не се храни вече добре като нехраненето е проблемът. Намери телефона на ветеринар и се обади - няма да ти струва пари. Ако е нужно, можеш да изпратиш проба урина за изследване - също няма да е скъпо, но мен ме притеснява повече липсата на апетит - виж тук какво може да се направи.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 22427393c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре е да се отиде при специалист. Така и Вие ще сте спокойни, а няма сами да гадаете какво му е.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4dbc27a6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Потърсих на английски и намерих, че причините може да са няколко:

1. Здравословни, които биват:
Инфекция на пикочните пътища
Диабет
Дехидратация

2. Може да е просто инстинкт, тъй като женските кучета почистват изпражненията на малките като ги изяждат. Но след като не го е правила преди, значи и сега не би трябвало.

Според мен проблема е здравословен. Поне се обади по телефона на някоя клиника за консултация, пък тогава реши какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: eb64fbe3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, отиването при специалист, ще ми коства най малко 20 лв. Като прибавим и изследвания и лечение, като прибавим и стойноста на лекарства сумата става непосилна за мен, затова питам във форум, ако на някой се е случвало подобно явление, да сподели как е решил проблема си. Ако имам средства, изобщо нямаше да пиша тук, направо щях да го заведа на ветеринар. Хваща ме яд и на тези кучкарски организации, които се нахвърлят в защита на кучетата, а нямат едно организирано местенце(поне в окръжните градове, където има кучешки приюти), къде може да се потърси помощ. Аз изпадам в шахова ситуация, искам да помогна на кучето(ако наистина има проблем), но нямам възможност. Как да постъпя, не мога да го изгоня на улицата, от където го взех, но не мога и да го лекувам!? Затова съм съгласен да го предам в място където могат да му бъдат по полезни. Апетита му не е толкова зле, не е слабо, козината му е гарваново черна и лъскава, не е едра порода. Обикновенно улично куче е, но е много симпатично, с бели лапи е, като че е в бели ботуши. Иначе си е жизнено, играем си, но това пиене на урина ме притеснява.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 879bc78793
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти просто си поредният, който иска да се отърве от кучето си и нямаш никакво извинение, нямаш идея какво му е, а си тръгнал по организации да го даваш

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b59fb72e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Ние имаме 2 кучета и мога да ти кажа, че не е хубаво да се дават само гранули. Те съдържат големи количества сол, а и трябва да се разнообразява. Примерно ние даваме на нашите пилешки кренвирши, кебапчета, хляб, кучешки биксвитки, обикновени бисквитки( за хора), гранули. Отделно и ние като ядем нещо им даваме. Всеки сам преценява с какви средства разполага и какво може да вземе, но е важно да се разнообразява.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 48f31690d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5, направо ме изнерви. Умник, ако искам да се отърва от кучето, тук ли ще пиша? Просто щях да си го пусна откъдето съм го взел и проблема за отърване приключва. Искам да чета съвети как да постъпя, не искам да чета плиткоумни философии на отворковци. Искал съм да се отърва, това само глупак може да го помисли. Ако не си го обичам, не бих го гледал 10 години. Напротив, защото кучето ми е любимо, искам да му помогна ако има проблем, но как да стане това, като нямам средства? №5, да не си някой пълнеж от кучкарските организации, щом така разсъждаваш? Вие само това можете, биете се в гърдите като Ганювци и вдигате врява, че уж защитавате кучетата, а не правите най елементарното, да си имате ветеринари към кучешките приюти, които безплатно да консултират такива като мен, които искат да си хранят улично куче, вместо да го изхвърлят отново на улицата. Ако това куче отиде отново на улицата, вероятно ще отиде в приют и държавата ще отпуска средства за неговото отглеждане. Вместо това да се случва(защото в това положение не съм само аз), кучкарите могат да издействат в приютите да има ветеринари, които да помагат. Всичко друго са празни приказки, демонстриране на дейност, но с комерсиални цели.
Ако такива философи като №5, мислят да си изливат остроумия по темата, по добре да не го правят, да си леят логореята в други теми.
И пак към №5, ако исках да се отърва от кучето, нямаше да пиша в "сподели" и никой нямаше да разбере, има много методи, но защото искам да помогна кучето да си изживее живота щастливо, затова споделям тук. №5, имаш право на отговор, но не бих желал да ти чета извратените теории, не искам да слизам на нивото на елементарното ти мислене. А от съвестните, с удоволствие ще приемам съвети. Стига с тези ветеринари, не мога да го водя на такива. Храня го с гранули, защото това мога да си позволя. Другият вариант е да го храня само с хляб, дали това е по добре? Ето затова споделям и искам съвети от хора, които са запознати с отглеждане на кучета. Когато бедно семейство не може да си гледа децата, държавата му ги отнема, а когато аз не мога да дам всичко на кучето, защо кучкарските организации не ми го отнемат? То всъщност е общинско куче, защото е взето от улицата, а улицата е на общината. Чакам съвети, как бихте постъпили?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e676063125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен е или диабет или увреждане на бъбреците. Но може и да е друго (аз не съм ветеринар). Но ако е диабет е голяма грешка да му даваш хляб.
Наистина ли мислиш, че в приюта ще се занимават да го лекуват!? Не само, че няма да го лекуват, ами ще живее (и евентуално умре от болестта си) в ужасни условия, в една студена гола клетка, питайки се "Защо ме изостави? !? Защо??? ".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker