За бащите, които изоставят децата си доброволно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За бащите, които изоставят децата си доброволно
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 7036 пъти
Искам и аз да споделя какво ме тревожи. Синът ми расте без баща откакто се е родил и явно тази тенденция ня ма да се промени. Не знам дали всички мъже осъзнават това какъв проблем е за едно дете и съответно естествено за неговата майка. Мъжът да речем щше се напие, за да не му е тъжно, а детето какво да прави? ! Липсата и неведението се отразяват много сериозно на психиката. За съжаление това може да доведе до таено озлобление, което да се отрази на хора, които нямат нищо общо със случая.
Знам, че много бащи не си търсят децата поради ужасно глупави причини като - нямам никакви пари, вече не харесвам майка ти, имам друга/и, да ви е гадно и тем подобни.. За съжаление това нещастие причинено умишлено не остава просто така в миналото. И когато не виждаш някого не означава, че вече не мислиш или не се тормозиш защо за Бога не ти се обади само да те пита как си? !
Не мога да ви опиша чувството да видиш детето си да заспива и се буди всеки ден с телефона до себе си, чакайки някой да го потърси. Но уви, тъй като сме ощетени и откъм роднини - няма си и дядо, нито баба му по бащина линия, нито леля му, нито баща му го търсят. Да силно е да ги наричам така, но просто такива му се падат, дори и да не се интересуват дали детето е живо.
Да не говорим, че е трудно да мисля за сериозна връзка с някого, аз не съм важна в случая. Но за съжаление повечето хора имат предразсъдъци. Дори и даден мъж да няма нищо против, че имам дете от друг човек, то все някой приятел или роднина ще има нещо против. Може би като стана на 40+ ще си намеря някой, но пак пиша това не е същинския проблем, просто ми се иска хората, които не са засегнати да осъзнаят за какво става дума.
Мъже не бъдете страхливци! Интересувайте се от децата си! Не винаги всичко е пари. Понякога на човек му трябва една добра дума.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 209a01a90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз нямам баща и ИЗОБЩО НИКОГА НЕ СЪМ БИЛА ТЪЖНА. А и майка няма нужда от мъж в живота си тя сама ми го е казвала... Така имам невероятна възможност да спя на спалнята й. Но честно не разбирам КОЕ МУ Е ТЪЖНОТО да нямаш баща????

ж, 16

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 299d50c616
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм баща и също много се възмущавам от такива "бащи". А на теб ще ти пожелая да срещнеш истински мъж, който да бъде опора на теб и на детето, както и вие на него и да сте много щастливи тримата. Мисля, че го заслужаваш. Със сигурност някъде по света има мъж със същата съдба като твоята, който също има нужда от подкрепа и добра дума и с когото сте един за друг.

Знаеш ли какво е замислил онзи горе? Може пък да се срещнете някой ден. Аз вярвам, а и съм имал доказателства в живота си, че когато човек си изстрада всичко, което му е писано да изстрада и когато вече в отчаянието си се е освободил от всякакви терзания и очаквания, колкото и да не си вярвала, че има решение, изведнъж изневиделица всичко си идва на мястото, когато най-малко очакваш. Това не са глупости, аз съм живия пример.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: abb3662f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Миличка, много ми стана тьжно като ти четох поста. Най-лошото е, че децата страдат най-много в провалените семейства -без да имат никаква вина...
Доколкото разбирам ти си сама още преди детето ти да се роди, когато си била бременна т. е. мьжа ти те е напуснал тогава и не се интересува от вас и до днес. Какво да ти кажа... Има много такива "бащи" за сьжаление. Явно вие за него не сьществувате. Много мьже са егоисти по природа и не им пука.... А това, че някьде една жена и неговото дете са самотни не ги интересува.
Не мисли, че е трудно за врьзка. Всеки има нужда от човек до себе си. Ако някой те обича и е сериозен кьм теб, това че имаш дете няма да му е проблем. А пьк това, че някой няма да те иска, значи не те заслужава и толкоз. Мисли позитивно, имай позитивна нагласа кьм нещата.
Не е лесно да си самотен родител, но живата си продьлжава. Не се предавай...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 557cbfbd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Има го и другия вариант. Аз съм на 63г. Сам от дълго време. Сина ми е на 29г. Положих всичко да го отгледам сам и мисля, че се справих. Майка му ни остави с него на 5 годинки заради друг мъж. А винаги съм давал най-доброто от себе си. Може би не трябва да сме твърде добри в този живот...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От авторката: Благодаря ви много за съчувствието и добрите пожелания!
До номер 1 - надявам се това, което си написала да е така - да не си тъжна и да не ти се отразява зле липсата на баща. Но ако това, че спалнята е празна и свободна за теб е единствено преимущество, не съм съгласна, че всичко е ок. Както пиках, мъжът може и да не топли постелите на майката, но това не му пречи да се обажда поне на детето си.
Вярно, че има и по-големи трагедии, но това е причинено умишлено от някого при зависещи от него обстоятелства.
До 2 и 3: Благодаря ви, че ме окуражавате! Страхотни хора сте! Надявам се повече мъже и жени да разсъждават така!
В крайна сметка децата са като ангели - не само красиви, а и са ми помагали в най-тежките моменти. За това заслужават да бъдат щастливи!
До номер 4 - надявам се майката да се е интересувала все пак от сина си след раздялата. Предполагам, че е така.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От авторката: Аз по принцип съм оптимистка и може би за това изпадав в такива ситуации. Не съм предполагала, че някой човек докато е жив съвсем съзнателно няма да иска да вижда детето си - никога - и няма да се интересува дали то е добре, независимо поради какви причини. Също така има много хора искат да имат свои деца, правят процедури ин витро, а не се интересуват примерно от детето на приятелката си или познатата си. Не правят нищо добро за тях. Много мъже твърде късно се сещат колко са сгрешили и колко са изгубили, избирайки "по-лесния" или по-пошлия път. Там виаги удрят на камък и рано или късно остават сами. Не осъзнават, че може точно детето им и майката на детето им да са ги направили интересни за някой друг.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9ae09d7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, като дете на такъв 'баща' реших и аз да напиша коментар. Стана ми тъжно, когато прочетох историята ти. Може би, защото е сходна със съдбата на моето семейство, не знам. Просто искам да ти кажа да не спираш да се бориш за сина си. Дори и понякога да усети липсата на баща, ще му е добре да знае, че има майка, която го подкрепя напълно и винаги може да разчита на нея. А и съм сигурна, че и той ще ти помага и ще те крепи когато имаш нужда. Желая ви късмет за напред.
Искам да се обърна и към мъжете - ако жената, заради която зарязвате съпругите си си струваше, то едва ли щеше да ходи с обвързан мъж, още повече ако той има дете. Така че не си правете илюзии, нищо чудно да ви зареже след време. И да, ако не искате детето ви да ви мрази, също не е за предпочитане. :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8b4eeeeab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Жена съм, майка съм, но не обвинявам изцяло мъжете за тези ситуации. Жените майки, заедно с бащите, сме наравно виновни за нещастието на децата си.
Какво ли е направила или казала една жена, че бившият й мъж така да я намрази, че да е готов да не се чува/вижда с детето си, за да избегне контакт с нея. "Вече не я обичам", не означава ли, "някога я обичах, но тя постъпи, така че, да не искам да я виждам".
Има разбира се възможност мъж да не обича поколението си, но единствената причина, за която се сещам, е той да не е искал поколение, и въобще да не иска да приеме че това поколение енегово, защо и как тогава това поколение е създадено?
Той не си го е създал сам, както и майката сама не си е създала поколение, така че за изоставените деца вината е в двамата, независимо при кой родител са изоставени.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e1f81032ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Сетих се за една мисъл докато четях: " Погледни го с очите на дете, а не на жена, и ако го харесаш за баща, тогава му кажи ДА".
Не го казвам с цел да те обвиня за неправилния избор, а като съвет към бъдещи майки/съпруги.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3eb1261588
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторке! Аз съм дъщеря на такъв баща. Според мен животът с един родител сам по себе си не е проблем. От написаното от теб личи, че не виниш детето за грешките на баща му и за трудностите в своя живот. Е, тогава то трябва да е щастливо. Запитай се има ли нужда от странни и неприятни периодични контакти със социопат, който нито знае как да се държи с него, нито го обича, нито го иска. Факт е, че ти баща на сина си не можеш да бъдеш, както е факт, че детето има нужда не от какъв да е, а от добър баща. След като биологичния му не е такъв, продължавайте бодро и весело с живота си без да се тормозите.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: efb2a1c580
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Да споделя и аз нещо "от другата страна". Бях изгонен. Беше ми казано, че нейното дете не се нуждаело от баща. Не можех да повярвам на ушите си, много дълго не можех да го възприема. Как ли не опитвах да променя нещата... Накрая рухнах. Предадох се. Години наред се опитвах да бъда полезен с нещо - в резултат едни ругатни. Десет години по-късно се престраших да започна живота си наново. Спрях буквално да се интересувам от бившата, по-точно - чрез ней за детето ни (тя не допусна да осъществя връзка с него). Малко странно, но на свой ред тя се опитва да осъществи контакт. Не отговарям под никакъв предлог. Не, че не ме интересува съдбата на детето ми по принцип, но не намирам за уместно след повече от двайсет години да си тровя нервите, а и по някакъв начин да предавам настоящето си семейство. Не вярвам, че някой може да възпреме ситуацията при мен реално, но все пак я споделям - да се знае, че има и обратната крайност.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Здравейте!

До №8 не исках да изпадам в подробности, но всъщност аз се страхувах да не забременея на една доста крехка възраст, а той искаше да му се доверя. За сведение повечето ми връстници още се изживяват като младежи и нямат деца. Разбира се, че и аз имам вина, че съм се влюбила тогава в него. Но ако може и другата страна на "вината" да се грижи не 50%, а поне 10% от това, което правим аз и майка ми щеше да е по-добре. А какво ли толкова съм направила - хе та причини човек винаги може да намери, ако иска. Не съм убила никого за сведение.
До №11 няма нищо сложно в историята ти, че да не бъдеш разбран. Всичко е много просто дори - казваш си аз опитах и си изминаш ръцетер в случая съвеста. Нали знаете, че човек се променя с възраста, тогава като си пробвал детето е било малко имало е нужда от едно, сега е голям мъж има нужда от друго. И много се ядосвам на фикс идеи от типа - ако говоря с еди кой си предавам сегашната или някакви подобни абсурди. За съжаление виждам, че и синът ми като си втълпи някаква такава мисъл и дори да е погубна и за него си я следва. Ето примерно казва няма да ходя на училище и точка. Но баща му не го интересува, нали трябва да мисли за себе си. Та обърни внимание на всичките си деца. Щом един учител може да обръща внимание на повече от 20 деца едновременно, значи не е извън възможностите на човешката природа. Каквото си посял, трябва да си го гледаш. А и ако сегашните ти хора са човечни, едва ли биха имали нещо против.
№10 БЛАГОДАРЯ! Продължавай и ти бодро напред момиче! Мисля, че всеки човек получава лябов отнякъде, трябва само да се научи да я разпознава и да и се радва.
№9 много ми хареса поста ти! Абсолютно съм съгласна! Нека другите планират по-добре от мен. Моето не беше планирано, но не съжалявам. Само ми е мъчно, че можеше да избегнем доста проблеми, ако не бяха обстоятелствата, които не зависят от нас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 7 благодаря ти! Много щастие и здраве и на теб и майка ти! Добре казано особено накрая. Това е сигурно, че някой ден изоставящите ще се почувстват самотни, въпрос на време е.
Номер 10 може би става дума наистина за някакъв вид социопати или аутизъм при такива "бащи". Те трябва да работят в насока да се оправят, но докато проблемът не е осъзнат това няма как да стане разбира се. Но не искам да се прикриват зад или оправдават с някакви илюзорни "принципи". Не е принципно да не се грижиш НИКОГА за детето си, каквито и обстоятелства да има около теб!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0720d07c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   №1 как кое е тъжното да нямаш баща. Аз толкова много обичам своя - не знам какво бих правила, ако не е бил той.

Както и да е по темата:
Родителите ми са се омъжили много малки. И двамата са били на 17 години, когато аз съм се родила. Мама и тате са ми разказвали. Родителите им са го приели добре, въпреки че са били още ученици. Първоначално са живеели заедно, но не са се разбирали много добре. В смисъл мама е мислела за едно, а тате за друго. Когато бях на 10 мама е реши да се премести да живее в друг град, но не ме изостави.
Днес родителите ми са в прекрасни отношения, но не живеят заедно. Аз съм при тате. С мама се чувам всеки ден - двамата с баща ми също не са сърди, напротив разказват си как им е протичал деня и така.
Мама в момента работи във Варна, за това я виждам рядко. Идва за Коледа, рожденият ми ден (30. 12) и нова година. Остава за няколко дни, носи ми подаръци и към 6-7 януари се връща във Варна пак.
През лятото я виждам по-често, защото ходя там. Тате казва, че му е скучно без мен, а и на мен. Всичките ми приятели са в София, във Варна познавам само няколко деца, но пак има с какво да се занимавам.

За липсата - огромна е. Не само към бащата, а и към майката. Радвам се, че имам баща, който ме разбира. Не е като останалите. Поставя се на мое място, не ми се кара за щяло и нещяло (даже изобщо не ми се е карал, поне нямам спомен за такова нещо, което е добре). Не е поредната пияница, която прави деца на 17 години през ученическа възраст.



Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8b4eeeeab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От №8 авторке не си ме разбрала, вината ти не е задето си се влюбила, ти в който и да се влюбиш, като се държиш, така че той да те обича, че да създадете дете и после да те разлюби до толкова, че да не иска да те вижда и да се откаже да вижда детето си само и само да е по далеч от теб, така ще е.
Ето там ти е вината в държанието преди и по време на развод/раздяла. Съжалявам, но си забравила, че бившият ти освен задължения има и права. Лишила си го от правата му и искаш да изпълнява задълженията, ама той не е навит и се отказва от всичко, както от правата така и от задълженията.
Също си научила синът си да се надява на телефонно позвъняване, като знаеш, че възможността баща му да позвъни клони към нула. Кой въобще каза на детето, че е възможно бащата да позвъни, че бащата знае номера? А на бащата за да не звъни, какво му е казвано от твоя страна?
Споделяш за проблеми в училището, на детето, което сама си възпитавала, сега искаш бащата да си поеме задълженията, да стане "лошия полицай" в ситуацията и да задължи детето да ходи на училище. Обаче е имало време кога да се обясни на детето, защо и как е правилно да се ходи на училище с добро, ти това време си го пропуснала, сега искаш бившият ти със строгост да изтрие твойте пропуски?
Не си виновна за пропуските, всички родители правим пропуски, затова и от началото на живота на детето сме двама, за да има по малко пропуски.
Как да дойде човекът, да се запознае със синът си и да започне да го кори за лошите постъпки? Та лошите постъпки са в резултат на твоето възпитание. Не вярвам, че бащата не иска, той също не знае как да постъпи, той не познава детето, не си го допуснала в раннните години на момчето, когато е можело с добро да се постигнат възпитателни норми. Сега при голям проблем, вече бащата не може да стори нищо, той не познава психиката на сина си. Ами ако му се скара много, а ти си го възпитала като женчо и детето посегне на живота си заради скарването, кой ще е виновен? До колкото разбирам синът ти е в пубертета, нещата са много сложни, човек който с години не е бил близък се детето не може да се меси в момента, намесата на бащата в момента по скоро ще подейства в лоша насока. Детето психически няма да приеме съвет от човек, за който с години му е втълпявано, че го е изоставил, че не го търси, защото не го обича или други неща /знам ли как е отговаряно с годините на въпроси! къде е тати? , защо не се обажда? / само знам, /че ако му беше казвано: "баща ти те обича, но в момента е възпрепятстван" или "Аз съм виновна малко се скарах с баща ти, обидих го и той сега ми е сърдит затова не се обажда у дома"/, детето щеше да обича баща си да милее да го види и с желание щеше да иска да го зарадва с добър успех в училище.
№11 Е напълно прав след като е бил излишен 20 години и не е имал правото да възпитава наравно с майката детето си, сега за какво е нужен за банкомат ли? В случая на №11 са отнети не само неговите права, но и правата на детето му, да има своя си баща за опора в началните години. Да го научи да рита топка по неговия начин ако щете.
Мили дами бащите имат права равни на вашите за начина на възпитание на децата им, в духовна гледна точка, те са толкова важни за едно дете, точно колкото и вие самите. Ние жените даваме на децата много, но бащите дават също толкова, каквито и да са те. бащите не са само финасова издръжка, много е важно за развитието на едно дете, разговора насаме с баща му, дори бащата да е най-тъпия простак. Защото ако бащата е тъп простак, то ние /майката в случая/ не сме по долу, ние сме го избрали за баща.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 457b0ff019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "№11" съм. Благодаря на №15 (8) за проявеното разбиране! Не е важно мнението на авторката за мен - малко вероятно е някой да бъде разбран от изказване в няколко реда особено, когато има пристрастност.
Цитат: "... детето е било малко имало е нужда от едно, сега е голям мъж има нужда от друго"
Казваш, че детето тогава не е имало нужда от баща, а сега има? За какво за възпитание? За пари - знам, но нямам!
За да не прибързва авторката друг път да съди другите: беше в четвъртия месец, когато си замина; последно детето ни беше на 6 месеца, когато аз окончателно се предадох - почти една година семейна агония! Това не може да се опише с няколко думи! За финал - делят ни хиляди километри, приходите ми са от една средна за страната заплата. Има и още... , но все едно - няма как да ме раберете, пък и изобщо не е задължително.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8b4eeeeab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №16 аз №15 и съм жена, разбирам те много добре, моят мъж не носи пари за в къщи /реално работи за 550лв взема 450 и пуши 150лв и кара, и поддържа собствен автомобил, който ползва сам за да ходи на работа, а останалите 200лв ги дава у дома да му готвя/, тоест едни гуменки не може да купи на сина си, но съм далеч от мнението да лиша сина му от баща. Такъв съм го избрала, вината е в мен и аз не съм нито манекенка, нито с висока заплата, значи и аз не съм по добре от мъжа си. Един дол дренки сме.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 457b0ff019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   При мен все пак е малко по-различно. Не пуша, изкарвам почти още толкова, жена ми не работи, за колата на месец: 50-60лв. Кой какво готви - огромна тема... От друга страна, майстор у дома не влиза (по-скоро докарвам по някой лев като такъв). И какво от това? Наскоро смених 23-годишната си кола с... 13-годишна... срещу заем, който ще изплащам няколко години. И ей-така да тръгна да троша пари по една злокобна антика, умъртвила милиарди клетки от нервната ми система, и да лишавам най-близките си същества, които понастоящем най-малкото са коректни с мен?
В крайна сметка нещата са твърде индивидуални и не бива да съдим всички според собствения си бит и мироглед. Изобщо не се мисля за съвършен, нито даже просто добър. Но кой ли пък е?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 67233dffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравеи, аз съм на същото положение. самоче сам мъж и гледам момиче. бъди силна стискаи устни всичко ше си доиде на място аз сам с теб

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   О колко много различни истории под моята история. Всеки случай се отличава от другия. Спокойно никого от вас не съдя. А и по принцип Господ си знае работата и аз вярвам в Него. За това и не се афектирам от коментари, които все едно ги е писала някоя виновна свекърва или майката на някой синковец, който не се грижи за детето си.
№ 19 успех и на вас! Ако искаш да се запознаем?

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 553078e618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Синът ми след три годинки все повече го вълнува въпроса "Защо нашия тате не иска да живее с нас. /разделени сме от преди две години. Баща му е по-възрастен/44г/ и откровено признава, че предпочита телевизора, другата жена/жени/, бутилката.. и няма търпение да се занимава с малки деца.
Детето е заобиколено с много обич, той е контактен, обичлив, но има моменти в които става тъжен. Дословно предавам последния разговор: Мъчно ми е за тате. Аз го успокоявам "Ние /мама, бабче, баба, деди, дядо, братовчеди - или моите братя, както той ги нарича/ много те обичаме. Неговият отговор:"Аз не искам вие да ме обичата, аз искам тате да живее с нас... Тревожа се.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 дни
hash: 3a097dae6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Здравейте,
Прочетох статията. Аз имам подобна съдба. Моят син е на 32 години. Цели 30 години живяхме в мир и разбирателство. Преди година почина бащата на моят син. След 30 години мълчание единствената останала леля на синът ми се обади. Не го бяха търсили от раждането му до този момент. Въпреки, че дарих целият си живот на моят син, безлюбието на баща му даде своите плодове.
След срещата си с роднините му той стана далечен и чужд. Почти не се виждаме. Чуваме се за малко, но обичта му към мене охладня. Много е болезнено да видиш как едниственият ти близък човек си отива от живота ти. Бавно и мъчително. Сега съм на 55 години, сама съм. Дори и когато съм болна синът ме не иска да дойде у дома. Все още не мога да разбера с какво сгреших. Никога не съм пречила на контактите му с баща му. Но баща му не го потърси никога. Безлюбието на бащите може да породи само безлюбие у синовете.
Дано при Вас животът да има друго развитие. Искренно Ви желая един по- успешен и удовлетворителен живот.

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: d151a7f914
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Благодаря Ви много за споделена история! И в нашия случай имаме леля, която даже не се обажда, да не говорим за друго. Но в момента ние със сина ми сме в такова положение, че се моля да стане по-самостоятелен. Понякога се замислям, че аз още не съм изживяла истинската любов, защото който ме види с голямо дете съм. Та може би скоро ще се постарая да водим живота си така по-паралелно, а не само двамата. За това благодаря за споделената история, предполагам, че и при нас ще се получи нещо подобно. Все пак незаинтересоваността и егоизмът са гени. Искам да Ви посъветвам и вие да обърнете внимание на себе си и макар и не на 20 да започнете да изживявате своя живот. Успех, радост и щастие Ви пожелавам!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5b66786342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз бих оставил моето дете само ако е момиче
ако е момче няма да мога да понеса


Защото мъжете продължават рода
а жените накрая когато се оженят си сменят фамилията и са от друг род

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c502d02a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Имам един далечен братовчед, с когото просто не пддържаме връзка, но се знае какво се случва с живота им.
Той си взе страхотна жена, вечно усмихната, позитивна, умна, с мечти, с благ характер. Направиха си детенце - момченце, което сега е втори клас.
Разведоха се преди две години. За две години моят братовчед забрави сякаш, че някога е имал дете. Запозна се с друга жена - тя с деца и гледа нейните. А това момче, което ми се пада племенник си живее с майка си, която се е посветила на него и не знаем да излиза по срещи примерно и т. н., въпреки че е млада и сигурно един ден ще й залипсва ласка.

Та моят братовчед се скара с цялото си семейство заради това, че не си вижда детето, . Майка му е обидена - тя жената опитва всякак да запълни липсата, постоянно гостува, праща подаръци, звънка.

И наскоро нещо се заговорихме за тях с моята майка. и тя ми разказа, че се е виждала с тях. На рождения ден на племенника ми, баща му дори не му е звъннал да му честити празника и на заспиване, детето питало майка си "Татко мрази ли ме"

Много е тъжно.. подобна ситуация. Развели сте - развели сте се. Но, по дяволите, това дете иска родителите си, тъгува за тях, обича ги. За него не е от кой знае какво значение дали мама и тате живеят заедно и правят секс, то иска просто и двамата да присъстват в живота му и когато са заедно да се държат добре и възпитано един с друг.

Интересно е как едно дете знае какво трябва да направят възрастните, а възрастните се "вдетиняват" сърдят, обръщат го на егоцентризъм и накрая се държат като лайна.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0eed38d34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Да, иска ми се да няма такива примери. Глупаво е от страна на този "баща" да забрави собственото си дете и да се грижи за чуждите. Нека се грижи за всичките :) иначе чуждите ще му видят сметката - чисто и просто защото има справедливост и равновесие в вселената.
Правилно разсъждаваш, че ако някой е ядосан на майката на едно дете не трябва това да се прехвърля и върху детето. А вие като роднини, макар и далечни е хубаво вместо само да страдате, да предприемате понякога нещо с това дете. Примерно да отидете да ги видите. Да му кажете една добра дума, но недейте да се вайкате пред него как може и т. н. Аз тъкмо вчера си мислех в нашия случай щом "бащата" не е способен да обръща по мъничко внимание на родното си чедо, дали нямаше да е по-добре синът ми никога да не беше чувал за него и майка му и да не г беше виждал. За да не си мисли, че и той ще стане такъв непрокопсаник. Но щом детето вече познава тежи хора те нямат моралното право докато са живи да се "отпишат" от задължението си. Много е тъпо, че някои хора си мислят, че могат да постъпят така, само защото после никой уж няма да ги пребие за това. Но знаеш ли, за всичко си има Видов ден както казваше една приятелка.
Но както казах, на мен ми е по-мъчно понякога, че другите хора също ни бяха оставили самички, казвайки си "той бащата не се грижи за него, ние ли да се грижим". Не трябва да се разсъждава така.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0eed38d34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   От авторката: Радвам се, че писа. Стана ми малко мъчно, като прочетох, че не поддържате връзка, но се знае какво се случва с живота им. Представям си как и нас ни наблюдават и разпитват за нас и много хора са просто странични наблюдатели и се спотайват като мушмуроци. И относно репликата "сигурно един ден ще й залипсва ласка" за майката на детето, мога да кажа, че на всеки човек, всеки ден му е нужна ласка. И мъжете по-добре да се борят за такива силни жени, защото всички майки, които си гледат сами децата са силни жени. Защото много мъже прекарват 10, 20 години от живота си с някоя лигла, вярвайки, че тя няма да ги изостави и когато почнат да побеляват биват изоставени и са толкова смешни като почнат тогава много упорито да заглеждат жени и да се опитват да ги впечатлят. Та трябва да се мисли малко по-перспективно, че в крайна сметка ощетените не сме ние. Сигурна съм, че родители, които изоставят децата си и хора, които мислят само за купона ще умрат най-самотни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1096ed6777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 27 звучиш някак си предубедено. В цялата описана от теб ситуация единствено бабата се държи адекватно, отива и поддържа контакт с внук си. Мога да се съглася, че братовчед ти е манипулиран от новата си жена, ясно е че като всяка жена тя ще иска мъжът до нея да обича нейните деца и го манипулира, за да го отдалечи от неговото дете.
Но не мога да се съглася, че майката на племенника ти се държи правилно, защото въпросът на детето "Татко мрази ли ме" издава нейното неправилно поведение спрямо детето. Според теб тази жена може да е страхотна, но най-важно е една жена да е страхотна за мъжа си не за близките и далечните му роднини, а тази жена е пропуснала това. На едно дете над 3 год трябва да му се обясняват в прав текст между човешките отношения и не трябва да се допускат мисли, че то има някаква вина. Защо тази майка не е обяснила на детето си, че ако някой не ти се обади за рождения ден не значи, че те мрази? Защо не е обяснила, че тя и баща му са се скарали и той не звъни, защото си мисли че тя ще вдигне телефона и пак ще се скарат, защо въобще е допуснала детето да чака и да се надява на телефонен разговор от баща си?

На едно дете му се разваля психиката от празните надежди, когато не получи нещо очаквано, то търси вина в себе си, би трябвало още дни преди рождения му ден да му се обясни да не очаква нещо безнадеждно и че то яма вина за поведението на родителите си.

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: 4f63175203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Привет и от мен! Искам да разкажа и моята история. Запознах се с по - млад от мен мъж, който още в началото на връзката ни заяви, че не иска деца. Аз се съгласих и започнахме да се срещаме. Не знам защо той помисли, че не мога да имам деца. А аз дотогава не бях забременявала. Гледаше ме много съжалително. Но забренях и когато му казах побесня и ми каза да го махна. Аз го оставих, защото бях на 40г. Услужих му с пари, които ми дължи и до днес. Предложи ми да се срещам сприятеля му... Исках да се съберем, но съм била голяма. Смятах да го съдя, но се отказах впоследствие. Имах тежка бременност и раждане, едва ме спасиха. Сега имам момченце на четири месеца. Много е хубав, много съм щастлива. Не разреших на биологичния му баща да го види, защото не го призна. Записан е на мое име. Баща му едва ли ще го потърси някога, но това не е важно. Живи и здрави сме, продължаваме напред!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 62eaefa383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От авторката: Здравей, да ти е живо и здраво момченцето! Трябва обаче да ти кажа, че аз съм против лишаване на бащата от правото да вижда детето си, ако има желание. Дано бащата действително проявява интерес и не се откаже лесно да се грижи за детето, а не просто да го види. В нашия случай бащата беше толкова глупав, че след като припозна детето вече не се интересуваше дали сме живи и здрави. По този начин попречи не само на моето бъдеще и настояще, но и на детето. Не можех да пътувам с детето в чужбина, трябваше да водя дела за паспорт, отне ми повече от 10 години, за да постигна това, което е най-добро за мен и детето. Ако бяхме имигрирали по-рано детето нямаше да развие аутизъм, а може би вече щеше да е известен млад спортист например. Но още не е късно, стискайте ми палци всичко да се оправи. Но пак казвам аз не съм попречила на някой да вижда и обича детето си. Не го прави и ти. Предпочитам и в нашия случай да не го беше припознал само на хартия, а да се интересува искрено от нас.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1a22e8dd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Авторке, похвално е, че вярваш в детето си и така нататък, но за развитието на аутизъм едва ли ти е виновна държавата, в която е живяло детето. Аутизмът е комплексно заболяване, често е генетически заложено или е в следствие на проблемно раждане и развитие на плода - тук държавата няма как да вземе отношение.
По-скоро ти се питай дали внимателно си избирала бащата на детето и дали гледаш реалистично на нещата (например за аутизма и спортните способности на детето).
Колкото до бащата - не го оправдавам! НО нека не забравяме - една жена може в краен случай да направи аборт, докато мъжът няма право на избор, поставен пред свършен факт. Можело е да ползва кондом, разбира се и това е първичният му грях.
Сама се питай обаче също защо не е искал да има контакт. Все пак е признал детето - как след това не иска контакт?
Често майката без да иска отблъсква мъжа или го затрупва с обвинения и той за съжаление наказва и детето заради „добрите“ си чувства към жената.
Но както и да е - ти си знаеш истината.
Надявам се да има достатачно социални помощи там, където живеете, за да живее детето с аутизъм добре. Аутизъм щеше да развие навсякъде, но България е бедна държава и няма пари да издържа такива хора и тук е хубаво, че сте я напуснали.

...съгласна съм с номер 8 в повечето случаи. За съжаление и в моя приятелски кръг има мъже, които отбягват децата си от бивши връзки именно заради майката.
Има и драстичен, много ТРАГИЧЕН случай, който е показателен. Едно момче става НЕЖЕЛАНО баща през 90те, не признава детето под натиск на родителите си първоначално. Под натиск на родителите на майката му се пречи после като порастнал човек да признае детето и да бъде част от живота му. Жени се на 30 някъде, но жена му не може да има деца - осиновяват си две циганчета. Жена му умира от рак и той се грижи от вече 5 години за тези циганчета сякаш са ангелчета. Той е бизнесмен с възножности и тези деца не само са задоволени, но презадоволени - частни уроци, отделно като циганчета са надарени в музиката и танците - почивки в чужбина, скъпи дрехи и играчки.
Истинския си син не търси, макар че живеят на 2 км. разстояние. Майката на това дете става проститутка и умира млада, расло е при бабата и дядото, които са го настроили на макс срещу родния му баща. Какво да го търсиш такова дете? Живеят в страшна мизерия.
Това е най-драстичният случай, които познавам, но при повечето просто става дума за разводи и караници за имоти и други някакви дразги с майката, от което в крайна сметка страдат децата, защото мъжете си правят нови семейства и ЖЕЛАНИ деца.

Най-голямата вреда, която една майка може да причини на детето си е да не бъде то желано. Бащата е много важен особено в по-късните етапи на живота - нужно е одобрението на бащата и чувството, че си признат. Не случайно викинзите са имали обичая да оставят в гората непризнатите от бащите си бебета - така обществото се е прочиствало от товара на такива деца при крайно ограничените си ресурси.
Децата, израстнали без родител/и няма начин да не са травмирани, но от характер, психическа стабилност си зависи ще развие ли такова детенце невроза или не.
Аутизмът не е невроза, а човек се ражда и си умира с него. Има известна генетична предразопложеност, но причините още не са ясни. У нас няма повече аутисти от в други места на света, затова и тезата, че детето е развило аутизъм от живота си в България е глупава

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 25107e60e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   авторке, съжалявам за заболяването на детето ти, но и аз като 33 смятам, че не бащата (косвено) или държавата са виновни за него. причините са доста комплексни и болестта щеше да се прояви на което и да е място в света.
разбирам, че имаш нужда да посочиш виновник за ситуацията и това е бащата с неговата незаинтересованост. за съжаление обаче и двамата сте допринесли за ситуацията, все пак дете се прави от двама, затова трябва много трезво да се преценяват плюсовете и минусите.
моя позната е останала без бъдещия си съпруг, бременна в 5 месец, защото човекът просто си е бил камшика. тя е решила да не го търси, детето е записано само на нея, сама го е гледала, защото е преценила, че няма какво да търси от бащата. ти явно си се опитвала да го въвлечеш в отглеждането, да искаш издръжка, но това се е оказало грешно решение, защото те е спряло да заминеш в чужбина с детето.
приеми, че така е трябвало да стане и успех занапред!
Ж43

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 62eaefa383
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Ние продължаваме напред не бой се. Искам да уточня, че синът ми не е болен и аз се гордея с него, защото въпреки ужасните неща, които преживя в България изглежда по-добре и е по-готин от повечето си връстници. Не се чувствам длъжна да посоча виновник, защото това не променя нещата, просто казвам нещата такива каквито са. Който иска ми вярва, който иска се самозаблуждава като теб. Аз имам основание да мисля, че съм права, но няма защо да ти доказвам на теб. Не съм искала да обвързвам и въвличам никого във нищо (за 70 лв), по-скоро обратното. Защо иначе онзи нещастник "бащата" няма да се подпише толкова години за паспорт - просто от злоба и садизъм.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker