Как бихте постъпили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как бихте постъпили?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1515 пъти
Работя в една фирма вече няколко години. За всичкото това време обучих много повече хора от нормалното. Почти не можех да си върша работата, защото постоянно бях заета да запълвам "дупки". Някой напусне и хоп - аз върша неговата работа, защото мога. Някой излезе в отпуска и поемам част от неговата работа, защото мога. На позицията, на която съм работата е много и винаги са били по 2 или 3 души, обаче ако вземат някой той все не се справя и аз отпирам повечето работа и после като го уволнят, защото не става - пак аз поемам всичко. И така нон стоп. Едва измолих да ми увеличат заплатата на 600 нето. Работя и в събота. Шефовете по цял ден са ни на главата и ни наблюдават, което допълнително натоварва. Завършила съм висше образование - магистър и работя по специалността си. Има колеги, които взимат двойно повече от мен, но като питам защо е така ми се хвърля прах в очите. Недай си боже да се разболея и да отсъствам започва да ми се звъни и да ме питат кога ще се върна, защото няма кой да работи. Няма и кандидати. Изморих се от всичкото това. Вие как бихте постъпили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3346b91095
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих си сменил работта. Няколко години опит, подкрепени с магистърска степен на образование, биха ми намерили работа на много места.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 454279fdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Веднага пускай СВ-то си и нова работа!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 184e676879
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам, в подобна ситуация съм. Работя за същите пари с постоянно присъствие, викове, крясъци и обиди от началничка, която половината от времето си прекарва в лични разговори и разглеждане на сайтове. Няколко години търсех работа на друго място, но навсякъде беше проблемно- като сигурност, натоварване, работа до късно, освен това едно обещават, друго дават, малки осигуровки и какво ли не. Останах на същото място при страшен психически тормоз за минимални пари. Не смятам, че хубава работа се намира без протекция или супер талант.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec54730260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хората работят колкото да не ги уволнят, а шефовете плащат колкото да ги задържат. В твоя случай първото е високо. Искай си своето. Ако не те устройва търси докато не намериш това което те устройва.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 99202daa09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това което споделяш с нас, го сподели с работодателите ти. Ако е вярно това което ни пишеш, шефавете ти се го разсъдят и ще вземат решение. Ако си толкова ценен кадър, ще вземат отношение, ако за тях си обикновен случай, който лесно се решава, не биха се трогнали. Ако те оценят и настоят да продължиш да работиш, това е ОК за тебе, но ако не ти обърнат внимание, спасението ти е -напускане от този колектив. Стига твоите оценки да имат покритие, т. е., да са реални. Обикновенно човек винаги се самонадценява. Това, че на други плащат повече, за по малко работа(според тебе), е сериозен предлог да говориш с тях и да си търсиш правото на достойно заплащане на труда. Бил съм в това положение и определено ще имаш успех, ако наистина си неоценена. Внимавай, да не се самонадценяваш, тогава ще си вкараш автогол. Добре прецени на каква основа си стъпила, ако си много нужна на колектива, търси си правата, но ако си в заблуда, може да те освободят преждевременно. Ти най добре си познаваш качествата и само ти, можеш да вземеш правилнато решение.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 34baf2d474
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами всеки според чергата ако ме разбираш авторке ако съм на твое място и няма къде да ида за повече от тия пари ще си трая щото и без работа ако остана и тия пари няма да виждам а ако има къде за по добро заплащане ще напусна.. така като гледам ти нямаш много вариянти освен да си траеш щото ако си отвориш остата може и толкова да невиждаш ако съм обедена че няма да ме изгонят ще говоря с шефовете когато поемам и чуждата работа да има нещо в бонус към заплата и за мен но пък не бих настоявала защото в днешно време работа трудно се намира с добро заплащане и не бих желала да ме изгонят заради едната ми алчност познавам жена с няколко вишета но не взима колкото теб дори за да взимаш колкото ти се полага действително трябва да имаш връзки като нямаш ще траеш.. има много предприятия в който хората найстина се блъскат зимата вън на студа работят за тия 600лв. ама като няма друго като нямат познати седят щото пък и без тия пари няма да са по добре такаче ти си трай там щото къде къде има работи дето хората са като роби и неделя работят а не взимат толкова такаче не си толкова зле авторке не се оплаквай всички сме наясно че има хора дето по цял ден стоят и нищо неправят а взимат над 1000 но тия хора не са хванати от пътя ей тъй такаче радвай се на това а след време като се издигаш в очите им може и да те повишат.. но не мисли че хубава заплата с каквато и специалност да си без връзки ще успееш да взимаш добро заплащане това е твърде рядко явление всеки урежда на лесното и за повечето пари свой хора просто ти си им спасението от повече време си там разбираш нещата и един вид им вършиш услуга не мисля че ти е толкова лошо там където и да си и говори с тях че така неможеш да оправиш твойте неща заради тези на другите да потърсят още един човек дето повече да разбира или поне като вършиш чуждата работа да се възнаграждава колко ще са съгласни не се знае но не пречи да опиташ :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3d195b88c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вечните недоволни... Безработните се оплакват защо нямат работа, трудещите се реват от много работа...
Очевидно има причина за да те държат и викат на работа. По специалността ти е - какво повече искаш? Не гледай другите колко взимат - може да имат повече стаж, може да лъжат... След като си добър професионалист можеш да се огледаш за подобни фирми, но едва ли разликите в един и същи сектор са толкова големи.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 36c4f7d328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката:
Здравейте отново и благодаря за съветите и подкрепата. Съгласна съм с това, което сте написали. Прочетох историята си отново и не съм дала достатъчно информация, може би с цел да остана анонимна. Бих искала да добавя нещо, за което се повдигна въпрос при коментирането. Във фирмата има голямо текучество и всеки като дойде, работи два месеца, вижда какво е, и си обира чукалата. Освен мен има само една по - старша служителка, която още на 2-та година от стажа и там взимаше 1500 лв чисти пари. Така се стекоха нещата, че аз и на 3-тата година от стажа си там не взимах толкова, а точно обратното - 530 нето. Понеже се води отчетност на свършената работа и парите в касата имах пряк достъп до това колко работят всички и колко взимат. Към момента всички мои колеги са ми подчинени /колкото и да е смешно/, а всички взимат повече пари от мен и имат по - малко задължения. Споделих това с шефовете, но те започнаха да ми хвърлят прах в очите, защото тенденцията във фирмата е да се лъжат и мотаят хората докато не се усетят. Усетиха, че ще напусна, ако няма промяна, а им бях ценна, защото за тази работа хората се обучават с месеци, знаех отговорите на всички въпроси и работех бързо, та ми прехвърлиха част от задълженията на друга колежка, която въпреки че сега има работа колкото имам аз, пак взима с 800 лв повече от мен. Постоянно ми се карат ако си взема повече от 15 мин почивка наведнъж, явно това им е начин да ме държат изкъсо и да съм нон - стоп в офиса. Оплаках се още от няколко нередности, и като удари ножа в кокала ми вдигнаха заплатата.. с.... 30 лв.
Това е към момента. И все се колебая аз ли искам много, те ли искат много, но защо колегите ми са на по 5 - 6 месеца стаж и взимат 700 нето, а аз 550? И защо аз опъвам каиша да ги зареждат с консумативи, които и те сами могат да си заредят, защо ги щадят за моя сметка и т. н.?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 36c4f7d328
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторка отново:
Четох тема "9 причини да напуснеш работа" и отговарям на всички. Работата ми е тъпа рутина, никой не ме възнаграждава, с 300 зора извоювах 600 нето, работя в събота, а колегите ми с по - високи заплати от понеделник до петък, има две колежки, които се съюзяват срещу мен, което ми тежи...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3ff4254935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не се унижавай. Напусни по-добре за теб. Намери си друга работа с по-приятни колеги. Желая ти успех и бъди усмихната. : )


Sunrise

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 724ef279cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, няма какво да се чудиш, започвай да си търсиш активно работа и се махай от там! Няма друго правилно решение. Не защо изобщо ги търпиш и ги чакаш толкова дълго време. Аз също бях в подобна на твоята ситуация, но абсолютно всеки ден проверявах обявите за работа и където ми харесаше - кандидатствах. Махай се от там, изобщо нищо не казвай на шефовете, усмихвай им се, прави се на доволна и при първата добра оферта - адиос!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker