Какво бихте направили в моята ситуация ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво бихте направили в моята ситуация ?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1309 пъти
Здравейте читатели на сподели. нет
Уча в средно училище близо до завършване съм. И така днес разбрах, че съучениците ми са събирали пари за да ми купят дреха, от която имам нужда. Явно са разбрали, че не сме добре с парите въпреки, че свързваме двата края и все нещо имам да облека не е без хич и така. Аз естествено отказах, но те настояваха. Би ми било крайно неудобно пред тях да нося дреха, която е купена с техни пари по този начин достойнството ми се потъпква и на мен няма да ми е комфортно така, просто не си представям как ще се съглася на такова нещо. Казах го това на майка ми а тя после на баща ми и двамата ми казаха, че съм постъпил глупаво, че трябвало да приема обаче да ги видим тях на мое място дали щяха да приемат и не е толкова лесно колкото те си мислят. Та исках да ви питам понеже е анонимен сайта, вие на мое место бихте ли приели съучениците ви да ви дадът пари да си купите дрехи или и вие щяхте да откажете както е нормално според мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5501d6e5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма от какво да се притесняваш, това е не просто подарък, а стойностен жест от страна на съучениците ти. Постъпват като истински приятели спрямо теб. Ако бях на твое място единствено бих имал желание да участвам в избора на дреха, за да не стане така, че да не ми хареса или да не е по мярка, и да обира прах в гардероба. Или аз да я подарявам щом като няма да я използвам, хаха. :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b1e1579b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
не знам дали бих отказал.
Но те разбирам и си представям в какво положение си!

Между другото ползваш ли магазини за втора употреба? Там се продават дрехи на доста по-ниска цена, отлкото са новите и може би ще успееш да си купиш повече за да ги сменяваш!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: eda6537fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Правилно си постъпил. Щом не сте чак толкова зле, че да нямаш какво да сложиш на гърба си, значи постъпката ти е ОК. Пък и дори да нямахте, достойнството на първо място. Има магазини за втора употреба, има и други варианти, като например да се вземе нещо от роднини и приятели.
Не съжалявай за отказа, аз ти казвам браво! Самоуважението и достойнството не трябва да се подценяват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 34ccd3a0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво на съучениците ти. Да, бих приела и бих им благодарила. Всеки има върхове и спадове, може някога и те да се окажат в твоето положение. Тогава и ти ще им помогнеш с нещо. Може би дори можеш да им помогнеш и сега. Помощта не винаги е непременно материална.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 24cc0e37fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Приеми подаръка и си го носи със здраве!
Като носиш дрехата ще накараш и съучениците си да се чувстват добре - направили са едно добро дело и виждат резултата.
Иначе ще изглеждаш неблагодарен. Всеки е изпадал в моменти когато се нуждае от малко помощ, ти си късмелия че си попаднал в клас с такива добри деца!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1c26c48ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   от автора: харесаха ми всички отговори и съм съгласен, обаче всеки е различен и всеки би решил различно аз реших да не приемам а и половината от тях не ги познавам много добре и не мога да им се доверя дали го правят за добро или да ме използват като споменават, че са ми помогнали. Все пак ми стана кофти, че са искали да ми помогнат и не приех. Благодарих за това, което са се опитали да ми помогнат аз го оценявам, но просто им обясних, че не мога да приема. Надявам се да не са се обидили.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 92278939ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има много хубави и запазени дрехи Втора употреба.
Ако ти е неудобно да влизаш там, може да помолиш някоя близка, която е запалена по тия магазини да разгледа неща, които биха ти харесали.
Аз също не бих приел такъв подарък от съученици. Все пак сте на такава възраст, когато често нещата се обръщат и някой ден може да ти се намекне за заслугата към твоя тоалет.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 025c6a7b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен имаш грешна представа какво е достойнство, имаш грешна представа какво е приятелство, какво означават подобни термини като самоуважение и т. н.
Няма логика да имаш достойнство, да носиш дрехи купени от родителите ти, от техните приятели, а ти се руши достойнството твои приятели да ти подарят нещо? Да носиш дреха подарена ти за рожден ден, но ако дрехата е подарена без повод какво лошо намираш в нея или в жеста? Ако сега откажеш какво показваш на всички тези хора които мислят с добро към теб? Че грешат когато правят добро ли? Това ли е посланието ти към тях?
Мисля че такъв жест трябва да се уважи, достойнството се нарушава само ако срещу подаръка искат да извършиш нещо недостойно в тяхна полза. Разбираш ли разликата достойно е момиче да приеме 50лв подарък от непознат мъж, не е достойно ако ги получи срещу секс.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 804d664d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   " И така днес разбрах, че съучениците ми са събирали пари за да ми купят дреха, от която имам нужда. " - нима когато се подарява нещо е милостиня. Нито ти си просил, нито те са ти казали, че ти дават милостиня. Просто са решили да ти помогнат, имат добри сърца, отговори им с добро, стани още по добър и признотелен. Какво лошо виждаш, в това да се помага на нуждаещи? А тези дарения, които се дават за лечение и те ли са милостиня? Приеми жеста им, не ги обиждай. Добре е, че си честолюбив, но фактите са си факти, приеми действителността такава каквато е, ако им откажеш, те ще се обидят и в тяхната душа ще настъпят същите терзания, каквито сега има в твоята. Остави ги да направят добро, бъди добър и ти. Насила могат да ти вземат, но насила не могат да ти дадат, всичко зависи от тебе.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 088afcdbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбираемо е неудобството ти, но и аз мисля като другите - не е нещо лошо, а напротив, ще им направиш голям кеф като носиш дрехата, а е и комплимент към теб - никой например не събира пари за човек, който не харесва. Замисли се по въпроса - просто хората са искали да те зарадват. Унижение е нещо друго!
В моя клас беше нормално такова нещо. Например като поръчвахме скъпи учебници всички плащахме 1-2 лв. повече за най-бедните 3-5 деца в класа, а най-богатите 3-ма плащаха екскурзиите, а после и бала на тези бедни съученици, за да сме всички заедно.
Какво искам да кажа - не е срамно човек да няма средства особено на твоята възраст. За теб е важно да се учиш, за да можеш един ден сам да помогнеш на някой човек в нужда и да осигуриш стандарт на своите деца. Съучениците ти са достатачно умни да разберат, че вие всички нямате нищо - едни разполагат с повече от други, но само защото родителите им имат повече. Всички в класа ти сте иначе еднакво нямащи, защото не можете да работите и не това е в тази възраст целта.
Носи си якето или там каквото са ти купили с радост, защото е символ и на уважението на другите към теб, на това, че те харесват като човек, но и ще им доставиш много голяма радост. Те с радост са събирали и избирали якето ти. Този подарък не е подигравка, а обратното - човек на се подиграва, лишавайки себе си от джобни, а напротив - хората те намират за приятен и са искали да ти доставят радост. Сигурна съм, че в училището има доста по-бедни хора от теб, но никой не събира за тях например. Замисли се малко и не оставяй комплексите да говорят вместо теб, а елементарната човешка логика - хората просто са искали да те зарадват, защото си им приятен и явно правиш добро впечатление дори да не те познава човек.

Колкото до втората у-ба - аз съм човек с възможности и по едно време пазарувах само там. Днес нямам време изобщо да пазарувам там, защото се търси дълго, но като цяло днес нямат общо магазините втора употреба с тези от едно време - вътре не мирише , продавачките са много учтиви, има дори хубава музика и големи телевизори - аз често там си танцувам докато си ровя. Намирала съм си прекрасни неща и дори палтото ми е от там и пак казвам - пари имаме и то в излишество, но просто ми е удобно, продавачката ми е приятелка, а и има огромно разнообразие на марки, каквито у нас няма дори в МОЛ-овете.
Замисли се за пазаруване там - има и дни в седмицата, в които е допълнително намалено и тогава също съм си намирала много неща

Успех

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bac10c3eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма значение дали ще приемеш помоща им или ще откажеш вяжното е да им благодариш. Радвай се, че имаш такъв клас и такива приятели все пак на всеки може да се случи а те според мен искат да помогнат за да не се чувстваш зле. :)
Предишния ми клас бяхме много задружни всички ако сега пак бях с тях и нямах възможност бих приела, защото с тях бяхме повече от приятели заразлика от сегашния ми клас в, който незнам как се намърдах аз съм по разкрепостен човек обичам и да се забавлявам докъто тези хора не са като мен, е от тях и да умирам милостиня неискам.
Всичко зависи от хората в предния ми клас 100% щяхме да събираме защото имаше доста хора с малки възможности а просто ние бяхме неразделни, проблемите ни бяха общи, помагахме си имахме часове в, който готвехме понеже до училище има сграда с печки маси мивки и все си взимахме за ядене носехме и готвехме едни мият други бършат сервират събирахме се всички направим си, наядем се и просто ако имаш такъв клас не се дърпай те няма да го правят за да те злепоставят а за да си щастлив. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker