Аз съм интроверт. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121357)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18568)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм интроверт.
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3105 пъти
Млад, здрав и прав мъж съм, но за съжаление съм интроверт. Не ходя по кафета, барове или дискотеки - не ми харесва да има много хора около мен, особено непознати, чувствам се добре когато съм с приятели, а такива трудно допускам до себе си. Не употребявам алкохол, цигари, наркотици и подобни неща - предпочитам да спортувам когато имам свободно време. Рядко излизам и не съм много социален, срамежлив съм, но нямам проблеми с общуването, просто съм мълчалив. Затова пък постоянно си мисля за какво ли не...постоянно водя вътрешни монолози. Когато около мен се водят разговори най-често слушам и анализирам казаното. Обичам да чета разни неща - книги, но само документални и по действителни случаи, или пък сайтове като този. Харесвам хубави комедии - филми или сериали. За много хора съм странен, скучен или темерут. Някои пък погрешно мислят, че съм надут и нарочно ги игнорирам, но не е така просто говоря малко и трудно създавам нови познанства. Не си падам по случайния секс, предпочитам да имам сигурна и сериозна партньорка до себе си. Ако има нещо което мразя - това са лъжците, предателите, лицемерите и двуличниците. Искам такива хора да стоят далеч от мен, тях ги игнорирам наистина. Нещата които обичам - сигурността, тишината, спокойствието и домашния уют. Много съм добродушен, ако се държиш добре с мен и ме уважаваш ще съм ти верен приятел цял живот. Ако мога да разчитам на теб - и ти можеш да разчиташ на мен. Не съм много музикален, но харесвам спокойна и отпускаща музика.
Никога не съм казвал това на когото и да е. Нямаше да го напиша ако не беше анонимно. Какво мислите за написаното?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 72862ad34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм горе-долу като теб, но съм по-опитен и ще си позволя да ти дам съвет.

Най-голямата грешка, която мжоеш да направиш, е да се противиш на себе си и да се опитваш да бъдеш какъвто не си. Просто приеми, че си костенурка и не можеш да бъдеш състезателен кон. И всеки твой опит да бъдеш кон ще е провал.

По-добре приеми, че си костенурка и се възползвай от качествата си на костенурка. Днешното общество ни е на ложило някакви стереотипи, според които да си интроверт е едва ли не лошо и непременно трябва да станеш екстроверт. Само че обществото обича да слага в рамки всичко и всеки, а хората не сме в рамки, всеки се е различен и силата му е в нещо ралзично. Ако си интроверт, бъди интроверт и се приеми такъв. Няма нищо лошо в това.

Прочети Quiet: The Power of Introverts и ще разбереш как да разгърнеш потенциала си като интроверт. Интровертите са по-добри лидери и по-отдадени на идеите си, на кариерата си, семейството си и т. н. В сравнение с екстровертите по-голям процент успяват. Бил Гейтс е интроверт, Барак Обама също, Мерил Стрийп, Джоан Роулинг. Има си професии, в които интровертите са адски успешни - например писане, наука и др. Намери своето призвание и това, че си интроверт, ще е само в твоя полза, вместо да се опитваш да плуваш срещу течението и да успяваш там, където не ти е силата.

Интровертите са по-спокойни, не реагират първосигнално, рационални са, премислят, планират, по-подредени са, по-отговорни са, имат усет към детайла, имат склонност към самоанализ, кеото им помага.

Днешно време единствения недостатък на интроветите е, че е от малки им втълпяват колко е лошо да си интроверт и те започват да вървят против природата си, да лъжат себе си в стремежа да са екстроверти (уж по-хубавото). Но тук няма хубаво и лошо, просто има различни хора.

Ние ТРЯБВА да се различни, за да се допълваме. Ако всички можехме само да правим хляб, щеше да е безсмислено, след като няма кой да прави брашно. Точно защото сме различни и имаме различни роли в обществото се допълваме.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6f4ca30f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Мъжа ми е същия. С мен е прекрасен, но трудно допуска хора до себе си и това се отразява на социалните ни контакти. хората го мислят за странен, надут, друпнат... Трудно се живе с такъв човек.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 95b148d886
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Всеки е различен, често хората искат да си нещо, което не си, аз също съм от мълчаливите хора и много мразя киогато някой все иска да те направи някакъв друг, не става всички да са еднакви.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dcc2df1720
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ами все едно си описал и мен. Аз много харесвам такива хора, не само защото си приличаме, ами и защото по-добре бих се разбирала с такъв човек, отколкото с някой, който гледа само да се напие, да отиде в някоя чалготека и всяка вечер да е с различна. Спокойно, нито си смотан, нито странен, просто хората днешно време възприемат различното като нещо ужасно и щом не им се вписваш в компанията, все едно не си човек. Аз пък обичам да си стоя сама, все казвам, че нямам нужда от никого, тъй като повечето са лицемери и освен за простотии, за друго не говорят. Повечето или пък ме имат за аутсайдер или ме мислят за много надменна, което пък изобщо не е така, просто не ми допадат определени хора и предпочитам да не говоря с тях. Не споменаваш на колко си години, но ако имаш желание винаги би могъл поне малко да промениш начина си на живот, стига да искаш де. Аз мисля, че щом се чувстваш така добре, не трябва да го променяш, още повече заради мнението на другите. Спокойно, има и други като теб. Аз лично се радвам, че не съм единствената и по това, което си написал, разбирам, че имам общо и с други хора, което е добре, още повече в днешно време.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 493c2bdca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Приятелю, ти си идеалният образец за самоизградила се личност. Бъди сигурен, че няма да имаш контакт с кифла, която би ти скапала живота. Остани си такъв, със сигурност ще те оцени истинска и разумна жена. Не се упреквай в нищо, човек си със сериозен характер, ето това си ти. И аз бягам от лигавият градски живот, където комплексарите се изявяват.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 32dd850035
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами и аз съм същият не си само ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1f9675bd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че е съвършено нормално, някакъв проблем ли трябва да открием?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7036601821
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Еми и аз съм като теб с разлиакта че лесно създавам запознанства и съм приказлив доста иначе другото е като при теб :)Слушам по динамична музика и обичам екстремните преживявания. От написаното виждам че си човек с ценности и за секса и приятелството 1:1 споделям твоя начин на мислене. Нормалнен човек в нашето ненормално общество си :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4a479c7d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз съм интроверт. Постоянно съм сам, въпреки че полагам много усилия да не съм, но явно не е достатъчно. Пренебрегван съм, поканя ли някой да излезем, имам чувството, че съм някакъв досаден натрапник и ще прилагам китайско мъчение на отсрещния. Дори хора, които съм допуснал до себе си, не искат да излизат с мен, а предпочитат компанията на някакви, които познават от седмици. Постоянно съм пренебрегван и използван, защото съм много добър. Отделно съм лоялен и верен приятел, ама тези неща загубиха стойност. Както и да е, важното е, че не сме лоши хора, просто не сме като другите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c945cff449
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Интересен си, определено бих се запознал с теб, ако ми падне възможност.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 13e1dbe562
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Дааам. До болка ми е познато. Приятелите ми се събират напиват се, въртят гъзове на чалга, а аз седя в нас и... Понякога съм си мислел дали да не започна като тях? Да ходя по дискотеки, да пия, па може и трева да пропуша... Така поне ще мога и да си намеря гадже. Няма да ме е срам от нищо, но не мога, не стават току така нещата. Имам си принципи и норми. Незнам вече...
Момче 17

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b0b2fc5ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че си приличaме ужaсно много, което е рядкост.
Сaмо дето aз съм по- импулсивнa и когaто продължaвaт дa ми досaждaт лицемери и лъжци, предупреждaвaм веднъж, вторият път режa брутaлно и тaкa си осигурявaм липсaтa нa подобни индивиди около мен. Но aз съм лъвицa и ми е присъщо дa съм с по- огнен хaрaктер.
Кефиш ме.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6a341c0ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз съм интроверт, но просто трябва да се научиш да цениш малкото хора, които си допуснал до себе си. Това е :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 477d0e9b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Голям си пич. Много бих се радвал да се запознаем, защото и аз съм като теб.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 774f02fa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Много харесах написаното от теб, главно, защото докато го четях откривах себе си във всеки ред и всяка дума (освен частта с музикалността, свиря на пиано все пак :д). Не смятам, че има нещо лошо човек да е такъв. Според е дори далеч по-добре. Момчетата в моя клас са твоя пълна противоположност, точно затова не ги понасям. Изключително злобни, лъжливи... чалгари.
Бъди горд от факта, че си такъв човек! :)

Ж, 16

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c3a3a7526b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за позитивните коментари, аз съм авторът. Номер 4 скоро ставам на 21 години, а които искат да се запознаем - приятно изненадан съм, но не знам в този сайт как може да стане.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a3bbb20c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ами аз съм жена на 27 и съм г/д като теб. Просто не съм като другите постоянно да правя някакви позичики, обичам да анализирам като теб, обичам хубавите филми и книги, музика, фотография, рисуване.
Не си падам по дискотеки и други подобни места за позьорски изпълнения.
Мразя баналното, мразя фалшивото, лицемерното.
Обичам тишината и спокойствието, безкрайно мразя разговорите за битовизми - особено за храна, политика, работа, смартфони - е то при това условие просто няма как да не съм интроверт :), но не ми тежи и нямам мотивация да променям този факт, може би защото нямам липси от материално естество, а ако се замислите повече много жени, а и някои мъже, точно това ги мотивира, макар и добре да го прикриват, дори и от самите себе си в някои случаи.
Е, ако се появи някой, който ще успее да ме увери, че няма да ми наруши емоционалния комфорт, а напротив - да ме зареди с още повече от това, което харесвам - е, то тогава на практика ще живея неземен живот :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 42a5edbb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 1: Откъде мога да купя тази книга?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5492ebca87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Честита Коледа! Интересна тема!

Да ви кажа, като че ли бях екстроверт като тийнейджър-доста лудичък, живеех за купона, алкохол, жени, марихуана, нови запознанства и големи компании, разни такива неща.

След това обаче поузрях и сега съм се превърнал в интроверт-мога да ви кажа, че изпитвам силна емпатия към хората и съм добродушен, вярващ човек, но често си мълча сред тях и ги слушам, мисля, смея се на шегите и ги усещам, но много рядко се включвам. Вече дори изпитвам сериозен дискомфорт, когато усетя, че всички погледи са вперени в мен.
По принцип основният фактор, който ме направи интроверт според мен, е това, че съм твърде мъдър за възрастта си, просто вече имам достатъчно знания и опит как да си действам нещата и нямам нужда от никакви съвети. Събитията също ме направиха такъв-нагледах се на интриги и да говорят зад гърба ми шутовете, които само стават за разсмиване на масите, или коврите, които 5 стотинки не струват.
Към фейсбук изпитвам отвращение и презрение, което не мога да опиша с думи.
Много често гледам, слушам и усещам хората и се радвам, че съм такъв, какъвто съм-дълбок душевен философ и интелектуалец. Защото ежедневно усещам скотските идеали на тоя народ-да наебе, да се напие като коч, да разказва дебелашки простотии, да си тунингова колата и да си купи нова плазма или смартфон.
Да ми умрат на кура такива индивиди.
Никога няма да се предам и няма да живея като мишка и да стана като тях. Доказал съм го в моя живот, че идеалите за нищо не си ги давам, а съм все по-близо до тях.
Просто вече думите ми изгубиха смисъл, рядко общувам изобщо с някого. Никой няма да се вслуша в съветите ми.
Чувствам се най-самотният човек на света.
Но в моментите, когато усещам Божията благодат в живота си, ето това е истинското щастие.
Обратното, моментите на истинския ад-това са моментите на съмненията и угризенията-тогава умираш жив.
Предпочитам вътрешния си диалог и картините във въображението си, отколкото разни други изображения, които ми пробутва обществото.
Хора като мен никога няма да станат чиновници.
Хора като мен може и да променят света, ако повярват достатъчно в себе си.
Желая успех на всички и да сте живи и здрави!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5a1ea2530c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   18, Има я във всички книжарници - Тихите. Силата на интровертите в свят, който не млъква.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a52d603edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Най-странното е, че само в сайтове като този можеш да откриеш толкова хора като теб :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5a1ea2530c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Някои книги ги има безплатни в нета, но са на английски и руски.

https://www.alpinabook.ru/upload/iblock/c42/listalka_thejintrovertedoleader.pdf

https://www.bkconnection.com/static/Quiet_Influence_EXCERPT.pdf

http://www.kimhartman.se/wp-content/uploads/2014/04/Quiet-pdf-summary-Susan-Cain.pdf

http://www.sssch.net/Admin/ckfinder/userfiles/files/xinlizixun/shuji/一一个个人人的的狂狂欢欢::内内向向性性格格的的力力量量.pdf

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3c7ecdc268
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И аз си падам по-домашен тип, не съм по големи компании. Но не смятам, че само интроверт или екстровет ти дава някакви гаранции. Трябва да обмисляш какво е добре за теб. Лошо е да си втълпиш и да се стремиш към чужди мечти и да се обвиняваш, че не си като някой друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker