Имам ли нужда от професионална помощ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам ли нужда от професионална помощ?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1608 пъти
Здравейте!
Първо, бих искал да благодаря на всеки, който би ме посъветвал!

Може би това, които ще Ви кажа звучи ненормално, безумно... И не зная още как, но това е самото ми психично състояние в момента.
Дори докато пиша, получавам сърцебиене, което е притеснително.

На 20 години съм, уча в момента, необвързан( добре строен :D)
Въпросът ми е свързан с това, че 4, 5 години, което е доста дълъг период от време, повтарям на себе си едни и същи неща. Дори ме е срам да си призная някои от тях в момента. Също така се изпотявам, притеснявам... Ще Ви дам някои примери като:
- Хората ме знаят като еди-какъв си, аз наистина съм това.
- Имам регистрации в този сайт, онзи сайт... А там винаги съм се старал да бъда това, което съм, заставал съм със своя характер, мислене и усещания за нещата, които са ме сполитали там.
- Всеки се облича и поддържа по начина, по който желае и има възможности, както го правя и аз. Като нормален човек(дали съм такъв? ), се старая да нямам скъсано по себе си, изцапано, да се старая да ухая добре...
- Старая се да си изпълнявам всички мои задължения, както намеря за добре, както ги усещам - така да ги направя.
И други подобни...

Може би това, което четете в момента Ви се струва ненормално. Ако аз бих го чел, вероятно, бих си помислил подобно нещо.

Но това не всичко...
Това Ви го пиша отделно, защото, мисля че спада по към нормалните психични разтройства, които един човек би имал.
Тук бих Ви изброил следните примери:
- Имам нужда от внимание от човека, който е до мен в дадена ситуация.
- Бих искал да се отпусна и да бъде спокоен, себе си, с това как аз усещам нещата, но не мога - човекът/хората около мен ми влияят значително.
- Разсеян съм в дадени ситуации, не слушам какво ми говорят, защото, си мисля какво си мислят хората за мен в този момент.
- Опитвам се понякога да се харесам на хората.
- Дори, когато си седя и не говоря пред аудитория или човек - отново не мога са отпусна и да бъда себе си, дори самата ми физиономия, самите ми мимики, жестове седят някак "изкуствени", може би защото си повтарям, именно, тези мои мисли в главата, които написах в трития си абзац.
Бих се осмелил да напиша също, че съм бисексуален, което може би играе не малка рола в психич. ми състояние.
И други подобни...

За пръв път споделям това мое състояние пред голяма аудитория. Надявам се, че не Ви отказах от Вашия съвет към мен - с тези безумни мои мисли, които ме "мъчат" от толкова време.
Извинявам се, ако съм допуснал някакъв вид граматически грешки, и Ви благодаря още веднъж предварително!

Весели празници и весело посрещане на Новата година! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: dd64491354
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не мисля, че си ненормален или нещо друго, не мисля, че имаш някакъв психически проблем, има наистина хора, които са много зле и не могат да се оправят, затова ходят и на психолог. Според мен, от това, което разбрах от написаното, мисля, че трябва да промениш начина си на мислене и да премахнеш това притеснение, защото то ще ти пречи. Аз примерно постоянно изпадам в паника като има много хора около мен, не че ми пука особено за мнението на другите, но все пак си умирам от притеснение. Ако пък нещо чак толкова те тревожи, може да идеш на психолог и там да споделиш, не е лошо да отидеш, това не значи, че си психично болен или едва ли не трябва да ходиш в лудницата. Аз веднъж също ходих, ама повече защото ми беше интересно да отида и да видя как психолога приема проблема ти, какъв съвет ще ти даде и т. н. Не трябва да се опитваш да се харесваш на хората, трябва Ти да се харесваш на себе си и всичко да правиш за себе си, така както на теб ти харесва. Изобщо не трябва да слушаме какво казват другите, тяхното мнение не е от значение и няма пък да седнем да ревем, че някой си ни бил казал нещо. Просто е безсмислено. И да говорят хората, изобщо да не ти пука, те винаги ще си говорят, а понякога пък човек си мисли, че го обсъждат, а всъщност не е така. Аз пък като изляза на улицата и все си мисля, че някой ще говори нещо против мен и понякога чак ставам смешна с мислите си. Понякога си въобразявам, че някой си казал нещо за мен, а после някой друг ми казва, че изобщо няма такова нещо. Така че да си говорят, да не ти пука. Прави всичко за себе си, ще намериш някой който ще те хареса. И това дето си писал, че си бисексуален не знам дали си мислиш, че ти пречи, но не е така. Някои хора не го приемат наистина, но не е правилно. Това не трябва да ти е никакъв проблем. Просто си промени малко мисленето и нещата се оправят. Бъди по- смел и премахни притеснението. Не знам дали съм разбрала както трябва историята ти, но ти пиша това, защото разбрах какво искаш да кажеш, но ако съм се объркала нещо, sorry че ти пиша тука глупости дето изобщо не се връзват с историята ти :Д
Ж 18

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4763edc372
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не започна с това "Бих се осмелил да напиша също, че съм бисексуален, което може би играе не малка рола в психич. ми състояние. ". Ти наистина си ненормален и проблемите ти са точно от това. Мисля, че и специалист не може да ти помогне, такава съдба си си избрал. Живота ще ти покаже правилната посока.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 79c789fbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От цялата работа разбрах, че си срамежлив и притеснителен човек, което не е хубаво за теб, ама кажи защо си направил цялата история да звучи като поема?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 53730796a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако искаш да поговориш с някого, винаги можеш да посетиш психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e90985fb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Аз съм момиче почти на 17. Виж аз също се интересувам от това, как изглеждам, как стоя пред другите, дали се изказвам правилно и т. н. Според мен това е нещо нормално за един човек. Освен това мисля, че не си в психично състояние. Това, че мислиш за себе си и за хората около себе си е ок. А колкото до това, че си повтаряш някакви неща-това е добре.. Аз също си повтарям някои неща.. Поставям си ги за цел..
Хубаво е че има такъв сайт за споделяне на лични истории..
Р.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5b47fb2b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много от това му звучи познато, и мога да ти кажа, че съществува термин за твоето положение - social anxiety (не съм сигурна как де превежда). Виж във Google, разучи, ако откриеш че имаш и други симптоми, отиди при професионалист да ти да де диагноза със сигурност. Не е нещо страшно или срамно, не си ненормален. Пише ти го човек също страдащ от това, също бисексуална.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker