Не харесвам приятелите му, от различни светове сме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не харесвам приятелите му, от различни светове сме
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2333 пъти
Приятелите на гаджето ми изобщо не ми допадат. Досега никога в предните ми връзки не ми се беше случвало такова нещо.

С моя приятел сме заедно от година и половина. Аз съм на 24, а той е на 26. Моите шантави приятели - малко на брой, но сред тях има и диваци, и сериозни хора, и арт типаж, бързо му допаднаха, а и те го приеха. Сега могат да се забавляват заедно дори когато мен ме няма и понякога се случва. Не стоят така нещата обаче с неговата компания.

Той има няколко приятели още от детските години, а към тях и около 30-тина човека компания, с които се събират предимно на огромни сбирки - като тези, когато бяхме тийнейджъри в 9-ти - 10- ти клас и никой не беше близък с никого, а просто се мъкнехме на тумба, за да пийнем. Повечето са по-малки от нас.

Когато за пръв път попаднах на купон с въпросната дружина, сварих сковаваща атмосфера. Затворено общество, в което всеки се прави на "голям" и забавен, но не е. От лаптопа дънеше ретро сръбска музика, но никой не танцуваше. Мъжете седяха в единия край и играеха карти, а група момичета в другия край тихичко си шушукаха. Момчетата се правеха, че изобщо не забелязват "женките", никоя от двете групи не си комуникира и не си казва наздраве. В последствие установих, че момичетата почти всеки път са различни, а по-голямата част от юнаците всъщност си нямат приятелки. От време на време някое от момчетата се провикваше силно "Цецааа", "лееее, копеле, колко изпих" и разказваше тъпи вицове на тема колко тъпи са жените, негрите, циганите и колко готин е той. Историите, ако има такива изобщо, са за "ебане" и за "на вуйчо БМВ-то". Обсъжда се главно Андреа. Някой се извиква смърт за циганите и "купонът" продължава... През цялото време жените мълчат и се дивят на мъжете... Ако не се включиш по техния начин - си скучен. Ако се забавляваш по-диво, си егати странния и те наказват с игнор. Сега, звучи грубо и сигурно си представяте големи мъжаги, но всъщност повечето са бледи залупени момчета с крехка структура. В началото цялата тая екзотика си имаше чар. Първите три пъти. Вече ми се бяга оттам много жестоко.

Това което ме спира е, че приятелят ми е доста по-различен от тях. Е, поне досега не е показвал такива черти, нито като сме сами, нито сред тях, ама явно все нещо намира в тези хорица, а и навикът му е силен. Има и доста симпатични познати, но това е компанията от най-ранните детски години, родителите им на повечето се познават и явно ще са заедно вовеки. Като го питам и той ли е бил чалгар преди - казва, че те отскоро са такива. Шантаво е, защото когато сме двамата на такава сбирка, или всички ни избягват и така се капсулираме като двойка (което е тъпо), или го оставям да се забавлява с тях, но като го гледам, не е като да се разцепва от веселба. По-скоро виси отстрани и никой не му обръща внимание... Много е странно. А го обичам страааашно много и не ща да се деля от него. И не, хора! Наистина не е тъп, нито ограничен. Но явно нещо му има, за да избере това...

Сега... някой ще каже, че коя мадама харесва на мъжа си приятелите, които се наливат с алкохол и хвърлят груби майтапи. Е да, ама не. И на истински диванета съм свикнала, имайки предвид, че повечето ми приятели са луди пънкари и правят къде-къде по-крайни неща. Но там става въпрос за истинска веселба и интелигентна простотия, не за непораснали мъжлета с комплекси. Въпросът е, че цялото това патриархално старовремско отношение ме подтиска. Чалгата, глупавите разсъждения за живота, грозния стил, гадните прически... сигурно щях да ги преглътна, ако поне отношението на тая група беше по-пичовско, но не е. Явно сме толкова различни, че не можем да се забавляваме заедно.

Опитах следното: първо водих и мои приятели. Видимо не става да се сприятелят едните с другите. Онези ги гледат отстрани с ъгълчето на окото, докато се правят че ги игнорират. После почнах да се пробвам да се впиша за по един - два пъти в месеца. Братче, не става. Усещам как затъпявам и се подтискам от това. Обясних на приятеля, че нещо ми се виждат сбъркани. "Еми да, малко прекаляват понякога"... И дотам. Да късам ли с него? Опитах да не излизам никъде с приятелите му, ма не е много нормално това. Май наистина сме много различни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 437b673c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сaмa кaзвaш, че той не е кaто тях. Но все пaк сa му близки от детство. Щом инaче сте си ок с момчето, дaй време. Ще видиш кaк мaлко по мaлко сaм ще зaпочне дa рaзреждa ходениятa в тaзи компaния. И не, не го остaвяй сaм нa тези сбирки, точно твоето присъствие нaй- вероятно ще го отдaлечи от тях.
Може би доскоро също дa е бил сaм и тези приятелчетa сa му били основнaтa средa.
Някои от приятелите нa моят съпруг сa подобни. Сaм и по собствено желaние огрaничи срещите с тях. Дори понякогa го подкaнвaм дa си излезе по мъжки, но откaзвa. Преди ходех с него, но след кaто нaучих всичко зa футбол, формулa и моторетки ми писнa и се бяхме рaзбрaли дa си ходи вече сaм с тях. Излезе няколко пъти сaм, но вече тaкa беше свикнaл с присъствието ми, че предпочитa дa излезем дори сaми, но не ходи с тях.
Ти проблем с приятелят си нямaш. Нaли си чувaлa кaк коментирaт някой път, че кaто си "нaмерил женa" някой си и вече не го виждaли. Товa ще се случи и при вaс. Дерзaй.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c3c016b390
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нали знаеш, че човек се познава по компанията и приятелите, с които се среща. Не можеш да ме убедиш, че той не споделя тяхните убеждения за жените, негрите и циганите. Щом ходи, значи че му приятна компанията им и темите за разговори. Явно, просто на теб ти се иска той да е различен, а той не е. Това не е никакъв навик, той си иска да бъде част от тази компания. Лично аз, никога не бих завел приятелката ми в такава компания, най-малкото при положение, че има такива теми-как жените са тъпи, за ебане и т. н. Това ми прилича на някакъв бардак с ниско образовани хора, които мислят само за секс и пиене. Ти какво бъдеще очакваш да имаш с такъв човек? Моят съвет е да се махнеш от него, докато е време, за да не станеш и ти част от компанията. Виждаш ми се умна, вече си на 24 години, остават ти още 3-4години, в които да се изградиш като личност, да си намериш мястото и да си изградиш връзките на това място (под място имам предвид не само работно, а и средата от хора между които ще попаднеш). А и ако искаш семейство-да си намериш партньор (съвет:има много нормални момчета, на които жените не им обръщат внимание заради външния вид (нямат оформено тяло, носят очила, трудно общуват с непознати хора и т. н. ), избирай си човека до теб не по външния вид, а по характера и отношението му към теб).

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b4b5fc5993
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Колко точно е описан живота на съвременното младо поколение. Не само във вашата компания живота е такъв, навсякъде е така. Това е плод на асоциализирането на поколението. Интернета замени нормалното комуникиране, т. е. живото и превърна хората в биологични единици, които не знаят вече как да общуват помежду си. Вижда се от темата, вече по на 25-30 годишни, мъжете се държат като тинейджъри, недорасли момчета, а момичетата сякаш са хванали Господ за шлифера. Пази Боже, света се изражда!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 24d9028444
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Личи си че си супер печена и ще си намериш по-готин човек, авно този не е за теб. Зарежи го

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 24d9028444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички за съветите! До Номер 1, надявам се да си права и да стане както при теб. До останалите - хора, не е толкова лесно да оставиш някой, към когото имаш чувства. Особено като виждам, че той не е виновен за поведението им и реално се разкъсва между мен и тях.

Проблемът е, че аз не искам да го поставям в позиция да избира, да го спирам да излиза с тях или изобщо да му казвам какво да прави. Просто съм в задънена улица, защото наистина се подтискам в компанията му и не се чувствам добре. Обаче ако той реши да се дистанцира от приятелите си заради мен, ще изпитвам лека вина. След време може да съжалява и това да ни се отрази на връзката. Нямам право да го спирам. Не знам, много е сложно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker