Ако знаете, че приятелят на няй-добрата ви приятелка и изневерява ще и кажете ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ако знаете, че приятелят на няй-добрата ви приятелка и изневерява ще и кажете ли?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2606 пъти
Здравейте, от известно време не мога да си намеря място и търся различно мнение и ясна позиция спрямо това, което ми се случи.
На кратко преди време имах доста сериозна връзка с мъж, с който дори шях да премина към семейство, деца и тн. След време се разделихме, тъй като последната година когато бяхме заедно той просто се държеше отвратително с мен и се карахме на всеки 2-3 седмици. В последствие разбрах, че ми е изневерявал и то многократно и разправял на горе надолу подробности от личния ни, интимен живот. Онзи ден обаче, 2 години след раздялата ми с този човек, при разговор с най-добрият ми приятел той ми сподели и даде такива подробности, че оттогава не мога да се съвзема. Оказа се, че той и всички общи наши познати и приятели са знаели и то много добре, че моят бивш приятел ми е изневерявал, знаели са с кого и кога и никой не е дошъл да ми каже....
Когато попитах най-добрият си приятел защо не ми го е казъл тогава, той ми отговори, че не е искал да ме наранява....
В моемнта се изпокарах и с него и с всички други, чувствам се предадена от най-близките си хора, а те се оправдават, че така са решили тъй като съм щяла да направя държавен въпрос от това и можело да има лоши последствия за много хора.
Не съм съгласна с това, и се отдръпнах и изпокарах с доста хора....
Но тъй като съм и доста реален човек, опитвам се да гледам реалистично на всяка една ситуация, осъзнавам, че съм заслепена и не мога да преценя трезво в сегашната ситуация, прави ли са били всичките ми приятели да ми крият за забежките на моя човек преди 2 години? Оправдавете ли ги, въобще какво мислите по въпроса?
Благодаря за откровеността ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2a4b42970e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Отговорът на твоя въпрос е НЕ - не бих казала такова нещо и ще се аргументирам защо
1.. Никога не можеш да си напълно сигурен и на практика може да става дума за интрига.
2. Винаги го обира разносвачът на лошата новина
3. Не обичам интригите!!!
4. Най-важната причина - твърде е възможно приятелката/приятелят да знае за изневерите и да са се разбрали, но ако аз като трети човек се намеся и разкажа означава, че едва ли не поставям под натиск човека да скъса с изневеряващия и ще съм после причина за разтрогването на връзката. Съвсем едно е да се разберат двама, съвсем друго е трети хора да им се месят - коя съм аз да уреждам толкова лични отношения?

Кога БИХ казала

Чисто и просто ако приятелката ми пита директно или сподели свои съмнения бих казала какво знам, но не преди това - едно е аз да отворя раната, друго е директно да те питат едва ли не за инфо и ти да я скриеш

Така че не бързай да съдиш приятелите си, а се питай ти къде си спала през цялото време. Явно е била очевадна изневярата и кой ако не ти е имал най-много начини да я разкрие? Ти ако не си я разкрила, откъде да са били външните хора сигурни? Просто не са били интриганти и не са искали да те унижават допълнително, навирайки ти в лицето проблема.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3657cbb916
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз не ги оправдавам, поне тези, които имат претенции да ти се пишат най - добри приятели. Иначе познатите наистина не им е работа да взимат отношение, но приятелите - това е съвсем друго нещо.

Просто си имай едно наум за тях вече, но не им демонстрирай колко си наранена. Вече не ги уведомявай за това какво става дълбоко в душата ти, или за други важни неща лично за теб. Ако се случи подобно нещо на някой от тях и ти така ще си мълчиш и ще си мигаш.

Вече официално знаеш, че в този живот ти си си най - добрия приятел - просто приеми смело този факт, запази самообладание и ще си окей.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9b1b70ff94
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Към н1, как е възможно жените да сте толко страхливи и малодушни?

Ако наистина смяташ човека за приятел и си сигурен е твой дълг да му кажеш, иначе съучастваш в лъжата и пречиш на истината да излезе наяве.

Не става въпрос за интриги или глупости, ако човека ти е близък и имаш капка съвест в тебе те яде от вътре да не му кажеш, защото в крайна сметка всичко става ясно и последствията от мълчанието са по-лоши.

Добре си направила, тези хора не са ти приятели и утре ще премълчат нещо друго от което може да си изпатиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 477d4f8a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето мнение, авторке е, че да-трябвало е да ти кажат ако са знаели... Не мога в никакъв случай да се съглася, че тук става дума за интрига... Да направиш интрига е нещо наистина лошо, но да отвориш на близък човек очите за нещо, което ти научаваш последна са коренно различни неща. Веднага ти давам пример от моя живот-точно приятелка ми отвори очите за изневяра на моя мъж. Любовницата и глупавият и мъж идваха в къщи като семейни приятели. Противно, нали... Всички са знаели и са гледали сеир. Само тази моя приятелка събра куража да дойде да ми каже истината в очите. Който ти е истински приятел, едва ли би гледал безразлично как се подиграват с теб. Не слушай №1-в нашия случай лошият вестоносец за нищо не си изпати-тя е последния човек, който е виновен за подлостта на двама жалки нещастника. Напротив-за мен това е един истински приятел. А да ти кажа, че с тази приятелка бяхме близки отдавна... от всичките ми приятелки тя най-малко се е занимавала с клюки и интриги. И съм убедена, че никак не и е било лесно да ми каже... вие ако сте гаджета-ние бяхме семейство с дете... Така че сама си вади изводите. И успех от мен.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: baf5604993
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Никой няма право да се меси в чужди работи, така че приятелите ти са били прави!

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7029659246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз ги разбирам твоите приятели. Да, и аз бих се разсърдила, ако знаят, че приятеля ми ми изневерява, а си траят, но някои хора просто са така - не са знаели как ще реагираш, страх ги е било да не те наранят. Не ги вини чак толкова, но за друг път просто им кажи, че ако имат съмнение за подобни неща да ти кажат, поне да знаеш истината и да не живееш в лъжа. Аз на моята най-добра приятелка /понеже сме доста близки/ бих й казала веднага, ако имам съмнения, че тоя човек не е читав, така и тя на мен. Даже и доказателства бих й представила, например снимки или свидетели. Ако обаче не бяхме толкова близки щях да предизвикам съмнение в нея - например, ако съм видяла приятеля й с другата жена и съм сигурна, че изневерява бих казала на приятелката ми докато си говорим, че съм ходила някъде си "Вчера видях приятеля ти някъде по пътя", ако ме пита с кой, ще кажа за жената, приятелката ми най-вероятно ще се изненада, аз бих казала "Не знам, но със сигурност го видях с някакво момиче, не я знам каква е".. След това тя най-веоятно ще почне разследване, бих предложила да й помогна, ако разбера нещо да й кажа веднага и така. Каквото и да се прави, такива неща със сигурност не бива да се премълчават. Истината боли, но поне предприемаш адекватни мерки навреме.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cf85140513
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторке, и аз не бих казала нищо в такъв случай. причините са много: че приносителят на лошите новини бива намразен (дори подсъзнателно), е най-малкият проблем. той става свидетел на унижението на приятеля си, което неминуемо ще влияе на отношенията им.
аз не бих могла да знам дали наистина човекът изневерява или са само приказки, освен ако не ги хвана на калъп, което е малко вероянто. винаги съществува вероятността някоя ситуация или фраза да бъде разбрана погрешно и погрешно изтълкувана и предадена.
дори да е вярно, има доста случаи, в които изневеряващият успява да убеди половинката, че няма нищо такова, че са само клюки, интриги и измислици и двамата дружно наритват честния и откровен приятел.
а дори да не стане така, човек няма как да е сигурен, че връзката не е случайна и мимолетна? може точно днес да решили да се разделят и да е безсмислено да казваш. ако по принцип хората имат добро семейство или връзка, защо точно ти трябва да се намесваш?
винаги съществува и вероятността хората да имат отворена връзка гласно или негласно. половинката може да знае и да е ок с това, може да знае, но да я устройва да си крие главата в пясъка, може много неща...
разбирам, че си наранена и обидена, но не хвърляй вината върху хората. ти си човекът, който знае най-добре нещата във връзката си и ти би трябвало да забележиш лошото отношение. как си обясняваше, че цяла година се държи отвратително с теб??? това не е просто лошо настроение или каприз. другия път наблюдавай и анализирай повече нещата, не може да не е имало явни признаци цяла година.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 93fea773ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Приятелите ти са се страхували да не те загубят. Виждали са че явно си много влюбена и сляпа за недостатъците на човека до теб. Това автоматично означава, че би се настроила срещу всеки, който реши да говори срещу него. Ако бяха застанали между вас, те щяха да излязат виновни.
Спри да търсиш вината в околните и по-добре анализирай собствените си грешки, за да не ги повториш.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 79717e3094
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Kъм коментар 1 : Благодаря за искрения отговор, но явно съм пропуснала две разяснения.
Първо, не съм спала, а това именно ни бяха проблемите годината когато се разделихме с моя бивш. Усещах, имах почти сигурността, че той ми изневерява с една девойка тип Мара общата заради това, постоянно се карахме и разделяхме и събирахме с бившия.
Второ, когато същата тази година попитах директно и многократно най-добрият си приятел дали знае нещо подобно, дали е чул или знае от някъде за въпросната Мара, той отричаше и ми казваше, че се занимавам с глупости! Тоест ме е лъгал гледайки ме право в очите.
И сега 2 години по-късно се решава да ми каже, че всъщност бившият ми си е имал връзка с онази девойка и че всички са знаели и никой не ми е казъл.... Е не знам как да приемам това нещо и избухнах и за сега съм прекратила всякакви отношения с тези хора. За мен нещата са ясни, или такова нещо се казва когато го научиш или никога не го казваш, и не идваш две години по-късно да бъркаш в стари рани, които да отваряш отново и отново.
В случая мисля, че съм права, така ли е?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d65429a55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бих казал само на приятелка, която ми вярва на 101%. Имам 4 такива. И това са истинските приятели. Останалите са в графа - добри познати. Замисли се за твоите приятели и доколко са такива. Иначе и аз имах подобна дилема преди 5-6 години, но наистина с много добра позната, на която мога да разчитам за нещо, но позната. Познаваме се още от училище и се събираме чат-пат с нея. Ами в крайна сметка нищо не казах точно, защото не ми е истински приятел и поради част от аргументите на №1. И се оказа, че всъщност тя си е знаела през цялото време, но се е правела на луда. Съпругът й имаше паралелна връзка, не някаква изневяра за една вечер. Това продължи няколко години и те все още са семейство. А тя продължава да ми говори за перфектния си съпруг в розово и досега, когато се видим.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: adaf3d06e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Накара ме да се замисля и за себе си реших, че си зависи дали ще кажа или не.
1. Никога не бих казала, ако не съм сигурна не на 100, а на 200%, че е истина, защото ако не е ще е много гадно да предизвикам проблеми във връзката на приятелка, а и като нищо ще си развалим отношенията.
2. Ако съм абсолютно сигурна, примерно видяла съм гаджето и да целува друга, тогава ще мисля как да и кажа, че да не я нараня много. То не, че има лесен начин, де. Не върви да я поканиш на кафе и просто да изтърсиш "Видях твоя с друга! ". За това сигурно ще тръгна отдалеко с разговор за отворени връзки, доверие и ала бала. След това вече ще действам спрямо реакциите й. Ако се ядоса ще я подкрепя, ако се разплача ще я прегърна и ще и дам кърпички, а може и да ме шокира като каже "Знам отдавна. И смятам да скъсам с него". Но наистина ще остана с ококорени очи ако ми каже, че имат отворена връзка и всъщност на нея не и пук, че той спи с други, защото и тя го прави и имат договорка. Обаче, това последното е малко вероятно.
3. Обаче все пак си мисля, че няма да кажа, защото това са си отношения между тях и не е моя работа да се намесвам.
4. Ако пък и двамата са ми достатъчно близки (примерно и тримата сме от една компания, а не съм се запознала с него покрай нея) мога да поговоря с него и да му намекна, че знам и че определено не е ок.
Така, че зависи си от много неща как ще реагирам, но хич няма да ми е приятно после някой да ми се сърди.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b0ec85865c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не! Ще се погрижа и мен да ме огрее...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7d7a0b0f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Кaтегорично бих кaзaлa aко стaвa думa зa нaй- добри приятели.
Зa мен приятелите ми сa кaто семейство, не бих допуснaлa някой дa се гaври със семейството ми и aз дa знaм, a премълчa. Рaзчитaм нa същото от тяхнa стрaнa.
Още по- мaлко пък дa ми се хвaли "прелюбодеецът" и дa се хилкaме нa приятелят/приятелкaтa ми.
Тц, aбсурд. Прaвa си дa се ядосвaш.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 95ce661e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз лично съм преживяла изневярата на съпруга си. Оказа се, че доста хора са знаели за това-тъй като сме от малък град. Ако някой ми беше казал какво се случва след многогодишен брак нямаше да се стигне до там, че да го хвана на калъп с любовницата му-Мисля, че щях да предотвратя този момент и в мен може би щеше да остане съмнението-за него преживяното-макар и за нратко. Аз като жена ако се наложи-бих казала на приятелка за изневярата на съпруга и, защото вярвайте после чувството е едно смазано самочувствие-обида от това, че най-близкия човек до тебе те е лъгал през цялото време. Който е преживял това-знае за какво говоря. Има мъже, и то в доста напреднала възраст, които залитат с по-млади жени-за което после съжаляват и мисля, че е редно това да се спре с време, както моя съпруг ми каза: "Като си се съмнявала, защо не ме спря по-рано". Така, че аз бих споделила с приятелка ако зная за изневярата на съпруга и.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b2d84ab8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Донякъде съм съгласна с номер 1, но ще си позволя да изразя и малко по - различно мнение и тактика. НЕ, не бих и казала, защото причините са казани ясно по - горе, но с напредването на комуникационните средства е по - лесно. Случва се момче да изневерява на приятелката си и тогава по - лесно е да си направиш един таен фейсбук профил и да и пишеш лично съобщение цялата истина. Така тя няма да знае от кой е, но съмнението ще е посято и тя ще си направи необходимите проучвания... True story, един познат така правеше и приятелката му след като получи такова известие по фейса просто си разучи момичето и после го заряза...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 09f37c813f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Разбира се, че бих казал!! Нали за това се приятелите.. Как можеш безучастно да гледаш как някой се гаври с твой приятел!? видях веднъж как приятелката на един от най-близките ми хора се целува с някакъв.. завлякох я при моя близък и я накарах да му разкаже в очите какво съм видял... аман от курви, било то мъжки или женски...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 03083f038d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Естествено, че ще кажа! Как така хората ще живеят в лъжа? Онзи тарикат ще си прави каквото си ще, пък жена му ще си седи вкъщи, ще му слуша лъжите и ще му вярва. Естествено не бих казала, ако не съм 100% сигурна, че е вярно, а се основава на клюки и слухове, макар, че във всяка клюка има доза истина. Трябва да съм го видяла с очите си или да съм го чула как си говори с другата, за да съм напълно убедена и тогава ще кажа. Иначе защо да мълча? Така нито може да се гради семейство, нито може да има здрава семейна връзка, нито ще има доверие, нито нищо. И да е трудно за единия от двамата, който е потърпевшия-ще го преживее. Другото е било единствено една голяма лъжа!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b320f66065
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Никога не се бъркай в отношения между двама пълнолетни!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 36259ade6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен не е така както е споделил номер 1. Ако приятелите ти не ти споделят, то кой друг. Особено когато, всичките ти приятели знаят и не ти кажат истината. Какъв приятел си, ако не кажеш истината, колкото и да е болезнена тя. Те са знаели всичко и въпреки това са те оставили да вярваш в човека до себе си и да се заблуждаваш и да имаш грешни представи, което според мен е много убидно. Според мен не са ти никакви приятели.!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 86c9898848
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Глупости, много ясно че е трябвало да ти каже. Тва е най- добрия ти приятел, няма такива не исках да те нараня, винаги ще излезеш наранен, дори сега съм сигурна, че си много повече!!! Най- добър приятел, в радост и тъка, здраве и болест хахахах Трябвало е да ти каже, ДА!!! Може би аз съм такъв човек, но няма да имам очи да гледам приятеля/ката си да ми говори за гаджето си, колко го обича, как им е минал деня, при положение, че знам какви ги върши. Различни хора сме, не го упреквам, всеки прави грешки :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 79717e3094
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От авторката : Хора благодаря ви!!! Видях и прочетох, че позициите са две. Едни от вас защитават най-близкия ми приятел, други не оправдават мълчанието му.
Трябва да поясня, че аз, бившия ми и моя най-близък приятел сме от една компания и те се познават още много години преди с мен. Тоест, моят най-близък приятел ми стана такъв с годините, а е и доста близък с моя бивш. Така, че ситуацията е била много деликатна! Видяхме се преди няколко дена с приятелчето и пак разяснихме нещата. Карахме се, поспорихме, покрещяхме си, но нещата малко по малко влезнаха в релси. Реших, че повече никога повече няма да отваряме тази тема, за мен тя е много болезнена. Казах ви, че бях бясна, чувствах се излъгана и лъгана и то цели 2 години - не че нещо ще се промени, но все пак.... Полудях и изкарах цялата си ярост върху най-близкия си приятел, сякаш той ми е изневерил, а не моят собствен бивш мъж. След няколко разговора, видях, че човекът се разкайва, разбрах дилемата му и си спомних колко пъти той ме предупреждаваше да прекратя отношенията си с бившия.... Да, не ми е казъл директно за паралелната връзка на онзи с Мара общата, но се опитваше да ми обясни, че ние не сме направени от едно тесто и че по-добре да се разделиме. Сега разбирам, защо преди 2 години, на няколко пъти ми говореше такива неща и аз не можех да го разбера....
А за бившия, не става дума за мимолетна история с Мара, той се е хвалел човека нагоре надолу с новото си попълнение, каква мацка забил, какъв огън била в леглото и тн.... дори бил поканил най-близкия ми приятел на вечеря да му разказва.... Горкият той, как се е чувствал в тази ситуация не знам, станало много кофти, скарали се и дори от тогава си били нарушили приятелството и сега се виждат, но нищо не е както преди..
Та реших да простя, реших да не го съдя човека толкова крайно, но не мога и да си изкривя душата и да ви кажа, че не ми пука, че никой не е дошъл да ми каже истината в очите. Имам си вече едно на ум и това е. Едно е да те предупреждават отдалече от рода на, абе не сте един за друг и друго е да те зашлевят през лицето с детайли и информация, която да те свали на земята. Мога само да кажа, че Господ ме спаси да не продължа и да не свържа живота си с онзи човек... понякога това, което мислим, че ни убива и ни натъжава, след време се оказва най-добрия ни избор! Благодаря още веднъж за прямите мнения и коментари!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63f418fa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Бих казала, ако ти си ми приятелка и ако приятеля ти не ми е приятел. Т. е ако той ми е просто познат и с него не съм близка. В такъв случай естествено бих ти казала.
Ако и двамата сте ми приятели обаче... Това става много сложно и в такъв случай си мисля, че не бих споменала.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3692e09d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не се казват такива неща, не е тяхна работа.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 022b822cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не, няма да й кажа.
Защо? Защото съм го правила веднъж и накрая си платих.
Преди 5 г. бях сама и започнах да посещавам сайтове за запознанства. Тогава видях, че гаджето на близка моя приятелка има регистрации там и доста често ги проверява, вкл. имаше полуголи снимки. Те бяха от сравнително скоро заедно - половин година, плюс-минус един месец. След това, което й казах, тя го хвана почти на калъп с една девойка. Разделиха се, приятелката ми беше много наранена. След това се сдобриха и тя не ме потърси. След няколко години научих от фейсбук, че се е омъжила за друг. Явно тя просто не искаше да поддържаме контакт вече. Няколко пъти й се обаждах през годините и уж се уговаряхме да се виждаме, но това така и не се случи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f272b51848
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   На една с която имах занимания, най - добрата и приятелка със сигурност не и е казала, ха-ха-ха.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 36712aa2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Да бе, ти да не си ненормална? Как могат хората да бъдат сигурни в такова нещо?
А ти къде си гледала, не може да не знаеш нали? Затваряла си си очите, предполагала си, но така ти е изнасяло и сега другите са ти виновни.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cce3f5a102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Авторке, след последните ти разяснения вече стана ясно, че приятелят ти не е чак толкова виновен-едно, мъж е, друго- с бившия ти са близки. Затова е затраял, мъжкарски, обяснимо е. Но твоята тема ме накара да се замисля. За мен истински приятел е човек, на който вярвам и ми вярва безусловно. Ако зная, че някой го прави на маймуна зад гърба му, ще му кажа веднага! унижението е страшно, ако не кажа, ще съм съучастник в престъпно посегателство над близък човек.
Преди години, когато бившият ми ми е изневерявал, най-добрата ми приятелка ми каза. Не се усъмних и за миг в думите и, не я намразих. Напротив-това е достойно поведение и досега съм и благодарна, че спаси самоуважението ми. Не мога да зная със сигурност, че изневеряват на близък и да си мълча малодушно. Не и аз. Но е въпрос на характер. Повечето хора са сеирджии и влагат в думата приятелство различно от истинското съдържание.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f0d47134b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Много зависи от човека. Някои биха искали да знаят, други - не. Дори биха "убили вестоносеца". Някак е трябвало поне един човек да те подпита ти би ли казала за изневеря и според позицията ти да изберат. Според мен е унизително всички да знаят, а ти да си в неведение. Би ли разчитала на тези хора отново?
Стналото-станало. Не изразходвай енергия по миналото, а я насочи в настоящето. Животът продължава. Заяви ясно позицията си и гледай най-близките ти да са със същите принципи. Друго "спасение" няма. И най-важното - внимателно подбирай партньорите си!
Късмет! ✌

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f0d47134b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   А - въпросният "най-добър приятел" те е и лъгал? Е това вече наистина минава границите.
Права си!
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker