Проблем със самочувствието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем със самочувствието
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2098 пъти
Пише ви мъж на 21 години със сериозен проблем - имам много ниско самочувствие. Още от малък родителите ми постоянно ме обиждат и ми повтарят, че не ставам за нищо, че съм боклук и други подобни глупости. На училище имаше една група момчета които често ме биеха и ме унижаваха пред всички. Този всекидневен тормоз продължи до завършването на 12 клас. Сега вече започвам да ставам самостоятелен, но тази емоционална травма ще ми остане за цял живот - според мнението на няколко психолози с които съм говорил. Никога не съм имал приятелка, а иронията е, че съм симпатично момче, висок съм 182 см, не съм дебел. Но това, че нямам увереност разваля всичко - никога не съм флиртувал. Просто тези години тормоз от толкова много хора са ме травмирали и изпитвам голяма болка... а аз съм чувствително момче. Какъв шанс имам да изградя стабилна връзка при това положение? Има ли наистина момичета които искат да са с добродушен и любящ мъж, но притеснителен и неуверен. Болката в сърцето ми е много силна, но не искам да стоя цял живот сам. Ако има нещо което ще ме спаси това със сигурост е любовта!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 117e589451
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам имаш ли професия, но ако нямаш, започни курсове, които да ти позволяват да работиш с много жени, между тях ще има и момичета, а и възрастните жени са добри сводници, те ще ти намерят подходящо момиче. Повечето днешни момичета се правят на отворени и търсят шумни мачовци, но като се опарят, започват да търсят скромната любов. Не се упреквай, всеки се ражда с харизмата си, ти просто си тихо и скромно момче. Търси си своята среда, не вземай за еталон пълнежа на кръчми и дискотеки. Ти не си за чалгар. Търси си по тихи местенца, библиотеки, театри, ходи сред природата, общувай в социалната мрежа. Пиши с момичета, все с някое ще си допаднете, търси си хора с твоите интереси.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4b71ed6106
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има всякакви хора.

Бъди непукист, не го мисли много, недей да анализираш прекалено много и всичко ще е ок.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f6ea58374e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Погледни се в огледалото и се виж вътре в себе си. Остани сам със себе си. Всеки си има принципи следвай твоите. Как няма да си намериш сериозна приятелка. Който търси намира, не само ще изградиш качествена връзка, но и нещо повече. Бъди себе си и забрави това, което са ти казвали, прави опити и повярвай в себе си. Важното е да вярваме в себе си!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 52daf2ec70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! И аз като теб имах проблеми със самочуствието, като малка и мен много са ме обиждали родителите ми и брат ми. Ходила съм на психолози, но само като им влезна в подтискащите кабинети и още по-зле ми става, но сега започнах да ходя на арт терапия и сърашно много помага! Може да я погледнеш, най-малкото което е ще те успокои! Колкото до връзката все ще си намериш момиче, но мисля че това че си неуверен и притеснителен ще ти изиграе лоша шега в работата. Трябва да го преодолееш на всяка цена. Лично аз чета много книги за начина на мислене на хората, как да сме по-уверени, по-нахъсани и тк. нт. Препоръчвам ти да пробваш. Винаги ще има хора които ще си мислят, че са по-добри от теб и ще се опитват да ти го показват (както тези от гимназията) но това не означава, че е така. Не им се връзвай на акъла. Много време и мен са ме тормозили от 7 до към 10клас, но накрая спря да ми пука и ме оставиха. Такива хора са много под нивото ти! Пожелавам ти късмет и дано всичко да се нареди! И помни:винаги вярвай че можеш и ще успееш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2522c8c704
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Преструвай се миличък, поне си висок и ако външно не издаваш притеснение, със сигурност ще имаш успех. Трябва да ти се получи само веднъж и след това постигнатият успех ще ти дава самочувствие. Проклетите жени са като хрътки, надушат ли че си неуверен ти обръщат гръб.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 60ac7b8ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Позната история. Много години и аз се чувствах така, докато не дойде момента, в който си казах fuck off, оттук нататък ще съм по-голямо перде. Единственият начин е да гледаш в настоящето. Човешкият мозък помни много добре кофти ситуациите, и това е добре, за да се предпазваш от грешки, но има и един страничен ефект - припознава в нови ситуации старите заплахи. Това не винаги е полезно, защото понякога виждаме заплаха там, където я няма.
Сега, на теб като мъж ти е малко по-трудно, защото обикновено ви сте по-активни в свалките, но е важна нагласата. Както теб те избират, така и ти ги избираш. Всеки си има дефицити в самочувствието, да не мислиш, че другите хора не си имат своите комплекси, или че не се притесняват понякога? Имах едно гадже преди години, дето като го погледнеш, ще кажеш, че е най-самоувереният мъж на планетата. Та той си имаше и комплекси, и притеснения, за които аз знаех, но съумяваше да изгради тоя образ на човек с непоклатимо самочувствие. Така че важно е ти да си промениш нагласата. Аз мислех, че тия работи с повтаряне на ум позитивни изречения и такива неща от сорта са глупости, но при мен вече работи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cb921a10f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Запиши се на танци!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 15f020a8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има само един човек на този свят, който може да те спаси и това си ТИ. Бори се за себе си и не се отказвай. Всички имаме травми и комплекси, разликата идва от това как ги отработваме. Любовта няма да те спаси. Със сигурност ще срещнеш момиче, но разбираш ли, тя също ще бъде човек със свои проблеми, възможно е тя да очаква ти да я спасиш. Сега може и да не ми повярваш, но истината е, че си като всички останали. Всеки си има проблеми - но тези, които осъзнават своите и работят върху тях, имат предимство пред другите - скоро ще се убедиш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cf7ba0332c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   кви танци, фитнес човече, тренирай, чети мотивационни книги, играй бокс, физиката винаги помага на психиката, и най-важното само цинични вицове и много смях, забранени са ти драми и любовни филми, направи си фалшив фб профил и пиши на мацките и момичетата да се очупиш, бъди забавен, подготви се предварително с разни смешни неща, НЕ СЕ ОПЛАКВАЙ, не прави комплименти веднага! изглеждай приятелски настроен, без да показваш прекалена заинтересованост. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b614f6f497
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Запиши се на салса. Или се занимавай с журналистика, педагогика... Където има много жени и малко мъже - жените сами ще те търсят и ще са мили :) Успех, звучиш като готин човек

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7f8f8edefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кофти среда си имал, аз съм момиче на 25, и не бих казала че имам лоши родители, напротив, но съм имала също ниско самочувствие... даже понякога все още, и мен не са ме харесвали, така че не си единствен. Просто не им вярвай, колкото и да ти е трудно, а със сигурност ти е доста трудно, просто бъди над тези неща, с времето и с повече опити ще се получи...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7fa1e64045
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   стига мисли глупости, живей си живота, ти си толкова човек колкото и те с равни права, даже те са на по-ниско ниво

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker