Заби ми нож в сърцето и си тръгна от живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заби ми нож в сърцето и си тръгна от живота ми
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3276 пъти
Не знам дори откъде да започна. В главата ми се въртят хиляди мисли и си мисля, че ще се побъркам. В рамките на няколко часа изгубих човек, когото обичах с цялото си сърце, човек с когото градяхме бъдеще и искахме семейство и деца след години. Това е може би история позната на страшно много хора, именно и затова пиша тук, защото не съм на себе си и търся логично обяснение.
След две седмици щяхме да направим две години (не са много, но имам чувството, че съм го познавала много дълго време). Аз съм на 20, той на 25. Запознахме се съвсем случайно в интернет и от тогава аз все си казвам какво нещо е съдбата и какъв късмет имах да го срещна. Той ми беше първия и възнамерявах да е последен. Моногамен човек съм, и когато обичам някого, го обичам с цялото си сърце, имам очи само за него, пренебрегвам себе си и затова и страдам в момента. Той е мил, всеотдаен, винаги е бил моята опора, страшно много ми е помагал във всякакви трудности, можех да разчитам на него за всичко. Бързо се привързахме и си мислех, че нашата връзка е за пример, той говореше за брак, за деца... Връзката ни беше от разстояние - бяхме в други градове, виждахме се по 1-2 пъти в месеца, понякога повече, понякога по-малко. Трудно ми беше, но никога не съм имала намерение това да застане между нас.
Допреди една седмица той започна да се държи резервирано към мен (не му е за пръв път) и го приех нормално, защото му предстои завършване и има своите проблеми, мислех си че ще отмине. И изведнъж от нищото този човек ми заяви вчера, че не може да продължи така, че е рухнал психически и физически, съжалява много, не съм заслужавала да страдам. Омръзнало му е години наред да е далеч от хората, които обича и знае, че и занапред няма да е така. Това ми го написа и не пожела да ми вдигне телефона. Изтри ме от фесбук, махна всички наши снимки и аз останах като попарена. Той винаги ми е казвал, че всичко ще се нареди, че ще имаме хубаво бъдеще - защо го направи? Защо захвърли връзката ни на боклука? Най-много ме боли, че не знам точната причина, не вярвам да е това и се самоизмъчвам, че крие нещо и също така начина, по който прекрати връзката ни. Преди дни планирахме как след седмица ще се видим и ще празнуваме годишнината ни, вчера ми каза край... А аз знам, че той отблъсква хората от себе си, таи всичко и трудно се доверява. Споделял ми е неща, които не е казвал на никого друг, казвал ми е как предишните му приятелки не са били за него и мен е обичал истински и искрено. Тогава защо ме изхвърли от живота си? Защо казваш всичко това, планираш бъдеще и после си тръгваш? Сърцето ми се къса и не мога да си намеря място - знам, че времето лекува, но си мисля че никога няма да мога да се отърся от това. Как да имам доверие на хората, като виждам как могат да се променят коренно. Обичат те силно и после си тръгват. Какво да правя сега с живота си, като виждам празнина? Какво нещо са хората само.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 445efafde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Явно или не се е старал достатъчно, за да сте двамата или си е чиста пробра страхливец, а ако щеш може и някой роднина да му насажда идеите си за неговият живот. Глупаво е хората да се разделят заради разстоянията, при мен се получи същото, пътувах, за да виждам приятеля си, каних го и той да идва в нас на гости, но пожела само два пъти за 3 години и повече. Аз винаги пътувах, лишавах близките си от пари, защото не разполагах с лично спечелени такива, но един ден той прекрати всичко, защото така било трудно.
Няма как да не си зле сега и да не изживяваш мислено всичките ви хубави моменти и лошите ви такива, но ще си намериш човека, когото няма да го интересува на колко километра си от него и ще те обича без условия. Успех!!!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ee4eae71de
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Явно има друга в живота му и е решил да бяга с нея а не да си стъпи на думата и да е мъж. За мен е пут*о защото като обичаш някого, не му даваш да си тръгне и не го нараняваш. Вярно е, всеки наранява и дори да ти кажат, че не наранява, ще излъжат. По-добре не се занимавай, сам ще заблее да те търси след време, няма смисъл да се натъжаваш. И аз ме заряза най-красивата жена за мен, но не се отказвам от нея, просто я обичам. Споко. :)

М20

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3e76ae1782
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Най - добре бих ти отговорил.
Ако се съпоставя с твоят Принц.

Аз също съм в две годишна връзка.
Моята приятелка е също като теб, отдадена на връзката ни и често се пренебрегва заради мен.
Ние също се запознахме в Интернет.

Запознах се с това момиче защото не исках да съм сам. И говорих такива думи - имаш представа. Карат те да се чувстваш специална, единствена, а той е най - добрият когото си виждала. Нормално е да се влюбиш. Да замечтаеш за бъдещето.
Само че от няколко месеца, любовта ми отмина и аз искам друга. Пак не ми се седи сам. Затова си карам със сегашната, като тя дори не подозира, че дори си помислям, да я зарежа. Но аз общувам и с други момичета от 2 месеца и ако някоя ми се навие. Моето момиче, ще се озове в твоето положение.

Той винаги ми е казвал, че всичко ще се нареди, че ще имаме хубаво бъдеще - защо го направи?
Омръзнало му е да бъде с теб - Защо. Да и моето е момиче е идеално, всичко което искам от едно момиче, но не знам омръзна ми, искам друга. Ти като прочетеш една книга няколко пъти, не ти ли омръзва? - Искаш друга книга.

Тогава защо ме изхвърли от живота си?
Намерих си друга, искам да се съсредоточа върху другата и ти ми пречиш.

Защо казваш всичко това, планираш бъдеще и после си тръгваш?
Скъпа исках да бъдеш до мен, да ме обичаш, затова ти казах, това което искаш да чуеш, така най - бързо щях да постигна контрол над теб.

Как да имам доверие на хората, като виждам как могат да се променят коренно?
Не знам, когато с мен се случи това, аз реших да не им вярвам повече, а да изуча играта им, следващото момиче нямаше да си тръгне така лесно, аз нямаше да страдам.

Какво да правя сега с живота си, като виждам празнина?
Продължи на пред, концентрирана върху своят живот. Не мисли за загубата, а се концентрирай върху нещата който те издигат, като учене, работа, социални контакти.
Предлагам ти също да помислиш как, да се предпазиш от следващи разочарования.
Ако си чела внимателно ще откриеш някой отговори.
Ако не успееш, а се заинтересуваш, попитай ще ги повторя.

Какво нещо са хората само.
Не всички са такива, това са само част от хората.
Има и други - наречени моралисти. Но поради това, че ги наподобяваме, няма как да ни различиш, освен ако не станеш моралист, или егоист.

И все пак не сте отишли още по - далеч, а сте спрели в началото.
Така по - лесно ще се съвземеш.

Втора фаза, е ти заживяваш у тях, той започва да ти плаща сметките, дори ти дава джобни.
Не е лошо като се замислиш - само дето, започваш работа като женена.
А сега си представи - че няколко години живееш така, в резултат ти не знаеш какво е да се ходи на работа, нито как да си намериш такава, нямаш собствено жилище, и дори спестените пари са ти малко. С институции не си се занимавала.
Е тогава е много по - трудно да се вземеш в ръце.

Трета Фаза - освен втора имате и дете. Обикновено съдът присъжда детето в полза на майката. Но нямаш пари за стабилен адвокат, нямаш и жилище, със съд не ти се е налагало да се занимаваш, дори не знаеш от къде се влиза, работа нямащ, пари нямаш, квартира нямаш. Ти нямаш нищо. Родителите ти едвам свързват двата края (не говоря конкретно за твоите).
И трябва освен теб, да се грижиш и за дете. Само че при посочените обстоятелства, не си сигурна дали съдът ще отсъди в твоя полза, и дали изобщо ще видиш детето си пак.

Радвай се, че не си във Втора или Трета фаза.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f722d86389
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Затова най-добра е негативната настройка, най-точно тази, при която си резервиран към хубавите неща. Така по-лесно се приемат негативите.
Най-добре е да разчиташ и да се доверяваш само на себе си. Без особено привързване, защото боли после.
Напълно е нормално да се чувстваш разбита. Неговата постъпка е на страхливец!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 48014d2546
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хубаво, че сте се разделили
Щом е нямал куража да дойде и да ти каже е голям глупак!
Гледай напред и не съжалявай за такъв човек

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2068d7c4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не страдай! Той е този който заслужава да страда! Покажи му, че си силна! Не се предавай и ще намериш щастието! ♡♡♡♡♡

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0da0bd59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Връзка от разстояние с непознат" = "безкрайни илюзии с гарантирано трагичен край"...
Много си незряла и наивна!
Не живееш ли поне 2 години под един покрив с един човек - изобщо не можеш да кажеш ще я бъде ли вашата или не!
Моногамна била... То може да си моногамна и да имаш 10 партньора в живота си - въпросът е да ги караш последователно, а не паралелно. Второто е полигамия, а не първото.
На всекиго се е случвало да го зарежат... Понякога и ужасно съжаляват в последствие, но все тая.
Не е това живота както ти си го представяш, да знаеш.

И, няма начин, 2-3 месеца ще е ад, после за година - година и половина - две нещата ще започнат да отшумяват.
На 22 ще си пушка! :) И това е много крехка възраст - животът е пред теб.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1a47b3c483
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Тук е разковничето: "имам очи само за него, пренебрегвам себе си и затова и страдам в момента", "Бързо се привързахме и си мислех, че нашата връзка е за пример"... Грешки. На първо място трябва да си ти, после любовта. Не прави никой мъж център на живота ти. Възможно е да се е почувствал притиснат.. както и други варианти. Няма защо да ровиш повече. "... казвал ми е как предишните му приятелки не са били за него" - от това също трябва да ти светне лампичката. Защо не са били за него? Може самия той да има някакъв вътрешен личен конфликт.. а може и просто да не иска връзка (с теб/с друга/в момента.. ). Всичко е възможно, може да поискаш да говорите и да се разберете, но според мен преодолей го и не се връщай назад.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35826f263d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Сега ти си предишната, на настоящата сваля звезди. Нищо не можеш да върнещ.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35826f263d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега ти си предишната, на настоящата сваля звезди. Нищо не можеш да върнеш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 984a07291b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кратко и ясно - има друга. Просто няма смелост да ти го каже в очите.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b201b7bdfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ужас!
Никой истински мъж не постъпва по такъв долнопробен начин-да ти изтрие всякакви възможности за контакт без причина! Или е невероятен егоист, или е неуравновесен. Има още два варианта- да е намерил друго гълъбче, или всичко да е било единствено в твоята глава и фантазия.
Авторке, много мъчно ми стана за теб... Ако се включиш в темата, би ли ми отговорила какво включва ето този твой пасаж от темата:

"Той е мил, всеотдаен, винаги е бил моята опора, страшно много ми е помагал във всякакви трудности, можех да разчитам на него за всичко "...

Направих си простата сметка, че сте се виждали около 50 пъти на живо най-много, другото е било виртуално.

Лично мнение, макар и да знам в какъв потрес си ЗАКЛЮЧИ УМА И СЪРЦЕТО СИ НЕЗАБАВНО , Този мъж не заслужава изобщо да страдаш за него. Каквото и да е положението при него, така не се постъпва с любим човек, както той е постъпил с теб. НЕ си съсипвай нервите, намери си незабавно любими хобита, спортувай, и НЕ ДОПУСКАЙ мисълта дори за него! Спасявай се от такъв вид изроди, това са хора без душа и съвест.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1deccb2770
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз съм имала връзка от разстояние и давах всичко... за да разбера, че се вижда с много други, докато сме далеч един от друг. Даже имам подозрения, че е живял с някоя, но аз също като теб бях наивна. Не ми е бил първият, но много ме нарани и това ме беляза по някакъв начин, вече съм много по-обрана в отношенията си, дори с човека, с когото живеем 4 г. вече.
Гадно е, но след време се поучаваш от грешките си и продължаваш напред. Аз се осъзнах и го оставих, но ми отне 2 г., които можеше да си прекарам много по-добре.
Според мен твоето момче си е намерило друга и прави тази драма, за да те остави без много обяснения.
Млада си, имаш много, ама много пред теб. :) Аз бях на 25, когато се разделих с онзи мъж... а на 26 срещнах сегашния ми приятел. Животът е пълен с изненади и не знаеш кога можеш да срещнеш чудесен човек :) Аз самата се чувствам виновна, че вече не мога да бъда толкова емоционална и наивна в отношенията си с мъжете, със сегашния съм много по-взискателна и строга, а той заслужава много по-меко държание... както и да е, което ни ни убива, ни прави по-силни. Вярвам, че ще бъдеш щастлива. Навън те чака твоето момче, искрено и любящо.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ffea223b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторката: Коментара на номер едно ме подсети, че спестих една подробност, и тя не и единствена. Тези дни 90% от мислите ми са за него и постъпката му. Започнах да се правя на психолог, да го анализирам, защото е ужасно когато не можеш да намериш отговорите на толкова много въпроси.
"... някой роднина да му насажда идеите си за неговият живот" - Няколко дни преди случката се скарахме точно заради държанието му и той от нищото спомена за неговата братовчедка, която е останала с лошо впечатление за мен. Аз винаги знаех, че не ме харесва, но явно му е наговаряла какви ли не неща и обиди, а той ми каза че се е опитвал да и промени мнението. Ще се запитате защо не ме харесва? Миналата година имаше рожден ден, щяхме да бъдем на ресторант. Закъсняхме с един час, за което си признавам, че вината беше моя, но ми предстоеше бал и се занимавах да купувам и търся всякакви неща. Общо взето е само това. Винаги съм се държала мило с нея, помагала съм, чистила съм в тях... А тя все гледаше да ме засегне по някакъв начин с хапливи коментари. Казвала му е да се държи по-мъжки и да не тича като куче след мен, след тази случка. Тя е единственият човек от неговите близки, която не ме харесва. Всички други са повтаряли, че най-накрая е успял да си намери свястно момиче.
Все си мисля, че такова нещо е невъзможно да му повлияе и да вземе драстични мерки. Защото в крайна сметка аз живея с него, не с братовчедка му - той ме познава, с нея съм се виждала няколко пъти и не може да си прави изводите.
След като заяви, че не може да продължава така и ми каза, че съжалява аз му изписах цели романи, пращах му смс-и. Тогава е писал на сестра си да ми предаде, да спра да го занимавам, да си гледам живота, не ми е длъжен с нищо и не е някакво куче на каишка, за да го задължавам да се връща при мен. Дори не го каза лично на мен. Само си поиска едни вещи, които да му изпратя.
Да кажете, че е нямал вече чувства - не може да се изпарят за няколко дни, та той се държеше прекрасно преди седмица.
Другото нещо, което си помислих - питах го дали ми е изневерил и той откачи. Отгвори ми за какъв съм го мислел и куп други неща. Разбрах, че ми казва истината, защото когато нещо не е вярно той реагира винаги толкова остро, пък и няма какво да губи, защо да ме лъже.
Това е общо взето. Винаги ще си остане мистерия за мен, може би никога няма да разбера. Дали наистина е бил с мен просто да запълни самотата си...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 157fd494ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Има си друга.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9d0d738128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз така ще те посъветвам изправи се срещу проблема отиди до работата му или до дома му и му поискай обяснение, да ти кажа в очите защо и как така прекъсва две годишна връзка. Можеш да сметнеш че това ще е унижение от твоя страна но не е повярвай ми. Само така с две думи ще си в мир със себе си а не постоянно да се питаш защо и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0b164030f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Има си друга или най-малкото е хлътнал по друга и се пробва там. вече не си му интересна. Не е искал да те наскърбява в началото и затова се е държал все едно нищо няма, както обикновено... а ти си мислиш, че те е обичал. И тъй като е страхливец и накрая му е дошло до гуша-те е зарязал по този начин. Няма да се върне, приеми го, а и за какво ти е нужен такъв човек?
Струваш ми се добър и леко наивен човек, а си и толкова млада. В живота това, което няма силата да остане с нас, се откача и пада, а значи и не ти е нужно. Животът е пред теб. Много хубави моменти ти предстоят! Де да бях и аз на 20 :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b5a5aa8f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей, само да те попитам бургазлия ли е?
Няма да се учудя, ако е някъде от морето, там момчетата са супер странни...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 620a46ff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От номер 3

Подобно на номер 10 и аз мисля, че сега на друга говори, това което е говорил на теб.

Номер 11 - да иска се голяма смелост, да кажеш на някоя в очите, че вече не я желаеш, особено ако знаеш, че тя е влюбена в теб. Аз няма подобна.

Номер 12 - надявам се разбираш, че понятието истински мъж е субективно понятие. А ако е единственият начин, да се отърва от някоя нежелана е да премахна контактите с нея, ще го направя. Не се определям като истински мъж, в никакъв случай, мисля че поведението ми е много неморално и дори вредно за околните. Но поведението ми просто отговаря на действителността, преди и аз бях моралист, не помня точно кога, обществото ми зададе тази сегашна природа. Вече мисля, че именно това е правилното поведение. Има едно риалити предаване - милионер търси съпруга е там показват толкова не морални момичета, че дори и за мен е трудно да го гледам, и въпреки това, това е действителността. А вашите идеали ми звучат като от някоя приказка, може би в книгите има моралисти, а на живо всички казват, че са такива разбира се - но - хайде моля те. Някой са в пъти по не морални от мен. Не разбирам защо се плашите да си кажем нещата в очите.
Авторката не сметна за нужно, да обясни думите си.
Аз ще го направя - в никакъв случай не говоря от нейно име.

"Той е мил - вероятно никога не я е обиждал, съобразявал с нея, казвал и е красиви думи.
Всеотдаен всеотдаен, винаги е бил моята опора, страшно много ми е помагал във всякакви трудности, можех да разчитам на него за всичко -
Винаги когато го е търсила е бил на линия, ако не телесно, тя е останала с впечатление (предполагам), че може да говори с него по - всяко време и той ще отговори с разбиране и уважение, ще и даде съвет, независимо за какво става дума, никога няма да ѝ каже, че проблема и е незначителен, а ще помисли над думите ѝ (авторке горе - долу познах ли? ).
Лично или виртуално, границата е тънка - даваха случай момиче на 15г. от Русия тръгнало за Сирийската граница - хванали я на турско - сирийската граница, за да се присъдени към ИДИЛ, никога не са се виждали - само са си писали. Не пренебрегвай виртуалната любов, особено при млади момичета.
Съвет - ЗАКЛЮЧИ УМА И СЪРЦЕТО СИ НЕЗАБАВНО. Само мога да се засмея тука. Мислиш ли, изобщо че това е възможно и ако беше, нямаше да го направи до сега?
Да аз имам достатъчно сили, за да спазя съвета ти донякъде - защото и на мен ще ми е трудно да изпълня този съвет. Но за истински влюбено момиче - ти сериозно ли?
Е сигурно има някаква съвест човека - но вероятно тя не е достатъчна. Пък и вие моралистите сами твърдите, че човек не бива да е при някой друг, ако няма чувства към него.
Инак да съгласен не е правилно - ама никак поведението му.

Тоя коментар стана много дълъг. За останалите ще пусна друг коментар.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 620a46ff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От номер 3.
Авторке - Аз също се правя на психолог, още повече, че имам подобна диплома и също правя анализ на твоят принц.
Не мисля, че роднина би му повлияла - защото ако той е какъвто мисля, говорих много защо така мисля, той не би допуснал чуждо мнение да определя поведението му, все пак за да се държиш така трябва да си егоист, егоистите не позволяват друг да определя живота им, освен ако не им обещаят нещо което желаят силно. Тоест не трудно да отклониш, някой егоист от целите му, но можеш да го направиш само, ако му предложиш нещо което желае по - силно. В случая с роднината - може да са му предложили работа или пари, звучи долно, но все пак е възможно. Но е малко вероятно. По - скоро е някоя друга.
А дали с теб е запълвал празнота е трудно да се каже - може в началото да е имал чувства, не се знае, а после тези чувства са утихнали, но понеже е имал съвест не те е оставил веднага, при което когато те оставя и ти възприемаш, че това е станало внезапно.

Номер 17.
Ако някоя от бившите ми се яви на работа или даже пред приятели, бих се ядосал много и не знам какво мога да ѝ кажа, но вероятно в яда си, ще я нараня много.

Номер 18 - подкрепям напълно теорията ти.

Номер 19 - Няма значение от къде е човека - аз например съм от планината. Но не съм много различен.

Авторке ще мине време, може и години и ще гледаш с насмешка, на това че си страдала за него, ще се питаш защо и няма да знаеш.
Въпроса е, ще останеш ли същият човек. Или това ще нанесе травма в теб и ще започнеш на свой ред да играеш с другите?
Сега не го мисли това, чак след 2 - 3г. това ще си проличи.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b201b7bdfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До н. 20, респ. 3 :
Хареса ми подхода ти да пишеш от първо лице вместо "героя" на авторката. Исках да ти отговоря в същия стил, но ти си коментирал най-вече коментара ми.
Н. 12 съм. Та ще бъде от моята си позиция :
В случая истински мъж е част от понятието истински човек, бил той мъж или жена. От моя гледна точка това е комплекс от качества, които ако някой НЕ ПРИТЕЖАВА, аз просто не общувам с него. И не защото съм "моралист" / а какво лошо има в това човек да е морален, аз не разбирам/, а защото липсата на свойството да поемаш отговорност за действията си, говори, че този мъж, респ. жена, е комплексар. Ако за теб е удачно да се покриеш след като си подвел / излъгал в очакванията му / една жена, за мен е чисто мишкуване, малодушие и липсва на всякакво мъжество. Такива хора не заслужават да страдаш за тях, или да си задаваш въпроси защо и как, защото те самите са непоследователни, объркани и страдат от сериозна вътрешна несигурност.
Съветът, който съм дала на авторката да изолира всяка мисъл за този човек, е механизъм за противодействие срещу болката, тъй като ТОЙ НЕ СИ СТРУВА! Ако свикне да не допуска болката от това инфантилно поведение, лесно ще излезе от позицията на жертва.
И още нещо н. 3- и ти също, въпреки, че се правиш на много отракан, си намекнал, че си "жертва"- на обществените порядки.
Да, моралистка съм от твоя гледна точка. Но по-добре човек с висок морал, отколкото деградирало същество, робуващо на ролеви игри. Много по-трудно е човек да запази духовната си чистота и себеуважението си, отколкото да се превърне в дегенерат, обяснявайки това си поведение като продукт на обществото. Няма такова нещо -има страх, малодушие, оправдаване на комплексите, чрез маската на непукизма.
Авторката да се радва, че с е отървала от такъв типаж.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ffea223b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторката съм
Номер 3, прав си, че щом един човек няма чувства е по-добре да не бъдат заедно, но начина, по който ми го поднесе - все едно ми се изплю на лицето. Наговори ми гадни неща, последно като се чухме беше спокоен все едно нищо не е станало, беше безчувствен. Предложи ми приятелсво... И дори в състоянието, в което бил в момента пак било много, но го прави заради уважението.... Уважение? Казах му, че не може да има приятелство между двама души, от които единият обича другия, и го помолих да ми отговори само на един въпрос. Как е възможно в рамките на 1 седмица да спреш да обичаш, да спреш да изпитваш чувства...? Не пожела да ми отговори, а ме блокира. Преди това ми каза как е изгорил снимки и други дребни наши неща, които му изпратих, от което ме заболя още повече...
И не, това няма да ме накара да започна да си играя с хората, няма да ме накара да вляза в неговата роля и да наранявам. Не бих могла. Просто ще остана резервирана, без наивни очаквания, без да правя планове. Даде ми ценен урок в живота.
Ще ми бъде трудно да превъзмогна човек, след това което ми даде. Ако през тези две години се е държал лошо с мен, нямаше да съжалявам. Това е главният проблем. Че хората се променят, но в неговия случай - той просто показа отново истинското си Аз. Опита се да се промени заради мен, но не успя.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c36e6cbb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Всеки сам си избира какъв да бъде. По добре моралист отколкото егоист. Най големите престъпници са тръгнали от една проста основа на егоизъм и травма оставена от минали събития. Те сами си избират този погрешен поход който им се струва правилен и най лесен. Когато нещо започне да се обърква те не могат да направят вярна преценка, мислят само за себе си без значение с какво и колко ще навредят на някого. Озобяват се когато някакъв план в главата им се провали и оттам тръгва и склонността им към престъпление, те могат да си позволят да изгубят. Тяхната болка е подхранена със злоба и не е насочена към един единствен човек - този който ги е наранил в миналото, а към всеки друг по слаб от тях. Всеки човек трява да притежава в себе си малко егоизъм, но в рамките на нормалното защото от там идват много сериозните проблеми във съзнанието, в общи линии трябва да бъдем далеч от прекомерният егоизъм.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 738d3bf691
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Хей, миличка, гледай напред! Той не заслужава нито сълзите, нито любовта ти. Нормално е сега да ти е тежко, изживей си го, няма как иначе, но вярвай ми, всичко ще се оправи и след време ще се чудиш защо по дяволите си се тормозила за такъв човек. Аз имах 6 годишна връзка с човек, който е завършен егоист и дълго време не пожелах да видя очевидното - той просто не ме обичаше, а аз давах всичко за него. Това е другата основна грешка - не се самозабравяй и пренебрегвай заради някого, гледай първо себе си, уважавай се, за да те уважават и теб. Гушкам те и горе главата, прекрасна!
Ж. 23

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker