Родителите ми искат да ме затворят вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми искат да ме затворят вкъщи
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1833 пъти
Здравейте.. историята ми е кратка и класическа, каквото и да напишете ще разбера. Туркиня съм, на 22 години, а приятелят ми е българин. Много се обичаме, но както се досещате казах единствено на майка ми и тя полудя. Крайно против е, за разлика от неговите родители. А се обичаме много. Иска да го оставя и ме заплашва, че ще каже на баща ми и че ще ме затворят вкъщи, няма да ме пуснат да продължа образованието си. Срам ме е от тях, отвращават ме... и аз съм крайна, ако ни разделят няма да мога да живея. Какво мога да направя в този случай, моля Ви дайте ми съвети..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2263e1e63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти си на 22. Можеш да работиш и да учиш едновременно, за да продължиш образованието си си намери работа. Ако това момче е любовта на живата ти и единствения не го изпускай. Родителите ти след време ще се пречупят и явно те те искат омъжена на турчин, но това е твжя живот и ти трябва да го живеш както ти искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 32203c02e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Идеално доказателство, което показва колко вреден е исляма. Това не е религия, а нацистка идеология, подобна на Хитлеровата. Не е религия онази която разделя хората. Пред Бога всички сме равни, а Бог е един, само различни наименования има, според религиите. Убедих се, че исляма е лицемерна идеология. Тя поражда омраза, а не любов, затова тероризма там вирее най добре. Ако авторката беше момче, родителите нямаше да имат против, гаджето му да е българка, но обратното не го приемат!? Защо? Не е ли от омраза?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bbd4fa9ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто се изнеси от къщи и живей живота си. Нямат право да те контролират ти си пълнолетна вече. Бягай колкото се може по далеч от тях и от закостенелите им порядки. Живеем в 21 век, а не 17 ти и ти имаш право да живееш пълноценно живота си! Имах позната в стария поток, на която ако не и бях чула пълното име въобще нямаше да разбера, че туркиня. Живее си като нас, ходи по заведения, на дискотеки, даже ми разказваше как заради разстянието се е разделила с приятеля си. Ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 15ac0ee3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Още, като видях за какво става въпрос, си знаех, че историята е на мюсюлманка. Ето това е исляма. Любовта не се приема, като нещо красиво, а като нещо... не знам, задължение... А, ако мюсюлманка се влюби в християнин... Пази, Боже. Нищо не можеш да направиш. На твое място бих отишла накъде да си живея сама (ако си навършила 18).

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 15ac0ee3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Още, като видях за какво става въпрос, си знаех, че историята е на мюсюлманка. Ето това е исляма. Любовта не се приема, като нещо красиво, а като нещо... не знам, задължение... А, ако мюсюлманка се влюби в християнин... Пази, Боже. Нищо не можеш да направиш. На твое място бих отишла накъде да си живея сама (ако си навършила 18).

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 06b0e61c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами багажчето и се омитай. Нали си наясно, че никой не може да попречи на 22 годишна жена да учи, да се изнесе, да се омъжи, пък ако ще и да влезе в затвора?
Разберете се с момчето, живейте си двамата, щом си на 22 значи не ти остава много от университета. После работа, семейство и така. Поемаш си живота в свои ръце.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 593632d9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това наистина е класика. Нищо няма да направят. Редовното е: "Ще се самоубия" Ама що за простотия е това? Какво, мислиш, че ще оставят детето си без образование просто ей така ли? :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 35f25afec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо не напуснеш дома си? В крайна сметка вярата не те задължава да си цял живот при вашите, изнеси се на квартира и продължи с образованието си. Виж колко модерни мюсюлмани има, певецът Зейн Малик да не е стигнал до върха, защото вечно е слушал родителите си?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f26b69f80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче - живеем в 21 век. Не сме в онези стари времена, когато родителя е имал думата и всичко е ставало само със съгласието им. Отпусни се. Плюс това си на 22 години - голяма жена. Те нищо не могат да ти кажат. Може да са против, но не си длъжна да ги слушаш. Свободна жена си! Прави с живота си каквото пожелаеш. Те няма цял живот да са живи, че да се съобразяваш с тях. Живота си е само и единствено твой. Не позволявай някой да ти дава насока как и какво да правиш с него! Ако си достатъчно умна ще разбереш какво ти говоря и ще се осъзнаеш! Щом се обичате - желая Ви щастие. Живейте заедно, създайте си дечица. Радвайте се на всеки миг заедно!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f804070478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И певицата Силвия Кацарова е мюсюлманка, но никой не й е попречил да се омъжи за християнин, имат прекрасна дъщеря и толкова много години живяха заедно. До кога този проклет ислям ще тормози хората и най вече жените. Мисля, че стават такива комплексари, защото исляма ги зомбира и им изкривява мисленето в неправилна посока, връща ги назад към средновековието. Света върви напред, мюсюлманите назад. Не случайно и летоброенето им е друго, каквото е и мисленето.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 04362d5aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Съжалявам за историята ти, никой не би трябвало да пречи на любовта да съществува, още по-малко родителите, които трябва да подкрепят, обичат безусловно и разбират. Но, за съжаление това не е светът, в който живеем. Това се случва, случвало се е, и ще се случва. Не си първата, на която родителите забраняват да бъде с момчето. което обича (било то, поради религия, или нещо друго), няма да си и последната. От теб зависи обаче как ще се развият нещата. Ще го приемеш и ще бъдеш поредната туркиня, която се смирява пред родителите си и може би ще бъдеш цял живот нещастна, питайки се какво би било, или ти и твоето момче ще се вземете в ръце и ще се борите. Да, казвам ти и твоето момче, защото това не е борба само за един човек. Двама постигат много повече, отколкото един. Ако той те обича, както ти него, ще се бори със зъби и нокти да бъде с теб, и ти ми дължиш същото! Нека поговори първо с вашите, да каже, че държи на теб, че те обича, да им обясни, че религията няма да бъде пречка. Да им каже, че те приема такава каквато си, приема и тях, и техните обичаи. Покажете им, че вашата любов е истинска, такава, която не се затрива във времето. Дайте им да разберат, че искайки или не, вие ще бъдете заедно. Решението дали те ще присъстват във вашия живот или не си е изцяло тяхно! По-добре ще бъде за всички ви, ако просто ви оставят да си изживеете любовта и от там вече да става каквото е писано.
Това беше най-добрия и оптимистичен вариант, предвид закостинелите разбирания на тази религия. Другият вариант е да те изгонят, да се откажат от теб и т. н. Ами, така да бъде! Но, това при положение, че и ти и той, сте готови истински да се борите. Увери се първо, че значиш толкова за него, колкото и момчето значи за теб. Увери се, че би влязъл и в огъня само и само да бъде с теб. Ако е така, от тук нататък, вие сте ДВАМА, подкрепяйки се, стоейки стабилно зад гърба на другия, помагайки си. Да, ще пораснете бързо, нямайки подкрепа от семействата ви, но трябва да знаете, заедно ли сте, ще се справите. А, след време знаеш ли... може и да им дойде акъла в главата.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fdba252c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Избягай при любимият си. И след известно време, нещата ще се подредят.
Вярно, че в радикалния ислям - тогава баща ти трябва да защити достойнството на семейството.
Но се намираме, в демократична държава от ЕС.
И тук законите на България се гледат повече от тези на радикалния ислям. Тоест ако твоето семейство започне вендета - ще бъдеш защитена от полицията.
А и не всички българи сме толкова беззащитни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fdba252c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 2.
Като пуснеш няколко коментара това не означава, че няколко човека споделят мнението ти. Говоря за това, че си се повторил в номер 5.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ac368cbbd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Част от коментарите само показват, че написалите ги нямат представа от исляма като религия. На 22, на 30, 21 век няма значение - брак с неправоверен не се допуска. Това е положението. И всъщност така и трябва, но авторката не го осъзнава още. Такива бракове не оцеляват с времето, защото ислямът не търпи друга религия. Разликите са толкова огромни, че пресечна точка няма. Да си изживеят историята, но дотам. Всъщност тук има малко повече шанс да се развият нещата в добра посока, защото тя е жена, изповядваща ислям. Но цената ще е да бъде отритната от семейството си, респективно общността. Ако е готова да я плати, да кара. При брак мъж мюсюлманин - българка, шанс няма.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 86f627bb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И аз да напиша като по-горе: как какво да правиш,
намираш си работа, хващаш се с момчето и отивате на квартира. Ако се налага и в друго населено място.

Не е лесно, но всички така живеем. Какво ще слушаш родителите си...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2c81f7dac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Мисля, че прост трябва да вземеш решението в свои ръце. Ако наистина го обичаш, трябва да му споделиш, че родителите ти ще са против. След това си намери работа, излез на квартира, създай семейство с мъжа, когото обичаш. В крайна сметка жимота живееш ти, а не родителите ти! Ако те обичат рано или късно ще уважат избора ти!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 29c9a4aefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторката:
Благодаря много за мненията, не мога да подмина без да кажа, че се радвам много, че мислите така. Под въздействието на случая с майка ми, пропуснах да кажа, че съм на квартира в доста по- голям град от родния. В родния всички се познаваме, малък и пълен със злобни хора град е. Реших да крия връзката си от тях, за мен това е най- доброто решение, но не зная дали ще мога да го направя (понеже тук има много познати от родния град), но поне приятелят ми е зад решенията ми.
Отново благодаря за съветите!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9a6d702058
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мила здравей! Аз съм също момиче на 22 в същата ситуация!!! различното при мен е, че аз съм българка и обичам ром, и двамата сме християни, ноо огромния проблем е на лице! Нашите ме запплашиха, че ще се откажат от мен и много други лоши неща, знам какво е да си изправен пред този невъзможен избор- родителите или любовта. Разбирам те, нека Бог ти даде сили да се справиш с тази ситуация по- най правилния за ТЕБ начин. Бих искала да си разменим контактите и да си говорим, ако иксаш, но не знам тук как става?
Успех!!! Вслушай се в женската си интуиция, каквото ти подсказва отвътре, това направи. Но също така провери момчето си първо сериозен ли е и дали би останал с теб, за да не се откажеш напразно от семейството си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2e291a6675
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И аз обичам ром. Но срещам много трудности. Хората не ме разбират. Упрекват ме, дори съм се натъквал и на присмех. Твърдят, че не е за мен. Робуват на предразсъдъци и отхвърлят нетрадиционното. А как го обичам! Луд съм по него. По сладкия му омайващ аромат, главата ми се завърта само като допра устни до тъмно-кадифената сласт...

Но семейството ми е против рома и иска да се върна към традиционната сливова ракия.

Запомнете, ромът е напитка. Мургавото малцинство в България са цигани.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 29c9a4aefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Номер 20: Здравей.. съчувствам ти и те разбирам добре, но моят проблем е, че те няма да се откажат от мен- бих го преживяла, а ще ме затворят. За мен втория вариант е по- труден. В името на тази голяма любов готова съм да направя своя избор, но те не ми дават такъв. Не вярвам за мен това да стане трудно, тъй като никога не съм ги чувствала като свои родители. Никога не са ми били майка и баща в истинския смисъл на думата. Ако искат да не ме издържат, мога и с това да се справя. Не знам, вече съм решила нищо да не им казвам пък каквото стане.
От авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker