Объркана съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Объркана съм
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1613 пъти
Здравейте! Ще Ви помоля за съвет, защото съм много объркана. Момиче на 24 години съм, преди 4 години открих страстта и удоволствието от това да пътуваш. Имам финансова възможност и за мен е проблем да инвестирам парите си в екскурзии в чужбина. Проблемът е в това, че имам приятел от 6 години, който не може да си позволи почивки и екскурзии в страната, а камо ли в чужбина. Тъкмо поради тази причина, започнах аз да плащам екскурзиите извън страната, само и само приятеля ми да идва с мен. Не ме разбирайте погрешно-не съм стисната и не ми пречи средствата, вложени в пътувания да са само от моя страна, напротив за мен е важно да съм с любимия човек и да си прекараме страхотно. В последно време обаче, започвам да се замислям дали е нормално единствено жената да плаща и не става въпрос за някакъв скромен подарък, а за доста солидни суми. Приятеля ми все повтаря как ще събере пари, за да отидем двамата на екскурзия с негови средства, но това така и не се случва. Въпреки че работи, накрая на месеца все е на червено, не му достигат парите, остава без пукнат лев и взима дребни заеми от познати, за да може да преживее. Всеки месец има готово оправдание как са му изникнали извънредни и неотложни разходи, и затова е останал без пари. Освен това приятеля ми ме обвинява, че си давам парите за екскурзии. Смятам, че след като имам възможност е грехота да не я използвам и да не обикалям различни страни. Хиляди пъти по-добре е да си давам парите за пътешествия, отколкото за алкохол, цигари и дискотеки. Колкото до него, той и да има пари не би ги дал за пътуване, а за техника-най-новия модел плазмен телевизор или мобилен телефон. Докато за мен няма по-хубаво нещо от това да опознаваш света, традициите и културите на различни страни.
Моля Ви за съвете, защото съм много объркана. Има ли бъдеще такава връзка или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 010321bb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Според мен нямате бъдеще заедно, просто защото ти си свикнала на друг стандарт на живот. Няма начин, и чичко Маркс го казва - Битието определя съзнанието.
Твоят приятел се бори за оцеляване. Най-вероятно няма квалификация или има друг проблем - с общуване, с трудови навици и така нататък, но едно е ясно - дори да си стъпи на краката, този мъж никога няма да може да ти осигури стандарта на живот, на който си свикнала. По-добре да се разделиш сега с него преди да си създала семейство и деца или просто да се научиш да живееш и да си доволна с по-малко.
Какво искаш от живота? Къде можеш да направиш компромис? Това са нещата, които ти трябва да знаеш сама за себе си.
Аз също подкрепям идеята ти за пътувания, но внимавай също с това ако мама и тати плащат, защото нищо не е гарантирано в този живот. Концентрирай се в учене, кариера, бизнес и така нататък ако искаш да пътуваш и за в бъдеще, но и много внимавай с какъв мъж ще се събереш, защото по-скоро от мъжа зависи как ще живее едно семейство. Жената все някога излиза в майчинство, а и мъжкият труд е с 30% средно по-добре платен от женския. Ти ако не можеш да живееш и с по-малко, малко ще ти се опъне.
Питаш дали било нормално ти да плащаш пътуванията ви. Да, нормално е, защото ТИ ИСКАШ тези пътувания на вашата възраст най-вероятно родителите ти плащат. Какво е виновен той, че не разполага със заможни родители? Така че малко прави разлика между ТИ имаш възможности и РОДИТЕЛИТЕ ти имат възможности.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 53ef3c236a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Няма проблем в това, че ти поемаш разходите - има проблем в различията в ценностната ви система. Двамата имате съвсем различни възгледи за живота и света около вас, живели сте и сте възпитани в различни светове. Докато ти си свикнала с материалното като даденост и обръщаш повече внимание на духовното, то той е свикнал да се бори за чисто физическото си оцеляване и твоя свят му е чужд. Такава връзка би имала бъдеще единствено ако той съумее да си стъпи на краката финансово и да обърне поглед към духовното и твоя свят. Предполагам че на него самия никак не му е приятно да бъде с теб на твои разноски, неминуемо това рано или късно ще му докара комплекси и ще почнете да се карате. Не ви познавам характерите, но от страни погледнато - да, има някакво неясно бъдеще вашата връзка, но изградено на безкрайни компромиси и лишения и от двете страни.. та въпроса е друг: заслужава ли си? Все пак живота е един.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5d31600857
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, нямате бъдеще, защото имате различна ценностна система. И един съвет от мен- не се изхвърляй да плащаш за удоволствията "ви", когато той не го приема така. Ако те уважаваше, щеше да ти върне жеста. С този модел ти го учиш на безотговорност към "вас", а един мъж без мотивация лесно свиква да бъде "купуван". То наистина, сме вече уж равнопоставени и не е важно кой е по-печеливш финансово, но като природа сме различни. С този подход лишаваш мъжа до себе си от самочувствие. А мъж с наранено его е много страшна картинка. Ако заживеете заедно и финансите станат общи, ще възникват страхотни спорове къде да се инвестират парите- за вещи или за почивки. За теб вещите са ненужни, за него- екскурзиите. Ако не изгладите тези нагласи, не, не, и не. Не си позволявай да пропилееш години наред, за да осъзнаеш една съществена различност помежду ви, която ще ви трови връзката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker