Стряскащи ли са красивите жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стряскащи ли са красивите жени
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 5246 пъти
Как мислите? Красивите и при това умни жени стряскащи ли са? По-недостъпни ли са? На мен ми се струва, че на мъжете им е по-лесно да заговарят някоя по-непривлекателна жена, отколкото да се изправят срещу някоя красива, излъчваща интелект жена. Моля ви, споделете вашата гледна точка.

Също така може би на красивите, но и умни момичета им е по-трудно в училище, особено когато се отличават със своите знания, а не залягат толкова на външността. Те непрестанно се сблъскват със завистта на своите съученички и неадекватното отношение на момчетата, които ги харесват. Как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 95f4fc5a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично не толкова се плаша от красотата и интелекта на жените, колкото не ми е приятно да общувам с жена, която смята, че само защото е красива, едва ли не ти си ѝ длъжен за всичко и едва ли не ти си някакъв навлек, щом не си най-най.

Иначе ми е приятно да общувам точно с умни и красиви жени, но и да не са толкова красиви, не е чак толкова важно. По-важното е да са земни, лъчезарни и да може да се говори с тях смислено, лесно и на хубави теми, а не за парцали, молове и дискотеки.

И не говоря само за свалките, а по принцип за общуването.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eec576c0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами виж сега аз съм момиче така че едва ли знам много, но по моята логика може би от части да, защото когато един мъж иска да заговори някоя, ако тя изглежда супер красива и супер поддържана, то той би се притеснявал повече, защото има голям шанс да си помисли, че тя е свикнала с вниманието и щансът да го отхвърли е по голям от колкото, ако момичето е така да се кажа по-грозничко, но пак ти казвам не разбирам много така че просто си казвам мнението. Но само да кажа, че ако тази тема я пускаш, защото говориш за себе си то със сигурност самочувствето ти е твърде височко и ако наистина хората не те харесват едва ли е заради невероятното количество красота и интелект, което излъчваш така да се каже.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eec576c0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами виж сега аз съм момиче така че едва ли знам много, но по моята логика може би от части да, защото когато един мъж иска да заговори някоя, ако тя изглежда супер красива и супер поддържана, то той би се притеснявал повече, защото има голям шанс да си помисли, че тя е свикнала с вниманието и щансът да го отхвърли е по голям от колкото, ако момичето е така да се кажа по-грозничко, но пак ти казвам не разбирам много така че просто си казвам мнението. Но само да кажа, че ако тази тема я пускаш, защото говориш за себе си то със сигурност самочувствето ти е твърде височко и ако наистина хората не те харесват едва ли е заради невероятното количество красота и интелект, което излъчваш така да се каже.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6f239880ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Не са стряскащи. Просто красивите жени в България обикновено имат и ебати огромното самочувствие все едно са живели в замък. Мъжете си казват "тази ще има много претенции, няма й смогна да й купувам дрешки и т.н., а пък накрая ще ми и изневери". Ти не си така, но гориш покрай тях.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ae5d2d8e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Да си кажа честно така е.
Мъж на 35 съм и трудно набирам смелост да се изправя срещу красива жена, признавам си.
Когато жената е красива(тя рядко е и умна) в мъжа се насъбират доста емоции и обикновено в този момент въобще не ми идва на ум, че и тя сере и пикае, че се уригва и сигурно спи сама със скъсаните си фланелки. Както и че повечето мъже са като мен и я отбягват, защото ги е страх от нея. А тя си стои сама горката и сигурно мастурбира всяка вечер и плаче понякога преди лягане от самота. Най вече защото всеки тръгва с нея заради егото си, после да се фука, че бил с красива жена, без да й е погледнал в душата.
Някой затова казват, че красотата е проклятие.... Мария Магдалена, типичен пример.

Но все пак какъвто маркетинга такова и тръсенето. Не може на пазара за зеленчуци да се продават автомобили. Т. е. ако я видя с къса пола, прическа, токчета, безупречен грим, излъчваща увереност(даже и щото била умна), едва ли ще я взема за жена още на следващата сутрин и ще искам да се женим.

Ако обаче видя едно лъчезарно момиче в метрото, да ми се усмихва вече 3та сутрин, да се изчервява и въпреки това да не си цъка телефона от притеснение. На 4ия път ще се запозная и определено може да се замисля дали да си останем само на кафе или да я поканя на екскурзия например.

Аз лично имам техника да избягам от този капан на красотата, ама ми трябва време за да опозная момичето. Има мъже се превръщат в галошолизци обаче или в използвачи, нито едно от двете не вещае нещо добро...

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fd54d6ad34
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Къде ги видя тия красивите, излъчващи интелект жени?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6ee67dacac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами не, но на красивите жени им е доста трудно, защото са постоянен обект на сексуален интерес. Аз като мъж харесвам само красиви жени, грозно гадже не съм имал. Да свалииш красива жена, не е кой знае каква философия, дори са по-лесни. Разбира се, има красиви жени, които са си откровени курви, търсещи пари. Там просто вадиш мангизите и тя пристава. Но има красиви жени, които не са курви и те търсят отношение, търсят някой, който да е на тяхната емоционална вълна. Красива жена с интелект е невероятно съчетание. С красива простакеса аз лично не мога да имам връзка. Мога да чукам няколко пъти и дотам, просто като няма какво да си кажа с нея, ме отблъсква.

Впрочем, много мъже наистина ги е страх от красивите жени, а те реално не са нито страшни, нито нищо. Дори са много по-приятна компания, защото не се налага да се преструвам, че ми харесва. Когато е красива наистина ми е готино да съм в компанията и. Ако е и интелегентна е супер.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 33d611d0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   На мен не са ми никак стряскащи, но след определено общуване се оказва, че повечето са кухи отвътре, свикнали всеки да им подгъзува, или пък са използвачки. Определено не ме привличат!
Може би е естествено и нормално човек, който получава много неща наготово, без да се е потрудил за тях, само заради външния си вид, да не цени нищо и да не си дава зор, но това пък е липса на самодисциплина, което е друг голям минус.

С 2 думи - 90% от красивите жени, дори и да са интелигентни (което е рядкост) не биха тръгнали да градят нещо с тебе (връзка, дом, семейство) защото си имат в изобилие всякакви предложения и те могат да казват само "това - да, това не". А жените, които са достатъчно конструктивни, сговорчиви, самодисциплинирани и т. н. е все едно красиви ли са - грозни ли са. За мен те са истински и са красиви по свой собствен начин. За съжаление, сред външно красивите много рядко се срещат.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4adf0bdfc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Това дали човек Х (без значение от какъв пол) е умен, или не го решават другите, а не той самият. Сигурно всеки за себе си е много умен и начетен, ама дали в действителност е така...
Иначе истински интелигентните жени са прекрасна компания, аз обожавам да общувам с такива, но тези, които аз познавам не мога дори да си ги представя да ми бъдат нещо повече от приятелки. Виж, да си говоря с тях мога с часове, че даже и с дни, но липсва привличането на друго ниво, освен интелектуалното.

Личният ми опит говори, че това понятие "красива и интелигентна" се ползва под път и над път, а жените, които реално отговарят на това описание са максимум 1-2 не на 100, а на 1000. Даже като се замисля поне аз не познавам нито една жена, която да е хем красива, хем интелигентна, но познавам стотици, които са или само красиви, или само интелигентни.

Колкото до завистта в училище - там ако си интелигентен ще те обявят за зубър, което означава, че не само, че няма да ти завиждат, а ще бъдеш обект на постоянни подигравки и гаври. Всички сме били в училище, та много добре знаем как е - на умните хора от всякакъв пол точно в тази възраст никой не им завижда, и всъщност техният живот в училище не е никак лек.

Колкото до това какви жени заговарят мъжете - това зависи най-вече с каква цел го правим това заговаряне. Ако целта е единия секс, със сигурност няма да заговорим някоя прекалено образована и начетена дама, но ако намеренията са по-сериозни вече е друга тема.

Като цяло много тъпа и безсмислена тема, която освен да предизвика излишни спорове не виждам какво друго може да направи...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Да, за много мъже жените по принцип са стряскащи, защото ги е страх от отхвърляне. Говоря тук за красивите жени, а коя е начетена разбираш чак като си прекарал 1 час с нея, но основната пречка при повечето мъже е да заговорят изобщо хубава жена.
Като красива жена мога да кажа, че в училище момчетата страняха от мен. Отгоре на всичко бях и отличничка, но и ангажирана в училището като цяло, а след това учих в чужибна в отличен университет, така че имам по-добро образование от повечето мъже навън - владея и няколко езици, знам как да се обличам и държа.
Само зрели, вече постигнали нещо в живота си мъже имаха изобщо смелостта да ме заговорят или поканят на кафе навремето. Подмятания иначе много, закачки много, но младите мъже, така както и неуспелите в кариера, бизнес мъже нямат самочувствие просто.
С възрастта нещата се променят, защото все повече мъже на твоята възраст имат вече и опита, и смелостта, и самочувствието, НО ти вече си заета.
Сещате се, че на една жена ѝ трябва един единствен мъж. Ако вие не я заговорите и не се пробвате, все ще се намери 1 от тези 3, 5 мил. мъже навън да го направят.
Аз от 19-годишна съм заета и не търся мъже и тук е проблемът. Действително се държа като кучка с мъжете, за да ме оставят на мира. То не бяха покани, то не бяха визитни картички, във фейсбук съм си скрила профила, но дори на работното място, клиенти, банкови служители, доставчици се пробват понякога.
Проблеми нямам, когато съм със съпруга си. Той е много едър, внушаващ респект мъж и тогава не ме заглежда никой, но наскоро бяхме в чужбина, в развита страна, в голям град, където си мислиш, че мъжете ще са по-културни, но нищо такова! Той имаше работа там, а аз един ден реших да разгледам града сама като турист.
...
Заглежданици, подвикваници, съвсем открито някои мъже гледаха да ме блъснат на тротоара с идеята да се заговорим, в асансьора, в Старбъкс сядат пък директно до теб и те гледат, в автобуса, метрото- от години не се бях чувствала по този начин и дори дядковци спират и зяпат!
Това е много тъпо и натоварващо.
И няма да повярвате - градът е Ню Йорк.
Ако сте хубава жена, отидете и се разходете по 6th, 7th, 8th Avenue и седнете в някой случаен Старбъкс или отидте по обяд около NYSE (борсата), седнете в някое кафе и костюмарите ще ви заобиколят. И не говоря тук за закачки, а директно ще седнат до вас, ще почнат да ви заговарят- от къде сте, как сте, да се видите, покани, предложения дори да дойдете да живеете в САЩ и какви ли не глупости. И не говоря за разни примитивни мъже и хора, а за костюмари, хора с Ролекс и лъснати обувки.
Това никога не го бях очаквала точно в Америка, където уж жените били защитени от всякакви набези.
В България мъжете са къде-къде по-умерени и не те закачат по този начин, по-срамежливи някак си, по-кавалери.
На Запад освен в Ню Йорк това съм го наблюдавала в Рим, Виена, Амстердам, но точно в САЩ не го очаквах в интерес на истината и не по такъв директен, мачовски начин.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 339c8b32da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Опита ми показва следното: Колкото по-красива е една жена, толкова по-малко мъже имат смелостта да я заговорят, следователно, колкото по-красива е една жена, толкова по-самотна е. Така че в повечето случаи, най-красивите жени са най-лесни, защото са най-самотни. Неслучайно е честа гледка страшно красиви жени да са с грозновати мъже - просто защото тези мъже са имали смелостта да направят първата крачка.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 95f4fc5a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В коментар номер 5 пише, че красотата е проклятие. Да си кажа честно има нещо вярно. Красотата при жените е като парите при мъжете. Не знаеш дали човекът те иска заради самия теб или за парите/красотата.

Обикновено красивите жени ги свалят мъже, на които не им пука от нищо. А тези, на които не им пука, обикновено не са много умни, защото са слепи за недостатъците си.

Умните мъже обикновено не са много уверени, защото те са достатъчно умни, за да видят, че си имат недостатъци, а тъпите просто действат и им е през онази работа за недстатъците. С две думи обикновено красивите жени се събират с въздухари без съдържание. Но и красивите жени често са такива - само с опаковка, но без съдържание.

А и един умен и осъзнат мъж никога няма да се влюби примерно в едни цици, дори и да му харесат. И без това опаковката е красива до време, но съдържанието си остава за цял живот.

Има го и това, че често красивите жени остават с впечатлението, че само с красотата си заслужават всичко и мъжа ако не изпълни някоя нейна прищявка, тя започва да се чувства като жертва и при първия повод си намира друг. Мислят си, че щом са красиви не са длъжни да правят каквито и да са усилия за връзката. И това мъжете о иамт предвид винаги. Като резултат или не се занимават, или се занимават само колкото да се изфукат, без да имат сериозни намерения.

По същия начин понякога парите на мъжа се превръщат в проклятие при отношенията с жените. Защото около него се завъртат само златотърсачки и понякога е трудно да се прецени коя е свястна и коя е добра актриса.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   От 10 до 12
Красотата и парите били проклятие?
Ами алтернативата каква е?
Като човек, който има и красота, и пари, ти гарантирам, че е по-добре отколкото да си беден и грозен.

И пак обобщаваш за характера на „красивите жени“. Първо, всяка жена е красива сама по себе си. Второ, всеки човек по принцип е различен.
Вярно, че по-примитивните мъже, тези с по-нисък образователен ценз и така нататък имат по-малко задръжки да заговорят една жена, но това е повече от липса на възпитание и по принцип, защото тези хора са по-първични.
Един образован, успял в сферата си мъж обаче винаги има смелост да заговори жена, която харесва. Винаги!
Само комплексираните, неуверените мъже без оглед на образование, социален, материален статус не успяват да заговорят жена, която харесват.

Обаче да си красив да е проклятие? Да си богат да е проклятие? Нищо подобно!
Забравяте, че на една жена ѝ трябва само един подходящ мъж. Все сред милионите мъже навън ще се намери един, който да си харесаш и да има топки да те заговори. Аз както горе писах от 19 годишна съм обвързана.
Сестра ми също е красива и не знам да е стояла без приятел.
Красивите жени били по-лесни и самотни?
Нищо подобно най-малкото заради причината, която ви казах горе - красивата жена над 18 г. бъдете сигурна, че е заета или има поне още 2-3ма сериозни обожатели, които се стремят към нейното внимание.
Същното се отнася и за богатите мъже и изобщо не си мислете, че са по-самотни от вас, а вероятността да ви се лепне някоя меркантилна госпожица е също толкова голяма, защото точно сред бедните и средната класа често материалните неща са по-важни при избора на партньор.

Не ви трябва изобщо да сте богати - достатачно е да имате някаква панелка в някой голям град, някаква прилична кола и работа и ще сте достатачно атрактивни като мъже за доста жени, които търсят просто по-лек живот.

С две думи по-добре красив и богат - поне имаш избор, отколкото беден или грозен.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8797790d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Най-лошото е че красивите и умни жени са нещо рядко откриваемо. А когато мъж евентуално намери такава той се държи с нея както се държи и с /извинявам се за израза/ курвите около него. Просто не могат да осмислят факта, че това момиче може да говори за двигатели с вътрешно горене, английска история, глобалното затопляне и така нататък, свикнали са да говорят с индивиди, чиито единствени теми за разговор са любимия заучен от фейсбук цитат на мерилин монро /който и ги води в живота/ или коя певица е била в дискотеката в петък вечерта. Следователно и мъжете не могат да поведат адекватен разговор със гореспоменатото умно и красиво момиче и когато срещнат отпор на евтините свалки /които по принцип работят/ се плашат и бягат. И така по мои лични наблюдения и анализи стигам до извода, че да - красивите и умни жени са стряскащи. Стряскащи, но не за всеки разбира се - за кварталната батка може би, на за някой умен мъж с богата обща култура ще бъдат просто предизвикателство. За жалост на нашите географски ширини трудно ще открием такъв. Така или иначе за себе си бих казала, че липсата на обща култура, гадния балкански характер, тъпотата в най-чистата и форма, тесногръдието и общо взета, казано на кратко - простаците, това са хората които ме отвращават за мен човек с който мога да говоря спокойно за каквото и да е и отворен към света - за такъв човек бих казала "този е мая човек". Естествено, всичко това е мое мнение, не бих съдила никой, само бих казала - ХОРА ЧЕТЕТЕ УЧЕТЕ И НАПРАВЕТЕ СВЕТА ЕДНО ПО-ДОБРО МЯСТО.
поздрави от мен и не се отчайвайте в търсенето на умен/а и красив/а мъж/жена. В клетата ни държава може и да няма, но на прекрасната ни планета има.
момиче 15

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f78e2e7c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Аз излъчващи интелект жени българки никога не съм срещал, а вече съм 23 години на този свят. Да, има много които зубрят, трудят се в университета, в училището, на работа, имат придобити знания, но не е това критерият някой да излъчва интелект, да е умен или да има способността да произвежда собствени мисли (нещо което не съм забелязал в нито 1 българска жена). Повечето учат и имат знания само защото са им необходими в работата или в университета. В свободното си време интересите им се ограничават до гримове, дрешки, обувки, цитати на Мерилин Монро, фейсбук ровене и демонстриране на самочувствие пред околните. Реално ако ги заприказваш за нещата, които учат (дали ще е политика, бизнес, новини), веднага ще те отрежат, ще кажат че не им се говори за работа и учене и ще кажат, че си скучен. С всички българки единствено може да говориш за общи приказки, кой къде ходил, какво правил, на кое кафе бил, какво му било образованието и така нататък. Единствено с чужденки съм успявал да завържа сериозен/смислен разговор за теми свързани с неща извън гореспоменатите (дали ще е за политика, за социални въпроси, за наука, за спорт дори и така нататък).

За мен интелектуалният човек е интелектуално любознателен човек. Това означава да имаш интереси извън училище или университета, които са свързани с по-сериозни теми от обличането, , , Зара", , , H&M", клюки или други махленски истории.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 38f390ed18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Към номер 10: Айде слез малко на земята.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 95f4fc5a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   13, не четеш внимателно. Нито съм писал, че е хубаво да си беден и грозен, нито съм обощавал. Прочети внимателно още веднъж и ще забележиш, че не случайно съм използвал думи като "обикновено", "често", "понякога",
"някои".

Точно с тази цел ги използвах, за да не останете с впечатлението, че обощавам или че е не е хубаво да си богат. Казвам само, че понякога богатството/красотата създава проблем поради причините, които описах.

И съм абсолютно убеден, че понякога е така. Просто виждам нагледни примери с близките си. Хубаво е да си богат и красив, но стига да знаеш как да боравиш с тези неща, защото те ти дават определена власт и оперделено право на избор. А те не са лъжица за всяка уста.

Не случайно са казали "дай на простия власт и му гледай сеира".

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   н 17 - сега пък намеси и властта. Красотата и богатството не значат сами по себе си власт. Във власт са облечени много НЕбогати хора - сидии, полиция, армия, цялото управление на стараната, а и в днешно време големите фирми се управляват от мениджърски екипи на заплата и отделно вероятността простак да забогатее е много малка, а да бъде и красив - още по-малка.

Не си мислете обаче, че средната класа хора и като красота, и като материални възможности сте по-малко застрашени от връзка с користен партньор от богатите и красивите.
Както горе казах - достатачно е да имате някакво жилище, работа и кола, за да сте атрактивен за много жени, търсещи по-лесното, а за жената е достатачно да е жена и да има с извинение вагина, за да е атрактивна за много мъже, които от години не могат да си намерят приятелка или просто търсят някой инкубатор за децата си.
Който е богат/красив поне има някакъв избор, а и повече опит с користни хора или поне очаква корист, а точно нормалните люде навън винаги остават някак си изненадани, когато приятелката от село изведнъж забременее, когато мъжът не се обади след горещ секс и така нататък. Богатите и красивите поне сме подготвени...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 95f4fc5a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, прякорът ти да не би да е Скромната.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Н. 19, прякорът ми беше „Ледената кралица“ преди. Била съм скромна, но осъзнах, че със скромност не се постига нищо в живота. Скромността е за хората без други качества.
Мен са ме възпитали нашите да съм по-ниска от тревата, да търпя и да съм жертва и с много усилия го преодолях това, което значи, че си казвам нещата както са. Като по-млада се чувствах дори грозна, но в един момент се погледнах обективно в огледалото и видях, че не са били напразни комплиментите навън - 176 см. висока, 58 кг., естествено руса дълга коса, сиви очи, бяла кожа, големи гърди, симетрични черти на лицето, престижно образование, владея свободно няколко езика, имам достатачно пари, за да не се налага никога повече да работя в живота си. Защо да се правя на грозна и бедна в някаква си тема, в която става дума точно за красота и богатство?
Смях ме напира като видя някоя красавица да си пипа „паласките“ и „корема“, да ми се оплаква колко била дебела, за да си заслужи някой и друг комплимент или някой, който кара Porsche Carrera TURBO като почне да ми се обяснява, че нямал много пари всъщност, за да си изпроси комплимент за колата си или Ролекса.
Хайде-хайде, да запазим фалшивата скромност за НАП.
Аз си знам цената и от фалшиви комплименти пине нямам нужда и ви казвам как реално стоят нещата.
Да не си богат и красив изобщо ама изобщо не е някакво предимство - имаш само повече проблеми, защото не разполагаш с парите или чара да се измъкнеш понякога, но рискът да попаднеш на недобросъвстен партньор е същият. Ако да си непривлекателен и беден беше гаранция за любов и щастие да сме си избили всички зъбите, да сме станали 100 кила и да сме си дарили парите на „Лекари без граници“.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7289c05927
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   20, от скромност си отишла в другата крайност. Само ако можеше да се видиш от страни... Ама кво ти пука? Скрочността е само крайност, което означава, че пълната противоположност също не е хубава. Няча значение и без това няма да ме разбереш. Просто чного хора правят твоята грешка. В съречежа си да се избавят от слабостта отиват в другата крайност. Например хора, които са мизерствали, започват да поддуржат стандарт над възчожностите си и в лрайна сметка задлъжняват. Ама кой съм аз да то давам акъш? Просто го дадох като нагледен пример, за да се осъзнаеш. Не се заяждам, казвам го най-приятелски, сериозно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5f1b924567
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Много са редки случаите, когато красива жена е и умна и добра и пряма и т. н. Обикновено "мацките" са манипулаторки, които си играят с чувствата на мъжа (буквално! ) и заплитат интриги с приятелите ти, искат да те скарат с тях, и прочие. По-добре без "яка мацка", но с наистина УМНА жена!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9857bba1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 10, и аз в училище съм отличничка. Привлекателна съм, но смятам, че именно тези качества ми пречат да се слея с атмосфера. Държа се добре с останалите, но усещам, че те не ме търпят. Аз съм им като някакъв трън в очите особено когато някой учител ме похвали за нещо и ли съм се справила отлично на някое състезание. Смея да кажа, че нямам приятели от класа си. Колкото и усилия да съм полагала да се доближа до тях, толкова повече съм се разочаровала от тяхното отношение към мен. И при теб ли е било така в училище?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8797790d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Да номер 20 ледена кралица нас изключително много ни интересуваше колко перфектна си. Че и богата и висока и сивоока направо се просълзих от красотата ти.... :Д:Д:Д:Д:Д Мила първо не си единствената руса красива жена в света не се превъзнасяй и второ май не си обърнала много внимание на въпроса на авторката?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 90eeb58824
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   20, и каква е ползата да заменяш изкуствена скромност с изкуствено самочувствие? Ако си мислиш, че така изглеждаш уверена, грешиш. Никой уверен човек няма нуждата да убеждава околните с всяка своя втора дума колко красив, богат, умен и да го навира в лицето на хората. Сама себе си ли убеждаваш? От страни не изглежда уверено, нито дори надменно, а просто смешно.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 53e8542abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До номер 15:
Жена съм на 20 години. От части споделям гледната ти точка и позиции. Интелигентността се състои в множество компоненти: трите вида зрялост на индивида, седемте вида интелигентност, необходими способности и компетенции, дори от части от неговия статут. Общественото мнение е диференциално, но и субективно и тривиално често. Но то играе особено важна роля. Пример би могла да бъде социализацията, самооценката на горепосочения човек.
Жената- красотата не е толкова важен фактор, колкото ума, интелекта.. Могат да бъдат направени някои метафори, като например тази с червивата ябълка.
Мисля, че има красиви и умни жени. Знаещи какво желаят, как да го постигнат, с ментален капацитет и предначертан път от цели, които да постига с достойнство. Дори да прозвучи нескромно, смея да твърдя, че аз съм една от тях! :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 25eaf3f271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Номер 11 каза самата ИСТИНА. Колкото и мъжете да си противоречат, истината е само една. Страх - от красива жена. Страх - от това, че той няма да е перфектен за нея. Страх - че тя няма да бъде изцяло и само негова, и страх, че тя ще го замени за по-добър или по-заможен или просто за някой друг.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 597d67b056
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Ледена КралицО, надменна си да.

Закопала си се с един мъж от 19годишна, и сега съжаляваш. Знаеш че хората те харесват и си красива, подмокряш се по няколко пъти на ден и те е яд че си се загробила с един. Отишла си в НюЙорк да си чешеш смочуствието в Старбъксовете обирайки вниманието на костюмарите... ама от друга страна мнението ти за тях е, че са въдухари и не си заслужава да си зарязваш приятеля, щото е свестен.

Говориш за себе си тук толкова много търсейки подсъзнателно подкрепа от хората, защото те е яд че си се прецакала. Не, ти не си следвала мечтите си, ти си следвала клишетата на обществото. И сега хем те сърби, хем те боли. Ама а де, нали той мъжа ти е единствения който те вижда като човек, а не като надувавема кукла, как да го изпуснеш...

Да, това е проклятие. Никой не те взема на сериозно. Нито тук форумчаните, нито доставчиците и банкерите, нито въздухарите в НюЙорк. За това поне си умна, разбираш го. Тежи ти. Я виж поста на 23.

И да, надменна си, защото самочувстието ти е на база красота. Аз също съм надменнен, но моето е на база жизнен опит. Като видя такава като тебе, превъзнесена да ми говори за висшето си образование в чужбина и ръста си от 176, нивата ми на тостестерон се покачват и или ще искам да я набия или и да я чукам зверски.
Това е, честен съм. Простак съм. Но това ще ти обясни отношението на мъжете и защо се гаврят така, дори и възухарите от уолстрит в старбъкса са така. Всички мъже сме така.
Говоря също като доставчиците и строителните работници с нисък интелект, ама само да ти кажа че ти си пропуснала да ги видиш и тях като хора. ХОРА!

Ти може би си само интелигетна, но не и умна. Умна жена за мен е тази, която винаги ще каже нещо весело и има чувство за хумор, която се интересува от мъжа и житието му, любознателна е за новите неща, която ще подкрепи мъжа в спор, която ще каже "да, прав си"... и всичкото това не защото така е редно или щото се е обрекла във вярност, ами защото й идва от вътре и наистина така смята.
Мъже, колко такива красиви жени познавате, които да го направят това? Защото ние мъжете така правим помежду си. И затова си ценим приятелствата. Целия проклет свят и цивилизацията ни се крепи на това.

Не може да не си забелязала че нашите разговори, не са "Small talk" ами са "Deep conversation". Знаеш английски, знаеш за какво говоря. Ако иска една жена да влезе в графа “уважение”, трябва да може да поддържа такъв (2ия тип) разговор и да й идва естествено.

Затова и мъжете делим жените на само умни и само красиви. Женим се за умните и чукаме красивите.

Прочетете историята за Мария Магдалена в библията, моля ви. Че може би тя е била единствената красавица някога на тази земя която е изпитвала истинско съчувствие и е била УМНА жена. Да мъжете сме сбъркани - помогнете ни, не ни упреквайте!

Ледена КралицО, ако искаш да си като Мария Магдалена и да претендираш, че си умна. Следващия път като те сваля някой строителен работник, спри се, обърни му внимание, покани го на кафе, питай го за живота му, питай го за сексуалния му живот, колко деца има, какво обича да прави. Влез в дълбок разговор. След кафето нека си тръгне с усмивка, защото ти си го убедила, че ти е подсвирквал заради себе си, а не защото те харесва наистина... и после ела тук и се похвали колко си умна. Шапка ще ти сваля честно!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   32, благодаря, за „дълбокия“ анализ, но проблемът тук е, че не се познаваме лично. Понякога на един психотерапефт му трябват n-брой часове, за да успее да вникне в душата на хората, а ти вече ми направи душевна дисекция от 1-2 поста по някаква си глупава тема. Освен това без да искаш си проектирал свите предрасъдаци и опит и не ти се получи.
За погледните на мъжете също не ме разбираш правилно. Аз обичам да наблюдавам хората по принцип - прекарвам с часове по летищата, в чужди градове, държави и култури и се опитвам с наблюдение да науча повече за хората. Ню Йорк е с това уникален град, защото се ходи много пеш и хората са навън, което дава голяма база за наблюдение. Освен това също страдам от своите предрасъдаци и точно в САЩ съм била рядко, а тази страна е известна с много строгите си Закони срещу сексуалното посегателство по всякакъв начин и ми е интересно как мъжете и жените са намерили своите си начини, език на тялото примерно, за да се запознаят примерно.
Не съжалявам изобщо за това, че съм обвързана отдавна. Разликата при мен е, че е с един мъж, но ако се замислиш за жените в твоето близко обкръжение, сам ще видиш, че повечето жени са обвързани от 18-годишни с един или друг мъж в един вид серийна моногамност. Разликата не е голяма - обвъраната жена е обвързана.

За жената мъжкото внимание е важно като потвърждение на нейната красота, привлекателност, но не е сексуално възбуждаща. Нашата сексуалност не е толкова първична и проста - не се възбуждаме от простото излагане на голо мъжко тяло и така нататък, но за всеки човек (мъж или жена) е важно да получава някакъв фийдбек от противоположния пол. За мъжете може би това е възбуждащо, ти ще кажеш тук, но за жените това е просто потвърждение и нищо повече. За сексуално възбуждане ни трябва просто малко повечко от погледа на някой запотен строителен работник навън.

Понеже тук темата е такава си позволих да споделя свои впечатления по темата, които ще имат доста български жени, които са пътували някъде, защото за доста чужденци българките сме просто хубави жени за много други народи, но това не значи, че се интересувам само от мъжете и тяхното внимание.
Това е само нещо в периферията, което ме е впечатлило в един момент и се сещам тук понеже пиша по темата, но моите интереси са много широки и ако искаш да говорим за дълбоки разговори, начини на общуване, характери на хората - моля, с нетърпение очаквам такава тема.
Ти не бързай да съдиш прибързано за хората. Пишеш за Мария Магдалена, но в самата Библия има много малко пасажи за нея и дори не е сигурно, че е за една и съща жена. Нейният образ винаги ще остане забулен в тайна, но едно нещо трябва да си разбрал като си чел Библията - прибързаното съдене никога не завършва добре.

Не съди, за да не бъдеш съден....

Аз не съм никаква си Мария-Магдалена, защото нито съм „фатална жена“, нито съм проститутка и не съм била. Аз не си играя с мъжете и не им давам ненужни авански за разлика от доста други НЕкрасиви жени. Наблюдавам ги, да, наслаждавам се понякога на тяхното неискано внимание, но никога, абсолютно никога не бих седнала сама на кафе да си говорим за лични неща с какъвто и да е чужд мъж.
И още една случайност само показва колко е грешно човек да съди хората без да знае нищо за тях. Случайно работя в строителната индустрия и общувам много с един или друг вид строителни работници - не на лично, но на професионално ниво, но знам много неща за живота им, за семействата им, за децата им и така нататък, които са намерили за нужно да споделят с мен като колеги.
Не разбирам обаче с какво строителният работник се различава от „костюмарят“ като мъж и на чисто човешко ниво?
Пишеш за дълбочина на разсъжденията, но сам категоризираш хората, жените и мъжете.

И да, надменна съм може би, но това поведение показвам към непознати и мъже с цел да се предпазя от нежелано внимание и да не се забърквам в драми, защото едно е да получиш чат-пат комплимент като всяка нормална жена, но съвсем друго е разни мъже да те преследват едва ли не, да се блъскат в теб, да търсят непрекъснато начин да те заговорят или да искаш да си купиш едно зарядно и да си въобразяват, че си „жената за тях“, „ти си красавица“, „принцеса“ и тем подобни.

Колкото и да ти е странно, но красивите жени правим много, за да не бъдем редуцирани до външното и едно от тези неща е да спазваме определена дистанция с мъжкия пол. Причината е очевадна - много мъже си мислят, че когато си харесат една жена и тя е хубава, усмихната и размени две добри думи с тях, то едва ли не жената ги харесва и им дава сигнали за повече. Такива недуразомения се случват на всяка жена, но ако си по-красива от средното се сещаш, че и ситуациите са много повече и трябва да се пазиш много повече.

Една от причините е, че действително има примитивни мъже, които вярват, че всяка красива жена е к... ва, подмокря се едва ли не при вида на мъж и така нататък
Ти за съжаление не правиш изключение и нищо "deep" няма в твоя „разговор“, освен твоите предрасъдъци.

И отново по темата - красивите жени сме стряскащи за много мъже, защото носим и нещо като защитна мантия срещу нежелано масово внимание, която поже да мислите за надменност, надутост и така нататък, но е за ваше добро.
Аз лично ненавиждам жени от всякаква степен на атрактивност, които дават несъществуващи аванси на мъжете, за да се възползват от услугите им и помощ в определени ситуации, за да се наслаждават на внимание и покани, но без никакви сериозни намерения.
Ей това за мен е грозното.
Аз не мога да направя нищо, за да не дразня мъжете си с външността си, но което мога да направя е да не си играя с тях по никакъв начин.
Но това е друга тема

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 19cb311f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Казано честно, хич не ми пука дали мъжете се стряскат от красивите жени. Дори и само защото красотата има много измерения и не винаги е видима. А видимата, пък, в повечето случаи е преходна. От друга страна, невидимата (на пръв поглед) красота, според мен е много по-стряскаща. Разбира се, не визирам Ледената кралица, владееща няколко езика, но невладееща родната граматика. На нея едно ще ѝ кажа-научи се да вимаш поука от другите, като преди това приеми, че този, който е срещу теб, е възможно да те превъзхожда. В този ред на мисли, прочети няколко пъти коментар 32!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 00b2ac5804
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Хора, моля ви, не хранете трола:) Тези излияния ги има във всяка една тема от последните 5-6 години: винаги същите километрични чаршафи, винаги същите самохвалби, до болка познати, до болка омръзнали. Сайтът ми е много интересен, но понякога съм спирала да го чета, точно защото ми беше дошло до гуша от писмената на тази многофантазираща особа. Та, пак ви умолявам, не хранете трола!

По темата: много надменни и превзети жени се самоутешават с мисълта, че "мъжете се боят от красиви жени (а аз, естествено, съм много красива! )" Не мисля, че е точно така. По-скоро наблюденията ми са, че се надпреварват за вниманието на красивите, но и лъчезарни жени. Нацупените никой не ги заговаря с приоритет, та били те и мнооого хубави.

И, моля ви се, спрете да отъждествявате интелекта и "отличнния успех". Последният никога не ми е бил самоцел, но и никога не ми е бил труден за постигане, затова не говоря от гледната точка на този, комуто гроздето е кисело. Именно сред най-големите "отличници" и в училище, и в университета, съм срещала най-кухите хора:) Истински интелигентният човек никога не е бележкар и никога не участва в плебейската надпревара за "шестички". Той чете и изследва, защото му е интересно, любопитно, за да знае. Прави го със сърце и от сърце. "Излъчването на интелект" се се състои само в неходенето по кафенета и искотеки и планомерното усвояване на учебен материал:) Интелектът е отношение към света.

Alpha, ж. 26

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bd936635cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   32 до 34

Това за надмеността ти го разбрахме защо го правиш, няма нужда поясняваш, той за това е и целия ми пост. Това е обяснението, защо мъжете ги е страх от красивите жени, щото си слагате "защитната мантия" :)

Нека ти кажа обаче какво друго имам предвид.

Едно лято бях влюбен в едно момиче, казваше се Мария. Което пък беше влюбена в някакво момче. Т. е. невъзможна работа "Rules of attraction“. Имах една приятелка тогава която ми каза, че ако си намеря друга лесно ще забравя първата- Мария. Бяхме на плажа и ме запозна с нейната приятелка Елица. Тази Елица не беше особена красавица, но беше много умно момиче. Т. е. ако трябва да съм честен най-умното момиче което познавам.

Срещанхме се вечерта с Елица отново. Поприказвахме си и аз се "влюбих" в нея. Лапешка работа - егоизъм. На следващата сутрин отидох до стаята й (бяхме на лагер). Тя ме пита "какво искаш от мен? ". Аз казах "любов" и се приближих. Тогава тя ме хвана за ръката излязохме навън и 3 часа си приказвахме с кренвиршки в ръка, на една скамейка.
Успя да ме убеди че всичкото това го правя заради мене си. Успя да ми покаже собствения ми егоизъм. Не си спомням какво ми каза, спомням си че й вярвах на всяка нейна дума. Смяхме се постоянно. ВИДЯХ я като едно обикновено момиче... нищо особено. Накрая АЗ исках да си тръгна. ОЛЕКНА МИ! Олекна ми и заради Мария и заради Елица. Видях си илюзията си и си тръгнах с усмивка. Не спирах да се смея него ден. Повече не съм я търсил, нито тя мен, но съм й благодарен и до днес. Това 16 годишно момиче успя да ми покаже какъв съм дебил.

Много красиви жени обаче си създават изкуствен щит именно заради това. Защото не умеят да убеждават простаци. Не сте умни. Умната жена е манипулаторка, вие сте само интелигентни защитнички на женските права.
Другите пък, за които говориш са твърде меки, не искат да изглеждат лошите и дават погрешни сигнали, защото не могат да казват НЕ. Тук съм съгласен с теб 100% и аз ги ненавиждам тия.
Аз обаче говоря за 3ти вариант, като този който съм описал по-горе.

Кралицо, като те чета и продължавам да си мисля че няма никакво състрадание в теб. Пазиш се. Ама те разбирам, не те упреквам. Сега като се замисля и аз не съм осбоено умен и ако бях красива жена и аз бих бил така.
Всъщност в момента ми се случва нещо подобно. Доста жени, колежки около мен ме харесват тука от няколко месеца и ми става вече леко неприятно от техните знаци на внимание. И не знам как да реагирам без да наранявам никоя. Знам поне за 7-8, които искрено си въздишат като ме видят. Така че да, не е лесно, добре че не ми се нахвърлят като мъже, агресивно, а ме оставят аз да действам.

КралицО, омекнала си малко с последния си пост. Ако продължаваш да омекваш и в следващите си постове, ще намерим общ език.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2cc171a6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Това е защото повечето красиви жени са префърцунени. Хора сме все пак и човек трябва да бъде с чувство за хумор и да не се превъзнася. Жената да бъде любяща и с морал. Противното отблъсква мъжете, а не красотата. А повечето не толкова хубави жени са по-скромни и това ги прави и по-приятни. Не само външността е от значение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a7a731202d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Фактът, че красивите жени никога не остават сами, че мъжете се редят на опашка образно казано за тях, че се борят за тях, като правят какви ли не чудеса, говори в полза на това, че никак не са стряскащи, а напротив-дори са много желани. Напротив-грозните са стряскащи. Затова всеки мъж иска да има красива жена. Не съм чула някой да се гордее, че приятелката му е грозна.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 25eaf3f271
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   "Опита ми показва следното: Колкото по-красива е една жена, толкова по-малко мъже имат смелостта да я заговорят, следователно, колкото по-красива е една жена, толкова по-самотна е. Така че в повечето случаи, най-красивите жени са най-лесни, защото са най-самотни. Неслучайно е честа гледка страшно красиви жени да са с грозновати мъже - просто защото тези мъже са имали смелостта да направят първата крачка. "
Напълно съм съгласна с Номер 11! Това е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА, колкото и да отричате СКЪПИ МЪЖЕ ;-) Това е СЛАБОТО ВИ МЯСТО. А ако я имате тази жена, направо се пукате от ревност!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9857bba1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Номер 36, някои от тези, които "участват в плебейската надпревара за шестички", го правят с цел, а не просто да удовлетворят съвестта си. В чужбина ти трябва висок успех, за да те приемат, особено що се отнася до най-престижните специалности. В този случай тези "шестички" са доста важни, ако човек иска да няма проблеми при кандидатстване.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 00b2ac5804
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   41, очевидно нищо не си разбрала от идеята ми. Ще я обясня пак: за истински интелигентния човек високият успех не е цел, а следствие. Следствие от неговата умствена задълбоченост и от жаждата му за знания. Такъв човек не пресмята бал, защото за него оценките никога не са били проблем и знае, че където и да кандидатства, ще бъде приет. На него не му се налага да наизустява, да се самоизтъква, да се бори със зъби и нокти за преподавателско внимание. Той не участва в плебейската надпревара, за която споменах по-горе и успехът му пак си е висок (да не кажа отличен). Ето това е интелектът, не пластмасовият "висок успех" на средностатистическия "отличник", който функционира на принципа на RAM-паметта: щом изтече сесията, "знанията" отиват в канала. Но... кой се интересува? Нали в документа е внесена заветната шестица?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9d1e4c5d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Но 39, красивите жени никога не са сами и винаги са самотни.
Малцина за тези късметлийки като Ледената Кралица, например да си намерят някой да я обича истински и да я вижда като човек(може би тя е имала заслуга за това, незнам)

Ние мъжете делим жените на съпруги (умни) и курви (красиви). Една жена влезе ли във втората графа, цял живот страда от липса на човешко отношение към нея.Или поне докато е все още красива.

Вечните въпроси са:
1. умните момчета: "как да свалям мацки?"
2. красивите момичета: "как да задържа мъжа до себе си?"

Rules of attraction (стар филм, ама легенда!)

М.В.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   M. B., интересни разсъждения, но и ти клониш към обобщения. Аз СЪМ човек, така както всеки човек навън.
Вие съдите много за съдбата на красивите от филмите и от жълтата преса, но животът навън е шарен.
Красифите публични личности като певици, артистки и така нататък - те освен, че са красиви са и често артистични, а артистите имат и други особености и проблеми.
Ако едно момиче е красиво, но иначе не витае в облаците, а е стъпило на земята, има амбиции като образование, кариера, бизнес, семейство, то това момиче не се различава от останалите навън. Нещо повече - като красиво момиче имаш предимството, че хващаш окото и имаш повече шанс просто да ти обърне качествен мъж внимание. Разбира се, досаждат ти в 99% от времето разни мъже, с които не искаш дори да общуваш, но този 1 мъж, който ти трябва до живот може би нямаше да ти обърне в този момент внимание, за да разбере в последствие какво можеш да предложиш освен красотата.

Красивата жена може сама да се редуцира до външността, не мъжете и другите ще те редуцират.. Стига една дума, един разговор, 10 мин. контакт и си личи какво имаш освен красотата, а дали една непривлекателна жена ще има тези 10 минути на пъвро време? Освен това като те е дарила природата с красота не означава, че не те е дарила и с други качества. Вероятността една непривлекателна жена да е носителка на неприятни качества (глупост, ограниченост, лоши маниери, лоша хигиена, липса на емпатия, да изневерява, да е лоша майка и така нататък) е същата.
Забравяш също, че на една жена ѝ трябва 1 мъж, с който да се обичат и да прекарат живота си заедно. Какво ми пука примерно на мен какво си мислят мъжете, когато преминавам по улицата?

Много хора са ограничени и мислят в модели - красива жена = курва или кифла, непривлекателна жена = вярна майка и съпруга. Животът обаче не е толкова прост.

На красива жена като мен не ѝ трябва да изневерява или да бъде с много мъже, за да има самочувствие, да се чувства желана и ценна, но при непривлекателната жена точно сексът често е единственото признание и внимание, което ще получи от мъжете навън и затова точно не толкова привлекателните жени са много по-лесни специално за секс за една нощ и афери - само им обърнете 10 мин. внимание, но не го правите. Който го направи обаче никога не си тръгва без жена от дискотеката - не забелязвате тези жени, но който има стратегия и желание да си отиде с жена за вечерта, той ще си тръгне именно с Plain Jane, не с Клаудиа Шифър.
Моят прякор идва и от това, че досаждането на мъжете от както станах на 14 г. беше толкова досадно, че започнах да се държа резервирано и гадно меко казано. Не съм осъзнавала тогава какви са били причините за поведението на мъжете като доста често беше и ирационално - като не му обърнеш внимание примерно да те нагруби и дори са ме удряли напълно непознати момчета ей така без изобщо да съм им дала причина. Исината е, че до 17-18 г. момчета не ме интересуваха, а бях повече по ученето, книгите, животни и игри навън, но инстинктивно знаех, че трябва да се пазя с надменно поведение и пак казвам - самата аз не съм се чувствала тогава красива и дори хубава - нямах и хубави дрехи, защото бяхме бедни, нямала съм и гримове, обувки хубави и така нататък.
Чак като срещнах съпруга си и като порастнах и станах жена намерих нужната сила да си призная пред себе си, че съм не просто хубава, а красива. Често са ме обиждали мъжете, с които не съм искала да имам нищо интимно и дори вярвах, че не съм достатачно хубава за съпруга си като го видях, защото той действително може да има всяка жена навън. Ако той не беше проявил инициатива, аз изобщо не смеех да го погледна едва ли не, камо ли повече. Да приемеш красотата си не е толкова лесно, когато си бил възпитаван да си скромен и по-нисък от тревата. Съпругът ми беше първият мъж, който ми каза в прав текст как изглеждам реално и ме накара да почувствам отвътре красотата, която излъчвах отвън.
Човек не може да си избере как ще изглежда. Това важи и за красивите хора. Красотата е товар, когато не я осъзнаваш, но красотата е и голямо предимство и ще излъжа ако кажа, че не им е помагала външността при много неща в живота, включително съм сигурна, че моят съпруг никога нямаше да ме забележи ако нямах външността, която имам. Това е просто така. Може да ме обича и да е с мен заради другите ми качества - интелект, морал, ценности, поведение като цяло, моята любов към него, но факт - ако не бях красива той никога нямаше да ми даде шанс и после говорете, че грозните жени били по-щастливи.
Една непривлекателна жена, но красива от вътре много трудно ще получи шанс на първо време. Една грозна отвътре красавица е също проблем, но вероятността една красавица да има достатачно положителни качества, за да се влюбите в нея не е по-малка заради красотата ѝ.
Същото се отнася и за богатите хора и така нататък. Има всякакви хора и сред богатите, и сред бедните. Прекарала съм достатачно време и с двата вида хора и съм била и бедна, и богата и ви гарантирам, че и има жестоки и отвратителни хора и сред бедните, така както има много добри, разбрани хора сред богатите.
Гледайте отвъд повърхността или се лишавате от контакт с много хора, които биха били ваши чудесни приятели, половинки и така нататък.
Не се стряскайте нито от красивите жени, нито от богатите хора, от чужденците или известни личности - дръжте се просто като човек към човек.
Търсете любовта на живота си, но на човек му трябва 1 партньор в крайна сметка - не режете хората около себе си заради свои предубеждения, защото се лишавате от общуване, а и ако отрежеш красивите жени, високите жени, дебелите, тънките и еди какви си жени, ти намалява шанса изобщо да срещнеш жена до теб, защото ти си отсял половината жени навън!

“Ледената кралица“

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 30c924e36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   КралицО от целия ферман нищо ново не каза. Безспорно историята ти е интересна, но и малко се отклонихме. Но пък едно нещо силно ми направи впечатление:
" Съпругът ми беше първият мъж, който ми каза в прав текст как изглеждам реално.. "

Я му издай тайната моля те! Какво точно ти каза, какво точно направи?
Благодаря ти за отговора, само моля те бъди малко по-кратка... и ти, и аз не сме много в ред и отегчаваме хората тука с ферманите си.

М. В.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 61acf077d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   10, много преувеличаваш, точно в америка едва ли някой ще ти обърне внимание, освен ако поведението ти не е такова че да провокира. Американците са затворени в собствения си кръг хора и много лъжеш!
32, ясно че до красивите никога не опираш, до умните - още по -малко. А никъде в Библията не пише, че м. магдалена е била красива.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   М. В. Ами какво „ново“ да кажа? Темата е стара, колкото човечеството.
Съпругът ми е директен човек. Той не е свикнал да се размотава и да си губи времето - показа ми първо, че ТОЙ ме намира за красива с жестове, думи също, но като видя, че не му вярвам и не го взимам на сериозно просто ме домъкна пред едно огромно огледало и ме остави там да се гледам. До тогава в интерес на истината не се бях поглеждала отстрани чисто обективно.
Останалото е история...
Не съм „vain“ или нещо такова - не ме разбирай грешно. Ако съм красива е по-скоро незаслужено, а цял живот съм работила повече над други качества, но ако не осъзнаваш какво виждат хората като те гледат е също опасно. Аз от красотата си реално погледнато малко имам - не се гледам, а гледам другите хора в 99% от времето и е изключително лесно да забравиш за външността си и да прехвърлиш своето чувство за малоценност в представата си за себе си.
Най-трудно е да осъзнаеш сама за себе си, че си красива, защото това значи, че трябва да се простиш и с комплексите, несигурността, чувството си за малоценност, а за това една жена има нужда от силно мъжко рамо до себе си, от втори чифт очи. Чувствам се красива, защото съпругът ми ме видя такава и ме убеди, че съм такава. Чак след това се погледнах истински в огледалото...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0137f8bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   46, ти кога последно беше в Америка?
Освен това говориш за 300 милиона души само в САЩ. Има големи регионални различия. Затворени били американците? Тук нещо ти СЕ лъжеш, защото едно ги обединява - там се цени екстровертираността, small talk е част от културата им и като се нанесеш там първо идват съседите да те поздравят, проявяват винаги интерес към различното и са като малки деца - весели и поне на повърхността доверчиви и easy.
Ню Йорк не е Америка. Това е Уникален град е, защото там се ходи много пеш, улиците са винаги пълни, има на всеки ъгъл кафета и уютни ресторанчета, социалният живот е богат - театрите на Бродуей са няколко десетки. Мисля, че има към 300 театри или нещо такова. клубове, дискотеки, музеи и каквото си представиш.
Ти обаче отиди до Америка или поне до Виена или нещо такова и се откъсни от балканския си манталитет, че едва ли не жената трябва да провокира, да е облечена секси и да се държи леко, за да получи внимание. Нищо подобно! В NYC беше -3 градуса като бях там и бях облечена подобаващо за тези температури.
Единствената провокация беше, че бях сама и разглеждах забележителности сама, но се набивам на очи - висока съм над средното за там, (175-176 см без обувки), спортна фигура, големи гърди, косата ми е дълга почти до кръста и с приятен рус цвят, светла и със сини очи в град, в който почти светъл човек няма -или са смесица, или са черни, или са мексиканци, а ако има бяла жена ще да е не особено привлекателна. Единствено мексиканките са доста хубави жени и може би това беше странното за тях. Бях също там в период, в който почти туристи нямаше.
Но отиди и сам виж - остави на Терминал 1 обаче балканския си манталитет и гледай света с широко отворени очи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e07f665c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Хаха вижте този клип и мненията на истинските американци живеещи там в Ню Йорк иначе е различно навсякъде де.
Ето линка това е просто едно видео https://www.youtube.com/watch?v=z-DZtXC3P0c

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9edc8f510f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   46,,Не знам дали Мария Магдалена е била проститука(почти съм сигурен, за това че е било така обаче), но съм убеден че е била супер красива и от завист хората са я замеряли с камъни. Единствено само Иисус я видял като човек, проявил състрадание, помогнал й и после тя станала негов ученик, докато достигне просветление.

Подобна история има и в разказа за Доген, който след като пренася будизма в Япония(по късно го наричат Зен будизъм) помага на една проститутка, чието дете умира, а мъжа й, който й е бил сутеньор я е биел. Тя влиза в манастира и е станала първата просветлена жена в Япония.
-------------------
Иначе за да се придържаме към темата, аз на Ледената Кралица й вярвам за НЙ историята и старбъкса. Въпреки че да, на моменти нашата Кралица звучи нескромно :)

Позволявам си да твърдя, че познавам американския манталитет, по добре отколкото българския и лесно мога да си представя целия старбъксов филм с разните му там уолстрийтски въздухари, с италиански манталитет, по които много жени, особено по младите въздишат... уви..

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 25eaf3f271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Да, красивите жени са стряскащи за мъжете. Мъжете стоят като насрани го една красива жена. Колкото и да го крият, то Езика на тялото ги издава. Тук, както и в други теми виждам само КОМПЛЕКСАРИ бе. Закакво пишете, като стоите като напикани до едно готино МАЦЕ? :-)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 48997209e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Номер 53, направо ме разби, вярно.. много вярно :D :D че мъжете стоят баш като насрани като застанат до една красива жена, а пък иначе тук много ги бива във приказките, комплексираните мъже са най отблъскващи. Аз въпреки че съм жена като видя някоя друга по красива от мен, никога не съм й завиждала даже ми става приятно примерно.. я гледай каква хубава мацка.. и я заглеждам понякога ако е с големи гърди или как й е направена косата, как е облечена и тн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker