Проблема на силната жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121443)
 Любов и изневяра (29772)
 Секс и интимност (14394)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18590)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблема на силната жена
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 6326 пъти
Здравейте.

Въпросът, който ме мъчи от известно време е това защо мъжете намират силните жени/момичета за отблъскващи? Защо една жена е длъжна да показва чувствата си, и защо ако не го прави го намирате за отблъскващо (ако е така, де)?

Аз, например, не показвам чувствата си, защото просто не виждам смисъл в това да будя съжалението на хората. Така съм отраснала и не показвам емоции особено пред непознати хора. И затова някои ме смятат за студен човек, други - за прекалено силна(това било качество на мъжете…) и за всякаква, но не и за топъл, мил и приятен човек, какъвто всъщност съм.

Защо ако една жена е постигнала нещата в живота си сама, силна и непреклонна е, решителна и предпазлива, за някои хора тя е отблъскваща? Мъжете странят от такива жени, но защо? Не се ли чувстват нужни за жените, не се ли чувстват достатъчно мъжествени до тях? Какъв е проблема, не разбирам? !? Задължително ли е жената да е крехка, ранима, плачеша и хленчеща? Аз плача - това все пак е нормално, когато човек има моменти на слабост - но плача сама. Имам предвид, че никой не ме вижда да плача. Това странно ли ви е? Виждам как някои така преувеличават за дребнави неща, че умирам от досада... Защо да си изплаквам душата пред някого - за да ме съжалява ли, за какво? Защо мъжете бягат от силните жени вместо да се сближат с тях, да ги опознаят и всъщност да разберат, че и те изпитват чувства, че и те страдат, че са хора, а не някакви чудовища?
И всъщност наистина ли ви отблъскват такива жени?

Моля модераторите да одобрят темата ми. Сигурна съм, че не съм единствената жена, която си задава тези въпроси. И моля коментарите да бъдат свестни и съдържателни.

Благодаря за отделеното време. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 321e368829
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма лошо да си силна жена. Мен това, което ме дразни в силните жени обаче е, че вечно искат да им се казва браво, за това колко са борбени и силни и как се успяли да издържат на еди какво си там. А другия вид жени просто търсят съчувствие, в което няма лошо - просто някои от тях прекаляват наистина и се превръщат в досадни мрънкачки, но за мен колкото са досадни те, точно толкова досадни са и тези, които постоянно искат да ги хвалят и да им повтарят "да, да ти си много силна, браво, възхищавам ти се".

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bb82d5500b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз не мисля, че типа жена, която ти описваш е едва ли не „мъжествен“. Ти си просто нормална жена, която е решила да не използва истерии, ревове, за да манипулира мъжкия пол, но да си силна или безчувствена?
МЪЖЕТЕ не бягат от силните жени, а мъжете, с които ТИ се събираш нямат такъв интерес. Важно е много каква ти е средата.
Да, успялата в кариерата и живота си жена плаши някои мъже, но това са слабите мъже без самочувствие. Трябва просто да насочиш вниманието си към по-успяли, по-силни от теб мъже. Мъжете са „програмирани“ да защитават и закрилят жените. Ти без да искаш може би даваш чувството на някои мъже, че нямаш нужда от тях. Хубаво е, че не изразяваш всякакви емоции, но когато някой мъж ти се нрави или ти е помогнал в нещо му го кажи. Освен това и мъжете обичат комплименти и ПРИЗНАНИЕ. Примерно ако колегата ти си е купил нова кола след дълго пестене не боли да му чиститиш или ако днес е с особено хубава вратовръзка да му го кажеш. Едно е да си пазиш негативните емоции за себе си, но съвсем друго да не показваш каквато и да е емоция! Усмихвай се, приемай покани за излизания и сама кани хората, весели се.
И внимавай, защото често жени като теб вместо да си изберете подобен на вас мъж, с който да живеете в мир и разбирателство, накрая попадате на пълни идиоти и дори интересчии, които се блазнят от вашите пари, жилища и ви използват с години преди да се усетите. Имам подобна приятелка. Тя освен всичко е и перфекционистка. Работихме някога в една фирма, в която единият от junior шефовете се интересуваше от нея, но тя изобщо не му даде никакъв шанс. Стоя сама, прави „кариера“ някаква и почти на 40 г. гледам, че се е омъжила за черен младеж с поне 10 г. по-млад от нея от Куба, който е ясно какъв интерес има - да получи постоянно пребиваване и след 5 г. ще се чупи някъде, а между временно обикаля света с нея за нейна сметка.
Внимавай тук! Съвсем реално те съветвам да гледаш мъжът да е поне толкова успял като теб и не се захващай с „бизнесмени“, защото пък те клонят да набутват жени като теб с кредити!!!
Не се страхуват иначе мъжете от жена като теб, но трябва да се научиш да познаваш сигналите им и да им даваш шанс! Има навън чудесни момчета и мъже. Няма да останеш сама!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4197d9d986
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Сега, това че мъжете се страхуват от силните жени е мит, който се корени в два вида много различни ситуации.

От една страна има арогантни жени, които смятат, че мъжа трябва винаги да им е длъжен и да им задоволява капризите. Те не са винаги успели или силни, но задължително са претенциозни и като не търсят вината в себе си - оправдават се, че ето виждаш ли твърде съм успяла, много съм красива и мъжете ги е страх. Това е пълна глупост. Мъжете също имат подобно оправдание - твърде съм мил и романтичен и жените не ме оценяват. Изобщо пълно е с красиви и силни жени, и мили и романтични мъже, които си стоят сами...

Втората причина е, че има наистина доминантни мъже, които искат жена им да им е послушна. Те естествено няма да се спрат на независима жена, но ако ти си такава точно за тяхното внимание ли си приритала? По-добре, че те избягват и за тях и за тебе.

И накрая - за твоя проблем. Защо реши, че си силна? 'Аз, например, не показвам чувствата си, защото просто не виждам смисъл в това да будя съжалението на хората. ' Ти смяташ, че чувствата ти ще събудят съжаление у хората... Това е признак на слабост, силният човек не се срамува от чувствата си. Не е нужно да плачеш или да хленчиш. Просто е нормално да показваш чувствата си - когато харесваш някого, когато не го харесваш, когато си обидена, поласкана и т. н. Не те смятат за силна, а по-скоро за незаинтересована. Как да те ухажват, като отстрани изглежда, че пет пари не даваш за тях. Мъжете също имат чувства и като преценят, че нямаш интерес не настояват да ги отрежеш в прав текст, а навреме се отдръпват.

Накрая, но не по важност - интерес се проявява с усмивка и интерес към нещата, които прави, а не с директно хвърляне на врата, че тогава ще загазиш повече от сега. Успех и не се самонавивай с клишета.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9d0dd5fafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, не се тревожи. Не всички мъже се плашат от силните жени. Вярно е, че повечето предпочитат разни лигли защото пред тях е много по-лесно да изглеждат умни, силни и успели, докато пред една силна жена трябва да положат доста усилия, но рано или късно ще срещнеш правилния човек, който не само няма да се страхува, но и ще се гордее с теб и ще те насърчава да продължаваш да си силна и смела. И запомни никога не се променяй заради никой мъж! Бъди такава каквато си и правилният човек за теб ще се появи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 62cd8117f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Проблемът на "силните" жени е, че колкото и да са силни, искат мъжа до тях да е по-силен от тях. Това е генетично програмирано, защото жената винаги търси опора в мъжа. Когато го дава тежко и еманципирано, мъжете не я възприемат насериозно, не е привлекателно, дори е отблъскващо. Истинския мъж не търсия властната си майка, а търси у жената слабата и беззащитна по-малка сестра, която да закриля, обгрижва и за която да бъде герой! Това е. Простичко е! Скъпи дами, ако искате щастие, си избийте от главата феминистките глупости и бутафорните идеи на еманциПАТКИТЕ.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 04304d5f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако ти си специална, за какво ти е някой мухльо.
Нормално е да всяваш респект на не толкова силните мъже, на теб ти трябва силен, за да може да се почувстваш сигурна и да покажеш женственост.
Затова няма виновни, просто има по-малко подходящи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7657c92ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ти си специална, за какво ти е някой мухльо.
Нормално е да всяваш респект на не толкова силните мъже, на теб ти трябва силен, за да може да се почувстваш сигурна и да покажеш женственост.
Затова няма виновни, просто има по-малко подходящи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 20da047121
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Проблемът на силните жени е, че не са си преценили силите :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: af0c767de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Мисля си, че авторката леко бърка значението на думите...!
Силна жена, не означава да не показва чувствата си, както и това, че успялата жена не е равно на силна жена!
Доколкото разбирам, става въпрос за това, че авторката се чувства успяла, но самотна и неразбрана от мъжете. Нищо ново и напълно обикновена ситуация!
В стремежа си към успех, сте забравили да правите компромиси! Това е проблема... Съвместното съжителство е един взаимен компромис, между двама души, които имат общи разбирания и някакво физическо привличане по между си! Никой мъж няма да ви изтърпи, само за това, че сте успяла, колкото и да ви харесва! Успехите са, на работното място, в къщи е съвсем друго! Трябва да си помагате и допълвате, а егоизма е много лош съветник!
Защо не показвате чувствата си към някой, който ви допада? Какво всъщност очаквате, като резултат от собственото си поведение? Как да разберат мъжете, че сте топъл, мил и приятен човек, както се описвате? Трябва да го прочетат във вестник ли или да го усетят от вашето поведение...? ! Никой не страни от вас, поне според мен. И доколкото, повечето хора има склонност да търсят вината в другите, замислете се, дали вие наистина можете и искате, да имате някой до себе си...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1bcb3bf1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, имаш ли представа какво значи -ЖЕНСТВЕНОСТ? Това, че си умна и се справяш сама, няма нищо общо със женствеността. Да, вярно е, че на успяващата жена се гледа като на мъжкарана, защото цялата й същност е отдадена на себедоказване, било то в бизнес, или в семейно отношение. Кой мъж ще иска да живее и общува със самонадеяна жена. Това ще е кошмарна връзка. Само мазохист би се съгласил на такава връзка. Само мъж, който е съгласен да живее под чехъл, би издържал такава жена. Нормален мъж никога няма да се съгласи, да има високомерна жена в семейството си, колкото и привлекателна да е, високомерието убива женствеността. Нали целта на съжителството е, да се закриля нежността на жената. Тя щом е вирнала глава, значи няма нужда от закрила, значи, че няма място за мъж до нея. Щом може да се оправя сама, защо й е мъж?

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 11ef139451
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   здравей,
от гледната точка на мъж ще ти кажа следното: след като мяташ, че си успяла и може да се справиш със всичко, аз ако съм мъжът до теб бих се чувствал ненужен.
Ако плачеш не бих те съжалявал, а бих ти дал рамо, така че да знаеш, че не си сама и имаш подкрепата ми.
Ако не мога да ти бъде полезен с това (с мъжествеността си) - защото ти сия имаш, то аз няма какво да направя за теб.
Остава да кажеш, че имаш и пари и не ти трябват

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b40fa51abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям номер 9, много точно е описал/а нещата. Ако си арогантен и студен, няма как да очакваш останалите да се държат добре с теб. Дори понякога, ако не покажеш макар и малко, че даден човек е специален за теб, нещата не се получават. Ще дам два различни примера, за да стане по-ясно. Преди няколко години покрай общи приятели се запознах с едно момиче, което беше далеч от надута, студена, арогантна и т. н. Напротив, на пръв поглед даже беше перфектна. Да обаче, тя нито веднъж не направи дори и най-малък жест, с който да ми покаже, че има някакви симпатии към мен ( знаех, че има от моите приятели ). Много пъти съм се чудел какво ме спира да бъда с нея, защото наистина всичко е беше наред, не само вътрешно, но и външно. Да, ама нямаше химия, колкото и клиширано да звучи. Не казвам, че с нещо е сгрешила, просто понякога, дори и всичко да е наред, отношенията не потръгват. Какво остава, ако някой отсреща ти се прави на велик. Вторият пример е от днес и показва, че някои хора просто не знаят къде се намират. Напоследък върви нещо като измама, от рода на "ако мине номера". Пръкнали са се доста сайтчета, публикуващи адрес и телефон на фирми ( много често изобщо неактуални ), които звънят и ти предлагат тази услуга, но под доста завоалиран вид. Примерно, че компанията е включена в национален регистър или пък предложеното е поддръжка на интернет сайт. Някои дори директно изпращат проформа и искат плащане. Та, звъни ми миналата седмица една "много важна" госпожа, която направо си ми държеше тон, предлагайки ми въпросната "услуга". Понеже се имам за възпитан, реших да не я режа директно, а да и направя труда да проверя какво точно се предлага и й казах, да ми се обади след седмица, т. е. днес, тъй като бях зает и нямах време да се занимавам с глупости. Тя обаче започна да ми звъни пет дни по-рано, търсейки ме по няколко пъти. Да не говорим, че ми обърка името, обърка името на компанията и се опита най-нагло да ме лъже със същият надменен тон. Накрая, естествено проверих за какво става въпрос и я сложих на мястото й, даже леко се размина. Учудването ми обаче идва от друго, не стига, че реално не предлагаш почти нищо на евентуалните си клиенти, не стига, че това нищо дори не е вярно и актуално, ами на всичкото отгоре се държиш надменно и арогантно. Е, няма как да стане! И най-лековерният човек ще те отреже заради идиотското ти поведение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d3aa5ec274
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Леко офтопик ама... какво значи силна? Силна може да е само ВЯРАТА (много кофти дума) на човек в себе си. Не може и да бъде друго, повярвай ми (това е лесно). Обикновено колкото по-непоклатимо вярваш в себе си и не подлагаш дори на леко съмнение "силата" си означава, че имаш едно друго качество с което не искам да те обиждам. За добро или лошо светът и системата, която сме си изградили са устроени така, че колкото повече си вярваш, толкова повече затвърждаваш вярата в себе си заради положителната и в повечето случаи ГРЕШНА обратна връзка. Та това което искам да ти кажа е да внимаваш да не попаднеш в капана на вярата и прекалената самоувереност, както се случва с много хора. Средата в която живееш е много важна за да имаш реална обратна връзка. Няма такова нещо като "силен човек" или "силна психика". Има само сурова логика, останалото е вариации от леки заблуди до откровена простотия.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9d3cd983c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Комплекси. Патриархалното възпитание все още ги учи, че ако жената им е равна ще станат мъже под чехъл. Естествено, има и разни мухльовци дето цял живот си търсят някой да ги води за ръчичка, но и такова не ти трябва! Търси си мъж равен на теб във всяко едно отношение, особено по акъл!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 14e03b10d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Мда... защото все сте с някакъв привкус на величия. Не може само да ви величаят. Ако ще се държите като мъже си търсете жени. Една жена трябва да е по-слабата, нежната и добрата. Не говоря, че от време на време не трябва да показва характер, но никой не иска пънове. Ако ще се държиш като пън ще си стоиш сама. Самият факт, че си опряла до тук и си пуснала тема означава, че нещо не е както трябва :). И спокойно, отпусни се и бъди по-слабата и показвай чувства малко от малко.

Според теб на един истински мъж като му се правиш на луда постоянно или му отказваш дали ще седи при тебе. Ми няма да стои бе...

Много жени са такива пачи, че направо ми е втръснало. Като почнат да се дърпат и да се правят на много вървежни и велики и ми се повръща. После като се отдалечиш от тях и говорят как не си бил никакъв мъж, как това, че се дърпали не значело, че не искали и тем подобни. Имате ли угодия вие - НЕ.

Някой си

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 14e03b10d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз като мъжи искам една жена да е като теб, но и да показва чувства. А след като е като пън какво да направя? Как да станат нещата между нас като тя се държи като пукел?

Имам такава колежка в университета, която много харесвам, но няма да се занимавам с нея, защото е като тебе. Иначе много ми харесва! Прекрасна е, гласа и, усмивката, косата, начин на мислене - 6 плюс е, но е пън! Безчувствена, или може би на нас всичките от курса ни има нещо и сме някакви... де да знам... или може би е много богата. Но наистина е жена мечта.

Аз имам чувството, че ще започна да правя секс с нея и ще седи като пън без емоции. Недей така. Бъдете силни сред хората и обществото, за да показвате характер, но пред мъжа, с който сте или харесвате не се дръжте така, защото е отблъскващо.

А и все пак ако на всички им има нещо, значи проблема е във вас самите!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a28e4262b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Случи ми се в живота да се влюбя в такава жена, силна горда и независима. Почти две години правех опити да разчупя неловкото напрежение помежду ни. Имаше химия и от двете страни, но тя така и не си призна, предпочете да остане с вирнато носле и просто не даде шанс. Не е като да не съм опитал, въпреки всички страхове, въпреки високото ми самочувствие и въпреки всички красиви жени около мен, на моменти съм се унижавал дори. Та не знам какъв им е проблема на силните жени, но проблема на нас - силните и истински мъже не ни е страха а простичката истина че в един момент престава да си заслужава усилията.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fefdd98892
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   авторке, това, че ти се смяташ за "топъл, мил и приятен човек", не означава, че и хората те възприемат така. никой не е ясновидец, за да те прецени, а по сигналите, които даваш, явно не си личи каква си.
ето например: "силна и непреклонна е, решителна и предпазлива" - ти може да мислиш така, но за хората да изглеждаш надута, рязка, дръпната, дори темерутка (нямам за цел да те обидя, не те познавам, просто изказвам предположение). чрез комуникация се градят отношенията с хората, в частност и с другия пол.
не казвам да се лигавиш пред хората, но едно нормално приветливо и усмихнато поведение би показало на хората, че си "топъл и мил човек". приятните хора изслушват хората, показват внимание към проблемите им, държат се позитивно, а не високомерно и отвисоко, защото са силни. това, че си силна (ако наистина е така), не означава постоянно да демонстрираш на хората колко добре се справяш и как нямаш нужда от никого. може да си постигнала много, но определено ти липсва умението за комуникация.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c8d977fdf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не мога да разбера какво те изненадва? Тези така наречени силни жени се държат студено, арогантно и пасивно агресивно към мъжете, като постоянно се стремят да им докажат, че са по-добри от тях. Спри да четеш феминистки форуми и слез на земята. Не става въпрос затова дали плачеш или каква работа имаш, а за отношение към живота.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f9842c640a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, съжалявам, но проблемът не е само в мъжете. Аз съм красива жена и никога не ми е липсвало внимание - нито когато бях бедна като църковна мишка, нито сега, след завършено образование и доста добър стандарт. Силна съм била винаги, защото ми се е налагало. Справям се прекрасно сама в живота. Да, мъжете малко трудно разбират жени, които всичко сами са постигнали, но не е вярно, че не искат да се обвържат с такива като нас. Има мъже, чието его се засяга от женския успех, но дори те го преглъщат накрая. Живея с мъж, с когото сме с еднакви професии, но аз съм по-успялата. Имаше известен конфликт на тази основа, но с времето се изглади.
Горе ти дават съвет за компромиси. Аз не съм на мнение, че хубава връзка се гради с компромиси, дори напротив. Цената за компромисите обикновено се плаща само от единия партньор. Когато някой започне да ти говори за компромиси, ще иска ти да ги правиш. Колкото по-малко компромиси има в една връзка, толкова по-добре, защото означава, че си пасвате с партньора, а не се нагаждате изкуствено.
Не се превръщай в робот и не забравяй женствеността, това не те прави слаба. Красотата е полезно оръжие, стига да не прекаляваш с използването й.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e0418658ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте. Всеки човек в живота се ражда различен - уникален както се казва. Аз лично намирам за нормално всички тези страни в един характер - да не плаче пред хората.. да не изказва много от това което мисли човек... това си е един вид предпазна мярка. Но всичко това е в реда на нещата - също така е нормално и да си по-чувствителна... дори да показваш емоция / всички сме хора и то различни/. Само че в днешно време за съжаление всичко което се знае за човека се използва срещу него / което е много погрешно/. Аз харесвам хора като теб но и хора които са обратно на теб- стига обаче човека да е градивен позитивен и да прави добро на останалите. Не може да познаваш човека и в същото време да плюеш срещу това което знаеш за него. Отвартително е. Емоционалните хора са също хора само че по-малко издържат на напрежение но това не ги прави лоши. Просто такива хора по-малко успяват да се защитават по-трудно се приемат ако щеш. Аз лично бих подала ръка на едните и на другите - не е нужно да плюем да правим вреда на който и да е. Всеки има право на живот на тая земя. А що се отнася до мъжете ако те не те проумяват чисто и просто не са за теб. Мисля си че който те опознае хареса те ще разбере като цяло същността ти. МОЖЕ би още не си срещнала подходящ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4da8f87b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Защо бягаш от емоциите? Това е най-хубавото качество на човека, без него ще сме роботи. И защо под думата "емоции" слагаш само отрицателните - страдание, хленчене и т.н.? Всъщност, да изпитваш емоции не е слабост, а напротив - сила, смелост да изразиш себе си, интелигентност (емоционална). В днешно време не е на мода човек да е сдържан. Нито е здравословно, но това е друг въпрос. Нормално е хората да бягат от теб, защото си студена - казваш, че си топла, но какво значи това, ако не го изразяваш? Аз също преди не бях емоционална, но повярвай, откакто позволих на емоциите да излязат на повърхността, животът ми стана много по-шарен и положителните емоции се усилиха. И хората ме харесват повече.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 56e02ee6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 10, много грешно разсъждаваш! Силна не значи мъжкарана, мъжемелачка, кучка и т. н. Силна значи със силен характер. Силен човек, независимо дали е жена или мъж, е човек, заслужаващ възхищение и уважение. По-добре ли е някой хленчещ мухльо или мухла, който/която не може да се оправи в живота и вечно се оплаква от всичко?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: cc0831d348
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Комплексирани пикли, които ги хапе мухата по главата, е имало, има и винаги ще има.

За мен "човек", който не е в състояние да създаде нормална връзка и семейство с човек от другия пол, и двамата да създадат, отгледат и възпитат деца - НЕ Е ЧОВЕК ИЗОБЩО, независимо калко велик, силен, умен, красив и т. н. си мисли че е.

Не случайно еволюцията изхвърля такива индивиди на бунището си, и сбърканите им гени престават да съществуват (което и всъщност е за доброто на човечеството).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4a4512d1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Доста съм съгласна с коментар номер 9, както и с някои други. Но разбирам какво искаш да кажеш определяйки се като силна жена. Разбирам, защото аз се чувствам по същия начин и си задавам абсолютно същите въпроси като теб. От 19 годишна се оправям абсолютно сама, не обичам да завися от никого, не обичам празните обещания или хленченето. Имам си самостоятелен апартамент, работа и си плащам навсякъде сама. Дори се гордея с това. Не харесвам и жени, които си пробиват път с женствеността си само и единствено и от там манипулират мъжете, които като, че ли остават слепи... или така им оттърва? Поради тази причина също изпитвам затруднения, да попадна на точния мъж. Попадам или на такива, които определям за слаби и непробивни мъже, такива, които не биха ме защитили в сложна и трудна ситуация или пък на такива, които ми свалят звезди, измислят истории и дори персонажи само, за да имат нещо общо с мен и след това си бият камшика. Аз също като теб мисля, че повечето мъже не харесват жени, които могат да отстояват позициите си, да изразят недоволствието си или просто да си тръгнат когато не им оттърва. Имам чувството, че повечето мъже се задоволяват с жени, които капризничат, мрънкат или се примиряват с опасни или лоши черт в характера на партньора си. И тук няма нищо общо с женствеността, както беше коментирал един от коментиращите по-горе. Вие както и аз не знаем, дали авторката е женствена или не, но честно казано не се съмнявам в нейната женственост. По-скоро мисля, че в това, което е написала тя говори за това как се чувства, а не за това как изглежда... И аз не мога да се променя и да стана безхарактерна, слаба или неоправна и заради това си сърбам попарата на жена, която предпочита да живее сама отколкото с неподходящ партньор. Ако имаш и намериш рецепта за привличане на мъже тип наши еквиваленти си добре дошла. И аз ги търся, но уви...

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3286c6d8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Има връзка с еманципацията и феминизма. Те, а не силата, отблъскват нормалните мъже.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 49dae8fa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Уважаема Авторке,
Мъж съм и истински те съжалявам!
Защото в главата ти е пълно мазало. Мармалад!
No9 много точно ти го е казал/а : Силна жена, не означава да не показва чувствата си!
Жена, която е емоционално " дърво" е кошмар за всеки един НОРМАЛЕН, та дори и успял мъж.
Всеки един нормален мъж има нужда от силно изразена любов от неговата партньорка. Не я ли усеща нормалния мъж тази любов от половинката си, той рано или късно си събира багажа. Защото не вижда смисъл да живее с тази жена. Ние мъжете го приемаме това съжителство, като "служебно" - по задължение. Нормален, стойностен мъж това никога не би го приел.
Казвам ти го от опит.
И тук не става въпрос за това, че със студеното си поведение създаваш комплекси в мъжа до теб.
Аз също съм в категорията на успелите хора. Не бих търпял такава жена, като теб и ден дори. Не защото ще ме комплексираш, а защото връзка без емоции (тръпка) е едно от най-гадните неща на света.
В самото начало ти казах, че те съжалявам. Това е така защото успеха ти те е главозамаял и ти си изгубила чисто човешкия си облик на жена. Унищожила си една от най-красивите женски черти- женствеността.
Жена без женственост не струва и пет пари за нормалния мъж, та ако ще да има и милиони зад гърба си. Ти можеш да имаш само някой мухльо около себе си, който е типично мекотело и ще бъде с теб само за да ползва от благата ти.
Пожелавам ти, Началника горе да ти върне разума, защото ако продължиш така, един ден когато годинките започнат да натежават и дойдат моментите за равносметка, това което ще установиш никак няма да те радва. И ще се окаже, че успеха ти в служебен план не може да компенсира и на 1 % провала ти в личен план.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 49dae8fa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Ако имаш и намериш рецепта за привличане на мъже тип наши еквиваленти си добре дошла. И аз ги търся, но уви..
===============================================
No 25 надявам се да не те разочаровам много, като ти кажа, че това твое очакване е "кауза пердута"
Успелия мъж се чувства щастлив, когато до себе си има истинска, емоционална жена, която не прикрива чувствата си. Едно от върховните удоволствия за успелия мъж е да усеща ежедневно щастието, което изпитва неговата половинка от съвместното им съжителство.
Как да бъда щастлив с теб, като когато и да ти направя какъвто и да е подарък или изненада, аз няма да усетя хубавата емоция, която изпитва нормалната жена в такива моменти? Ти си успяла и за теб е недопустимо да показваш моменти на слабост. Вие успелите жени приемате, демонстрацията на неподправени любовни чувства и положителни емоции, като слабост.
Ако пред мен бъде поставена дилемата да бъда с такъв тип жена или да бъда обесен, повярвай ми сам ще ритна столчето!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce583cf155
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Авторката

Явно само 25-и номер е разбрала за какво говоря... Малко сме значи, хах... Ами рецептата, мила, очевидно според мнозинството е да не бъдем себе си - нещо което аз не приемам за опция. Аз сама се справям още преди да стана пълнолетна.

Номер 24, дефинирай твърдението си. Доста е плиткоумно според мен... Какво точно разбираш ти под "сбъркани гени"? И какво представлява ЧОВЕКЪТ ( това най-много ме заинтригува! )? Какви трябва да сме, за да ни приемеш за хора?

Колкото до другите... Няма да отговарям персонално, защото няма смисъл - те някои са или заяждания, или обиди, в което не видях никакъв смисъл, но както и да е.
Благодаря на подкрепящите ме, които бяха много малко, за съжаление. Вижда се доколко царят човечността и разбирането...

Относно това дали съм женствена смея да твърдя, че съм. Грижа се за външния си вид, спортувам често и имам хубава фигура. Ходя добре облечена и общо взето съм привлекателна, имам добро излъчване. Мъжете се заглеждат по мен, но само толкова. Нося оръжие и мисля, че може би това ги притеснява. И за да не решите, че съм някаква дето е тръгнала да се прави на велика като размахва пищов, ще ви споделя защо го имам. Пребиха ме преди не много години... и то жестоко. Последваха заплахи (в продължение на месеци), че ще се повтори и просто се наложи да взема мерки. И, тъй като не исках охрана да ми ходи по гъза постоянно, се записах на обучение. Така че сама да мога да се защитавам.

Мина доста време оттогава, но не мога да оставя пистолета вкъщи и да изляза без него. Обхваща ме параноя и страх дори когато не го виждам на масата (в случай че съм го прибрала). Съветвам се с психолог (не че ми е особено нужен, но ми стана рутина), така че не ми давайте подобни препоръки... Ходя предимно, за да споделям по-лични неща, като например това, което казах и тук в сайта. Не пия хапчета, защото не ми се налага.

Просто положението е такова. Който както иска да го разбира. Колкото до мило държание и усмивки - правя го това. В офиса повечето сме жени - с тях си се смеем от време на време, говорим си, шегуваме се и т. н. Но мъжете са много малко и не ме привличат честно казано... Излизам по кафенета от време на време и е или по работа, или с приятелки. По дискотеки не ходя много - по 2-3 пъти в месеца най-много - и то ако ме покани някоя приятелка. Ако трябва да бъда честна относно дискотеките - не ми допадат... ама изобщо.
Преди някъде година се срещах с мъж, с който имахме доста общи неща - имахме горе-долу сходни гледни точки, хобита и интереси; за мое учудване и той притежаваше оръжие. Нещата вървяха известно време добре, но напълно изгубих желание да бъда с този човек. Един от проблемите беше, че не ме привличаше физически...

Мисълта ми е, че който ме е опознал е видял, че не съм някаква ненормална убийца или пък студена и надута идиотка.

Съвсем самостоятелна съм - издържам майка си и брат си, на който не му върви много-много. Друг няма за кого да се грижа. Финансовото ми състояние е повече от добро.
Мога да се грижа сама за себе си очевидно... И сигурно в това е проблемът, знам ли.



Лека вечер! :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4a4512d1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Аз съм номер 25 : Харесвам коментар номер 23, както и допълнението от авторката... Повечето хора, които са коментирали тази статия, да не кажа и всичките дори и за малко не са се замислили какво се крие зад една такава изповед. Какво се крие, зад човек, който изразява себе си по по-различен начин от масовката, от сульо и от пульо и тн. Коментиращите са видели на прима виста, че авторката не може или не иска по-скоро да показва емоциите си пред всеки, но хора, за такова поведение си има причина. И нека да не забравяме, че тя може да не си показва чувствата пред всеки, но ги изразява и показва пред този/тези който/които трябва! Харесвам такива хора, това са хора на място и хора, които разсъждават и не се като другите. Това също така са и хора, които знаят какво искат от живота, на кому колко и какво ще дадат. Хора с изисквания и ценз. И тук няма нищо общо с липса на женственост, липса на емоции, поведение на мъжкарана или на пън... Нищо общо!!! Авторката държи и очаква, човекът до нея да направи усилия да я опознае - нея истинската, тази, която тя крие пред привидно студеното си поведение. Това поведение очевидно е за пред тълпата както вече казах по-горе. А този, който няма да се спре пред тази маска, защото това е маска, той ще успее да я спечели навярно завинаги. А за да стане това, на човек му е нужно не само акъл, но проницателност и емоционален интелект. За всички останали кухи и повърхностни индивиди не си заслужава дори тя да им обръща внимание. Авторке, съжалявам, че не можем да обменим някакъв мейл - мисля, че имаме доста общо. Е, аз не нося оръжие, но това е защото не съм била, в ситуация като твоята. За това пък имам доста пиперлив език и не оставам длъжна на никого и никога не бих искала да се лендза там на някакъв мухльо, само за да му покажа, че е " мъж " ха ха! Успех авторке, има и мъже за нас, но са много малко, както и ние такива жени сме малко. Просто трябва да си попаднем на половинката....

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce583cf155
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Авторката


Номер 27, аз именно от толкова показване на любов и отдаване си патих доста. Не съм като пън, спрете с този израз. Най-малкото защото звучи супер глупаво, честно... Допадне ли ми човека се отдавам истински и изцяло. Мога да обичам, да давам топлина и да се радвам. Радвам се на каквото и да било, наистина. Една прегръдка ме кара да се усмихвам по цял ден! Но има и периоди, в които съм наистина студена. Не се държа надменно, нито подценявам някого, нито обиждам, нито нищо, не разбирате ли?

И какъв е нормалният мъж? Може ли да ми поясниш?

Не успехът ми ме е главозамаял. Напротив, нищо не ме е главозамайвало. Здраво стъпила съм на земята - това се отнася за сексистите, които се изказаха...

Не ми стана ясно защо почти всички започнаха да обиждат? ! Това ме смути...

Номер 28, не си разбрал за какво точно говорим. Както и повечето коментирали... Говорех за отрицателните емоции, не за положителните... Обясни ми защо да не показвам положителните? Какво трябва да ми е, че да ги държа и тях в себе си?

Не е достатъчно само да четеш. Трябва да разбираш!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c56f082784
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Кукло, проблемът ти не е дали си силна или не. Работата е там, че просто искаш повече отколкото можеш да предложиш. Ти не харесваш мъжете, които са от твоята класа, а гледаш нагоре. Да обаче тези мъже си търсят нещо от тяхната категория, а не от по-ниската. Често срещано явление, затова и много хора и от двата пола си кютат самички. Ще е истинско чудо ако успееш да вържеш някой "успял" мъж. Пък ако не си преосмислиш приоритетите ще слизаш по спиралата в още по-сериозен дисонанс.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 83be1aed9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Авторке, кат си толкоз курназ за какво пишеш тука? Тежи ти че си самичка ли и търсиш съчувствие? Или търсиш потвръждение на опасенията си, че мъжете не обичат силни жени?
Ами да - не ги обичаме, факт. Много добре си го знаеш и ти.
Значи търсиш съчувствие(ЕТО! Колко много си силна.. )... ами спри да търсиш съчувствие и земи се промени. Предубедена си, предпазлива и мнима. Подхождай с малко повече доверие и компромис. Остави малко мегдан и мъжа да се почувства силен. Това да си "силен" (каквото и да значи това) е мъжки комплекс, не е женски... Ако все още не си разбрала между нас има разлика, въпреки лайняната ви еманципация.
Ние имаме нужда да даваме и да се чувстваме полезни. На мен втори мъж в семейството не ми трябва.

Или се променяй, или свиквай сама. Стига се оплаква тука.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4197d9d986
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Хаха. Мъжете не странят от теб - ти страниш от тях, но защо - можеш само ти да кажеш. Настроила си се отбранително към света, като цяло - може и да си имаш причина, но моят съвет е да потърсиш професионална помощ - наистина добър психотерапефт, на когото да имаш доверие и който да ти помогне да излезеш от черупката си. Иначе до живот ще дундуркаш майка си и брат си, на когото много му върви с такава сестра и не се налага да се оправя сам с живота. И това, че мнението ми не съвпада с твоето или не е поднесено по щадящ убежденията ти начин, не означава, че е заяждане. Нали за това пишеш тук - за да получиш различни гледни точки или искаш само потупване по рамото и съчувствие?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 66222c4406
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

35.   Защото още от зората на човечеството са свикнали все те да бъдат решаващ фактор за прехраната на семейството, плащането на сметките, изкарването на парите, и др., и от това вече са си бридобили ОГРОМНО самочувствие до небето и са си въобразили, че поради това имат право на какви ли не абсурдни и безумни приищявки и привилегии вкъщи-да не изброявам. Цялото самочувствие на мъжа се обуславя на нашето присъствие и на това да знае със сигурност, че сме "зависими" от него. Но като види, че си независима и можеш да се справяш идеално сама и без негова помощ, почва да се чувства излишен, натрапник и безпомощен и прибягва до всякакви отчаяни средства, за да те задържи-годежен пръстен, подарък, рози, мози, вечеря... Това е евтин трик, за да ти купи свободата и да те държи длъжна да му правиш разни неща и услуги. И после уж "мъжете не били зависими от никого, само жените били", а пък най-накрая сте зависими от нас, за да си помпате самочувствието и егото, а? Като ни няма нас, само ще се чудите кого да боднете и ще се подлудите от този сух период, на който ще сте подложени само, ако ние решим.
И какво ви е прихванало с тези "раними, чувствени, крехки, уязвими" и т. н. жени? !? Такива лесни жени са само момиченцата до 12 години от порнофилмите, по-нататък едва ли ще намерите такива добрички и наивни женици, които да се разтапят само от погледа ви, да ви богославят и боготворят, че сте им насреща да ги "спасите" и да ви се опират на рамото всеки път, като им се изпречи някой дребен проблем. Във каква фантазия живеете изобщо? !? Кои сте вие, че да казвате какви трябвало да бъдат жените, според ваши лични, извратени критерии и желания??? Жената не е длъжна заради вас да прави нищо, за да ви поддържа илюзията за "идеалната жена"-нито да пази диети, нито да се държи кокетно, флиртаджийски и развратно със вас, нито да се пременя във абсурдни и смешни латексови костюми и да носи жартиери и високи токчета, само защото това ви е някакъв глупав фетиш и да се съобразява с патката ви, нито да гледа дали псува, или не (защото псуването не прилягало на жена), нито да си поддържа маникюра на ръцете и краката красив и чист, нито да си бръсне космите по тялото, нито да се напряга да е максимално най-женствена и сексапилна за вас-важни са ЛИЧНОСТНИТЕ КАЧЕСТВА на човека и това, какво може да постигне в работата и в живота си с честен труд и пот, а не курвенският вид, курвенското държание и подражаването на проституцията и разврата. Това е най-лесният начин-тръгваш гола на улицата, само с едни високи токчета и всички мъже ти се стичат като мравки на мед-е да, ама аз НЕ искам да направя това, защото си имам себеуважение и изграден имидж и не мога да се пусна по течението просто така. Някои безразсъдни жени ще го направят, които нямат какво да губят, но аз имам, така, че...
Всички мъже, които си търсят такива слабохарактерни и безлични жени, които да ги търпят, са били малко или много малтретиран от жени във преобладаващо ЖЕНСКО семейство-баби, майки, лели, каки, сестри, стринки, и т. н., насаждали са им техните ценности и разбирания
, без да ги питат и сега все на някоя трябва да си го изкарат, все някоя трябва да си го отнесе заради тежкото им детство.
Не се безпокойте, това, че вече има свободнопрактикуващи бизнесдами, кметици, депутатки, адвокатки, лекарки и др., не значи, че са зверове, лесбийки и безполови изроди и ще ви погнат със страпона веднага!!! Те работят за нашето ОБЩО благо и въобще не им пука за какви ги мислят мъжете им-за женствени, за мъжествени, просто си вършат работата, и това е. Половите белези изобщо нямат значение при изпълняване на служебните задължения. И не говоря наизуст-всичко това, което аз описвам, е истината, от началото до края, само дето мъжете си затварят очите за нея и така им е добре.
Жените се страхуват да покажат слабост пред мъжете, защото веднъж направят ли го, те ще покажат, че са лесни, достъпни и винаги готови на компромиси, само, за да си намерят някой на всяка цена, което отваря врати за какви ли не поразии и извращения от страна на мъжа-Ето, сега отговорих ли ти на въпроса.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ef44365cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Проблема не ти е, че си силна и самостоятелна - това е ОК. Все пак, никой мъж/ жена не иска връзка с някой, който ще му е в тежест. Проблема е, че няма къде да се запознаеш с мъж... Познато ми е, но нямам никаква идея. Навсякъде - по танци, курсове и подобни има само жени, пълен кокошкарник. Чрез приятели... ама и там не винаги може... Просто бъди себе си и той ще се появи. забавлявай се и се чувствай добре в кожата си - няма друга рецепта. И излизай разбира се. Бъди дружелюбна и весела. Не всички мъже се осмеляват да заговорят жена, още повече намусена и нафукана. Сигурна съм, че и твоят човек ще се дойде.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 49dae8fa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Номер 27, аз именно от толкова показване на любов и отдаване си патих доста. Не съм като пън, спрете с този израз. Най-малкото защото звучи супер глупаво, честно... Допадне ли ми човека се отдавам истински и изцяло. Мога да обичам, да давам топлина и да се радвам. Радвам се на каквото и да било, наистина. Една прегръдка ме кара да се усмихвам по цял ден! Но има и периоди, в които съм наистина студена. Не се държа надменно, нито подценявам някого, нито обиждам, нито нищо, не разбирате ли?

И какъв е нормалният мъж? Може ли да ми поясниш?
==============================================

Аз, например, не показвам чувствата си, защото просто не виждам смисъл в това да будя съжалението на хората.
=============================================
Уважаема Авторке,
No 27 съм.
По-горе пейстнах два Ваши пасажа от различни постове. Според мен те са взаимоизключващи се. Което идва да покаже още веднъж, че ситуацията в която се намирате е доста объркваща за Вас. А Вие като силна жена сте свикнала да имате контрол над всичко. За съжаление или за радост (според гледната точка) всички сме смъртни и за всички важи правилото, че има неща, които не са ни подвластни. Според мен това би трябвало да Ви накара да погледнете на света с други очи.
Това, че Вие смятате, че показвайки чувствата си Вие ще будите съжалението на хората според мен е опустошително за Вас. Колкото и да сте успяла ( а аз Ви пожелавам да стигнете върха във Вашата област, защото от опит знам колко дълъг и труден е пътя до успеха) в крайна сметка Вие не можете да му се насладите в пълна степен. Заради тази лудост, че изразяването на емоция е слабост, предполагам, че в сърцето си Вие нямате обичан човек. И на практика Вие няма, с кой да споделите успеха си така, както го правим ние емоционалните хора. Успеха е неземно сладък, когато имаш любим човек в сърцето си (особено от много години, така както е при мен) и ти с съвместно с него се наслаждаваш на това което си постигнал. Успеха е и материални блага. Като например романтични екскурзии и почивки. Или пък романтични изненади. Но за ваше съжаление Вие не можете да се насладите на тези моменти. И по този начин успеха Ви е една обикновена суха статистика. Днес сте имала 1 "милка". След една година "милките" са две. И така нататък. Но Вие нямате силно емоционалните моменти, които са безкрайно зареждащи и изключително необходими в трудните моменти.
Питате ме какъв е нормалния мъж.
В моите представи, от които винаги съм се водил и съм успял да ги превърна в реалност нормалния успял мъж е много далеч от масовия мъж в България.
Нормалния успял мъж трябва да бъде като танк в работата си. Да може да мине през всякакво препятствие. Но в личните си взаимоотношения, особено с любимия човек, той трябва да бъде пълна противоположност на това което е той в работата си. Не мога да си представя живота си, ако не трябва да изразявам емоции в семейството си. За съжаление, сигурно не Ви е позната емоцията, когато усетите радостта която сте доставили на любимия ви човек от направен подарък или романтично изживяване. Точно това са моментите в които си казвам, че усилията, които съм положил са си заслужавали. И това ме нахъсва още повече. Повярвайте ми, в първия момент в който забележа, че аз започвам да се стремя да не показвам емоциите си, което ще причини страшни ежедневни проблеми за близките ми при мисълта че те живеят с тотален "толуп", аз ще приключа със себе си.
И въобще аргумента, че съм постигнал много в живота си няма да ме спре.
Защото аз съм човек, а не машина или робот.
Имам нужда да обичам и да бъда обичан!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce583cf155
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Ооооооохх лелеееееее, като че ли обясняваш на малки деца... Как не разбрахте, че говоря за ОТРИЦАТЕЛНИТЕ емоции? !? Как за Бога? ! Колко пъти трябва да го напиша?? !? Как да Ви го обясня, номер 27? !

Ще се цитирам, както Вие сте направил:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Аз, например, не показвам чувствата си, защото просто не виждам смисъл в това да будя СЪЖАЛЕНИЕТО на хората. " - ето, с малка промяна.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Мога да обичам, да давам топлина и да се радвам. Радвам се на каквото и да било, наистина… Но има и периоди, в които съм наистина студена. "

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Е, и как са взаимоизключващи се? По-горе направих така че думата "съжалението" да изпъква, защото явно я прескачате. Как бих могла да предизвикам съжалението на хората радвайки се на нещо? Вие всички можете ли да мислите? Можете ли да четете с разбиране????
Според мен НЕ!


Лека вечер! :)


Авторката

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2a7db3c68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Авторке, палиш се. Емоционално нестабилна си. Напротив, ти си една МНОГО слаба жена. Толкова слаба че и пистолет носиш.

Хора като теб не стигат далеч. Задавяш се вече със злъч сигурно, но знай че другите не са ти виновни. Твоята представа за света и мъжете е такава.

Според мен си в това положение, защото е трябвало да поемеш мъжка отговорност в живота си, с която трудно се справяш и вече определено ти тежи(поне аз до тук друго от постовете ти не видях). Ами ето това е съществената разлика - на нас не ни тежи. Нас така ни възпитават да поемаме това бреме - други предимства нямаме. Ако и това жените ни отнемат, ставаме метросексуални, субмасивни плужеци, под чехъл, които никой не обича. Вие поне имате естествена красота до определена възраст и може да спекулирате с нея.

Защо трябва да се съобразявате с нас ли и трябва да обличаш латексови костюми? Ами не трябва. Има жени на които това им харесва. Искрено им харесва и се чувстват щастливи в такъв костюм.

А ти сега си ни мъж ни жена. Вземи реши какво си най накрая и приеми фактите. Има "слаби" мъже които им харесва да ти лижат токчетата. Може и такъв да си намериш, ама ти хем така, хем така.
Ако ти тежи обаче промени се и престани да коментираш тук. Предизвикваш само агресивни спорове. Ако си и такава на улицата, дано не направиш някоя простотия с пистолета си... Капчица самокритика няма в думите ти и всеки разговор би бил безсмислен. Спора тук не е градивен

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7ef5b05e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   авторке, какво очакваше когато писа историята си в сайта? че хората ще ти съчувстват, ще ти напишат алгоритъм, чрез който да се промениш? ние не те познаваме, разсъждаваме на базата на написаното от теб и да, нещата изглеждат както повечето ти писаха.
ти обаче хареса само мнението на 25, защото явно е в същото положение и започна да се караш на останалите как не те разбирали. а не ти ли хрумва, че може те да те разбират, но мненията им да не ти харесват? номер 40 е прав, няма грам самокритика в думите ти, а тя е необходима, ако искаш да се променят нещата. щото няма как да се самоубедиш, че целият свят е сбъркан, само ти си ок. явно имаш проблем с комуникацията и със сигналите, които изпращаш на хората.
съветът ми е: седни и прочети пак мненията и се опитай да вникнеш във всяко, да се постараеш да се погледнеш отстрани. явно има разминаване между очакванията ти и резултатите, следователно имаш някакъв проблем, иначе нямаше да се стигне да пишеш в сайт. от поставяне на мястото на другия и опит да го разбереш досега никой не е загубил.
номер 18

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 49dae8fa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Вие всички можете ли да мислите? Можете ли да четете с разбиране????
Според мен НЕ!
===============================================
Е де!
Вие уважаема Авторке и тъпи започнахте да ни изкарвате.
А вие не помните какво сте писали преди 2-3 дни :

"аз именно от толкова показване на любов и отдаване си патих доста. "

Сега ни баламосвате, че ставало въпрос за отрицателни емоции.
За мен това няма никакво значение!
Проблема е при Вас!
И колкото и да се опитвате да увъртате и да мажете тук във форума, на Вас по-леко няма да Ви стане.
За това предприемете кардинални мерки. Като за начало мой съвет е да отидете на психолог. Ама добър. И не скривайте нищо от него.
Защото сега може да не Ви пука толкова, но времето лети неумолимо и неусетно ще дойдат моментите на равносметка. Тогава ще констатирате, че в кариерата сте постигнала големи успехи, но в личен план живота Ви ще се окаже тотална катастрофа.
Така, че действайте!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce85168e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Ами така е, авторке, БОЛШИНСТОВОТО от хората НЕ МОГАТ да четат с разбиране... За съжаление...

Ж41

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 233028b461
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Защото мъжете искат женствена жена. Ако ти не демонстрираш женственост не привличаш мъжете. Мъжете не се интересуват от успехите ти, кариерата ти, за каква се смяташ а се интересуват само от теб като човек и жена. Една жена която демонстрира мъжки характер а не женствен е отблъскваща и непривлекателна за мъжете, това е същото като за теб е един женствен мъж който се държи като жена. Такъв би ли те привлякъл? Не защото е неестествено и отблъскващо, същото е и с жената мъж, особено ако ако както е при жените тя си мисли, че успехите и, кариерата и и т. н. имат някакво значение за мъжа и си избива комплекси за превъзходство над него. Такава няма шанс.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce583cf155
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Казах причината, поради която нося пистолет. Това не ме прави слаба. Просто съм предпазлива. Моля ви не засягайте тази тема. Казах го само, за да придобиете представа за мен, но вие започнахте да го коментирате и от основния проблем отидохме на това защо нося пистолет и как това ме правило слаба. Не знаете какво е чувството постоянно да живееш в страх. Не сте минали през подобно нещо, за да знаете какво е. Затова просто не го коментирайте. Да, страхувам се. Но това не ме прави слаб човек. Спокойно мога да кажа, че емоционално съм напълно стабилна. Ненормално ли е да се ядосвам не разбрах...

Някой каза, че съм станала такава, защото ми се е наложило да поема мъжка отговорност. С това съм съгласна. Лошото е, че аз израснах без баща и така и не ми беше показана ролята на мъжа в семейството. Като най-голяма аз се грижех за прехраната. Майка ми безработна, брат ми - малолетен, роднини и близки ни обърнаха гръб. Бяхме бедни като мишки, но поне избутвахме месец след месец.

Номер 42. Не ви изкарвам тъпи. Това за показването на любов и отдаването беше преди години - за тези години говорех. Впоследствие вече спрях да се впускам изцяло във връзка. Винаги бях мнителна, защото не исках да ме наранят отново. Това е. А ако не ми пукаше нямаше да пиша тук...

Моя беше грешката, че се описах малко, още в самата тема най-горе. Почти всички се хванахте именно за това. Трябваше просто да оставя въпроса и толкова. Е, както и да е. Станалото станало.


Лека вечер. :)


Авторката

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 800912af9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   От 44
Авторке съжалявам за трудностите през които е трябвало да минеш и за това, че си станала мнителна и предпазлива заради преживяна душевна болка. Душевната болка е най-тежка, реже като нож и пари като огън. Наскоро и аз я опитах отново, но установих, че мога да я понеса и не се страхувам от нея. Понесох я докато отрязах контакта с човека който я причиняваше, тогава изчезна.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 61db9e2793
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Впоследствие вече спрях да се впускам изцяло във връзка. Винаги бях мнителна, защото не исках да ме наранят отново.
==============================================
Уважаема Авторке,
пожелавам Ви да намерите необходимата мотивация и сили за да преодолеете тези Ваши ограничения. Вие сте си ги поставила сама.
От Вас разбрахме, че сте силна жена. Което означава, че имате необходимия интелект.
Всичко е "до главата".
Със сигурност ще Ви е трудно и пътя ще бъде дълъг. Може би (не дай си Боже) ще преживеете още някое разочарование.
За това Ви пожелавам да постигнете същите успехи в личния си живот, каквото сте постигнали в кариерата си!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 24791f0a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   Авторке, природата е определила да има два пола, за съществуването на човешкия род. Девиантите не се броят. Женският пол служи, и винаги е бил с предназначение единствено да е в услуга на мъжкия, за да му осигури репродукция, с цел продължаването на рода. Няма такова нещо като силна жена! Колко може да е силна според теб жената? Колкото мъжа ли! Или по-силна, както твърдят феминистките. В буквалния смисъл (не в преносен) всеки мъж може да набие и пребие която и да е жена. Обратното е почти невъзможно. Насилието над жени непрекъснато се увеличава и никога няма да спре, точно поради тази причина, .... - демонстрация на женска сила, и женски ппретенции за равнопоставеност. Е, доказва се че няма такава. Така че забрави за женската физическа сила. Жените не я притежават. Какво е успяла жена? Колко е успяла, как и защо е успяла? И тук може доста да се спори но няма да ти хареса крайният резултат. Когато има силен мъж зад гърба си, жената се надува и твърди че е успяла. Да речем, че е станала финансово независима! Пак въпросите са доста. Как, и защо? Мантрата припявана от феминистките е че жените (силните, успелите и независимите) са си били самодостатъчни и мъже не им трябвало!!! На тях трябва да зададеш въпросите, които си задала тук. Днес джендърите проповядват друго, по различно от реалната действителност, предопределена от природата. Равенство не съществува, а покоят е относително понятие.... така твърди Айнщайн! За това равенството между половете ще си остане само на книга, а след като се разпадне Евро-гейският съюз, нещата ще си дойдат на място. Мъжът е не само нещо по-вече от жената, а много по-вече от нея. Бил е, и винаги ще бъде! Той може и без жена. Тя му е необходима само за репродукция и за удоволствие, докато една жена без мъж е нищо, колкото и да е успяла, и да си е самодостатъчна!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c0636f8e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Защото слабите мъже не могат да се правят на мачовци с тях. Силната жена е за истински силният мъж.
Ж29

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 28da07f5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   №50! Как да разбирам това??? "Защото слабите мъже не могат да се правят на мачовци с тях. " Слабите мъже, няма как да се правят на мачовци именно защото са слаби! Никой не спори, че няма и силни жени, като Станка Златева например. Само че са по-малко от един промил сред жените, а и тя ще е по-силна само от тези, най-слабите мъже, за които говориш. Едва ли здрав, прав, добре сложен мъж, ще се остави да бъде победен физически от жена, па било то и Станка Златева, ако му се озъби насреща? Ще я скъса от бой, докато други мъже не му попречат и не я спасят от гнева му. Силни жени няма. Силни могат да са само мъжете. Тези жени, дето се правят на много силни, често се оправдават пред колегите си, че са паднали и са се ударили в парапета или в ъгъла на гардероба, за да оправдаят насинените си очи. Щом жените са толкова силни, защо постоянно хленчат, и искат закони срещу насилието над тях? Силната жена е слабата жена! След като не може да е силна, може да бъде слаба и мъжете да я защитават от посегателства, а не да я пребиват като куче, дръзнало да хапе ръката на стопанина си, която го храни.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c0636f8e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   :D Номер 51, 50 съм. :D

Забавляваш ме с примитивното си мислене, подценявяне умствените способности на "врага" и слаба логика. :D Кой тук говори за физическа сила и коя от нас спори, че в общия случай мъжете са по-силни физически от жените? Тук говорим за един друг вид сила, но не виждам смисъла да се хабя да ти обяснявам и честно казано ми е все едно какво мислиш за мнението ми ти или видният чичка антифеминист, всеизвестен в сайта. :) Написала съм го за друг/и и знам, че който трябва, ме е разбрал. Това е достатъчно. ;)

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker