Как да кажа на родителите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да кажа на родителите си?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1607 пъти
Преди повече от половин година с една приятелка се забъркахме в не чак толкова добра компания.. Говоря главно за наркомани, някои от тях зависими дори към хероин, но въпреки това наистина приятни хора. Не всички приказки за това как наркоманите са отвратителни хора и не заслужават уважение са истина. С повечето от тях се разбирам прекрасно и дори бих казала, че им се доверявам. В същата тази компания се запознах с едно момче.. Мъж, за да бъдем по-точни. Не мога да кажа, че беше любов от пръв поглед, но определено има нещо между нас и сме заедно от няколко месеца, но тази връзка я крия от родителите си поради няколко причини: той е на 26, с 5 годишно дете (след 8 годишна връзка) и е зависим към кокаин, но сега е решил да спре наркотиците и от около месец и двамата сме чисти. Преди няколко дни ме попита дали искам да заживея при него. Отговорът естествено беше не (все пак съм на 18, все още трябва да завърша училище), но забелязвайки сериозността на нещата, реших че може би трябва да кажа на нашите. Но как? Те никога не биха го приели, в крайна сметка аз съм малкото им момиче, което трябва да постигне нещо в живота, а не да забременее от погрешния мъж и да прекара живота си като прислужница. (думи на майка ми) Наистина не знам как да постъпя и какво да правя... Ще се радвам на какъвто и да е съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 47ef886fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Останеш ли до този пропаднал човек, пропадаш и ти. Поговорката е: Със какъвто се събереш, такъв ставаш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eb5fcf6454
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Майка ти е права определено. Въобще не бързай да живееш с някой казвам ти то като момиче. Сега са ти едни от най-хибавите години. И на мен майка ми ми казваше не бързай, наживей се, но на 23 се чувствах наживяла се и готова вече за деца и осъзнах след като родих какво е имала в предвид. Също така като заживееш с някой вече не е същото. Не можеш да си най-готината мацка 24 часа, губи се тръпката от това някой да те чака за среща, постепенно ще почнеш да се грижиш за тоя човек и няма да се усетиш в един момент как правиш всичко и се превръщаш в слугиня - дай една биричка, подай ми еди какво си, ще ми пуснеш ли пералнята.. Поне две години го карайте така, не бързай защото сега е най-готиното, има тръпка и нетърпение до следващата среща. Не се пренасищайте от рано. Много ясно и че в началото като се съберете ще е много яко, но си малка още гледай си кефа още малко, защото после цял живот ще си някъде, но не и у вас. И като толкова искаш да си при него нищо не пречи да оставаш за по 2-3 дни у тях и до там. Не се давай толкова лесно, малко мъже заслужават това внимание. Аз като тръгнах да живея с някой първо се сгодихме. А ако той толкова настоява кажи му да дойде у вас ахах да видиш как ще се откаже набързо. А това с наркотиците дано се осъзнаете завинаги и се видите отстани, аз така ги отбягвах тези неща просто виждах хората отстрани колко са грозни, пропадат и как не са себе си като ги взимат.
Ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ac0cacef9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ти така или иначе като се омъжиш пак ще си прислужница реално погледнато. Нали не си мислиш, че избраника ти ще те носи на ръце? В крайна сметка всичко е въпрос на компромиси.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c108812755
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извинявай, но в случая родителите ти са прави. Сега виждаш нещата от романтичната им страна и колко готини хора са наркоманите, но помни, че те понякога се принуждават да правят неща, които ако не бяха наркотиците не биха. Един месец е нищожен период, за да кажеш, че някой е чист. Дори и20 г. да е чист, няма гаранция, че няма да се върне към старите си навици. А тогава ще го отнесеш здраво и ти.

Много глупаво и наивно разсъждаваш и ще си изпатиш ако продължаваш така. Дано историята е провокация, защото ен ми се мисли, ако наистина има толкова наивни момичета.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0957de89c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не виждам какво те спира да забременееш от неподходящия мъж и да прекараш живота си, като прислужница или като наркозависима. Между другото от къде ще идват доходите ви? Приятелят ти има ли работа? А ти какво ще работиш на 18 - сервитьорка? Не съм гадна - фактите са си факти - трябва нещо да ядете с гаджето си, а той трябва да плаща издръжка на 5 годишното си дете. Били чисти от цял месец - ти сериозно ли? Ако забременееш, можеш ли да не вземаш наркотици поне 2 години - и ако бебето ти се роди с увреждания или наркозависимо, кой ще е виновен? Е в кайна сметка сте влюбени, реалността да върви по дяволите - и без това тя е само илюзия, породена от липсата на наркотици.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 301741d910
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Без да бъда груба, но хората са казали - няма бивш наркоман.. Не знам каква е причината той да не е до семейството си и детето си, но това говори за безотговорен човек. Няма да те пази и ще забременееш и ти или ще се пристрастиш към нещо по-силно. Бягай далече, изглеждаш умно момиче, което заслужава добро бъдеще.
(Плюс това поне хората, които аз познавам, взимащи наркотици, дърпат приятелките си надолу... Имаше едно момче на 25 и приятелката му покрай него започна да пуши трева, изчезваше за по 2-3 дни/още живееше при родителите си/ след това започна пико и сега се носят слухове, че е на кокаин.. семейството и се отказа от нея и живеят двамата. Не изглеждат добре.. )
Успех, мила, дано се справиш със ситуацията

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7b242c72a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбивай живота си и сърцата на родителите си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b7d91afeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво разбираш под зависим? Едно е да си взимаш по грам за някой купон, друго е да шмъркаш редовно.
Ако е второто - то откъде пари? Защото това си е скъпо удоволствие. Да не се занимава и с някакви простотии освен с бялото?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 65b3f3dc03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката;
Първо искам да подчертая, че не съм зависима (пробвала съм няколко пъти, не съм имала нито абстиненции, нито изпитвам нужда да се друсам, водя съвсем нормален живот като от време в края на седмица "кривя" малко от пътя. ) Същото важи и за него. Има работа и доста добри доходи (към 1000 и няколко евро месечно /живея извън България/). Колкото до бившата му тя е отвратителен човек. Подлъгала го е да си направят дете, за да може да го държи на въдицата и от една страна е нейна вината, че той е започнал да се занимава с наркотици. От нещата, които ми е разказвал се чудя как я е изтърпял толкова време (аз на негово място бих я убила и заровила посред нощ в гората). Пределно ясно ми е, че той ми разказва само негативните страни от предишната си връзка, не го защитавам. Не може да бъде постоянно до детето си, тъй като бившата му не му позволява да го вижда толкова често. Говорили сме на темата за децата и двамата сме съгласни, че ако недай си Боже се случи някой гаф, детето няма да го задържим, а и се пазим. Както вие казахте, не ми се става слугиня на млада възраст. Просто се влюбих и се страхувам нещата да не станат твърде сериозни, защото, да, обожавам времето прекарано с него и т. н., но не знам как биха потръгнали нещата, ако наистина станат сериозни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4b694e4fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По - добре ще е да не се забъркваш с него.
Но ако се забъркаш, не казвай на родителите си. Определено няма да го приемат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker