Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да постъпя?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1877 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 16г. от София. Преди 4 дни приключих връзката си с мъж, който е с 8 години по-голям от мен. Няма да се впускам в писане половин час на подробности, но накратко. Започнахме връзка през Февруари, която издържа седмица. Причината беше, че неговите родители бяха твърдо против връзката ни. Беше ми тежко през тези почти два месеца, през които не допусках никого до себе си. И така той ме потърси седмица. Зарадвах се много. Уговорихме се да се видими в Петък, но когато това стана и двамата бяхме умълчани и дръпнати. Стана ясно, че не сме един за друг... през изминалите 4 дни започнах малко по малко да осъзнавам много неща, за да осъзная какво искам и дали изобщо ще го получа. Докато гледах снимки на възрастни двойки се замислих за истинската любов. Четох за 94 годишна жена със 74 годишен брак а на снимката им като възрастни те пак изглеждаха толкова щастливи, живи искрено обичащи един друг. Наясно съм, че ще позная моя човек... но до тогава.... имам планове, мечти да замина извън България. И не бива да започвам връзка с чувства... защото рано или късно, колкото и добре да са нещата между новия човек и мен ще трябва да се разделим.
Обмислям варианта да започна, , неангажираща връзка". Приятни моменти с някого, ласкателства, интимни отношения, близост... но не знам до какво ще доведе това. Имам нужда някои да ми покаже нещата от друг ъгъл.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: a8a500353d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Обмислям варианта да започна, , неангажираща връзка". " Така рискуваш, никога да не срещнеш истинският човек, душата ти ще остане безчувствена и празна. Никой мъж не иска такава жена.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ef0ce60b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Обмислям варианта да започна, , неангажираща връзка". Приятни моменти с някого, ласкателства, интимни отношения, близост... но не знам до какво ще доведе това. "

Моят "ъгъл", като мъж на средна възраст е, че това ще доведе до опорочаване на личността ти и в последствие проблеми с намирането на удовлетворяващ партньор. Тези щастливи старци, които си видяла, са хора с определен манталитет. Такава връзка не е възможна за всеки, нужни са специфични качества, и според мен те не включват склонност към неангажиращи интимни забежки. А склонността към забежки се усеща рано или късно. Доверието е основната част в една стабилна връзка, без него е мъчение и връзката е нестабилна.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: fec07680bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо и аз съм близък до твоят модел.
Нормално родителите му да са твърдо против вас. Все пак могат да го съдят. Или поне така си мислят неговите родители.
За една седмица - не знам колко моменти сте създали, но едва ли са били чак много. Но на 16 имате високи хормони.
Били сте умълчани - ами и двамата не сте сигурни във връзката ви.
Искали ли сте се, но не сте сигурни, че искате точно това.
От опит знам - че подобна връзка е твърде сложна, за да бъдете в такава, ако има съмнения.


Искаш да следваш мечтите си и те са пред другият, не искаш да се обвързваш с чувства, а просто да имаш интимност с някой.
Питаш какво ще стане.
Аз съм така.
Някак си не мога да осетя нещата, просто ги констатирам. Да успял съм, имам и мечтите ми се развиват. Но ми омръзна да съм егоист, и се запитах защо ми е всичко това. Това което имам е прекалено матерялно. Имам 4 стаен апартамент - но защо, като ми трябва само 1 - 2 стай. Депозитите в банката са просто цифри. И те се трупат, но защо. И момиче до мен си имам - но не усещам оная пламенна любов.
Когато поставиш мечтите си на преден план. Успяваш да ги изпълниш. Но всичко е прекалено материялно. Получава се нещо като пренасищане.
И тогава се замислих, че това да преследвам мойте мечти е нещо като мой характер. И аз трудно ще спра, независимо, че се явявам губещ, защото когато печелиш нещо, губиш нещо друго.
И осъзнах, че всичко което има човек трябва да бъде споделено, че връзката не бива да е изкуствена.
Но когато 15 години съм прекарал във време да се боря да имам за себе си, дали съм способен да се променя.

В крайна сметка мисля, че отдадеш ли се на мечтите си, загърбиш ли това което ти пречи да постигнеш. Например желанията на партньора или на близките ти, на приятелите ти.
Ще успееш материално, но няма да си доволна.
Защото това да имаш повече от достатъчно, не е нормално.
Нормалното е да имаш достатъчно за сметки, храна, дрехи. Да имаш семейство и деца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4d4320782b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С няколко думи:
И ти не знаеш какво искаш... и спортед теб наричаш връзка едноседмично излизане с някой...? !

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a4b3680a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Тези с 40-50 годишни бракове които още се обичат не са блудствали. Ако изследваш историите ще установиш, че в огромната част от тези случаи те са си били първи и са се оженили рано. Това е обратно на това което рекламират списанията и ТВ "да се поживее" и поблудства. Опорочени блудници не знам дали могат да създадат трайни семейства, те са привикнали на блуд.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 43309515b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И при мен стана нещо подобно, но с момиче на моите години (16) и обмислям същото неангажираща връзка. По-добре ще е защото връзките с чувства в днешно време са малко трудни понеже единия винаги се оказва боклук а другия страда. За това почни такава връзка и преследвай целите и мечтите си. Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d405f1510
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Определено се усеща, че си объркана. В това няма нищо нередно, сега ти е времето да си неориентирана, както се казва. Нека ти кажа няколко неща набързо, от моята гледна точка ;-)
Първо, не може от един несполучлив опит за връзка с някакво момче, което е било с цели 8 години по-голямо от теб и което едва ли си опознала добре за тази 1 седмица, да си правиш някакво заключение за връзките. Нито пък от снимката на двама влюбени пенсионери. Нещата в живота, включително и любовта, не са като по учебник, не всичко е каквото изглежда, не всеки получава винаги каквото иска, но ВСЕКИ трябва да опитва, защото иначе нямаме никакъв шанс. Ако си предубедена, че не можеш да създадеш отношения с някое момче по една или друга причина, те ще се провалят така или иначе. Причина да не си с някого винаги ще има, нищо не е сигурно, сега плановете ти са едни, след 2 години може да са други, след още 2 коренно различни, не мислиш ли? Ако сама си поставяш някакви ограничения кое и как не можеш да имаш, значи няма да го имаш. Отпусни се! Следвай си целите, гледай си учението и се радвай на живота.
А за "неангажиращите" връзки мога да ти кажа, че понякога точно те се превръщат в най-ангажиращи. Трябва да сте на една вълна с човека, да искате едно и също нещо, а именно- почти нищо. Но когато прекараното време заедно е приятно, ти искаш още и още.. и накрая какво? Май сте доста "ангажирани". Или поне единият.
Общо взето, искам да ти кажа да си гледаш кефа и да си планираш времето и живота, както ти искаш. Недей да мислиш прекалено много за бъдещето, то се променя много рязко и динамично, а ние оставаме само с пръст в уста и с плановете, които сме си правили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker