Искам друг :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам друг :(
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2434 пъти
Здравейте,

Пиша тук, защото не мога да споделя с приятели и просто искам да кажа на някого, а ако получа мнения и съвети, би било бонус за мен.

Та живея в Германия (страната е променена). Преместих се с приятеля си, който работи тук, а аз уча. Обаче откакто се преместихме, нещата между нас не вървят. Заедно сме 3г. Сега живеем заедно и постоянно се караме за дребни неща и не само. В същото време се запознах с един мъж (около 30г, аз съм по-малка), местен тук, по когото откровено си падам. И което е грешно, знам. Обаче той също си пада по мен, си мисля. Пише ми и постоянно ме кара да излизаме. До сега сме излизали доста пъти да пием по нещо и само сме си говорили, нищо повече. Два пъти ми се е налагало да спя у тях на дивана (единия път защото пътувах през страната). Той е малко особен и много не знае как да се държи с жена. Обаче в същото време всичките малки жестове, които несъзнателно прави, говорят, че има привличане. Излизахме една вечер с него и негов приятел, пийнахме повече и се целунахме. Откакто се случи това, обаче, не сме говорили по темата повече и не се е повтаряло, но той въпреки това ми праща целувки понякога. А толкова ми се е искало да се повтори, обаче се сдържам и умишлено се опитвам да го избягвам, докато в същото време съм нещастна във връзката, която имам, но ме е страх да прекратя, защото не знам как да водя такива разговори.
Онзи ден бях на рожден ден на същият този човек и този рожден ден беше странна смесица между семейство и приятели, та се запознах със семейството му неволно, които до един мислеха, че ние с него сме заедно и постоянно ме питаха. Отделно, че бях единствената чужденка в помещението. В последствие и роднините и приятелите разбраха, че не сме заедно, (за което ме питаха поне 4 човека) и ме разпитваха дали имам приятел. ТОЙ също ме попита, защото някога знаеше, че имам, но откакто заживях в страната, не ме е питал повече и вероятно го е тормозила мисълта след като повече не го целунах и упорито го избягвах. Но това тактично избягване на темата беше по-скоро, за да не прецакам и малките шансове, които някога може би бих имала с него. И тогава, когато му обясних, че имам приятел, но нещата са трагични (поне от моя страна), той ми каза, че май съм го разбрала грешно и един вид само е искал да спи с мен. Но някак си не му вярвам.. и питах друг местен приятел дали това е защитна реакция и местните говорят такива неща, за да не изглеждат тъпо или нещо от сорта и той ми каза, че вероятно е казал така, защото знае, че имам приятел. Освен това след като говорихме по въпроса, той останалата част от вечерта се държа леко на дистанция от мен.. Мисля, че може и да съм провалила шанса си.. за което ми е доста кофти, но в същото време теоретично нямам право да гледам настрани.. вие какво бихте ме посъветвали?

Надявам се тази тема да види бял свят, защото имам нужда да споделя нещата така, както ги чувствам..

Поздрави,
момиче, 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: bbe02a00c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бъди долна курва като много други, няма извинение за теб да изоставяш приятеля си заради друг и да отиваш да блудстваш и изневеряваш независимо какво ти е положението. Ако станеш опорочена блудница и курва изоставяща мъжете си ти си под Божие осъждане, щастие няма да имаш а само нещастие. Този Който е заповядал "Не убивай" е заповядал и "Не прелюбодействай" и последствията за нарушаване на такива заповеди са много тежки.
И не се оправдавай, че на сърцето не можело да се заповядва и подобни глупости. Очите и сърцето ти те водят към блудство! От теб се изисква да проявиш вярност и въздържание и да минеш моралния изпит и да се утвърдиш като стойностен човек с нравствени принципи а не като пропаднала курва и разгонено животно движено от изгодата и нагона си. Роднините не случайно те питат имаш ли си приятел защото не очакват, че ще се държиш като пропаднала блудница която се увлича по друг мъж докато в същото време ЛЪЖЕ и КРИЕ и МАМИ приятеля си. И ти се криеш защото знаеш, че ще те презрат ако разберат каква всъщност си и твоята морална деградация.
По никаква причина не трябва да оставяш твоя приятел освен поради прелюбодеяние от негова страна, по никаква друга причина! Ако го направиш поемаш по пътя на блудниците, огрубяваш и се изпепеляваш отвътре, не можеш повече да изпитваш истински чувства, случват ти се само нещастия и накрая отиваш в ада. Не поемай по този път!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d3abc5c720
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами като искаш друг вместо да седиш тук и да се оплакваш зарежи сегашния си приятел и отиди при тоя, хем и момчето да си намери по-свястно момиче от теб. Отиваш на живо или в чат и му казваш - "Съжалявам, но нещата не вървят/не съм щастлива с теб, трябва дасе разделим" и не го търсиш повече. 97% съм сигурна, че въпросния "друг" наистина те иска само за това. Ако искаше нещо сериозно и любовно с теб нямаше да ти каже "искам само секс с теб", повярвай ми. Не бъди толкова наивна, не си фантазирай, спри да се оплакваш и да залъгваш приятеля си, че си щастлива с него и го обичаш. Нямам думи просто..

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3ecf1a705e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен този 30 годишният се е направил на интересен и е усетил, че той е втори избор и затова така ти е казал, но щом си спала в тях и не ти е направил нищо значи сама можеш да си направиш извода, че ако си му била само за секса още тогава е щял да те натисне. Иначе той не е за теб, поне аз така мисля, едно че е е по-голям и второто, че явно няма подход към жените. Моят съвет към теб е да го отрежеш и да не се занимаваш с него. Относно твоя приятел, щом не се разбирате, махай го и него, остани си необвързана, работи си, все ще се запознаеш с някой нов, никога недей да седиш с човек с който не ти е добре както сега е така с твоето моментно гадже. Запомни от мен едно: по-добре сама отколкото зле придружена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8c4b6527b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката

Към 1: Очевидно си много набожен, не мислех, обаче, че набожните хора се изказват толкова грубо и брутално. Изневярата ми до момента се свежда до една целувка и мисли за човека. Не е малко за теб вероятно, но за мен при положение, че не се чувствам щастлива като цяло, си е цяло постижение, защото ако бях каквато ме описа, можеше да спя с него, после да хлътна, да се разделя с човека до себе си и да се приключи. А после онзи ако ме е искал само за секс, да ме разкара и хоп, сама съм. А можеше и да не ме разкара.. никой не знае. Не ме е страх да бъда сама като цяло. Но искам да постъпя нормално и по най-правилният начин, без да стигам до изневери или поне не повече от това, което вече се е случило.


Към 2: В чат не късам, освен това сме извън България и той ми е в апартамента. Не става току-така.
Колкото до другият, той изведнъж ми го каза това. Но има едно нещо, наречено body language, при него той говори само неща, които показват, че НЕ ме иска само за секс. И на тази интуиция съм склонна да вярвам, защото не съм грозна и винаги е имало мъже, които ме харесват и знам как се държат, когато е така. Не искам да звучи нескромно или нещо, но просто когато съм виждала подобни "симптоми", винаги са били верни и без да говоря по темата, са ми казвали, че имат чувства. Просто търси близост, държи се ВНИМАТЕЛНО, което ако беше само за секс, нямаше да е така. И накрая дойде и ме попита около 3 пъти за едно и също нещо (за човека до мен) като искаше да знае още и още подробности, защото явно го човъркаше, след което се дръпна леко настрана и накрая ми каза, че явно не съм го разбрала правилно.. за да не се унижи и да излезе, че е в грешка (поне аз така мисля, но това е друга нация с друго мислене, не мога да бъда сигурна, затова питах други местни приятели момчета)


Към 3: Благодаря ти за нормалния тон на коментара! =) Не ми е правил нищо, когато спах у тях, даже напротив. Гледаше да ми е добре, одеала ми донесе и т.н. Веднъж бяхме решили (преди да се целунем) да излезем на закуска. Той закусвал (по негови думи) САМО и единствено вкъщи и не нарушава това правило, а аз го карах да отиде в друг град само заради това. Когато се съгласих и се отказах от идеята, той каза, че все пак ще дойде и дойде. Кой би го направил ако някой му е само за секс. Освен това той е човекът, който много упорито ме кара да науча техният език, защото ще ми трябва за вбъдеще и на сила ми пише на техният език. (на мен не би ми пукало дали някой ще научи български в моята страна, ако ми беше просто познат). Търси близост чрез малки жестове, случайно докосване (примерно да ми махне боклуче от косата, да ми оправи якето, да ми държи чадъра или да ме гушне като ми е студено или каквото и да е). И ми писа последно преди да говорим, че се надява да му отида на партито, защото много иска да ме види. От време на време се престрашаваше и ми казваше с някаква тяхна дума, която трябва да значи "скъпа" и изведнъж казва, че съм се объркала, а друг местен ми казва, че вероятно съм му накърнила достойството и просто се прави на интересен. На което съм по-склонна да вярвам.

Та затова съм объркана. Знам, че ще го преживея и ще ми мине и т.н., но това ще отмине, а факта, че не съм щастлива, ще остане. И ще изглеждам нормално, никой няма да разбере, но в същото време вечер ще съжалявам, че съм пренебрегнала собственото си щастие (никога не съм била егоист, даже точно обратното), заради това че имам някой до себе си, който иначе има сериозни намерения и когато се скараме отново, аз пак ще изпадна в подобна ситуация и ще се питам какво би станало, АКО...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d17e6fda2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Важното е редовно да чешеш котето. За жените това е особено важно за душевното равновесие и за психическото здраве!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7c5abb4cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Типичното българско момиче.

1. Мислиш ли, че като заживееш с тоя другия, няма да се карате за нищо.
2. Вероятно германецът (или какъвто е) е привлекателен заради портфейла си и изгодите, които би предложило съжителството с него в една чужда страна.

Само си помисли колко по-трудно му е на твоя приятел в момента. Нормално е да се чувства зле. И ти сигурно му правиш проблеми за дреболии.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1e7a9c60bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не уточни този другият какъв е, защо си мисля, че не е германец и ти умишлено май не го спомена... доста чаровни чужденци има, но едно наум, защото повечето които познавам, в началото са на върха, после проблемите са доста. Щом нещата не вървят с твоя приятел, помисли за се изнесеше, ако имаш работа можеш да си го позволиш, но не може да продължавате да сте заедно, просто защото и двамата очевидно, не сте щастливи.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0efafd37ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Държавата е англия. Авторката вкарва английски думи които си имат и аналог при нас.
Казва се език на тялото твоето body language.
Приместили се се двамата а после пишеш че апартамента е твоя... не е ли на двамата и кой праща наема ти като учиш и той работи.
Ако не го обичаш си тръгвай поне не лъжи момчето.
И да не е новия някой друг ще излезе.
А ако един човек иска нещо от теб или те обича ще се бори за теб.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9ee9d776c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1, ти нормален ли си? По никаква причина да не оставя приятеля си, освен ако той не й изневери??? Ти на кой свят живееш? Хората се събират и разделят, развеждат и т. н. В свободен свят живеем. Никой не е длъжен да остава с никого до края на живота си. Ако не обича приятеля си, няма смисъл да залъгва себе си и него, като продължава отношенията с него. Само любовта може да свържа двама души истински.

Излез от сектата, в която си попаднал. Вреди ти.

Love is not a crime. :)))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b6559c4f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Типична българка си ти моето момиче. Нормално е в чужда държава да има напрежение когато живееш с приятеля си но напрежение има защото от преди това не сте били в синхрон и сте имали различия. Сега като се хванеш с германеца ще докажеш че жените от източна Европа са евтини и са курви а твоят приятел не стига че ще му е трудно ами ще му е обидно мъчно и глупаво от постъпката ти и от това как си го предала и каква си се оказала : Страхлива и жалка! Ако беше силна щеше да знаеш как да изгладиш нещата между вас и как да го подкрепяш и как да вървите заедно напред!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 96cf6aa1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Като чета повечето коментари, значи ако си в България и се разделяте добре, но ако сте в чужбина си не. В крайна сметка има нещо неясно в историята ти, на кой е жилището в крайна сметка, защо се е налагало да спиш при този друг човек, нещо не ми е ясно, но в крайна сметка си писала това което искаш и това е твое право. В крайна сметка е най-важното да си зададеш въпроса можеш ли да живее с този човек, искаш ли да живееш, можеш ли да градиш бъдеще с него.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8c4b6527b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   @9
Наемът го делим, както и абсолютно всично останало.. той не плаща нищо за мен, за храна се редуваме с пазаруването, дори в ресторанта се редуваме. Не е длъжен да ме издържа, но за толкова години зедно не би ли било редно като го питам ако нямам пари и се наложи да ме издържа, колко време би го правил, той да ми каже "колкото трябва". Вместо това орговорът, който получавам е "ами месец", уж на шега, разбира се.. като цяло не завися от него по никакъв начин и можа да се изнеса без проблем, но въпроса е дали това е правилното решение..

@10: в случай че това (послеписа) е игра на думи за ESC, ще гласуваме тази вечер :))

---

Иначе като цяло е свестен и заради това се опитвам да стоя с него и не съм се предала съвсем, но понякога ме обхващат подобен тип мисли и вътрешни мъки като тези, които ви описах. Този местният е ясно вече, че си загубих шанса с него, а и да не бях, като цяло не мисля, че е редно да зарежеш някого заради друг. По-скоро е редно да се разделите, ако нещата не вървят, а не заради трети човек. Но колкото пъти се скараме, виждам, че моят човек не се е и няма да се промени за неща, за които 100 пъти съм му казвала, че не са ми приятни. И когато говорим по темата и двамата стигаме до извода, че след като говорим, всичко е добре 2 седмици максимум, после пак минаваме на старото дередже.. не знам как се живее по този начин 50-60-70 години с някого. Или просто в един момент спира да ти пука, не знам.. но не съм убедена, че това искам да се случи на мен.. колкото и да ме обиждат някои хора тук, че "чешам котето" или че съм "евтина к**ва" или подобни.. това вероятно са хора с опит, който ги е накарал да се разочароват и да сложат всички жени под общ знаменател.. всеки си има право на мнение =)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker