Очите са ни виновни...Моля за съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Очите са ни виновни...Моля за съвет!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2953 пъти
Пише ви жена на 60 г. Имам съпруг на 63 г. и две деца на 34 и 30 г. Тук става въпрос за сина ми, който е на 30 г.. , а снахата на 29 г. Имат две момиченца на 4 и 2 г. Живеят отделно от нас, ние се изнесохме от жилището си в Пловдив, за да са самостоятелни и отидохме в бащината къща на съпруга ми да живеем, която се намира в град близо до Пловдив. С нас живее и майка му, която е на 85 г. Не ни пречи старицата.
Всичко стана случайно. Малко преди великденските празници решихме със съпруга ми да отидем до същия град, за да поразгледаме какво -що, а и да се поразходим. Отбихме се в единия МОЛ и разхождайки се на един от етажите видяхме снахата в един марков магазин за дрехи. Тръгнахме към нея, когато изведнъж мъжът, който стоеше от дясно на нея я прегърна нежно и я подкани да отиде в пробната с дрехата. Тя тръгна и той влезе с нея. Това определено не беше синът ни, нейния съпруг. Бързо се отдръпнахме, така че да не ни видят, но зачакахме. След не много време те излязоха от пробната и платиха покупката. Малко преди да излязат от магазина се целунаха по устата, мъжът потупа по дупето снаха ми и се разделиха. Аз стоях като попарена, доплака ми се. Веднага се обадих на сина ми да видя какво прави. Той ми каза, че взима децата от детската градина и се прибира. Мъжът ми тръгна след любовника на снаха ми и успява да го проследил до паркинга и записва номера на колата му. Искам само да кажа, че съпругът ми е бивш военнослужещ - фицер от запаса и е като хрътка, захапе ли нещо не го пуска, което може би в определени моменти е и недостатък. По номера на колата разбира кой е любовника и започна да го следи та довчера. Установява, че е разведен с две деца. От засечката ни в Мола до днес видял се е само един път със снахата преди три дни, като са се срещнали в неговото жилище. Интересното е, че освен снахата върти и друга любовница. Пак си я целува, прегръща, опипва и т. н. Отново се срещат в жилището му. Явно този човек разполага с някакви пари, но не е ясно от къде, тъй като има две фирми регистрирани на негово име, но те кухи, видно от балансите в търговскя регистър.
През толкова години брак, никога не сме си изневерявали със съпруга ми. Знам и друго, човек тръгне ли да изневерява винаги ще си намери причина.... но това не оправя брака.
Моля за съвет. На кръстопът сме! Аз лично като майка се много терзая за сина си и знам, че нямаме право да му говорим за изневярата на жена му. Той много обича жена си и децата си и ако разбере за поведението на снахата това ще го убие. С огромни усилия и молби възпирам съпруга си да не направи някоя глупост. Той за сега нищо не предприел, иска да говори със снаха ми насаме...
Моля дайте обаче мотвиран съвет и се опитайте да вникните в проблема и да се роставите на наше място..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 090918396e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек има право да вземе сам информирано решение за самия себе си. Кажете на сина си. Той как би се почувствал, когато (ако) разбере и установи, че вие сте знаели, а сте мълчали?
Бъдете щастливи!
Ж 28

П. С. И споделете развръзката, моля.
П. С. Не очите ви са виновни. Кой разрушава брака?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбираемо е да се чувствате отвратени и объркани. Това все пак не е нещо за хвалене. Но според мен ще е голяма грешка, ако кажете на сина си. Това просто ще разбие брака или поне доверието помежду им, отделно ще пострадат и децата, защото със сигурност ще усетят напрежението, колкото и да са малки. Да не говорим, че снахата може така да извърти нещата, че да излезе ни лук яла, ни лук мирисала, а вие да излезете виновни, че искате да ги разделите и да настроите и двамата срещу себе си.

Естествено ако си мълчите, пък можете да им направите мечешка услуга, защото това рано или късно ще излезе наяве, а и да не излезе, пак в един момент ще започне да си влияе зле на брака. Мисля, че най-добрия вариант е да поговорите с нея с надеждата да се засрами и да спре с изневерите. Само че подходете много внимателно. Ако я притиснете прекалено много, може да има обратен ефект - да се почувства застрашена, онзи да я утеши и така да я тласнете още повече към него. Помислете добре как ще подходите, но поговорете с нея.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 657f9f7767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   здравейте,
едно е ясно: снаха ви не може да има нищо сериозно с любовника си. Явно има опит с жените и е завъртял главата на снаха ви.
Според мен трябва да говорите с него (с любовника) и да му кажете, че знаете и за другата любовница, както и да го принудите да спре да се среща със снаха ви.
Най-вероятно има причина снаха ви да започне да се среща с друг. Ако се намесите дискретно и спрете тяхната връзка, може би тя ще се вразуми и ще запази семейството си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: c0cfe04337
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте, като за начало мога да кажа, че ви се възхищавам на търпението и начина на мислено. Добре би било, ако сте записали изневярата на снаха ви с някой телефон. Сега ще започне да оспорва и естествено, че ще настрои и сина ви срещу вас, а той съсъ сигурност ще заеме нейната страна. Идеята ви да разговаряте с нея е много добра, но преди това се запасете с някакви доказателства. Голяма грешка сте допуснали, че не сте се намесили в мига на пробването на тоалета, тогава бъдете сигурна, че пак е щяла да изфабрикува някоя лъжа, но поне няма да има очи да настройва сина ви срещу вас. За последното не съм много сигурен. Аз лично бих взел сина си със себе си и ще го заведа на място, за да се убеди сам себе си, но не му казвайте предварително за изневярата ѝ, нека сам я удостовери.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5adf933679
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колкото и да ви е болно, това са си техни неща в които не бива да се месите. Проблема е в това, че има дечица които не бива да страдат. Изневери има в над 80% от съвременните семейства а и разводите гонят тази статистика. Със сигурност е много тъжно да гледаш лъганото си дете от страни но, повярвай - дваж по-тъжно би било да гледаш разбито семейство и преждевременно пораснали внуци.

 
  ...


...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 77632285ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Изглеждaте много рaзумнa и спокойнa женa, зaтовa смятaм, че е по- добре вие, a не съпругът ви дa говори със снaхaтa.
Вероятно съпругът ви ще подходи нaпaдaтелно и ще провокирa снaхaтa към действия, които със сигирност ще съсипят семейството им.
Говорете с нея, кaжете и директно кaквото знaете, включително и, че любовникът имa и другa. Попитaйте я също кaкво я е довело до товa дa имa любовник.
Aз лично не бих издържaлa и не бих реaгирaлa никaк спокойно. Щях дa кaжa нa синът си нa мигa, не, нямa дa го убие, a ще му отвори очите. Товa не е семейство, не е любов, зa кaкво му е... той бил обичaл, той обичa еднa илюзия, фaлш...
Дa, деликaтнa е ситуaциятa, но все пaк си помислете и зa вaриaнтa дa говорите със синът ви и дa му кaжете истинaтa.
С докaзaтелствa може дa зaдържи децaтa aко се стигне до рaзвод, съпругът ви ще знaе кaк.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3, какво ти е виновен любовника? Дори и той да прекрати връзката, тя ще си намери друг. Проблема не е в любовника.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: d3273bf58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6 е написал "щях да кажа на сина си на мига".
Същото бих направила и аз.

Правиш грешка като се стремиш да запазиш някакъв въображаем мир и спокойствие и "семейството" на сина ти... там където има такива неща, не е семейство.

Кажете му. Нещата трябва да са наясно и на чисто, и да се знаят, а не да се лъжем, крием и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: b37bf4a208
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Гледам горе половината симпатяги казват да лъжеш и да криеш... Как може да има такива хора... Казваш всичко на сина си! Има една поговорка - шушу мушу къща РАЗВАЛЯ!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2f3eaca1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eх къде са сега всички онези "специалисти" по човешки взаимоотношения, всички онези с "модерното" и "европейско" мислене...???
Къде са тези, които мислят, че е полезно за брака понякога да кръшнем леко в страни? Че от това връзката се освежава, че всеки има нужда от нови емоции. Защо не дойде да ни обясни някоя жена за пеперудите в стомаха, за истинската любов и за това какви свине сме всички мъже? Защото мислим само за секс...
Защо не ни обясните как бракът е отживелица - само един нищо не значещ подпис? Как човек живее само един живот и трябва да следва сърцето си, как то и за децата ще е по-добре родителите им да са разведени...
Как след развода всичко ще тръгне по мед и масло, снахата ще се ожени за г-н Любовника и ще си живеят щастливо докато смъртта ги раздели. А синът ще си намери нова жена, децата ще са щастливи и всички заедно ще ходят на пикници през уикендите като едно голямо щастливо европейско семейство?
Хайде бе, що мълчите?
Ааааааа, и за капак някоя дама може да направи анализ на тази двойка от гледна точка на астрологията. Да видим двамата какви зодии са, дали са съвместими и какво вещаят звездите за тях?
Ако има и някоя врачка да пророкува какво ще се случи още по-добре!

Извинявам се за този преамбюл. Уважаема госпожо искрено Ви съчувствам. Съчувствам ви, защото и аз съм минал през това с тази разлика, че ми беше отредена ролята, която в момента се играе от вашият син - ролята на тъпия ъгъл в един любовен триъгълник. Не обичам да говоря за това и да се връщам в миналото но ще си позволя да ви дам съвет, защото има вероятност синът ви да попадне в същия този филм.

Нека да видим какви са възможните варианти за развитие.
Нека видим също така, за всеки един възможен сценарий за развитие какъв е твоя полезен ход. Какъв е "правилния" тип поведение.
Тук думи като "правилно" и "неправилно", "добро" и "зло" могат да имат много различни нюанси в зависимост от гледната точка! Аз ще дефинирам моето схващане за тези понятия въз основа на моето схващане за морал.

1. Ако не знаеш какво да направиш в тази ситуация по-добре изчакай и не прави нищо!
2. Ако не си убедена, че ще промениш ситуацията към по-добро, по-добре изчакай и не прави нищо!
3. Ако не можеш да подобриш ситуацията поне се постарай да не я влошаваш.
4. Ако видиш, че въпреки всичко нещата системно се влошават и изискват твоята намеса, тогава защитавай интересите на СЕМЕЙСТВОТО!!!
5. Ако въпреки това нещата излязат от контрол и видиш, че семейството е неспасяемо защитавай интересите на невинните жертви, тоест децата!
6. Едва след това защитавай този, който е лоялният съпруг - в случая твоя син.
7. Избягвай да влизаш в конфликт със снахата! Хората са особено чувствителни в такива моменти и могат да кажат или направят неща за които после да съжаляват. Поговорката "На зла кучка - зъл прът" е много хубава и полезна но я остави за краен случай!

Във всички случаи гледай да не стане така, че двамата да си провалят семейството не заради изневярата на снаха ти, а заради твоите действия, думи и т. н., защото тогава вие двамата с твоя мъж ще сте виновни. И синът ти няма да ви го прости!

Хайде сега като имаме предвид това, да видим какво толкова може да стане? Според мен има 3 основни сценария:

1 сценарий. Снаха ти, като всяка съвременна жена гледа филмчета като "Сексът и градът" и главата и е пълна с "европейски ценности" и имамбаялдъ. Омръзнало и е да шета, да готви и да пере, да гледа деца, свикнала е със семейния живот и се чувства отегчена. Завъртял се е онзи пич край нея, казал и е колко е красива и секси.... и колко и трябва на една жена. Важното в цялата тази работа е, че снаха ти може да приема всичко като мимолетна авантюра. Малко вероятно е, защото жените имат склонност да се влюбват много бързо, но все пак да не изключваме тази възможност! Възможно е снаха ти да се "наиграе" за месец - два и да миряса. Може да се случат много неща. Може да се измори от тези криеници и лъжи, може да се сети за децата и да се замисли какво прави, може просто да види, че този господин не е по-добър от твоя син, а може и да се скарат с любовника. Щом той има и други връзки е въпрос на време да се издъни. Важното в случая е, че цялата история може да приключи мирно и тихо. Снаха ти може да приключи с щуротиите и да си седне на задника. И тогава ще бъде от полза за всички никой нищо да не научава и това да си остане една малка тайна, която знаете само ти и съпругът ти! Не е нужно синът ти да знае, защото ще почнат едни подозрения, скандали...
Не е нужно и снаха ти да знае, че я подозираш, защото ще те намрази.
В този случай е най-добре просто да изчакате известно време като я наблюдавате. Нямам предвид да я следите, просто наблюдавайте поведението и. Запазете самообладание и се дръжте както до сега. Не правете нищо. То ще си покаже на къде вървят нещата. Или ще приключи с игричките или ще отиде на вариант 2.
Ако не забременее от любовника или не донесе някоя болест в къщи не е толкова страшно. В крайна сметка станалото-станало. Не можеш да го промениш!

2 сценарий. Снаха ти освен "Сексът и градът" е гледала и турски и индийски сериали. Да си е повярвала, че е много нещастна да живее със синът ти, че той я задушава, спира и развитието и куп други женски глупости и да се влюби до ушите в г-н Дон Жуан. Тук както казва уважавания от мен социолог Иво Христов, просто трябва да приемеш, че има и болести, които не се лекуват! И като стане така докторите казват - "Яж всичко". И да имаш едно наум, че влюбената жена може да сътвори такива глупости, които и най-развинтеното въображение не може да измисли.
В този случай правилното поведение е да изчакаш, докато си сигурна, че здраво е влязла във филма! Но не повече от месец - два. Връзка която трае повече от месец-два очевидно е сериозна!
Тя ще си покаже, не е нужно да я следите. Ще почне да си купува нови дрешки и бельо, да ходи на фризьор и маникюр и да се задържа пред огледалото по-дълго от обикновено. Най-вероятно ще има и промени в държанието и към вас и към мъжът и, колкото и да са незначителни. Или ще стане сърдита, мрънкаща и недоволна или ще отиде в другата крайност, ще стане изведнъж много блага и ще спре да мрънка за неща, за които до сега се е нервирала. Ако стане първото това е сигнал, че е недоволна от сина ти и се влюбва в Дон Жуан, а ако стане много блага и хрисима явно държи да си остане при семейството и изневерява заради единия секс.
Във всички случаи ще започне да закъснява, да излиза по-често сама и с "приятелки", да ходи в "командировки"...
Тези неща се виждат и без да я следиш. Лошото е, че живеете далеч и трудно би могла да ги забележиш.
Ако тръгне прекалено много да залита в тази авантюра или не приключи в рамките на месец-два едва тогава има смисъл да се намесиш! Но пак трябва да пипаш с кадифени ръкавици!

3. И на последно място, имай предвид, че може и да грешим! Може твоя син да не е ангел, може да е калпазанин, може да е яла шамари от него, може бракът им да не върви.... кой знае? Помисли и над това! Не че това оправдава изневярата и.


Какво би могла да направиш ако е хлътнала здраво? Аз виждам само негативни последствия.

1. Може да атакуваш най-слабото звено във веригата. Мъжът ти е бивш военен, ако е куражлия може да отиде при Дон Жуан и да му скръцне със зъби - "Ей пикльо, ако още веднъж те видя със снахата ще ти.... ". Това не е много европейско но може и да свърши работа. Човек, който върти 2 любовници едната от които семейна, за мен не е мъжкар и едва ли е много смел. Може и да подвие опашка и да се скрие в миша дупка. А може и да не стане точно така! Може пък снаха ти като усети че го губи да се влюби още по-силно, може той да и каже какво се е случило и цялата работа да се разсмърди... абе изобщо могат много неща да се объркат и да стане още по-зле! И като се объркат кой ще е виновен? Вие! И ще се вкарате в още по-голям филм.

2. Може да отидеш при снахата и да и кажеш в очите.
-Слушай снахо, видях те в магазина знам, че си имаш любовник! Давам ти един ден срок да решиш какво правиш. Или спираш с любовните истории веднъж завинаги и си гледаш семейството а аз ще запазя тайната ти, или отиваш при сина ми и му казваш, че си имаш любовник! Ако не го направиш ти аз ще го направя!

Тя сигурно ще почне да отрича, да шикалкави, да прави мили очи но ако си твърда в крайна сметка ще и се наложи да избира! И по този избор ще си проличи на кое държи повече!
Според мен това е достойното поведение в случая. Аз на твое място така бих направил. Ако постъпиш така с един мъж той би оценил жеста! Но с жена насреща е доста съмнително. Най-вероятно ще отрича до последно, ще лъже, и ще каже на мъжът си че я клеветиш и го настройваш срещу нея а тя е света вода ненапита.

3. Можеш да кажеш на твоя син какво си видяла. Сигурно ще го заболи. Сигурно няма да ти повярва. Най-вероятно и той ще влезе във филма, ще почне да я разпитва, тя пък да го лъже... ще има скандали. Каквото и да се случи все ти ще си виновната. Дори да си оправят семейството снаха ти няма да забрави, няма да прости. Бог знае как ще реагира синът ти. Ако избереш този вариант много внимавай, защото вместо да изпишеш вежди може да избодеш очи.

4. Естествено има и други варианти но всички те са или още по-лоши или могат да се редуцират до тези три. Честно казано може би най-добре беше да влезеш в онзи магазин. Всичко щеше да се реши на мига и сега нямаше да се терзаеш кое е правилно и кое не.

Моят съвет е да проявиш малко търпение и да изчакаш. Да успокоиш емоциите си и да проявиш разум. Понякога привидно сложните проблеми имат прости решения и тези решения идват по естествен път. Понякога живота и случайността ти подсказват какво да направиш. Не слушай хората тук, ние всички сме дървени философи. Говори със съпруга си. И просто изчакай 1-2 седмици. Сигурен съм, че ти самата след няколко дни ще знаеш много по-добре как да постъпиш.

Пожелавам ти всичко да се нареди по най-благоприятния начин и да имаш по-малко безсънни нощи.

Поздрави:
Т. Н.

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 090918396e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От номер 1:
Убедена съм, че ако не всички, то поне повечето хора, които са "ЗА" криенето или са изневерявали/изневеряват и така им е угодно, или са им изневерявали и са разбрали, а те самите не са искали да узнаят истината, но това е лъжа. Да, на външни хора и не близки едва ли им е работа да кажат, но майката и бащата? Та вие сте му най-близките!!! Съучастници ли ще бъдете?
Добре е, че сте разнищили случая. Съберете веществени доказателства, направете снимки и действайте. Другото е грозно!
Говоря това като дъщеря и майка.
Ж 28

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 9326476f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Госпожо,
Ще ви кажа какво ми се случи. Аз и съпругата ми съмсем случайно видяхме жената на брат ми да се целува с един хубавец и то в град на 100 км от нашия. Събота беше, ние отивахме на гости на мой приятел от студентските години. Веднага ги проследих до хотела, разбрах стаята и почуках малко след като се качиха. Не съм правил сцени, помолих жената на брат ми да слезе във фойаето на хотела да поговорим. Като ме видя едва не се разплака. Щеше да припадне. Обясними, че с любовника си се е запознала по интернет и се виждат само в този град. Попитах я дирекно: "След като не я устройва живота с брат ми защо не се разведе, а прави такива глупости". Няма да ви описвам какви молби бяха, какви обещания, да не казвам на брат ми, че не иска да се развежда, че това било грешка, че никога нямало да се повтори. Казах и да извика любовникът си. Викам му това е омъжена жена с две деца на 5 и 4 г., къде си тръгнал, ако ще ги гледаш по добре от баща им, направо да въртя телефона да ти ги докарат. Той смутолеви нещо, че съжалявал и дим да го няма... Не казах на брат си, но изрично предупредих снахата, че ако не бъде примерна съпруга, направо от сега да си стяга багажа.. Благодари ми, промени се, по отговорна и дисциплинирана стана и към брат ми и към децата си. Явно този случай я накара да отрезвее. Виждам, че и брат ми е доволен... Това е от мен.
Моят съвет е говорете със снаха си, не намесвайте сина си. Ще трябва да е много тъпа, ако не оцени жеста, който правите и не се промени. Бъдещето на разведена с 2 малки деца не е никак обнадеждаващо..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   9, и какво ще стане като каже? Ще му развали семейството и най-вече децата ще го отнесат. Ако успее да поговори със снахата по правилния начин и тя да се засрами и кротне, поне докато поотраснат децата, ще е много по-добре. Понякога е по-добре да премълчиш, отколкото да кажеш истината.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   8, по-добре въображаем мир, поне докато пораснат децата, отколкото реални караници, които ще им съсипят психиката и ще ги обременят за цял живот.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 4a5bc378ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Уважаема госпожо,

моят съвет към вас е подобен на този на номер 4. Преди да предприемете нещо друго - запишете видео на среща на снаха ви и любовника и. След това Вие като жена поговорете с нея - кротко и без емоции. Кажете и какво знаете, но не и казвайте, че имате видео с изневярата и. Обяснете и, че трябва веднага да престане и че от тук нататък всяка крачка в страни ще доведе до уведомяване на сина ви за нейните действия.
Ако тя реши да настройва синът ви срещу вас, или нагло лъже, че това не е вярно - тогава можете да използвате видео материала. Освен това при евентуален развод и оспорване на правата върху децата видео материалите и евентуални снимкови материали биха наклонили везните във полза на вашият син.

Желая ви успех и благополучен изход от ситуацията. Моля споделете какво е развитието.

М32

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В една друга тема имаше хора, които обясняваха как изневеряващите са много смели и достойни, защото следват сърцето си, не превръщат живота в скука и как неизневеряващите са пут*овци с извинение и не изневерявали, само защото са били страхливци и са се хванали за полите на партньорите си, били са слепи за другите, лишавали са се от човещинка и тем подобни.

Аз като написах, че съм против изневярата, ме обвиниха в страх, лицемерие, малодушие и какво ли не. И аз като един от горните коментиращи питам къде са сега тези уважаеми господа и госпожи да обясняват какъв божи дар е изневярата?

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: e2c977234b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Филмите са всъщност реалност...
Такаа... за мен най-адекватният коментар е този под №10. Иначе във всички коментари има истина според този, който ги е писал. А това зависи от ценностната система и опита най-вече. Как да се действа зависи от това какви са като хора синът Ви и снаха Ви. Това задължително го преценете, за да предвидите донякъде последствията от премълчаването или казването на истината. Много е важно доколко сте близки със сина си, доколко той ви има доверие като родители, както и влиянието на съпругата му върху него. Без психология няма да мине.
Ако мислите, че снаха Ви е боклучава, едва ли сте изненадана. Ако не е така значи причината е между нея е сина Ви. Любовниците никога не са виновни като трета страна в триъгълника. Освен ако една от двете други не си ги хваща заради спорта. Истината си е истина, но много често в подобни случаи вестоносецът го отнася. И като вариант не пропускайте и този, че синът Ви може да е наясно с всичко това и да си трае. Мноого чест вариант, бих казала.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 11bc1a90c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   В изневерите винаги ме е дразнело едно едничко нещо - неуважението.


Историята се различава от тази на авторката, защото изневеряващият беше моят братовчед и изневеряваше на снаха ми. Беше много влюбен в любовницата си и си мислеше вече как ще зареже семейството си.

Натрупала горчив опит през годините, аз отидох при нея. О не! В никакъв случай, за да й казвам за тайната. Ние бяхме приятелки. Започнах да я водя на пазар, на фризьор, на кино. Взимах детето при мен да го гледам, защото я накарах да запише курс по английски език. Тя усети малко свобода и започна толкова интензивно да се наслаждава на новите си занимания. Явно усещаше, че има друга и сега всичко ново и осигуряваше някакво щастие, занимавка. После отидох при братовчед си и му казах: "Ще я изпуснеш. И просто си помисли дали си струва. "
Нямаше да се набъркам никога, но добре се запознах с личността на любовницата му. Разведена с дете, която се славеше с любовните си истории с разни чичковци-паричковци и всъщност едва ли можеше да обича братовчед ми, по-скоро беше корист.
Не го зная какво е мислил и какво е правил. Но малко по-малко бракът му се стабилизира. Сега са щастливи, а онази персона се премести в друг град и се заговори, че се е омъжила за някакъв, когото развела.

Авторке,
не можеш да отидеш при сина си и да му кажеш - то как се изтърсва подобно нщо. Много е вероятно и да не ти повярва, а ако знае, но по някаква причина е решил да си мълчи, то разриването на тази тайна от друг, го поставя в една позиция, която щял не щял трябва да действа.

За съжаление, колкото и да се тревожим и да мислим, ние не знаем всичко за нашите най-близки същества. Кой знае - може така да се разбрали, може отдавна примерно да нямат интимност, но да живеят като съквартиранти. Всичко може. Затова не бива да се месиш.

Но като майка пък... как да не се намесиш. Гледаш как някаква мърла ти разиграва сина и те боли. Нормално. И очите би й извадила сигурно.

Ако имате финансова възможност, сега има много евтини екскурзии подарете им на сина и на снахата една почивка, където да само двамата. Като баба вземи внуците при себе си за една седмица. Опитай да им подариш време, в което са само двамата. И.. кой знае, може пък да се разберат.

И една крайна мярка, която... не знам. По-скоро е емоционална
Мъжът ти да отиде да си поговори с онзи господин.. те си знаят как. Разбират се по мъжки. Но дали ще даде резултат - не знам. Може той да се отдръпне от снахата, но снахата утре да завърти нова любов. Може да й каже и това камъче да обърне колата. Или просто да се крият по-добре
Варианти хиляди.

Като майка обаче... опитай се да им дадеш време, да взимаш внуците по-често. Ако трябва покани ги вкъщи и тях. Нека снахата и синът ти видят "добрия пример" на дългите семейни взаимоотношения, основаващи се на уважение и доверие. Покажете им с мъжа ти какво означава дълъг и сигурен брак. Разкажете им историята си...

Не стой безучастно, защото това ще умори майчиното ти сърце, но нека намесата ти бъде деликатна и все за добро. Без резки мерки.

Успех!

А ако се стигне до някакви скандали и про - бъди до сина си, успокой го с мъдрост.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 532917349c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Добре, вие мълчите и си траете. Какво става после? Синът ви става за смях, че дори собствените му родители го предават с прикриване на изневерите на жена му. Кажете му. Или най добре съберете доказателства и му ги покажете, дали ще запишете някой разговор или ще снимате все тая, да не каже оная че не довиждате.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 3147237b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторката. Много благодаря на всички за съветите. Във всеки от тях има истина и логика. Преди да напиша какво направихме нека да ви кажа няколко думи. Снахата е дете на разведени родители. Баща и въобще не се интересува от нея. Майка и се жени повторно, ражда още две деца, тя живее с нея, но има проблем с пастрока си. По нейни думи майка и никога не я премала насериозно. Снахата е приета в нашето семейство с цялата ни обич и топлина, която може да се даде. Обичам я като моя дъщеря никога не съм имал конфликт с нея. Тя ни нарича - мамо и татко. Аз имам и друга дъщеря, която е омъжена за наш българин в Америка. В момента е бременна и чакаме внуче и от нея... Тя много ми липсва... Снахата знае, че винаги сме били на разположение за децата. Аз съм на 60 г., но шофирам. В събота и неделя внучетата са с нас и оставяме младите по свободно да живеят. Снахата работи като проектант на мебели и добре се справя. Момичето е много красиво и умно, а и възпитано. Стара е се да готви и поддържа дома, макар че синът минаги е на линия.
Синът ми е безумно влюбен в жена си, а децата си обожава. Същевременно има пълен респект от баща си, а и от мен. Винаги сме си били много близки. Той ни има пълно доверие и ние на него. Няма вариант, при който да не ни повярва за това, което сме видяли със снахата, защото знае, че не сме долни хора и най- малко му желаем провален брак. Той винаги ни е казвал, че аз и баща му сме му пример за това как двама души могат да се обичат. И друго знам той безусловно ще ни повярва, но няма да одобри факта, че сме му казали, а той сам не се е сетил и сме му нарушили личното пространство. Ние никога няма да тръгнем да разбиваме семейството на сина си. Нашият син е талантлив инжинер, говори свободно два езика - немски и английски. Зла българските условия и за годините си изкарва добри пари. Не е проблем да заминат за чужбина има предложения, зетят го кани, но съм убедена, че стои в България заради мен и татко му, да не сме сами. Казвали сме му много пъти да си урежда живота както е най - добре за семейството му, а нас да не ни мисли.
Какво си случи? След дълго умуване и с оглед вашите препоръки решихме аз да се срещна със снахата по женски. Видяхме се в едно кафене в града. Дойде усмихната и се разцелувахме. Казах и, че този разговор си остава между нас и на мен не ми е приятно да го започвам, но няма как, длъжна съм. Разказах и всичко, така както сме го видяли. Казах името на мъжа и адреса. След всяка моя дума лицето и ставаше все по бледо и по бледо, заключих, че на сина си няма да казвам, но все пак искам от нея обяснение и е излишно да отрича, иначе ставам и си заминавам. Потекоха и сълзи, много се разстрой. Каза ми, че съжалява, че обича безумно сина ми и друг такъв мъж никога няма да намери. Каза ми, че го обича дори повече от децата си, че е голяма късметлийка с него и с нас. Нямала никакви проблеми със сина ми нито сексуални, нито във взаимоотношенията им. Роклята си била платила сама, мъжът до нея бил само, за да и даде съвет дали добре и стои. Любовникът и се оказа първият мъж в живота и. Тя му е била любовница още като е била на 19 г., а той е бил женен. Според нея той и помогнал в труден момент, когато е била в конфликт с пастрока си и майка си. Тя се е изнесла от тях и той е плащал квартирата, помагал и с пари и връзки. Ходила е с него 2 години и са прекратили връзката, защото той е трябвало да замине някъде. После е имала кратки връзки и накрая е срещнала нашия син, който и е преобразил живота и представата за мъж в добрия смисъл. После се женят. Преди 6 м. е намерил и са започнали да се виждат, понеже имал нужда. Каза ми, че към този мъж неизпитва никакви любовни чувства, а само чувство за признателност, че тогава и е помогнал в труден момент. Каза ми, че до тези 6 м. само два пъти е правила секс с него по негово настояване, но нищо не се е получило и той сам го е видял. Бях дърво. После плаках, плаках казва. Четири пъти му е давала по 500 лв., защото имал нужда от пари. Той не работи от години. Лъжех вика мъжа си, че парите били уж за майка ми, която се разболяла. Последният път в неговия апартамент е била, когато ние сме я видяли, за да прегледа някакви документи за кредит на нейно име и за хрехвърляне на фирма. Тя му е казала, че трябва да говори със съпруга си. Той пък и се ядосал. Натяквал и, че благодарение на неговата помощ тя се е измъкнала от калта. Казах и - той не ти е помогнал безкористно ти си му била любовница, възползвал се е от младостта ти, защо се чувстваш задължена. Заплашвал я, че може нещо на децата и да стане и мъжа и. Е тогава вече ми прикипя. Викам и слушай какво ти говоря и изпълнявай. Обади му се и му кажи след 03 час да дойде в кафето, че си му намерила пари. Тя го направи. Мъжът ми беше наблизо и веднага дойде. Разказах му каква е историята. Той вика добре. Въртя някакви телефони и дойдоха още двама негови приятели. Мъжът ми вече го беше проучил добре този човек. Когато дойде изнудвача на снаха ми тя беше сама на масата. Веднага мъжът ми и неговите приятели отидоха при него и тя става. Този се почувства доста неловко, но нямаше къде да мърда. Какво са си говорили не знам, а аз съм научена и да не питам, след като не ми казват, но след 01 ч. мъжът ми каза, че въпросът е решен и повече няма да има проблеми. Той прегърна снаха ми и каза, че веднага е трябвало да каже тези работи. Тя много плака. Веднага след това разказала всичко на сина ни. Той се обажда на баща си и му вика не знам дали да ни благодаря или да ви набия. Събрахме се този път в къщи. Синът ми ни държа лекция един час. Каза, че правилно сме постъпили, но се ядосал на жена си, че не му била казала. Той е трябвало да я защити. После двамата с баща си говориха нещо. Снахата разбра, че доверието е най важното нещо. Каза ми, че ве възприема като майка, а не като свекърва.
Миналото понякога те застига и ако нямаш сили да го отхвърлиш потъваш в него. Дано всичко за в бъдеще ни е наред.
Желая на всички късмет и щастие!

 
  ...

...
преди: 8 години, 25 дни
hash: b8a1e7fd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Няма нищо по-хубаво от истината, синът ми трябва да знае с кой живее, това е най-близкият му човек, може и той да не е светец, но това те ще си го изяснят. Това да се търпи в името на децата, ще кажа само, че този модел на поведение в името на това да пораснат децата, е абсолютно погрешен, дори и родителите да се крият, да няма скандали пред тях, децата подсъзнателно усещат какво става и най-страшното е, че обикновено това се преповтаря в техният живот. Не може да толерирате изневярата на тази жена и какво и да отидете да "скастрите" любовника, ще се появи друг, ако това е поведението на тази жена. Когато имаш сексуална връзка с някой друг, знаем какви са рисковете, ще си простите ли ако утре снаха ви, лепне някой болест на синът ви? Синът ви е този, който трябва да вземе решение при тези обстоятелства дали иска да живее или не с тази жена, дали ще й прости и ще започнат на чисто, но не го поставяйте в положение да живее в лъжа и илюзорно щастие, днес сте я видели вие, утре ще я види някой друг, това е Пловдив, не някой мегаполис. Очевидно на снаха ви, много не и пука, щом така публично се появява.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: 3a59572d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Значи всички сме големи хора за това ще карам направо. Как се прави секс-много от нас го правят във всички възможни отвори. Значи снахата отивайки с любовника прави вероятно традиционен секс, орална, анална и господ знае какво. Като имаме предвид, че любовникът прави това и с друга жена... Ами тази снахичка като си прибере с тая устичка целува сина ви и внуците Госпожо. Това би могло теоритично на всеки да се случи. Но ако Вие сте го видели и мълчите правит
е престъпление срещу детето си. Какво ще разбиете? Семейство което очевидно е измамно. Или ще оставите сина си в тая помия, а когато се осъзнае вече ще е късно за помощ. Лично аз щях да и опердаша един здрав шамар. И да я предупредя. И зорко да я наблюдавам. Ако не вземе мерки просто казвам на детето си. Няма да позволя да живее с тая зараза. А тази да се научи, че изневярата не е за всеки. Тя е за умните. Като ходиш на чуждо пазиш и себе си пазиш и семейството на любовника. В случай тои няма, ама тя що си вее шундата чак пък в мола. Бре ква гъзарка не стига че рога му слага на сина ви, а и държи всички да видят. Без милост Госпожо.
Ж37

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: f1e9f68bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аха, мъжът ти по номера на колата разбира кой е любовникът. За това са ти нужни връзки в КАТ. Няма що, добре си вършат работата държавните служби - връзкарство и предоставяне на лична информация. Но някой очакваше ли нещо друго? !

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 79c618039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Толкова увъртяно стана, че чак започнах да се чудя дали някой не си е съчинил цялата история. Извинявам се, ако греша. А иначе не съм се и съмнявал, че снахата е станала "жертва" на "изнудване". Те всичките изневеряващи така казват, все не са искали, все са били принудени, все обстоятелствата били такива и разбира се култовото "не знам как стана".

Представям си този господин, ако изобщо не я е изнудвал, как се е почувствал като най-долния престъпник. А той може дори и да не е знаел, че е омъжена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: e17a85f02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   №25 да бе, наистина толкова завъртяно стана, че да се чуди човек кой ги мисли тези неща!
А аз будалата за пореден път се хванах на въдицата, че и съвети давах. Аз съм №10.
Започвам да имам много сериозни подозрения относно този сайт.

 
  ...

...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 7e5da1cd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Госпожо, простете, за 60 годишна жена сте много наивна. Учудвам ви се как можете да вярвате на крокодилските сълзи на снаха си и да приемате за истина нейните лъжи, истории и ласкателства. Ами изловили сте я на къс пас, не и се загубва уредения е спокоен живот със съпруга и, такъв театър ви е спретнала, че и професионална актриса да си ритне дипломата. Не знаете ли как лъжат, как маят тия дето изневеряват, поне не сте ли чувала? Знаете ли, мъжът ми се беше забъркал с една колежка. На работа тия неща бързо се разчуват и естествено стигна и до ушите ми. Въпросната жена идеше в къщи, плачеше, кълнеше се във всичко, обвиняваше"злобните" и"завистливи"хора, че като видят хора, които се уважават, започват да им се привиждат любовни връзки. Повярвах и безрезервно, станахме приятелки-неразделни при това. Близки приятели ми подмятаха, че тя ме плюе и обижда зад гърба ми. Отначало не вярвах, дори представете си колко съм била глупава-не ме е срам да го кажа-прекратих отношения с някои приятели, които ми казваха тези неща. Но някои съвпадения ме накараха най накрая да се замисля и да събера две и две. Притиснах мъжът си. Не ми беше лесно, но накрая изкопчих истината. Разбира се, че са имали връзка, и то започната по нейна инициатива. Когато започна да идва у дома и да се"сприятелява"с мен, у мъжът ми е проговорила съвестта и приключил отношенията си с нея. Но тя е настоявала и упорствала и като отново не се е получило, започва да ме плюе, за да поизлее злобата и омразата си към мен-просто за това, че аз съм предпочетена от мъжът си. Не ми се искаше да си спомням този епизод от живота ми, още по-малко да го разказвам. Направих го, за да ви отворя очите, за да премислите още веднъж нещата, за да не оставяте да се подиграват със сина ви. Наистина не знаете колко хитри и коварни могат да бъдат някои жени, срам ме е, че го казвам-нали и аз съм жена. Прочетете оня пасаж от историята, в които разказвате какво сте видяла в мола, и после внимателно премислете обясненията и. Успех ви желая.

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 709ae19a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Отбихме се в единия МОЛ и разхождайки се на един от етажите видяхме снахата в един марков магазин за дрехи. Тръгнахме към нея, когато изведнъж мъжът, който стоеше от дясно на нея я прегърна нежно и я подкани да отиде в пробната с дрехата. Тя тръгна и той влезе с нея. Това определено не беше синът ни, нейния съпруг. Бързо се отдръпнахме, така че да не ни видят, но зачакахме. След не много време те излязоха от пробната и платиха покупката. Малко преди да излязат от магазина се целунаха по устата, мъжът потупа по дупето снаха ми и се разделиха.

Мдаа. Точно така се правят изнудванията.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: 3147237b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Сайта си е много добър. Завъртяна е историята за наивниците. Просто снахата е много обиграно момиче и се е измъкнало професионално от ситуацията. Пожертвала е любовника си, а гова, че е признала на вашия син изневярата си е брилянтен ход. Тя знае, какво ще загуби. От друга страна снаха ви познава вашето семейство много добре. Видяла е, че е притисната от вас и не се е дърпала да се оправдава, признала е на сина ви, защото знае, че ще и прости. Наистина снаха ви е умно момиче. Дано синът ви е по умен от нея за в бъдеще. Иначе добре сте направили като сте се срещнали с нея. Невярвам сега да повтори, но ако го направи ще е доста по късно и то с големи мерки от предпазливост.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: e2c977234b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   До авторката - снаха Ви изпитва някаква емоция към бившия си любовник. Чувството на признателност, че е е бил до нея в труден период е отделна работа, но няма нищо общо. Няма жена, която да поддържа или възобновява връзка, ако самата тя НЕ желае това. Сексът обикновено е част от нея. И ако нещо не е както трябва с него става ясно още първия път след прекъсването. Така че определено е спретнала театър. Може и да прекрати, но не се знае докога - има мъже и жени в живота ни, които са ни просто слабост. Надявам се да разбирате за какво говоря. Но пак от нас зависи дали ще се поддадем.
ж47

 
  ...
преди: 8 години, 18 дни
hash: 2f3eaca1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   30. Всъщност... не е чак толкова добър, но ако кажа кое точно не му е доброто няма да ми публикуват мнението! Така както ми изтриха 2 теми! Не мнения а цели теми изчезнаха заедно с всичките коментари под тях:-)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 16 дни
hash: daf4431507
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Г-жо, ей тази жена ще ви разкаже играта. Следва продължение!

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: b61dcd85f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   " Каза ми, че до тези 6 м. само два пъти е правила секс с него по негово настояване, но нищо не се е получило и той сам го е видял. Бях дърво. После плаках, плаках казва. "

И двата пъти ли е плакала? :))))
Сори, ама ако някой ме принуди да правя секс с него веднъж - това си има термин "изнасилване"... защо ще ходя после по магазинчетата с него или пък в дома му, че да си ме изнасили така хубаво втори път, пък аз да плача, плача...

Егати и лисицата е тази снахичка

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: b15849c574
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Само два пъти. И само наполовина, ама задната половина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 15 дни
hash: 186c28e821
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Тази история ми е много сценична, много холивудска. Съжалявам, но не ми се вярва.

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: da5dbddd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Ако, някой ми каже, че мъжът ми има любовница, най-много да го насоля този клюкар. Имала съм две дълги връзки и то защото знаехме да си затваряме очите за такива неща... секс-а си е секс и обикновено е просто вид разнообразие на семейния живот. Знам, че моя е бил с друга, но не мога да се сърдя като ощипана госпожица, защото не съм такава. Толкова при сърце го вземате-сякаш сте безукорно чисти, а ако сте такива искрено съжалявам за вас. Оставете хората на Мира!

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 дни
hash: b1fed5ea9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Моралист. До 37 значи съжалявате хората, които имат морал и не ходят да се праскат с когото намерят. Деградацията Ви е пълна госпожо! Нали знаете такива като вас как ги наричат...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 05d01147ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   "Ощипаната госпожица" номер 37 жал ми е за нещастни женици като вас. Предполагам, че сте от средностатистическо семейство, без образование съдейки по елементарното Ви мислене. Четете, образовайте се и после давайте мнения по сайтовете, мисленето Ви в никакъв случай не означава, че сте широко скроена.
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker