Сериозен проблем, депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сериозен проблем, депресия
преди: 8 години, 16 дни, прочетена 1467 пъти
Имам сериозен проблем, моля ви дайте ми съвет. Изпаднала съм в нещо като депресия, черна дупка, не правя нищо и нямам желание да правя нещо. Не мога да общувам с хората депресирана съм, подтисната и мисля че имам социална фобия. Изпитвам огромен страх да общувам просто забивам, мислите ми се изпаряват, не знам какво да кажа, опитвам се да кажа нещо забавно, а прозвучава супер тъпо и някак гневно, грубо. Може би е от детството винаги съм била аутсайдер, детето в дъното, при което никой не стои, момичето за което междучасията са кошмар. Това продължи 5 години постоянна самота и подигравки, че нямам приятели. Е намерих си. И какво стана, те ме използваха обиждаха, унижаваха. В гимназията-по същия начин. Аз съм хубаво момиче, намирам се забавна и съм просто нормален средноинтелигентен човек. Мисля че проблемът ми се крие в липса на увереност, в мен, в моите възможности. Освен това съм добър, мекушав и доверчив човек, заради което хората ме използват и тъпчат. Не случайно хората са казали ''мачкай, за да те уважават" уви аз не мога. И така мислех дори да пробвам наркотици, за да добия увереност л, да мога да се отпусна, да стана по-социална. Чела съм, че така действат на хората. Но естествено няма как да се сдобия с тях, понеже нямам приятели или познати, които да ме снабдят с тях. Е това е животът ми е едно разочарование, съжалявам за дългия пост, но може би това е и последния ми пост. Не мога повече така, сериозно обмислям самоубийство и ако нещо не се промени скоро ще го направя. Вече не се страхувам от смъртта, без това не живея

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 13 дни
hash: 2583cafd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, наркотиците и самоубийството ги забрави.
Аз съм интроверт и съм срамежлива, откакто се помня. Добре разбирам описаните от теб неща, защото съм ги изживяла.
За да добиеш увереност и умения за комуникация, е необходимо просто да общуваш. Говори с хората колкото можеш повече и в един момент ще се получат нещата.
Огледай се около себе си и търси други хора като теб. Опитай се да се сприятелиш с тях. Те ще те разбират и може би ще намериш истински приятели в тяхно лице.
Не е нужно да мачкаш, за да те уважават. Даже напротив. Просто предценявай кой заслужава да му помогнеш.
Споко, след гимназията неща постепенно ще се променят. Хората около теб ще порастнат и ще се държат много по-нормално и ще ти е по-лесно да общуваш с тях.
Нещата ще се обърнат. Бъди търпелива. :)
Ж27

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: ffd54b1d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В никакъв случай не почвай с наркотиците. Това е супер глупаво и незряло, а се имаш за средно-интелигентен човек... Кога си чувала, че от наркотиците излиза нещо хубаво? Не си ли чувала, че от наркотици се умира, провалят се животи, и т. н. Колко хора си отидоха, заради прословутите наркотици, и знайни, и незнайни... Ще ти кажа едно нещо за тях. Ти искаш да започнеш, защото смяташ, че ще се почувстваш по-уверена, и хората ще те приемат. Обаче, помисли си, ако видиш някой наркоман, би ли се сприятелила с него, и би ли го приела близко до себе си? Ами, че той този наркоман може всеки миг да те окраде, за да си набави дозата. Може, когато е под въздействието на наркотиците да те нападне, че и по-лошо. Тези хора не разбират какво става, когато са под влиянието им, променят се, не към по-добро, а към по-лошо. Наркоманите са отритнати от обществото, а ти искаш да посегнеш към наркотиците, за да може това общество да те приеме. Логиката ти куца.

Няма нищо лошо да бъдеш добър, отзивчив, да помагаш на другите, да се интересуваш от тях. Лошо е, когато те използват, заради тези качества. Трябва да знаеш кога да казваш не, кога да помагаш, и кога просто да отминеш. Трябва ти житейски опит, за да се научиш как да преценяваш хората и ситуациите. Ти, в момента нямаш такъв, но си на правилния път, защото опит се добива през годините, и то не чрез просперитет и щастие, а именно чрез грешки. Разбирам, че искаш да имаш приятели, човек на когото да се довериш, и да споделяш не само лошите неща, а и да изживявате заедно хубавите моменти от живота. Но, имай в предвид, че ти си тинейджър, още в училище (поне аз така разбрах). В тази възраст, младежите са... не знам точно как да го кажа... неориентирани в живота, може би. Те са в такава възраст, че изживяват някакви си свои драми, имат свои проблеми, а и децата и тинейджърите са, леко егоисти. Сега те се вълнуват от себе си, не ги вълнуват другите, а още повече някои бегли познати. Интересуват се как да бъдат те най-добре, да взимат каквото могат, да гребат с големи шепи от живота. Мислят, че всичко им се полага, защото никога не са се трудили през живота си, и за тях всичко е поднесено на готово. Тоест, това е една трудна възраст. Не казвам, че тинейджърите са лоши. Много от тях ще се осъзнаят, и ще се променят към по-добро с времето. Други, пък, няма. Зависи си от човека, , средата и възпитанието, а и от какво ти поднася живота.

Млада си още, потрай малко. Когато завършиш училище, влезеш в университет, или започнеш някъде работа, средата се променя, значително. Нищо общо, с това, което е било до сега. Сама ще видиш, стига да не се подвеждаш да почваш с наркотиците, или някакви други такива глупости. Качествата, които притежаваш сега, които ти вредят в момента, тогава ще са ти от полза, а и ще си понатрупала определен опит, с който ще ти бъде по-лесно. Ще завържеш нови приятелства, някои близки, други само за здрасти, и чао. Но, тези приятелства са по-устойчиви във времето. Малко приятелства от детството, както и връзки, устояват във времето, и се оказват истински. Животът започва, едва след училище, а и доста след това. Животът е пред теб. Те първа, много неща ти предстоят, много обрати. Ще изпиташ истинско щастие, ще има монети, когато ще те боли, и ще страдаш. Ще се чувстваш в безизходица, но все пак ще излезеш от този период, и от по-силна от всякога. Та, ако си мислиш, че сега имаш проблеми, то изчакай още няколко годинки. И това не го казвам, за да те плаша, а за да знаеш, че истинският живот започва едва, след училище. Това сега е някаква жалка подготовка, която не са я измисли много-много. Няма как да бъдеш подготвена за това, което ти предстои, но трябва да бъдеш силна, и уверена в себе си, а наркотиците са напълно несъвместими с тези качества.

Знам, че сега бъдещето изглежда като някакво понятие, което е далеч във времето, но то ще дойде неусетно, не се притеснявай. Тогава, и ти ще бъдеш друга, и средата ти също. Ще намериш приятели, които са като теб. Ще си намериш и половинка. Така че, горе главата! Имай търпение.

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: d7fcd79fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Стига де, недей така, ще се намери изход лека полека. И аз имам такива проблеми, не мога да се образовам не мога да започна работа, не мога да открия любовта, но все пак не се отказвам имам мечти и цели и се опитвам да ги постигна колкото мога каквото стане, въпреки тази бариера която поставя социалната фобия пред мен се опитвам да я заобиколя и да стигам до мечтите си. Не се отказвай, навярно си добро момиче навярно имаш добри качества и умения, не бива светът да те губи, нима искаш да останат само тия нахаканите и бездарни лигльовци които се подиграват на хората. Само те ли имат право на живот. Живей мило момиче, живей дори и да не е по начина по който е прието за нормално, намери си хоби нещо което умееш нещо което да ти дава смисъл и удовлетворение в живота. Изкуството е добър вариант, аз например рисувам, да се занимаваш с изкуство е най добрата професия и занимание за такива като нас, не е нужно да ходим на работа всеки ден да се срещаме с хора да говорим, в същото време имаме възможността да изказваме това което мислим чрез самото изкуство. Бих искал да се запозная с теб, но сайта не позволява да се обменят лични данни, все пак би могла да ме намериш ако имаш желание да се запознаем, напоследък рисувам с пишеща машина, не е много популярно за това ако напишеш в гугъл рисуване с пишеща машина има голяма вероятност да попаднеш на мен. Ако не се получи здраве да е, пожелавам ти да имаш сили и наистина да намериш смисъл в живота който да те крепи и заради който да продължаваш да се бориш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 13 дни
hash: 87588053fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Научи първо да се уважаваш и тогава уважавай другите. Гадни хора има навсякъде. Избягвай да имаш много, много общи работи с ложите. На днешно време приятели много, но истината, че истинските са малко. През живота си всеки изпитва трудности, трябва да ги преодолее, чрез смъртта не се решават, няма смисъл да правиш глупости!
И аз имам един проблем - че никога не съм имал приятелка, а и трудно се намира свястно момиче, но вярвам, че един ден всичко ще дойде на мястото си. Така, че гледай напред. Надявам се, че съм бил кратък и ясен. Успех!
Момче на 20 г.

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: d28437711d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
разбирам, че се чувстваш зле и много самотна. Аз, самият, също не съм от хората, които се "вписват" в това съвременно общество. Просто ценностите ми са коренно различно. Аз, обаче, успях да си намеря група, с която се разбирам добре и това ми помага в трудните моменти. Затова съветът ми е да потърсиш хора, на които можеш да разчиташ за поне най-основните неща като уважение, разбиране и подкрепа. Може би няма да са перфектни и идеални, но поне да са до теб. Как да ги намериш, ще попиташ? Аз успях чрез спорт и общи интереси, така че помисли дали да не започнеш от там. Успех!
м. 20

 
  ...


...
преди: 8 години, 12 дни
hash: d8d6267eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей :) Това, което описваш отчасти ми е познато. И аз съм имала моменти, в които съм била отхвърляна от другите, подиграваха ми се, даже в гимназията бях от "по-смотаните" и то защото аз се оглеждах в очите на другите и се принизявах заради тяхното мнение. После нещата се промениха, но аз все още на моменти съм много чувствителна и неуверена. Това, което ще те посъветвам е спешно да потърсиш помощ от психолог, ако е добър, ще ти помогне много. Като стоиш и нищо не правиш, просто няма как да се измъкнеш от дупката. Много ми се иска да ти помогна, но за съжаление няма как да си разменим координати тук. Трябва да се бориш със себе си, да забравиш за самоубийства и подобни глупости. Млад, здрав (надявам се) човек... Грехота е прост. Та ти тепърва ще имаш прекрасни моменти. Имаш изпитание в момента, в което са били и в момента са много хора. Даже и аз имах доста кофти период с паник атаки и проблеми с корема, с нервите... Недей да се предаваш, ще се справиш, но пак ти казвам - изправи се срещу себе си! Срещу тази част от теб, която се е предала, не падай духом, защото си попаднала на кофти хора. Вярвай, че си силен човек и че ще успееш да се справиш със ситуацията. После ще си по-силна и много по-добра версия на себе си. И не забравяй - "Най-тъмният час, е часът преди да изгрее слънцето", както и че "Няма начин да няма пролет след зимата" Прегръщам те! Бъди силна и потърси професионална помощ! Спешно ти е нужна!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 8fd7b6dc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както вече всички ти писаха, мислите за наркотиците и самоубийството веднага ги "изхвърли" от главата си. Ако посегнеш към наркотиците или алкохола, или каквото и да е подобно нещо няма да си решиш проблемите, а само ще ги забравиш за известно време (което ще е кратко). Проблемите колкото и да са големи трябва да се решават, а не да се забравят или да се правим, че ги няма.

Осъзнаването на проблема е 50 % от разрешаването му. Щом си писала тук значи си наясно, че имаш проблеми, дори си признаваш, че си депресирана (повечето депресирани хора дори не осъзнават, че са в депресия). Така, че както вече казах щом си осъзнала проблемите си те са наполовина решени.

Аз също имам проблеми с общуването и се определям като интроверт (също като №1). Освен това и аз съм на същата възраст като нея (след 2 седмици ставам на 27), само че съм мъж.

Нямам много приятели, чувствам се самотен, никога не съм имал приятелка, провалял съм се с доста други неща (образование, работа) и да не изброявам, за да не те депресирам още повече.

Но въпреки всичко намирам сили да продължа да живея. Не мисля за самоубийство. Не съм посягъл към наркотици и не мисля да го правя. Има хора, които по-трудно успяват в живота. Просто приеми, че ти и аз попадаме към тях :)

Иначе конкретни предложения, които мога да ти дам. Започни да спортуваш (това е най-бързият и ефективен начин за борене на депресията). Аз лично също се чувствах много зле преди една година. Тогава започнах да спортувам. Първо просто си тичах на стадиона или в парка с още 1-2 приятели, когато те не можеха, ходех сам. После през октомври 2015 започнах да ходя на фитнес (отдавна ми се искаше, а и времето вече се развали и не беше винаги подходящо за тичане навън). Сега благодарение на спорта се чувствам доста по-добре! Освен това отслабнах (имах нужда) и си пооформих тялото. Всеки като ме види ми казва: "отслабнал си" или "личи си че тренираш".
Става ми приятно да чувам такива думи, кой бяга от комплиментите?
Освен всичко, което изредих докато спортуваш може да си намериш приятели (или поне добри познати). Най-важното е, че ще имаш социални контакти. Трябва да се стремиш да общуваш колкото се може повече и с колкото се може повече различни хора (пол, възраст, интереси). Просто общуването е другият "ключ" за изхода от депресията. Към вариантите за спорт може да се прибавят и танците. Запиши се на някакви танци. Наскоро един от приятелите, с които тичам ми каза, че няколко месеца е ходил на народни танци. Хем ще се научиш да танцуваш, хем ще ти е като спорт, хем ще се запознаеш с нови хори. И на всичкото отгоре са евтини - има за 3 лв/ч :)

До тук ще спра, че става много дълго. Горе главата и пиши поне веднъж в седмицата, хем да кажеш дали си опитала нещо от това, което те съветваме, хем да сме спокойни, че наистина не си направила някоя глупост.

П. П: До модераторите, в такива случаи трябва да правите изключения в праивлата за анонимност и да ни позволявате да си разменим координати с авторa! ВСЕ ПАК ВЪПРОСА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ - човек обявява, че сериозно обмисля да се самоубие!

Майкъл, М27

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker