Не мога да обичам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да обичам
преди: 8 години, 16 дни, прочетена 4282 пъти
Аз съм момиче на 23 години. Имам истински проблем- не умея да обичам.. Не съм лишена от мъжко внимание, дори в момента имам човек до себе си, работата е там, че не усещам това, за което всички говорят. Онези пеперудки в корема, когато го видят, вечното писане и говорене по телефона когато не са заедно. На мен просто не ми пука.. До скоро мислех, че просто не ми е дошло времето, но последната година доста мои приятелки се омъжиха, някои дори чакат деца, а аз още не мога да обичам.. Майка ми е с 2 развода, което оказва влияние и на мен. Страх, че мога да остана сама, точно когато искам да бъда с даден човек. Страх от това, моето дете да не отрасне като мен. Страх от това да не изживея нещата, през които вече съм минала като малка. Боли ме, че не мога да чувствам нищо. Искам да сваля тази преграда около мен, която изкачвах през всички тези години. Искам да ме боли за някой, искам да обичам, но не зная как...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 16 дни
hash: 5b4a035d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ами разбирам те дете! Аз също съм изпадал в такова положение дълго време и дори заради това ми лепнаха прякора Хейтъра, който ми стои и до ден днешен.
Не е срамно да се посети психолог, така че те съветвам да го направиш.
Друго си е да споделиш с психолог и да чуеш негов съвет, но първо проучи психолога, защото не всички стават за нещо.
Някои вместо да ти дадат съвет, те упрекват.
Виж например Ани Владимирова как реагира.
Михаил Петров( АТАКИСТА)

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 203b0702ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Човек който знае причините за неуспехите си, не е в безизходно положение. Ти си знаеш причините които ти пречат, остава да се решиш да ги отхвърлиш и да си постигнеш целите, т.е., да си създадеш семейство. Приложи тактиката на Стоичков "който играи пИчели, който не играи, не пИчели". Това е, ако не рискуваш, няма какво да чакаш. В миналото не всички са се женели по любов но са си имали здрави семейства с много деца. Не ги слушай многознайките, дето много наперено дават съвети, като няма любов-напускай го. Обикновено такива са разкарани и затова дават подобни съвети. А и живота го е доказал, онези които уж се женят за голямата си любов, след година, две се развеждат. Любовта е илюзия, бих я поставил при психичните заболявания. Тя е халюцинация, като мираж в пустиня, Навлизаме в дълбока заблуда, че щастието е вечно и се умопомрачаваме, живеем в опиянение, което трае до първото разочарование. Тогава тази илюзия се взривява в душата ни и щастието което сме изпитвали, се превръща в омраза. Затова големите любови, носят най големи нещастия. Пример-"Ромео и Жулиета." При авторката няма да се получи това, тя не лети в облаците, не очаква принц на бял кон, не очаква бляскав живот, тя е стъпила здраво на земята, разсъждава трезво и няма илюзии, затова живота й ще се подреди без сътресения. Тя няма да се размекне от думите на някой мним ухажор, няма да литне от щастие, ако някой й подари едно цвете(само за да я вкара в леглото си), тя е печена жена, такива са моя мечта. Но за жалост, почти ги няма вече. Сега кифлите са на мода. Споко авторке, намери си здрав и скромен мъж за осеменител, любовта е илюзия, от ден, до пладне е!

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 71761ca91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами права си, да ти кажа. Сам човек е по-щастлив.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 дни
hash: 076290f1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обичаш ли майка си, баща си? Семейството си? Ами, приятелите? Ако да, значи можеш да обичаш и не в това е проблемът. Проблемът е, че не си срещнала точния човек все още. Прояви търпение, дори и клиширано да звучи, когато най-малко очакваш, тогава животът те изненадва. Не пренасяй проблемите на майка си, в твоя личен живот. Ти не си нея, прецени грешките и, и се постарай да не ги повтаряш, когато имаш връзка. На 23 си, млада си, тепърва ще видиш много неща, ще изпиташ много нови емоции, ще срещнеш, може би, не един мъж, и това е в реда на нещата. Но, ако мислиш постоянно, че сърцето ти няма способността да обичам, ще бъде твоя голяма грешка. Как да си отвориш сърцето към някого, когато ти самата си втълпяваш, че това сърце е затворено?

Успех!

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: a7003149b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За никой няма гаранция, че няма да се раздели с човека до себе си - с подпис или без няма никакво значение, това е само една хартийка. Никой за никой не е задължително да е вързан цял живот. Така че остави се на усещанията си и си живей живота. Мисля, че просто не си срещнала правилния човек, не бързай, та ти си само на 23...

 
  ...


...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 0dc4c5594f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Асексуална си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 15 дни
hash: 43ac9cc252
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   После мъжете сме били такива и онакива - хахаха...

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: d89411df6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не те е ударил хормонът по правилния начин! :) Това е всичко.
А и щом постоянно имаш мъжко вмнимание, то не можеш да оцениш липсата му...

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: f40e062e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо искам да кажа, че тия пеперуди при мен са отлетели малко по - нагоре от стомаха и са стигнали до сърцето.
Наистина влюбването може да се усети и наподобява нещо като иглички близо до сърцето.
Следващото е. Е по - добре да живееш с любов и после да страдаш от това, отколкото да страдаш постоянно, че не я изпитваш.
Мисля, че главната пречка да се влюбим в някой е липсата на доверие.
Влюбването колкото и не правилно да звучи е въпрос на избор. Да ние изпитваме увлечение, но любовта не е непрекъсната загуба на съзнание. В крайна сметка ние се осъзнаваме и когато се осъзнаем, решаваме да продължим ли или не.
Любовта е подсъзнателно чувство. Но тя се поражда при определени условия и ние решаваме да избягваме или създаваме подобни условия.

Аз също мислих като номер 2 - Любовта е илюзия, бих я поставил при психичните заболявания. Но в крайна сметка се стига до: Някой ден сърцето ще те съди за това което си му отнемал без дори да си разбрал.
Когато не изпитваш любов - макар и с красиво тяло до себе си, ти си оставаш психически сам. И затова Depravity казвам, че секса не е най - важното в една връзка, нещо което ти трудно разбираш.
Но хората като социални същества, имаме нужда - това просто е психологическа потребност да бъдем с някого, да не сме сами.
Инак ако не обичаме - това би ни докарало до лудост. Не по - малка от това да обичаме.
Вярно е, много боли да обичаш и да те оставят - толкова, че не желаем повече да изпитваме тази болка и се затваряме в себе си.
Но също толкова болезнено е да се чувстваме сами.
А Атакиста познато ли ти е това чувство, да си сам, заобиколен само от интереси?
Само че когато ни разбият сърцето след време успяваме да се оправим, да продължим напред и да намерим нова любов. Докато когато си с някой защото .... Или избираш да не се влюбваш, то това е много трайно страдание.
Сега аз няма да разказвам как се е стигнало до там. Че да си върна доверието в хората. Само ще кажа, че не се преборих сам, помогнаха ми (момичето до мен).

Авторката осъзнава, че тази самота започва да я мъчи и иска да я боли за някого. Пита как да го направи.
Като я чета. Тя не е сигурна, че някой ден няма да я оставят и да и разбият сърцето. Наистина гаранция, че няма да стане, не може да се даде.
Моето момиче направи всичко да ми покаже, че няма да ме остави. По чисто обективни причини аз и повярвах, доверих и се. И се влюбих в нея. Ако тя бе като повечето - тогава само щеше да затвърди мнението ми. Сега аз и вярвам повече отколкото вярвам на себе си и я обичам.
Мисля, че всеки нов човек заслужава доверие. Но да бързаме да се влюбваме според мен не е добра идея. Да започнеш връзка, е лесно, да се довериш на човека до себе си е трудното, във всеки случай той трябва да се докаже.

Авторке остави човека до теб да ти докаже, че можеш да му вярваш. Ако той те предаде, тогава дай шанс на следващият и така докато намериш верният.
Не бързай да се влюбваш нека минат 6м. дори година. Човек не може цяла година да бъде нещо което не е. Е освен ако не е политик.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 14 дни
hash: b20ad8b069
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е въпросът във времето, а в човека! Защо трябва да се обвиняваш и да търсиш причината в себе си? Не може ли отговорът на въпроса ти да е във факта, че не си намерила подходящия партньор? Дори да си имала много връзки и да си била с различни хора, няма гаранция, че някой от тях е бил правилен за теб. А и със сигурност не е бил, щом не си го усетила! Съветвам те да останеш малко сама, да не се насилваш да бъдеш с някого, само и само да имаш връзка. Щом чувствата не са се появили досега, няма как да минат 1-2 години и хоп, изведнъж да се влюбиш във въпросния човек. Любовта няма да дойде по поръчка или защото "така трябва", защото всички други са вече влюбени и женени. И какво? Да, има хора, които създават семейства на 23-24 години, които се женят млади и са безумно влюбени.. някои от тях после се разделят с гръм и трясък или съжаляват, че са се впуснали толкова бързо в нещо толкова сериозно. Няма никаква гаранция какво ще стане. Не се сравнявай с другите! Всеки си живее живота, както намери за добре. Не трябва да следваш някакви правила или общоприети норми, щом не се е случило още при теб, значи има някаква причина. Ти си длъжна пред себе си, да спреш да се критикуваш и да се съжаляваш и да приемеш нещата, каквито са или пък да се опиташ да ги промениш. Ако си готова за това, бих те посъветвала да отидеш и на психолог. В случай, че този "проблем" ти пречи толкова много, не виждам защо да не отидеш да си излееш душата пред някой специалист. Може да се окаже ползотворно. Успех, горе главата и по-малко негативизъм!

 
  ...

...
преди: 8 години, 14 дни
hash: 36398eea69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това е само един етап от живота. Няма страшно точно защото си осъзнала страховете си и по какъв начин ти пречат. Въпрос на време е да ги преодолееш, още повече, че имаш желание да се справиш. Преградата ще падне от само себе си, защото ще почувстваш, че имаш да даваш обич на някого. На този до теб или друг... Защото това е начинът и да получиш. Само внимавай какво си пожелаваш. С година съм по-малка от теб, но преди време бях толкова самотна, че също си мечтаех да се влюбя и да изживея нещо истинско и силно. Случи се, но от самото начало беше ясно, че няма как да споделя живота си с него. Въпреки това избрах да остана колкото можеше. Сега боли много. Бъди готова за всичко, когато се влюбиш. Късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: e783f7a3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Дишай дълбоко и се успокой! Добре ще е да се откажеш от страховете си. Няма смисъл да се страхуваш, това не променя нещата, просто ти вреди и те тласка към провал. Знам, че не е лесно да ги захвърлиш, но човек може да изхвърли всичко от живота си, просто спри да мислиш за тях. Освен това ще е добре да забравиш за разните там догми и ала - бала простотии. Пеперудики в корема? Хъм... Не съм опитвал да глътна някоя и не смятам да го правя. Освен това някои "пеперудки" могат да са много неприятни (за онези сгъваемите ножове говоря), та едва ли някой иска да усети подобно нещо в корема си. Пеперудки в корема... :Д Както и да е. Това, че някой е решил опише дадено чувство по този начи, не значи, че ти ще го усетиш по същия. Предполагам, че всеки си има своя собствена интерпретация за любовта защото всеки я усеща и разбира по свой собствен начин. Също така, не се опитвай да насилваш нещата. Просто няма да се получи така както ти се иска и само ще си разочароваш и ще си навредиш. Всяко нещо с времето си. Иначе, гаранция, че всичко ще бъде като по мен и масло, няма, но ако познаваш добре човека до себе си и го харесваш такъв, какъвто е, вероятността нещата да се издънят вероятно е по - малка. "Голямата любов и големите постижения включват и голям риск. " Не знам до колко съм полезен, защото не съм експерт в любовта и освен това 6:45 а аз още не съм спал, но пък все трябва да съм казал нещо гениално. :Д Както и да е, успех! :Д

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: 076290f1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Н. 11 Никога не съм казвала, че сексът е най-важния във връзката! Казвам, че връзка без секс, не е връзка за мен, и си стоя зад думите. Обори ме, ако можеш, или някой друг. Има някои изключения, но те са толкова редки, че почти не се срещат, като например двама асексуални да бъдат заедно. Тогава, да, няма да има секс. Обаче, имаме напълно нормални и здрави мъж и жена, и какво да не правят секс, защото не е най-важното ли? Всеки здрав индивид си има либидо, което още повече се засилва, когато сме с човека, когото обичаме. Когато обичаш, искаш да бъдеш до този човек, да споделяш всичко с него, дори и тялото си. Търсиш близост, сливане, и какъв по-добър начин от секса? Той не само, че те разтоварва физически, но и се чувстваш по-близък с партньора си, отделят се хормони на щастието, заради които утвърждаваме връзката си още повече, влюбваме се още по-дълбоко, ако щеш. Ако няма секс, ще последват изневери, спорове и караници, и тези души или ще се разделят или ще останат нещастни във връзката си. Това е. Който е асексуален, да си търси други подобни. Другите хора да правят секс с любимия, или с който искат, защото сексът освен друго, е и здраве. Без секс се отключват здравословни и психични проблеми. Хайде, обори ме, и кажи ти без секс можеш ли да живееш, особено в близост до половинката си? Да я гледаш, без да можеш да я имаш, да те привлича, да те възбужда, но без да можеш да я вкусиш? Да правиш всичко с нея, да говорите, излизате, да се забавлявате, да и споделяш за деня си, да се смеете, да готвите заедно, да заминете за уикенда някъде, само двамата? И това ти стига? Не искаш ли да я имаш?

П. С. Защо винаги трябва да си контра на мои коментари?

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 11 дни
hash: f40e062e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Първо да ти отговоря, защо искам да съм контра на твоите коментари!
Оставяш името/прякора си под всеки коментар.
Сякаш казваш - това го е казал, не кой да е, а точно....
Като толкова искаш, да се знае, чии коментар е твой, защо не направиш като Атактиста. А може пък и информацията от личната си карта да оставиш. Ей така, да сме сигурни, че коментара е твой, не на кой да е. Но вярно ти не си, просто една от многото, ти си точно....
И сега ние длъжни ли сме, да приемаме коментарът ти, само защото си го писала ти. Как да го приема като обикновен коментар, като държиш, да се знае, че точно ти си го писала. Това показва, че си страшно самовлюбена. Причината поради която, толкова се засягаш. Но да ти кажа една тайна, аз пък не съм толкова влюбен в теб. Мрази ме сега.
На бас, че не можеш да ме мразиш до толкова, че да започна да те обичам. Съжалявам зает съм. Имам друга мила. Пък и ти си толкова самовлюбена, че аз не съм сигурен, дали можеш да обичаш друг, освен себе си. А във една връзка искам да се чувствам обичан от другата страна. И знаеш ли любов не е равно на правя секс.
Тоест при една връзка, искам нещо повече от тяло до себе си. Ако исках само тяло, щях да отида на проститутка.

Изречение: Никога не съм казвала, че сексът е най-важния във връзката! - И след това над 20 реда, само да ми се обясниш, колко е важен секса.
Като за теб не е всичко, защо губиш толкова време, да ми обясниш, че не можеш да живееш без него?
Нямаш ли някой да те задоволи?
Съжалявам и аз няма да съм.

Питаш ме мога ли да живея без секс - Напълно да. За мен секса е, нещо естествено. Искам ли го правя, толкова е естествен като яденето. Никога не съм казвал, ако не ми пуснеш, ще ти изневеря, ще те оставя, това не е връзка.
Самовлюбеността ти пречи да се замислиш, че не секса е в основата на една връзка. Дано ако се намери някой с когото да го правиш редовно, тогава да се замислиш, че не секса е в основата на една връзка.

 
  ...
преди: 8 години, 11 дни
hash: f40e062e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Писах ти подробно защо твоите коментари ми правят впечатление, но няма да го публикуват, затова ще премахна някой работи, та дано ми разрешат да ти отговоря.
Първо да ти отговоря, защо искам да съм контра на твоите коментари!
Оставяш името/прякора си под всеки коментар.
Сякаш казваш - това го е казал, не кой да е, а точно....
С което пък заявяваш, че ти не си просто една от многото. Като нас, а си точно....
Което говори за самовлюбеност. С което пък оправдавам, това, че се засягаш толкова. Когато някой ти каже, че не си права.
В номер 11 има само едно изречение за теб, а ти изпадаш в някаква истерия. Ама как може, да ме поучава?
Аз научих по трудният начин, че в живота не всичко, се получава както ти искаш, само защото ти го искаш така.
И ако един от начините, да ти го покажа е като ти опонирам, значи всъщност ти помагам. Да разбереш, че искаш ли да постигнеш нещо, ще трябва да се бориш. Нещата няма да се получат само защото ти ги искаш така. За теб - ти си целият свят. Но за нас ти си просто една от многото. Разбра ли защо ти опонирам? - Докато ти държиш да се знае, това съм го казала точно Аз. Аз държа да ти кажа, че си като всички останали, не си по - велика от нас, ние няма да приемаме мнението ти, само защото си го казала ти, ако искаш да те чуем, ще трябва да го направиш по друг начин, не като оставяш информация за себе си.
Когато разбереш, че ти не си по - велика от другите, че си равна с нас, ще те приемам повече.
Мрази ме, че не съм влюбен в теб - не ми пука!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 дни
hash: f40e062e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Изречение: Никога не съм казвала, че сексът е най-важния във връзката! - И след това над 20 реда, само да ми се обясниш, колко е важен секса.
Като за теб не е всичко, защо губиш толкова време, да ми обясниш, че не можеш да живееш без него?
Толкова ли ти липсва секса? Нали си наясно, че има жиголо.

Питаш ме мога ли да живея без секс - Напълно да. За мен секса е нещо естествено, при мен става от само себе си. Искам го - правя го. Той е като яденето. Гладен ли си - ядеш.
Никога не съм заплашвал с думи като, ако не ми пуснеш - ще ти изневеря, ще те оставя, няма да имаме никаква връзка.
Ти описваш секса като основата на връзка. Само че преди да го направя, при мен трябват чувства, да ме желаят и аз да желая. Да сме влюбени. Инак секса би бил, като с някоя кукла.
Представям си ситуация, искам секс, не ми пускат и аз казвам, тогава късаме. Момичето се съгласява, но няма никакво желание, просто ми угажда. Знаеш ли ако тя няма видимо желание, тогава и аз нямам желание.
Поради това желание, аз бих прекарал дори година в ухажване, преди да се отдам. И не защото съм асексуален. А защото когато го правим, ние се отдаваме (когато даваш цялата си енергия, мисли, чувства във една дейност). Само когато се отдадем един на друг, можем да достигам до Есктаз. Ексатаз = върховно чувство, сякаш се преминаваш в друг свят). Отвращава ме секса, ако знам, че само ще свърша. Ако искам само да свърша, ще си ударя една, ще си купя кукла, ще отида на проститука. Искам и правя секс, само ако знам, че ще достигна до този екстаз. Препоръчвам ти да опиташ, ако ти е възможно. Да си намериш партньор, да се влюбиш в него (след като преоделееш самовлюбеността си) и той да те обича повече от себе си. Да се въздържиш (знам, че ще ти е трудно) докато и двамата пожелаете секса до толкова, че не можете повече, да изгаряте от желание. И тогава да го направите. Опитай, тогава ще ме разбереш.
Още една причина да ме мразиш, казвам, че тялото не е достатъчно оръжие за жените

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 076290f1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Е, нужно ли беше толкова много коментари за моята самовлюбеност? Как успя да ме определиш, без да ме познаваш, не знам. Но, както казах в друга тема, в която пак ме поучаваш, опонираш, и т. н., нека да оставим различията си на страна, и да не спорим. Аз съм самовлюбена, ок. Най-важното е сексът в живота ми, и трябва да си намеря някой да ме задоволява редовно, ок. Това е мнението ти за мен, аз го приемам, но няма нужда да го оборвам. Аз влизам, за да помагам на хората със съветите си. Не казвам, че са най-правилни, но бих се почувствала добре, ако съм успяла да помогна на някого. Не влизам тук да пиша, , за да си храня егото. И това го преосъзнах, защото може малко да съм се унесла, точно с един твой коментар, в една друга тема. Така че, приключвам с "романите" към теб. Приключи и ти. Не си влюбен в мен, то няма как да си, от 2 коментара. Аз и не искам. Благодаря за възможността да си изказвам и отстоявам мнението, но аз се оттеглям, защото нищо градивно не постигнах, а и не можеш да ми промениш мисленето, за да достигна "по-високо ниво", твоето ниво. Ако искаш ме мисли за самовлюбена, за страхливка, за незадоволена к*рва. Мога да бъда всякаква в твоите очи, но това не ми е важно.

Depravity

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker