Така ли да постъпя с нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Така ли да постъпя с нея
преди: 8 години, 5 дни, прочетена 2166 пъти
Здравейте. Момче съм, на 23 години, следвам и работя в София. Преди малко от половин година дойде нова колежка при нас, която, въпреки, че е с 10 години по-голяма от мен, ме накара да се поувлека по нея доста сериозно. Не е за пренебрегване, че в главата й не са само молове и фешън глупости, както на повечето съкурснички. Интересен факт е, че постоянно се закачаме, показвам й чувство за хумор, канил съм я да излизаме няколко пъти, като все отклончиво откланя предложенията. Нееднократно и показвам, че съм самостоятелен, не завися от нашите, оправям се сам, искам да й подчертая независимостта си, възможността си да я засипя с внимание, но виждам, че не е споделено. Помагам й системно, дори само аз съм забелязвал промени в нея - било прически и т. н., както и въпроси, свързани със здравето - винаги съм й помагал, когато е идвала болна на работа, първи съм забелязвал и т. н.
С риск да се докарам допълнителни мъки, реших да я игнорирам напълно, за да си спестя терзанията. Смятате ли, че ако все пак е имала някакъв интерес, би го показала в сегашната ситуация?
Най-логичното е, че не гледа на мен сериозно, предвид разликата в годините. Въпреки това си мисля, че ако се отдръпна по-сериозно от нея, ще прояви някакъв интерес.
Не смятате ли, че жените оценяват мъжете с цел в живота, които си проправят път в живота сами, без значение разликата в годините. Мерси предварително ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 дни
hash: 183bbc1860
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С това писане обиждаш състудентите си. Какво висше следваш, ти още средното не си довършил. А възрастната ти колежка е преценила интелекта ти и затова те отсвирва. Разликата в годините е по малка пречка, по скоро те намира за недорасъл дечко, който ще си поиграе с нея и ще я захвърли, като омръзнала детска играчка. Намери си момиче на твоето интелектуално ниво! Не се занимавай със сериозни жени!

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 602cb56121
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не пишеш нищо за нея, освен че е по-възрастна с 10 години. Омъжена ли е, обвързана ли е? Ако е омъжена въобще не се занимавай с нея-няма да приключат добре нещата. Ако пък е свободна, тя не вижда переспектива във връзка с теб-никак не са малко 10 години. А тя е вече на възраст, когато трябва да очаква нещо по-сериозно от евентуална връзка. А това, че си се увлякъл хич не ме учудва-много е лесно за една по-зряла и опитна жена да завърти главата на млад мъж...

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 4c495af11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, най-вероятно си и симпатичен и също те харесва, но както предполагаш заради разликата в годините, не смята че имаш сериозни намерения към нея и честно казано не виждам, как би могъл да я убедиш в обратното. Така че, ако не търси необвързваща връзка е нормално да отклонява поканите ти.

Отделно е фактор и това, че работите заедно и ако се случи нещо всички колеги ще са в течение, което би я злепоставило. В смисъл за теб никой няма да каже нещо лошо, но за една жена положението за съжаление е различно. Подобна връзка ще я злепостави и най-малкото няма да гледат сериозно шефовете и колегите на нея - ще тръгнат приказки и обсъждания, ще се коментира разликата във възрастта итн., което няма да е приятно. Така че жената просто има реалистична представа за последствията и с поведението си се предпазва от евентуални неприятности.

Уж половете на думи сме равни, но в работна среда, една жена е много по-уязвима в такива ситуации, нагласата на хората към нея е различна и може да си навреди професионално, докато за мъжа реално нищо не се променя и никой няма да гледа на него по различен начин. Била съм за съжаление свидетел няколко пъти на подобни взаимоотношения на работа - всички негативи обира жената. Така че не я обвинявай и не бързай да се настройваш срещу нея - за нея просто подобни взаимоотношения са свързани с много повече риск, отколкото за теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 1273be29b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако е умна, не разликата в годините ще я притесни.
Виж, може просто да не те харесва, защо не го допуснеш?
Ако има привличане между двама, бариерите падат винаги и се стига до близост, до връзка. Защо не я попиташ просто? поне ще си наясно, какво толкова? !

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 54d2b07730
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хахаха, "отклончиво откланя", да не би "уклончиво" да"укланя" или нещо още по-така...?

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 13c5ddcd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не смятам, че като я игнорираш, ще постигнеш нещо. Ако тази жена е достатъчно зряла и стъпила здраво на земята, то тя знае какво иска. Такива тактики и стратегии от твоя страна, няма да я спечелят, най-много да й стане смешно как до скоро си се въртял около нея и си я канил да се виждате, а сега изведнъж се правиш, че не я познаваш. Твърдиш, че си улегнал за възрастта си, а поведениео ти показва точно обратното. Най-вероятно тя е разбрала вече, че я харесваш. В такъв случай, причините, поради които може да не иска да е с теб, са много. Може да флиртувате, да се закачате, но това не значи, че тя не иска нещо по-сериозно, а може да е преценила, че ти не си този, който ще й го даде. Възможно е разликата да я спира, както и чисто и просто да не те харесва достатъчно. Смятам, че ще изгубиш уважението й, ако се държиш дръпнато и студено, няма никакъв смисъл в това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: fafb06b581
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Често се случва - правете разлика между симпатия и желание за сериозни отношения, за да не се филмирате и да си патите, бе хора. Повечето харесат някой визуално или елемент от държанието в компания, и вече голямата любов. За сериозна връзка са нужни сериозни качества, не само телесно привличане.

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: cedef487b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виждам, че все пак има хора, които са се изказали по темата ми. Да, има си приятел, който обаче не е в България, и предвид натоварения график не се виждат въобще мисля. Първия коментар въобще не виждам смисъл да го коментирам, но ще го направя, защото не мога да се сдържа. Какви са състудентките ми? Явно в мнозинството от тях за годините в университета не виждам това, което виждам в нея за 5 месеца съвместна работа. А, повярвай ми, излизали сме, дискотеки, кафета и т. н. Извинявай, някоя, която да не е излизала от София, Бургас или Варна, да не може да измие едни чинии или да се срамува да каже, че е помагала на село на баба си, няма как просто да ме впечатли с меркантилното си поведение. Има някакво кардинално разминаване между моят и техния светоглед и възпитание, а може би и най-вече социално разделение.
Какво уча? Повярвай ми, нещо доста стойностно, което ми е струвало хиляди усилия, за да го постигна като възможност за изпълнение.
Не знам дали съм "дечко", но щом се оправям сам с живота от известно време, явно не ще да е точно така, както казвате във въпросния коментар. Разликата в годините с нея я установих впоследствие, когато един от колегите просташки я попита на колко е, предвид, че въобще не изглежда на колко е. Виждам доста, които са на 30 и повече години, а още са с мама и тате, не са изкарали и един лев - ЗА СПРАВКА има един от моя курс, който е набор 87, а още се пише студент горкият - не е помирисвал истински животец горкия.
С последните два коментара мога да се съглася - жената, която написа четвъртия коментар, би могла да остави имейл, за да я попитам още по темата, явно има какво да ми каже и би било наистина полезно.
По отношение на това дали ме харесва - не знам дали жена на 30 и повече години би имала проблем да сподели подобни терзания, но ако съдя по четвъртия коментар, би могло да се каже, че за нея би бил по-голям проблем.
Продължавам да си мисля обаче, че предвид държането ми, поканите, ако е имала и малко желание, щеше досега да го е показала стократно, а такива индикации не виждам. Аз може и да не съм я питал директно, дали иска да е с мен, но многократно съм й намеквал - как няма да сбърка с мен и т. н. Най-логичното е да не гледа на мен сериозно, а това ме дразни най-много.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: d2e2bbf48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 Много ти знае устата не мислиш ли? Една запетая изпуснал и вече неграмотен... Аи сиктир от тука правописните маняци секи пише както смята за добре! Иначе към автора пич обясни ни малко за нея.. Провери дали не е обвързана. PS Moderator-ите моля пуснете този коментар като изтриете PS:..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: a1c02c4e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   (facepalm) звучиш като на 13, не на 23...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker