Груба учителка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Груба учителка
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2236 пъти
Опитах се вече да публикувам веднъж тази история, но по незнайни причини, тя не беше одобрена, затова този път максимално ще съкратя детайлите.
Ученичка в 10-ти клас съм. Днес съвсем спокойно и с уважение попитах учителката ми по икономика при оценки 4,5 и 6 и миналия срок срочна 5, може ли да изпитва за 6 или оценката си остава 5 за годината, а тя взе, че избухна, каза ми, че цял срок съм спала, чак сега съм се сетила да "прося" оценки. Много се ядосах, защото първо, че аз я попитах на нормален тон, а тя ми говореше като на нещо много по-долно от нея, второ, че именно - само я попитах, не съм я молила, нито карала да ми пише 6. Нагруби ме пред целия клас и тъй като аз не съм от тези, които си мълчат, искам в понеделник да й кажа, че ме обидила и не се е държала коректно. Как обаче да повдигна въпроса интелигентно, без да се надвикваме и караме? Просто искам учителката да знае, че е постъпила тъпо. Какво точно да й кажа?
Моля ви, този път одобрете историята ми, защото спешно ми трябва съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: c29e760396
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужасна жена. Дано я уволнят по скоро. Може да се наложи и институциализация.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 66f97610ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че си задала въпроса със спокоен тон нищо не значи, щом въпросът ти е провокативен. Все едно си я иронизирала.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f12dc3362a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По-добре кажи на майка ти да поговори с нея. Със сигурност с нея ще говори по-нормално, от колкото с теб. Най-вероятно обаче пред майка ти ще се държи като невинно агънце, няма как да си покаже рогата пред нея, освен ако наистина няма проблеми с гнева. Сигурно ще остане с впечатление от теб, че си някакво мамино детенце, което се оплаква на родителите си и ако ти пише по-висока оценка ще е заради разговора с майка ти или пък точно заради това може да реши да не ти пише по-висока оценка? !
Ако рискуваш да говориш ти с нея, най-вероятно пак ще ти се развика, че си нахалничка или нещо от този род и нищо няма да се получи.
Не знам, както си решиш, но според мен с такива учители просто няма смисъл да се разговаря. Те просто си мразят живота и работата и си го изкарват на учениците и няма какво да ги накара да се държат по-нормално... но не знам, може пък и разговор с родител да помогне, нямам идея. Зависи дали се ''страхува'' от родителите или по-точно от това, че родителите или ти можете да се оплачете заради поведението й, или да не й пука изобщо..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ae9af90fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да има ги и такива най-лесно е да се оплачеш в дирекцията, така тя ще разбере какво е направила. И аз имах една учителка по история не ни даваше да се прозяваме, камо ли да говорим. Стигна се до там толкова да налага един съученик докато получи гърч, момчето е от ромски произход и от там се почха. След като момчето се оплака гъг не чухме ;д най-добре дирекцията

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 01c91b8f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами най-добре въобще не го повдигай, защото оценката ти ще вземе да падне на 4.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9f4646c321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   БГ дейстителност. Дете, което очевидно е на по-високо интелектуалното и като цяло на по-високо ниво от учителката. За талия с интелекта си... Бих искала да ви попитам... , какво лошо ви казах... в този дух. Но с тази простотия, дали ще се усети горката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cfa8dba171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И мен ме дразнеха учители, които избухват без причина, но и те са хора и си имат нерви. Сигурно просто е била ядосана за нещо друго и си го е изкарала на теб. Няма за какво да й обясняваш, в крайна сметка ти си ученичка, а тя и е учителка, не ти е приятелка, за да й казваш, че е постъпила тъпо.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6cef93b0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мила, в училището, в което бях до 7 клас госпожата по БЕЛ крешее по децата само защото или им е било трудно или са объркали отговора на въпросът и. Буквално се е случвало да ни крещи в лицата. Веднъж аз не издържах и се разплаках, след като ме увика за пореден път. Друга моя съученичка също плака на дъската, след като вещицата и крещя за едно грешно подчертаване. Момичето се обърна на другата страна да не гледаме сълзите и. Минаха 9 години оттогава и въпросното изчадие все още е там и все още травматизира децата. Не знам защо не я изгонят дисцплинарно, такива като нея нямат място да преподават на деца, но и тя вече е пред пенсия.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d80c3e89bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Друг път в подобна ситуация казваш: "Защо така се държите с мене?" и/или "С никого така не общувам!" и това второ им го повтаряш 2-3 пъти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c29e760396
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   " За талия с интелекта си.." - Ко ?

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ca65393375
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, защо никой от вашите родители не се е оплакал от тази жена на класната ви или на директорката? Вие защо сте мълчали, горките! Моята госпожа се оказа по-разбрана, отколкото си мислех - отидох до нея и й казах, че ми е станало гадно от нейното държание, а тя ми сподели, че се е развикала, защото знаела, че мога, но си мислела, че нарочно не взимам участие и това я афектирало. Казах й, че и тя е права от своя страна и не заслужавам 6, но тя настоя, че ще ми пише, но иска да участвам повече, защото разбирам.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f97721bab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ние се оплаквахме от нея на класната. Тя после говореше с нея обаче ефектът беше нулев. Явно ни е било страх тогава да повдигнем въпроса на по- горна инстанция.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f97721bab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пак е номер 9 Иначе и с тази ми класната в 5 клас имах един проблем. 5 клас двата класа се мешахме по групи тези които учехме английски и испански и тези учещи само испански. Тя си беше набелязала няколко деца на които им беше трудно по двата езика. В този ден на мен понеже първия срок бяхме втора смяна не ми достигна време да напиша домашното си по английски. И тя само заради това тръгна и мен да ме кара да се местя в другата група. Ядосах се много, защото ме караше да ходя при тъпаците само заради едно такова незначително нещо като едно веднъж забравено домашно, а испанският от своя страна ми се отдаваше много. Прибрах се вечерта ядосана и разказах всичко на нашите. Тъй като татко беше на работа на другия ден и нямаше как да отиде той прати баба. На другия ден тя дойде с мен до училището първия час имахме английски. Отиде и говори с госпожата. Какво са си говорили не знам и до ден днешен, но госпожата повече изобщо не ми повдигна на въпрос да ходя в другата група. Аз започнах да се старая повече по езиците и края на годината имах 6 и по английски и по испански.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker