Как да си го върна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да си го върна?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1955 пъти
Разделихме се преди три години, след едногодишна много бурна връзка, в която никой не пожела да направи така необходимите в една връзка компромиси. Премислила съм всичко, извадила съм си изводи, готова съм за промени - и в начина си на мислене, и в поведението си. Той е единственият човек, който искам, и за когото имам очи и сърце. Чувствам го дълбоко в себе си, че това е МОЯТ човек. Въпросът е как да убедя него, че това е така.
Той е на 46, праволинеен, консервативен, с ужасно високо его и невъобразим инат. Връзката му с мен е най-дългата връзка през живота му, защото има тежък и труден характер, който малцина могат да понесат. Откакто не сме заедно, води празен и безмислен живот, от работа в къщи, от вкъщи на работа, няма приятели, няма близки, цикли на едно място и не усеща как животът изтича между пръстите му.
Искам да го обичам, да го обгрижвам, да разтопя дебелата му дебилска обвивка и да го карам да се усмихва палаво, както успявах преди. Вече знам как да го предразположа и да го направя щастлив, как да извадя най-доброто от него, без да влизаме в конфликти. Аз съм му единственият и последен шанс в живота за светлина, топлина и любов. Ако го пропусне, ще изтлее сам като куче. Боли ме от тази мисъл. И тя не е продукт на някаква моя висока самооценка, а на реална преценка на фактите.
Проблемът е, че той се прави (абсолютно съм убедена, че само се прави!!! ), че е зачеркнал миналото и не желае да има никакъв контакт с мен - нито реален, нито виртуален. Смени си телефона, блокира ме във фейсбук и скайп, на мейла ме отряза грубо да не му пиша повече...
Как да убедя едно твърдоглаво дърто магаре, че любовта е по-важна от егото? Приемам всякакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 35f5aa5eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че си губиш времето. Нищо не знаеш за тези 3 години и не знаеш за него по принцип какво желае в живота. Ако е такъв, какъвто го описваш, и без това не ти трябва. Най-вероятно е или перфекционист, или егоцентрик, или нещо подобно и взето заедно не е подходящ материал за семейство, а ти най-вероятно като жена това искаш ако си над 30-35 г. Но изборът си е твой. Ти самата знаеш как да го прикоткаш и тук не виждам кой какъв съвет може да ти даде освен да стоиш на страна, но си голямо момиче - ти си знаеш най-добре.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cd6e592148
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Искам да го обичам, да го обгрижвам, да разтопя дебелата му дебилска обвивка и да го карам да се усмихва палаво, както успявах преди. Вече знам как да го предразположа и да го направя щастлив, как да извадя най-доброто от него, без да влизаме в конфликти. Аз съм му единственият и последен шанс в живота за светлина, топлина и любов. Ако го пропусне, ще изтлее сам като куче. Боли ме от тази мисъл. "

Разбрахме, че искаш да го направиш щастлив, да го обрижваш, да му покажеш какво е любовта, и т. н. А той в замяна какво ще ти предложи? Не мислиш ли, че за да свърши една връзка, то е трябвало така да се получи. Причина е имало, и тази причина едва ли се е изпарила след 3 години. Казваш, че не е могъл да прави компромиси. В живота, и в една връзка, това е от първостепенно значение. Та, той е на 46г. Възрастен мъж, с доста опит. Би трябвало да е улегнал, да се държи зряло за годините си....

"Той е на 46, праволинеен, консервативен, с ужасно високо его и невъобразим инат. Връзката му с мен е най-дългата връзка през живота му, защото има тежък и труден характер, който малцина могат да понесат. "

Ако трябва да кажа за себе си, аз търся нещо напълно противоположно на това, в характера на мъжа. Смятам, че прекаленото его в една връзка определено пречи. Това его, също така, е това, което го възпира от това да прави компромиси и да отстъпва понякога, в името на другия. Хубаво е да имаш самочувствие, самооценка, да не се задоволяваш с малко, но това е прекалено. Във връзка ли си, трябва да правиш жертви, и да подхранваш любовта всеки ден. Изискват се усилия и от двете страни, за да съхраниш любовта и хармонията в една връзка. Сигурна ли си, че сте готови за това? Сигурна ли си, че той ще те обгрижва така, както ти него? Че ще те обича и цени, ще ти зачита мнението, ще се допитва до теб по важните въпроси? Дали би загърбил нещо, на което държи. в името на връзката ви? Когато е сгрешил някъде и те е наранил, дали ще си осъзнае грешката, ще дойде, ще те целуне, и ще се извини? Как смяташ? Та, той дори не иска да те чува и вижда, блокирал те е, и както казваш, не желае никакъв контакт с теб... Какво още трябва да се случи, за да осъзнаеш, че човекът не иска да те вижда, камо ли пък да се съберете отново?

Също, излишно е да го казвам, но това да си на 46г., и най-дългата ти връзка да е една година... Говори за несериозност, и както каза ти, "праволинеен, консервативен, с ужасно високо его и невъобразим инат. " Тези качества и връзка са взаимноизключващи се. Поне върху това си помисли, макар че смятам си мислила, и това не е достатъчна причина да се откажеш от него...

Смяташ ли, че цял живот би могла да живееш, за да се грижиш и обичаш някого, а той да не ти отговаря пропорционално на любовта и грижите? Би ли се задоволила с малко? Мислиш ли, че ще си щастлива само ти да правиш жертвите? Няма ли в един момент да се почувстваш недооценена? Спомни си, когато сте били във връзка преди 3 години как си се чувствала. От къде и кога са дошли проблемите ви. Преодолими ли са били, той правил ли е някакви опити да се промени към по-добро? Или просто не е обръщал внимание, и е обвинявал теб за всичко? И в крайна сметка кой с кого се раздели, също е важно. Ако ти си се разделила с него, значи може и да ти е сърдит за раздялата, и за това да не иска да се виждате. Обаче, пък, щом ти си се разделила с него, значи е имало за какво. И защо трябва пак да се връщаш към миналото? Някои неща е по-добре да ги оставим зад нас.

Аз съвет как да си го върнеш не мога да ти дам, защото човекът не иска да се връща. Исках просто да ти кажа какво мисля, а от там вече каквото си решиш. Както и да постъпиш, успех! Дано всичко да има хепи енд със, или без този човек.


Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 145de6ced4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Недей! Грешка ще е. Освен това ти не искаш него, а да се чувстваш полезна и най. Работи върху себе си.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4c351b5849
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Чaкaй сегa, човекa те е отрязaл, блокирaл те е от всякъде, дaже и телефонa си е сменил, a ти продължaвaш дa нaпирaш?? ! Товa звучи психопaтско. Не те искa, не се и прaви нa интерен или нещо тaковa, не си чеше егото, просто не те искa в животa си.
A пък дaли ще остaне сaм или не и кaк въобще ще продължи животa си, си е единствено и сaмо негово решение.
Плaшиш с поведението си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aef0bee0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Глупости номер 5, ти нормален/а ли си.. какво психопатско? Ако й е покавал че споделя чувствата й и има сериозни намерения и после изведнъж се е отдръпнал, значи той също си е играл на нещо с нея или е имал някава друга причина, тогава аз не виждам нищо странно в държанието й. Щом не я е искал повече в живота си защо не й го е казал по нормален начин с разговори и тн. Извинявай ама всеки човек си има чувства, тази жена да не е робот, влюбила се е в него, давала е от себе си за тази връзка, все пак говорим за усилия и отделено време. И какво остава накрая, той е блокирва, сменя си телефона, покрива се.. а защо го прави, аз също не разбирам такова поведение. Говорим все пак за хора който вероятно добре се познават, това не е някаква едномесечна връзка, въпреки че една година не е много, ами ако бяха две. Ако обърнем малко ролите и всъщност той беше тя, а тя той-тогава всички мъже щяха да го защитят. Тогава той щеше да я намери където й да се е скрила и да й поиска обеснение, колкото и да е наранен един влюбен мъж това на 100 процента щеше да го направи. Иначе по принцип си мисля че авторката е била зависима от този човек, съветвам я да продължи живота си, а той ако иска да бъде с нея сам ще я потърси, ако ли не нищо не може да се направи повече, не можеш на никого да натрапваш любовта си и чувствата си. (ж. 26г. )

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9537e44ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката до N5: спокойно, в поведението ми няма нищо психопатско, уважавам решението му, умишлено избягвам срещи с общи познати; не нахалствам, не питам, не правя опити да се свържа с него. Просто светът е много малък, работим в една сфера, и дори да не искам, пак научавам разни неща.

До останалите. Благодаря за мненията. Мисля, че съм интелигентен човек. Осъзнавам болезнено много неща и за връзката ни, и за моята, и за неговата мотивация. Осъзнавам колко трудно би ми било. Но съм готова да приема предизвикателството. Най-малкото защото видях ПРОМЯНАТА - какъв беше преди, какъв стана докато беше с мен, и какъв е сега. Да вдъхнеш на някого живот, любов, да го караш да се усмихва, да открива дребни житейски удоволствия за първи път в живота си - неописуемо усещане! Да, егоистично е, доколкото е егоистично желанието да виждаш щастливи хора около себе си...

А може би просто трябва да порасна. И да се науча да се грижа повече за себе си. Да изпитвам удоволствие от това да ВЗИМАМ, а не от това да ДАВАМ. Знам ли. Продължавайте да пишете, следя с интерес и благодарност всяко мнение!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker