Нова работа и колега, който ме сваля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нова работа и колега, който ме сваля
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3152 пъти
Здравейте и благодаря на модераторите, че публикуваха историята ми. Сайтът е прекрасен.
Моите терзания са свързани с колега на работното място. Започнах нова работа преди един месец и се чувствам като Бела от "Здрач". Всички ме оглеждат, момчетата постоянно ме търсят с поглед и един от колегите много явно ме сваля, но аз имам един принцип и той е никога да не реагирам никак на каквото и да е, пълен непукист. Така не давам напразни надежди и не показвам заинтересованост. Момчето, обаче, споделило на всички колеги и колежки, че е луд по мен, постоянно ме кани на кафе, идва в кабинета ми за да ме види и ме закача.
Проблема е, че ме притеснява, тъй като аз не съм свободна, обичам половинката си и не бих го заменила за нищо на света. Преценила съм, че съм попаднала на прекрасен мъж, с който имаме дългогодишна връзка и не желая трети лица да ме занимават.
Обаче, не желая да бъда груба с колегата, защото той има връзки и може да ми подлее вода, ако бъде отхвърлен. За момента само отминавам и не обръщам внимание и дори се чудя как може още да има интерес при положение, че никак не реагирам и не му давам сигнал.
Една от колежките има приятел, но не е щастлива с него и иска да го "смени" и се надяваше на този колега, а сега когато той явно ме сваля и обгрижва тя започна малко да изпитва неприязън към мен.
Не се чувствам добре, когато този колега е наоколо, защото от него търся само колегиално отношение, не знам дали някога ще престане.
Преди една седмица паркирах с колата си на паркинга и той дойде за да седне в нея, понеже много я харесва, помоли да го повозя, но му казах, че имам много спешен ангажимент с и се изнизах, не знам как при толкова откази все съм му интересна.
Не ми е приятно и как не само той, но и повечето колеги усещам да ме оглеждат от горе до долу, когато съм в гръб, а не се обличам неприлично, винаги ходя с кецове, дънки и тениска...
Отидох там за работа, а ми се натрапват, има и други случаи, но са много специфични.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: d27b10413d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доведи приятеля си на туристическа обиколка в офиса и го запознай с "най-близките" си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b668414445
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нова си и заради това те оглеждат всички. Работила съм в офис но не ми се е случвало така да ми досаждат. И аз по принцип гледам да не давам напразни надежди в повечето случай освен ако не съм била заинтригувана. При връзка с друг човек каквито и интереси да съм имала не им придавам важност и всичко си остава без никакви по значителни действия като излизане по кафета и тн. Ако се познаваме с човека е по сложно и е възможно да останем на приятелски основи, освен ако приятелят ми не се подразни. Много странно държание от негова страна, щом има връзки трудно можеш да се справиш с него. Аз като бях по малка на 23 години бързо им се връзвах и си давах телефона, но дори и тогава след това съм гледала пак така бързо да се измъкна. А сега ако някой започе явно да ме тормози ако примерно съм на работното си място и не мога да го срежа почвам да му говоря за връзката с приятелят ми. Ако трябва излъжи нещо, че тренира, че е много ревнив и подобни, опитай всичко. До колкото знам в офисите по принцип имат добро отношение, замисли се дали все пак не си му дала някакъв погрешно разтълкуван знак. Много кофти ситуация, дано да се оправи, не го мисли много, какво толкова ще си потърсиш друга работа в краен случай.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 49d9351373
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, мисля че 1 е дал добър съвет. Нека няколко пъти приятелят ти те посети в офиса по различни поводи - да ти донесе нещо, да те вземе след работа или пък когато се съберете някой път с колегите да дойде и той. Дай на всички да разберат, че си имаш приятел и най-вече, че държиш на него и нямаш нужда от негови заместители, не си от категорията на колежката ти, която си търси нов приятел, нищо че към момента е с друг човек. Нейното поведение е маймунско, скача от клон на клон, а твоето е достойно, отстоявай себе си, защото виждам, че освен външна красота /съдя по реакцията на колегите ти/, си душевно красив човек.
М, 38

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 31314c182b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами общувай с колегите и им споменавай че си имаш стабилен (поне към момента) приятел. Как да го разберат, ако само мълчиш? ! Сега те мислят за някаква стегната самотница.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 31314c182b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   П. с. То ако имаш истинска връзка ще си личи, ще бъдеш жизнерадостна, уверена, ще говориш с другите със самочувствие, спазвайки тънка но ясна граница и т. н.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bbf86e1df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми то и на моята бивша бившият и я закачаше докато беше с мен, ама после го приеха в болницата със счупена челюст. Аз мноо мразя таквиз, дето си врът носа дет не трябва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a8cf428b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Някои мъже трудно разбират от намеци. Според мен бъди приятелски настроена, но нека бъде до там само. Да има ясна граница. Споменавай приятеля си, когато е удачно,... не се притеснявай толкова, какво може да стане... ще те кани на кафе и ще разправя, че те харесва, но това си е негов проблем. Ти си върши работата. Следващия път като те покани на кафе му кажи, че имаш вече планове с приятеля си и разни такива.
Ще миряса накрая. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b09cb930b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   тоз явно е много нахален

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker