Разкъсана между любовта и семейството (родителите) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разкъсана между любовта и семейството (родителите)
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2107 пъти
Здравейте.. не знам към кого да се обърна, какъв съвет да поискам, какво да направя не знам, много съм объркана, определено имам нужда от обективно мнение по случая. На 22 години съм, от малък град, но следвам в един от уж реномираните университети т. е. не живея при родителите си. Разкъсана съм между любовта и семейството заради това, че съм туркиня, а приятелят ми е българин. Каквото и да кажете ще разбера. Няма да обяснявам колко много го обичам, тъй като съм с него, въпреки родителите ми и той е с мен въпреки този факт. Опитах се веднъж да кажа на майка ми за връзката ми с него, тя направо полудя, вдигна ужасен скандал. Искаше да го оставя, заплашва ме, но не можах, просто я излъгах, но тя се съмнява до ден днешен, заради поведението ми. Не мога да го оставя, много ме боли, когато мисля за това. Готова съм на всичко за него. Много ми тежи, че му предлагам връзка, която едва ли не е вид криеница, когато трябва не мога да съм до него, много ми е мъчно, но той не го прави на проблем. Живея със страха, че ще ни разделят.
Друг е проблемът, че никъде не ме пускат... исках да работя в града, който уча, даже си намерих работа, вместо да бездействам в родния град, и естествено за да се виждам с приятеля ми, но баща ми не ми позволи. Дразни ме това, че на 22 вече хората сами решават какво да правят с живота си, дори се женят и имат деца вече, а аз едва ли не искам разрешение от тях, за да ходя до тоалетна, с огромно извинение го казвам. Не ми достигат парите през годината, но пак не ми позволяват да работя. Третират ме като робиня, родена съм за да им изпълнявам желанията. Мисля че ме мразят... ако е така да ме изгонят, вместо да ме измъчват така.
Постоянно съм под напрежение, понякога ми се иска дори да сложа край на живота си, до такава степен ме притискат. Стоя на крака само заради приятеля ми, знам колко ме обича, подкрепя ме и е с мен въпреки всичко.
Никога всичко това не съм го казвала на никого, много ме е срам, дори на най- близката приятелка. Какво мога да направя в този случай, моля Ви дайте ми съвети..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: aea0c89563
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен се вкарваш ти самата в голяма драма, само защото искаш да се харесаш на родителите ти, но и си свикнала те да взимат решенията вместо теб. От една страна е трудно те да те контролират, но ти реално живееш в друг град и няма как 24/7 да те знаят какво вършиш. Винаги можеш да почнеш работа примерно и никога няма да разберат те. За момчето същата работа - за какво ти е да ги запознаваш с него? Ти си само на 22 г. , не знаеш изобщо как ще се развие връзката ви. Повечето хора изобщо не занимаваме родителите си с това. Аз запознах с нашите само моя бъдещ съпруг като бях вече на 28 г. и мисля, че до тогава те наивно вярваха, че нямам приятел и стоя девствена -)
Сама ще се учудиш, но не само турцските родители са глупави ха-ха. Затова те съветвам да бъдеш по-прагматична и бавно, но сигурно без особени конфликти да си завоюваш повече свободи. Всъщност самият факт, че ти учиш в друг град е доказателство, че родителите ти съвсем не са толкова консервативни, колкото си мислиш. Те просто искат най-доброто за теб - да се учиш сериозно и мислят, че работата и момчето ще ти попречат в това. Доста насериозно са се взели и си мислят, че все още трябва да носят отговорност за живота ти, а ти също сама искаш да им тупнеш отговорността, защото запознавайки ги с приятелчето си примерно какво очакваш от тях? Ако го одобрят и не се получат нещата примерно, ти можеш после да ги обвиниш, че не са те предпазили, а ако не го одобрят пак ще си недоволна. Затова родители не се запознават с разни приятелчета, а чак като стоиш 1 месец преди брак, чак като си на 100% сигурна, че това е човекът на живота ти, че си заслужава да минеш през огъня за него, чак тогава си създаваш неприятности с родителите и нито минута преди това, което означава, че ти имаш поне 5 г. връзка пред себе си преди да си блъскаш главата с родителското тяло.
Сега успех ти пожелавам - намери си иначе работа, може и в родния ти град, за да са спокойни през ваканцията, но действай малко по-конспиративно и тайно като цяло в името на добруването и мира. Те не са иначе идиоти - много добре знаят, че си имаш момче и така нататък, просто не искат да го одобрят и с това да поемат отговорности. Тук изобщо турските родители не се отличават от тези от другите етноси - просто искат най-доброто за теб и понякога грешат. Дръж ги на страна, но и се научи да понасяш последиците от своя избор и не при всеки проблем да ги търсиш примерно. Само така ще ти имат по-голямо доверие, че ще се справиш в живота.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 89ef3af381
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в същото положение, само, че аз съм на 18 години! При мен нещата стоят горе долу по същия начин нито искат да се запознаят с него, нито ми се дава да кажа дума за него. Заедно сме от 3 години. Той е по-голям от мен. След като завърша живот и здраве сме решили да живеем заедно, майка ми не е съгласна, държи се отвартително, някакви ултиматоми постоянни ми постаявя ако излезнеш от тази къща, повече нама да се прибереш да знаеш, но аз съм го решила. Виж моят съвет е такъв, седни помисли си хубаво, ако го обичаш тегли майната на всички и останете заедно! Аз постъпих по същия начин, и съм страшно щастлина от решението си, много се обичаме и сме много щастливи. Аз съм на мнение, че родителите нямат право да се бъркат в тези неща, а трябва да те подкрепят, защото трябва да са до децата си когато те са щастливи, но някои родители не мислят така!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5b2e3507c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може да звуча малко крайно, но според мен трябва да направиш всичко възможно да се откъснеш от тази задушаваща семейна обстановка възможно най-бързо. И не заради приятеля ти, а заради теб самата. Не е нормално на пълнолетен човек родителите да определят избора му. Познавам хора в това положение и за съжаление това ги съсипва. Мисля, че е най-добре да заявиш на родителите си, че ТИ избираш с кого да имаш връзка, какво да работиш и как да се орпавяш с живота си. Те могат да ти могат, да те съветват и подкрепят, но нямат право да ти се месят и да решават вместо теб. Особено за такива глупости - ти си била туркиня, а той българин. Е какво от това? В 21 век сме. Не знам дали има бог, но ако има, убеден съм, че не би искал да се делим само защото всеки го почита по различен начин. И да не потръгне с приятеля си, после какво? Ще им искаш разрешение за следващия? И за по-следващия? И накрая ще те омъжат за съседа и ще ти сложат фереджето. Ако не искаш такъв живот, бори се и се еманципирай. Млада си, имаш всички шансове!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b561e6f37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, като прочетох какво си писала, осъзнах, че си права, но има и елемент на религия малко в моя случай, просто проблема е, че той е българин. Иначе за елемента на одобряването също си права. Благодаря ти много, ще се постарая да следвам съветите ти.
Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5be18fd6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   виж сега. има момент на порастване. ако не живееш с ваите, а учиш в друг град нищо не ти пречи да не знаят 100% истината. майка ми е в търнова аз в софия. работя, тя не знае, имамгадже, знае за него но нищо повече. най-добрата ми приятелка е туркиня и приятелят и е българин. никви проблеми няма. ама са сериозни хора. покажи на вашите че си сериозна. а може ида правиш като повечето хора -казваш да добре, а си правиш квото искаш и знаеш. на 22 вече можеш да взимаш сама решения. намери си работа изнесисе на квартира, ако с него толкова се обичате, за него никога няма да е чак такъв пробем отностно вашите - примерно моя баща е алкохолик и и често ме тормози. иприятелят ми знае. ако има проблем идва да спи у нас и проблем няма. двамата винаги си бъбрят много чил :)
та помисли хубаво. ако това е твоя човек и си решила и сте решили да сте заедно изнесете се на квартира, на 22 не е много но не е и малко. късмет ;)

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 61bab2035f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти си на 22 не се обяснявай толкова много, какво ще стане като завършиш и се прибереш вкъщи най-вероятно, ще ти намерят те ли мъж. Обичай родителите си, но си издействай свободата, не се обяснявай толкова, гледай себе си и най-добре ако сте в толкова сериозна връзка помислете за живот в чужбина, ще си спестите доста проблеми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ffb77d9699
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам за положението, в което си. Повечето момичета, които изповядвате тази религия, споделяте подобна съдба. Жената е създадена да следва мъжа, да бъде направлявана от него. В началото, трябва да бъде покорна пред родителите си, след това и пред мъжа, когото са и избрали. Тя няма право на свободна воля. Не може да взема решения сама. Винаги трябва да се съобразява и отстъпва пред родителите си. Трябва да е послушна, смирена. Да не се отдава на плътски желания....

От време на време, обаче се намират и жени/момичета, които не искат да робуват на стари закони. Искат да бъдат равноправни, да бъдат свободни да вземат решения в живота си, като един нормален съвременен човек. Въпреки, възпитанието, което си получила. Въпреки, всичките забрани, които са ти наложили, и все още ти налагат, ти все пак имаш в себе си този пламък, който те отличава от стадото. Имаш правото да бъдеш щастлива. Имаш правото да решаваш сама за себе си. Имаш правото да работиш, да учиш, да си изживееш любовта, да се омъжиш, да създадеш деца с мъжа, когото ти си избрала. И още много права имаш. Изисквай ги! Не се оставяй да те мачкат, и да ти се налагат. Ти си отделна личност, и знаеш кое е най-добре за теб.

Ако учиш в друг град, почни работа, без да казваш пред вашите. Те няма как да разберат. Бъди независима, развивай се, не бъди в застой. Те с друго не те държат, освен с финансовата зависимост. За това и не ти дават да започнеш работа, защото пари=независимост. Отдалечи се малко по-малко от тях, бъди с момчето, с което искаш да си. Дори и да скъсате, не се завръщай към тях, защото пак ще изпаднеш в същото положение. Бъди съвременен човек, съвременна жена, която се издържа сама, и може всичко сама. Независимостта е нещо, за което жените сме се борили, не сме я имали на готово. Ако е било толкова хубаво да сме зависими от някого, нямаше да се борим за обратното. Имаш дълг към себе си, да бъдеш щастлива. Как? Само ти може да си отговориш на въпроса.

Успех!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 71d5505ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, аз съм на 27
Бях в същата ситуация преди 7 години, не ги послушах защото обичах по същия начин и реших да си следвам любовта. Резултатът е 6 годишно дете а любимият... не искам да знам къде е. Всушвай се в съветите им, замисляй се.. вож не казвам да правиш каквото ти кажат, но мисли
В момента имам друг приятел и си го обичам безкрайно много, те пак не го одобрават и мърморят-резултатът направих аборт за което много съжалявам
И аз като теб много обичам, само дето аз знам че този човек не е за мен и те ми го казват, но съм решила и няма да слушам никой, може и да сгреша пак, а може и той да е човека с който ще остарея... никога не се знае
Опитай, ще се скарате, ще ти простят
Съвет от мен само не бързай с децата защото от там връщане няма, а родителите знаеш.... прощават, ще вилат ще мърморят и пак ще те приемат

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aad2829a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От теб зависи да се откъснеш. Повярвай го!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d5c9a328dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Живей живота си, както на теб ти харесва, бъди с човекът, когото обичаш и тегли найната и на закостенелите рабирания на вашите и на исляма! За мен тази религия потъпкваща жените и превръщаща ги в собственост трябва да бъде забранена и изкоренена! Имаше момиче в съседния клас туркиня ама хич не и личеше нагласена с прически, гримирана. Мой съученик я харесваше много и искаше да са гаджета. Уви не станаха точно заради същите причини. Сега завършва НБУ и е омъжена за момче от тяхната вяра, навярно техните са същите, като вашите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f785c10c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей, живея в смесен район и знам за какво става дума. За мюсулманите е обидно момичето да се омъжи за българин и правят всичко възможно да се намесят във връзката им. Ако смяташ че това момче е твоето, бори се за любовта си и не слушай родителите си, те никога няма да се съгласят с теб. ще се откажат от теб но след като се роди детето, ще довтасат на часа.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 03836952d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, напълно те разбирам. Баща ти, като всеки турчин, не може да приеме, че дъщеря му е влюбена в мъж от народ, който 500 години е бил под турско робство. За него ние българите сме гяури, а не хора. Но ако имаше син и той си хване българка щеше да е най-гордият баща на света. Типичен турски расист! За жалост мюсюлманите са такива, културата им е такава, така ги възпитават още от малки. За теб е най-добре да се откъснеш завинаги от тези хора, това не е семейство! И без това те най-вероятно ще се отрекат от теб, ако се омъжиш за българин.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bed94b74f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Какви елементи на религия има тук? ! Ти и твоето семейство спазвате пости по време на рамазана? Или майка ти е забрадена? ! Ох, Боже, българските турци са по-религиозни и от турците от Турция :)
Аз имам колежки туркини - две от Истанбул, една от Измир - и трите се омъжиха безпрепятствено за италианци.
А семейството ти е от Р. България и би трябвало да сте религиозно толерантни без съмнения за расизъм. Предполагам....

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: aad2829a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 8,
Съжалявам за случилото се, но това е частен случай. Аз имам познато семейство също от жена туркиня и мъж българин, и тях са ги отхвърлили нийните роднини и т. н., но ето вече около 30 години са щастливи заедно, обичат се, имат 2 пораснали деца, поели своя път, а те са си все така сплотени. Това, което описвам също е частен случай, но нима всяка история не е именно това? Няма ли щастливи и разпаднали се (или нещастни) връзки и между туркиня и турчин, между българка и българин и т. н.? Аз самата съм българка, разведена с българин и сама с дете на ръце.
Авторке, всеки има своя път и трябва да върви по него, не по чуждия, а какво ще се случи само времето може да покаже. (Номер 9)
Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker