Бащинство, издъжка и жилище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бащинство, издъжка и жилище
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2287 пъти
Здравейте,
Ще ви напиша за коя проблем на кратко.
Няколко години имах връзка с мъж, докато бяхме заедно той купи апартамент с кредит в който да живеем. Разделихме се и около 5 - 6 месеца след това разбрах че съм бременна.
Има ли начин да го накарам да припознае детето, знам че ми се полага издръжка ако го припознае освен това може да ми присъдят ползване на жилището докато детето стане на 18г което е много добре.
Моля за съвети! Не искам да съм самотна майка а терминът е в началото на Октомври! Трябва да направя нещо.
Бифшия ми приятел има големи доходи ако това е от значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4838d5cf7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Стягай си задните части и работи здраво да достигнеш доходите му, жилището му и да не разчиташ на стоте му лева, това е съвета.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d96b6944ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Той ти е бил приятел, a не съпруг. Тоест зaконно нямaш прaво нa жилището му дори и зa детето дa е. Още с рaждaнето трябвa дa нaпрaвиш ДНК изследвaне зa докaзвaне нa бaщинство и ще можеш дa го осъдиш зa издръжкa. Но нa жилище не рaзчитaй.
Инaче рaзбирaм зaщо те е зaрязaл... aлчнa си зa чуждото, нямa дa се учудя aко и нaрочно си зaбременялa.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dcf0fc01cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Вие щом сте се разделили, а ти едва след цитирам "5-6 месеца" си разбрала, че си бременна, тогава да разбираме ли, че шансът детето да е от него е нулев, а ти просто гледаш да си уредиш живота, карайки го да припознае чуждо дете?

Въобще, интересно ми е как някой забременява, а научава за това след 5-6 месеца? Че то дори и да има цветна бременност, пак най-малкото цикълът е по-слаб, а и за 5-6 месеца вероятно и килограми доста са се качили, както и коремът вече е оформен.

Доста комична история, дано чочевецът не се подлъже да припознае чуждо дете, само за да може ти да подсигуриш поне отчасти живота си...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0a6ec23ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти защо мислиш, че ще ти дадат апартамент за който не си дала нищо? Плюс това 5-6 месеца след като сте се разделили... от него ли е даже?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f5c303ca23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторке, по принцип съчувствам изцяло на жените в твоето положение, но твоят разказ звучи толкова меркантилно и търгашески, че ме провокира да съм рязка!
1. цитирам: "Разделихме се и около 5 - 6 месеца след това разбрах че съм бременна" - как по дяволите се разбира, че си бременна след 5-6 месеца??? мислиш ли, че той е бащата? щото той едва ли.
2. след като се роди детето, можеш да го съдиш за бащинство, ако той не го припознае доброволно. ако се докаже, че той е бащата чрез ДНК експертиза, ще бъде длъжен да ти плаща издръжка. НО - като родител ще зависиш от него за доста неща, например няма да можеш да изведеш детето в чужбина без негово съгласие.
3. за жилището му не се надявай - това е опция за СЕМЕЙСТВА, при развод семейното жилище може да бъде оставено на по-нуждаещия се, като се подразбира, че това е този, който отглежда децата. в твоя случай не си прави тази сметка, защото е без кръчмар.
и какво значи "не искам да съм самотна майка"??? ти реално ще си такава, щом сте се разделили с бащата. не виждам какво можеш да направиш по въпроса щом той не иска да е с теб.
за мен това, че имал големи доходи е истинската причина да драпаш толкова. просто искаш някой да те издържа и човекът ти се вижда подходящ, защото явно разполага с пари. това обаче може и да се обърне срещу теб, защото може да наеме добър адвокат, който да му издейства добри условия. да, ще ти плаща някаква издръжка, но може и да ти стъжни живота. може и всеки месец да завежда дело срещу теб по някакви поводи - че не се грижиш за детето, че той е по-добър родител, ... абе за каквото се сетиш. това всичко ще са време, нерви, пари за теб, а той ще ги прехвърли на адвоката си.
бившият мъж на една приятелка прави точно това - дал е пълномощно на адвокат да води дела срещу нея за каквото се сети и каквото може. в момента води 4 дела, между другото иска да води детето в чужбина и й създава страхотни проблеми.
така че добре премисли искаш ли или не да зависиш от благоволението му цял живот или ще се справяш сама.
Ж44

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8a3fecc510
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5-6 месеца след раздялата, разбираш, че си бременна!? Каква е гаранцията, че си бременна от бившият? Или защото има пари, значи е от него. Ако не сте имали брак, нищо не можеш да направиш, никой не може насила да го накара да си прави тест за бащинство. Единствено, той ако пожелае може да благоволи да припознае детето. Личи си, че си комерсиална личност, искаш издръжка, че и жилището, което той е купил. Единствено от поведението ти ще зависи как ще реагира бившият, но насила нищо няма да постигнеш, дори и чрез съда.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8179feec7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А ти сигурна ли си,че той е бащата?Малко така след 6 месеца да разбереш,че си бремена,не ми звучи достоверно.Все пак след най-много 3м започва,ако не др., да ти се надува корема.Плюс признаците на бременост,които се появяват почти веднага...Др.,което според мен му кажи,че си бремена и виж той как ще реагира.За издръжка ще я получиш(ако припознае детето),но ползването на апартамента(според мен въобще не е редно да преявяваш такъв иск) трудно.Все пак не сте били женени и той си го е купил,а и не трябва да имаш др. жилище,вкл. и родителите ти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3c0682cf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ти до издръжка може и да стигнеш, но апартамента си е негов. До колкото разбирам нямате брак, така че не знам с каква идея претендираш върху апартамента.
Също така, той може да има огромни доходи, но ако не ги декларира издръжката най-вероятно ще бъде малко над 100 лв.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c167030013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Жена съм, имам дете... Ама мн нагло ми се стори прочетеното.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 975317a045
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Така първо уточнете имахте ли сключен брак или не? Това е съществен въпрос. Ако нямате брак то задължително в рамките на една година след раждането на детето подайте иск за установяване на бащинство. След доказване на бащинството ще имате право на издръжка, но забравете възможността да му вземете апартамента. Не сте имали брак, а и апартамента е закупен с кредит от него. При това положение дори и да имахте брак той отново може да докаже, че апартамента е закупен с негови средства и така съдът може да го извади от семейната имуществена общност. С две думи трудно ще му вземете жилището. Но пък можете да го осъдите на издръжка. Задължителна консултация с адвокат, специализирал в разводи и подялба на СИО, както и с искове за издръжка и определяне на родителски права. Тук не може да Ви се помогне особено. И не знам как сте разбрала, че сте бременна 6 месеца след раздялата, но както и да е.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b4e5a60099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Уау, как не си разбрала за толкова време, че си бременна!?
Кажи човешки на човека за детето и обсъдете въпроса. Ако не желае да припознае детето, след като се роди има законови начини да се потвърди бащинството, които включват днк тест. Най-добре е в такъв случай да се консултираш с адвокат.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c4db5981b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Ами не е вярно че аз не съм помагала за апатрамента! Помагала съм му особено като го ремонтирахме! Освен това той ми обещаваше че ще бъде наш не негов! Нямаме брак.
Дали детето е от него или не не е ваша работа! Въпроса ми е има ли начин да го накарам да признае бащинство след като сме били заедно повече от две години! Сега аз ще остана на улицата ако не ми се помогне. Не съм съгласна да се събера с него пак защото си имам друг приятел но той ми обещаваше жилище и сега трябва да си изпълни обещанието! Аз говорих с адвокат и той ми каза че може съда да ми присъди неговото жилище докато детето стане на 18.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2d747171fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   говори с него, съберете се, отгледайте си детето заедно.
Успех и щастие !

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 36fdb75d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Ле, леее, егати алчната жена, но пък простаааа като тиква. Я кажи след като се разделихте с колко мъже си правила секс. Бързаш да го хванеш за издръжка, но няма да успееш, защото бащата е всеки друг, но не и бившия ти приятел. Разбрала след 5, 6 месеца, че била бременна. Ако аз бях на негово място веднага те водя на ДНК тест за да ти докажа, че бащата е ДРУГ мъжкар. Такива като теб ги наричат грозни меркантилки. Ужасна си. Няма да успееш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 404b82730c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Момиче ти си наистина... нямам думи. Обещал бил. Слушай какво обещал ти е, че няма да ти прави проблеми да живееш в неговия апартамент докато сте ЗАЕДНО. Човека сам е изтеглил кредит и го е плащал и ти сега искаш всичко наготово да прибереш. Била помагала за ремонта. Ами ще помагаш все пак и ти си живяла в този апартамент. Но твоята помощ за ремонта едва ли се явява и 1/10 - та то това, което той е дал. И на всичкото отгоре си бременна от друг а сега искаш да накараш бившия ти да признае детето. Познай какво - няма да стане. Ако не ти, то той ще поиска иск за установяване на бащинство след раждането и като цъфне друг баща до тук с издръжки и апартаменти. Приеми го. Нямаш шанс за нито едно от двете неща. Не знам кой е този адвокат, който ти е наговорил тези неща за апартамента, ама или хич не е запознат с казуса или толкова е и адвокат. Няма адвокат, който да ти каже, че можеш да вземеш апартамента на бивше гадже, с което не сте били женени и при положение, че си бременна от друг! Искрено се надявам бившия да не ти се върже, защото глуповати хора има все пак и да останеш с пръст в уста и бебе на ръце. Да видим тогава друг път ще правиш ли подобни простотии.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 36fdb75d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   "Дали детето е от него или не не е ваша работа! "
Ето, това показва, че детето не е от него. Как да не е наша работа-тогава защо пишеш тук за съвет. Всеки здравомислещ човек вече вижда, че след като сте се разделили ти бързаш да си отвориш краката и да забременееш за да го хванеш за детска издръжка и "безплатен апартамент". Това няма как да стане поради простата причина, че той не е бащата на бъдещето ти бебе. Но се вижда колко подло действаш.
Казваш, че ще останеш на улицата, а в момента къде живееш, нали си имаш приятел, той няма ли квартира или къде, къде по-лесно е да ти подарят апартамент. Живей с него след като той ти е направил бебето. Обещал ти жилище и сега трябвало да си изпълни обещанието. Брей, че разум имаш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0018fb9857
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   23, Може да признае бащинство след като направите ДНК тест. Но като гледам детето май не е негово така че да не е луд да го припознава?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0018fb9857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   А, ти и друг приятел имаш. Браво, браво!! Дано не получиш нищо, егати лъжкинята си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b0e5ad788a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ами то си беше ясно от самото начало, но с коментара си под №23 го потвърждаваш - искаш да прецакаш човека и то изключително грозно като му натресеш дете, което най-вероятно не е негово. Само с ДНК тест ще стане, който хич не е евтин, защото бившият с апартамента едва ли ще припознае доброволно детето.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 38ae86e7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Aвторке, можеш да изцоцкаш само бащата на детето. ИСТИНСКИЯТ баща!!! Колкото до идеята да кукуваш в апартамента на човека 18 г., ще се простиш с нея, защото с години ще се точат дела, а той в това време ще прехвърли апартамента на родителите си да кажем. Освен това е ясно, че детето не е негово. Само ще загубиш пари по адвокати и глупости. Търси си правата при ИСТИНСКИЯ баща. Ако той е мизерник като теб, пий една студена вода. Горкото детенце.

П. П. Не знам кой те е възпитавал, но да живееш 2 г. в дома на някой мъж не значи, че този дом е твой, така и децата са на човека, който ги е направил, не на някакви случайни нещастници, с които си имала някога връзка

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 350f59cd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Абе оставете я тази, вижте че няма акъл за 5 стотинки. Какво да му обясняваш на такъв човек? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0533d86a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Бившия ти трябва да е супер тъп, за да се върже на цялата тази жалка постановка. Какво си помагала за апартамента и какво ти е обещавал не знам, обаче ако на документите пише неговото име, не припознае детето, което очевидно не е негово просто този човек ти е никакъв. Ако го съдиш за припознаване, след като той не е бащата, нали се сещаш, че ще изгубиш това дело, ще платиш и разноските, адвоката му и най-вероятно и самия днк тест. Всичкото прави няколко хилядарки, явно с тоя акъл разни адвокати са те взели за златната кокошка и си те баламосват както си искат.
По-добре се стегни да си се оправяш, разчитай на сегашния си приятел и си търси истинския баща на детето за издръжка, която е космическите малко над 100 лв. С тоя акъл като гледам трудно ще вържеш някой нещастник да те гледа тебе и детето ти, по добре се научи да се оправяш сама.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6e0cb5bde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Курвите, политиците и банките ще затрият България! Авторке, от парцали като теб понякога ми се е искало да съм гей и да не се занимавам с жени!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 91490080f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Не мога да повярвам какви жени има, после мъжете били виновни. Скъпа моя един влюбен мъж, може да обещае да ти свали звездите от небето, нима ще си ги искаш след раздяла. Момчето те е обичало, но за щастие се е осъзнало на време. Плюс това този апартамент не е негов, а на банката, дори и да успееш да се докопаш зо него, ти също трябва да го изплащаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4d57a08f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Хахаха... направо ме разсмя. Извинявай, ама ти си изключително нагла, опитваш се да се докопаш до благини, които не са твое дело и не ти принадлежат. Хубавото в случая е, че си уникално тъпа и няма как да осъществиш пъкления си план.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 786a93afa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Хаха, цирк. Искаш да вземеш на човека апартамента и парите, обаче истината е че само можеш да го хванеш за к*ра. Нито сте женени, нито детето е негово. Обещал ти бил, аз на мойта бивша съм й обещавал да я водя на ски, ама да не мислиш че съм си спазил обещанието след като се разделихме? Тебе вече те няма в живота му, нищо не ти дължи.
Най тъжното от цялата работа е че има жени с морални качества като тези на авторката, само че с далеч повече интелект, такива наистина могат да съсипят нечий невинен живот. За щастие случаят не е такъв.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 08cad822d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   След като си ходила при адвокат за какво пишеш тука? Специализирана информация се получава след заплащане..
Адвокат

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker