Как/къде по-затворените хора да намерят половинката си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как/къде по-затворените хора да намерят половинката си?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2487 пъти
Здравейте, драги споделящи и четящи. От заглавието става ясно какъв ще е въпросът и историята ми. За мен беше важно да ви попитам и да чуя мнението ви, защото смятам, че хората като нас не са малко, а всеки заслужава да намери сродната си душа. Момиче, на 24 г. съм. От малка съм по-затворена и срамежлива. Общуването за мен не е така лесно, както за повечето хора. Не мога да се отпусна веднага и като цяло трудно успявам да се впиша в пейзажа. Не знам дали е точно срамежливост, но наистина мразя да се натрапвам на хората и за мен е немислимо да заговоря непознат например. Пасивна съм що се отнася до първоначалните запознанства. Ако някой ме поведе в правилната посока със сигурност нещата стават по-лесни за мен. Истината обаче е, че аз както и вероятно някои от вас, не съм особено социална и не ходя по партита, барове и останалите места, предразполагащи запознанство с мъж. Пробвала съм онлайн запознанства, но за мен това не е решение. В интернет всичко е лъжа и илюзия, а аз съм на години на които имам нужда от нещо сериозно и реално, нещо истинско. Странно е, че винаги съм искала не безброй мъже и бройки, а един, но да е моят човек - да ме разбира, да ме подкрепя и приема каквато съм, да ме обича, а аз да се чувствам по същия начин спрямо него. Много ми липсват такива истински и взаимни чувства. Но истината е, че не зная къде мога да срещан такъв човек... а стоейки вкъщи няма как да се случи, осъзнавам го... Ако и вие сте интроверти като мен, моля ви да ми дадете някакъв съвет, ако вече сте успели да намерите човекът за вас. Скромните и затворени хора също имаме нужда от любов, но сякаш все чакаме някой друг да ни открие като с магическа пръчка, но истината е, че това няма как да стане ако просто чакаме. Благодаря на тези, които ще се включат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 76c31f0dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Разбирам те отлично. Подходящи хора наистина могат да се срещнат съвсем случайно. Излизай на разходки из парковете и може да се получат нещата.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9c4ddb3c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Сайтове като този са страхотен пример за такива като нас, които са по - затворени. Въпреки че не дават да се оставят данни, поне можем да осъществим контакт и да разменяме полезна информация :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1f54e9ca6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   няма начин това е. интернет запознанствата са прекрасен начин за такива като нас само дето има една огромна маса от сексоални психопати които ни развалят всичко, аз търся от много години в интернет. Хората са го направили, сайт с възможности с всичко, отгоре един голям надпис че е за сериозни запознанства идеално, няма кво повече да искаме, обаче в крайна сметка като се налеят курветата и сексоалистите всичко се разваля. Аз съм момче на твоите години, имам големи проблеми в общуването и сайтовете за запознанства са може би единствения ми шанс да си нямеря дружинка в живота за жалост всичко е опорочено. Иначе ти ако си малко по контактна не чак като мен задръстена, можеш да намериш някакви курсове, хобита или екскурзии които да са на групи и така в групичката да се запознаете, особено ефективно може би би било планинарството с група, защото няма нищо и никой наоколо трябва да оцелявате да си помагате неминуемо се завързват приятелства а и е по романтично диво. За друго не се сещам, просто дори и да си направим място където да се събираме такива затворени, ще дойдат отново перверзниците и курветата да си излеят пумията няма спасение , а и те са повече от нас, така че ще си седим зад прозорците и ще си гледаме звездите сами

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fc4a9dc0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бях затворена. Попаднах на какви ли не хора. И накрая си казах ''Е*ал съм му майката, да става квото ще, повече няма да ми пука''. Отраках се за няма и месец, и тогава се осъзнах. Започнах да излизам повече, да бъда по-приказлива, и тогава срещнах него. Вече четири години сме заедно. Просто вярвай в себе си, и прави простотии ся ти са е паднало, живей!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5984556524
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз съм по затворена, освен това съм и по голяма но не всички мъжете уважават такива жени за тях ние сме скучни каквото и да казваме и правим, просто те така са приели идеята. Ако не притежаваш външен вид няма да ти обърнат внимание но понякога така е по добре защото ако си малко по хубавичка тогава става обратното. Кротко добро хубаво момиче колко добре звучи но всъщност когато разрушиш перфектния образ който са изградили за теб и почват да проявяват неуважение чувстват се излъгани. Всеки човек е различен без значение дали е затворен, отворен и тн., и това че някой е по срамежлив или студен не означава че е глупав или че позволява да се държат зле с него, а просто елементарните хора така се свикнали да се държат. Те така са се държали към зубърите в училище и когато срещанат някой по затворен човек и го оприличават със зубър или смотан. Жените който сме по затворени често ни харесват мъже които се надяват да правим всичко за тях, да ни командват а ние да бъдем добри и кротки. Аз може да съм добричка както се вика но не крия факта че мога много бързо да ядосам, мога да се държа лошо ако ме предизвикат и това си е част от моят характер който е възможно да се промени защото все пак с годините ставаме по зрели и улегнали. Това не значи че щом съм по студена не мога да бъда импулсивна, казвам различни хора сме всички. Спри да търсиш човека и той сам ще се появи когато му дойде времето, млада си за къде бързаш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 99865dd4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Аз съм мъж на 29 (навършени преди месец), но нямам никаква идея. И аз водя същата битка - сайтовете за запознанства са пълни с едни и същи жени, които или не ми обръщат внимание, или го правят и разкриват грозната картинка в душата си. Фейсбук не ползвам и не смятам да си раздавам данните, както и достъп до пощата си, за да пращат покани за Фейса на куцо, кьораво и сакато от мое име. Жертвата на част от личното ми пространство в случая не си заслужава. Проблемът е, че тази социална мрежа буквално изцеди Интернет и е трудно да намериш хора в други сайтове, защото масовката е в него, в Туитър или в Гюгъл Плюс (ама там са най-малко спрямо останалите два). Навън нямам шанс - през седмицата съм на работа чак до 17:30 и после нямам сили да вися по заведения или някъде другаде. През уикенда пък хич не ми е до разходки след цяла седмица навън. Тук редовно се появяват хора, които претендират да са свестни, но заради политиката на сайта няма как да разбера дали е така. Впрочем ако си остана самотен до края, ще поръчам да напишат нещо за Сподели точка нет на гробищата - няма как да не призная огромния им принос за това. Та ако имате някакви идеи, ще се радвам да ме просветите, защото съм пробвал какво ли не и не става нищо. Или трябва да стане чудо, или тук да допуснат лични данни. А, чакай - последното също спада към чудесата...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: be7fecc4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Хей, истинската любов идва и без да я търсиш. (:
Сигурна съм, че и при теб така ще се случи! :р Ще видиш колко скоро ще бъдеш щастливо влюбена.. Казвам го от личен опит. Не съм срамежлива и затворена, но не съм и party animal, така да се каже, хех.. :р При мен се появи като гръм от ясно небе. И аз като тебе постоянно си мислех къде, как, кога... , когато спрях с тези размисли, просто си се случи.. (:
Хайде, мацка, успех ти желая. Дано да срещнеш подходящия, изглеждаш мила и добра, хора като теб заслужават да бъдат щастливи.

Д, 19 :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 93f4f3c42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз като по-стар от теб, ще ти разкажа как беше по мое време (което беше преди десетина години). Тогава бяха модерни форумите и чатовете, и много хора се събираха да говорят и спорят по всевъзможни теми. Беше полу-анонимно. Т. е. в някаква степен можеш да проследиш даден профил и да си правиш заключенията, но все пак имаше и доза неизвестност. Тогава съм създавал доста познанства с нелоши хора които в реалния живот трудно ще срещнеш и опознаеш толкова бързо. В крайна сметка се разминахме с тези хора, но все пак имаше начин. Това време обаче свърши. Най-вече заради навлизането на по-лесно смилаеми социални мрежи като фейсбук. Като че и качеството на хората спадна, спряха да ги интересуват по-сериозни теми, други им омръзна да се спорят и търсят общ език. От тези форуми човек научава колко драматично могат да се различават възгледите на хората, което е нож с две остриета. Аз лично съм донякъде учуден, че сайтове като сподели с толкова ограничени правила са толкова популярни. Най-вероятно е точно заради тези ограничения и модерирането, но това не са реални социални сайтове. Хвърчат едни анонимни мнения зад които личността е една голяма неизвестна, което за мен обезценява в някаква степен и мнението им.
Така че - няма. Не само за по-скромни, но за по-зрели хора с по-малко социални контакти. Сайтовете за запознанства са нещо като конкурси за популярност. Разни жени, пък сигурно и мъже, често с връзки, киснат там събирайки обожатели и губекйки си времето като няма какво да правят. Според мен сериозно пропускат интелектуалната част в цялото нещо, да събират хора с общи интереси които искат да говорят по някакви теми. В крайна сметка човек и приятели със сходни виждания и интереси може да си търси. Но обществото (не само тук) е такова - секс и познанства. На това ниво фунцкионира...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d3a1f4cedf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мен няма как да се даде универсален съвет, защото всеки човек си е уникален.
Мои наблюдения са, че повето хора, независимо дали са по - затворени или по - отракани не винаги преценят обективно всеки човек край тях.
Или надценяват човека срещу себе си, или го подценяват. Сякаш по - скоро мислят с емоциите си.

Ся, като се каже скромен/скромна-затворен/затворена и сякаш всички останали (със съответни изключения), които не са такива или не се възприемат като такива ги слагат всички тези първите под общ знаменател.
Което е супер глупаво. Но това май си е част от природата на човека, леко елемнтарна е сякаш.
Но и доста често наблюдавам и затворените да поставят под общ знаменател отраканите.

Всъщност всичко е толково онтосително в човешката природа. Напипат ли се подходящите струни в един човек, то той за кратко време може да бъде превърнат от срамежлив в отракан, както и обратно! Колкото и невероятно да звучи! Всеки може да бъде сринат и всеки може да бъде... оф, нещо не се сещам за антоним на думата сринат сега, но ме разбрахте!

И все пак ще посъветвам всички по - срамежливи хора да започнат да показват повече характера си и да изразяват И ОТСТОЯВАТ свободно мнението си във външна среда (не само в интернет). Не знам до колко ще им помогне да си намерят гадже, но със сигурност ще им вдигне малко самочувствието!
И да се опитат да намерят баланс между подценяването и надценяването.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d70deeddec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей,
и аз съм смотан в социално отношение и ми е сложно да комуникирам с други жени.
Не мога да се отпусна пред непознати което прави срещите ми пълен провал защото отсреща ме смятат за ненормален.
От другата страна на монетата- всички мои познати ми се учудват как така съм мълчалив и стеснителен пред непознати като с тях не е така- организирам екскурзии, партита, вечерни излизания и събирания и тн и тн. След няколко излизания заедно обаче всичко си идва на мястото и вече не съм срамежлив пред непознатите, защото вече стават познати. Но уви никога не съм стигал до втора среща при провалена първа такава, защото все пак, коя жена иска скучен и затворен мъж до себе си. Затова аз също търся сродна душа, която да ме разбере още на първа среща.
Онлайн запознанствата не са опция. Пълни са със к. рви и златотърсачки търсещи на кой да бъдат държанки. Във форумите е пълно с лелички психарки, които ме разбират но до последно прикриват факта, че са все още женени с деца и търсят нещо странично.
Пиши ми на disc в абв ако проявиш интерес за последваща комуникация.
И успех в търсенето

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker