Не съм оценена както заслужавам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм оценена както заслужавам
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2343 пъти
Здравейте. Чувствам се толкова нещастна. Женена съм от 10 години и имам две деца. Много ми е болно защото обичам мъжа и децата си но ми става все по - трудно да търпя грубото отношение на мъжа си. Той ме ревнува без да има за какво. Обижда ме с най - различни думи, които не биха се харесали на никоя жена. Търпя това от вече 7 години и не знам какво да правя. Децата ми стават свидетели на всички разправии и това разбира се им се отразява. Не мога да излизам без да вися на телефона, нямам никакви приятелки на които да споделя гадния си живот. По цял ден си стоя в къщи и правя всичко което се изисква от една омъжена жена, но това пак не е достатъчно за моя мъж. Все намира за какво да се нацупи. А аз се чувствам като ненужна, като най - долната като виновна. Той просто си излиза и се прибира посред нощ. А като го питам къде е бил избухва, и познайте, пак аз съм виновна. Ако му е криво си го изкарва на мен. Кажете ми заслужава ли една затворена жена всичко това? Защо все на добрите се падат непукисти които обичат само себе си? А аз не мога да си обясня защо все още го обичам. Дано да се промени в добра посока поне заради децата си и да ме уважава малко поне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: bc01569e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Те не се "падат", избират се...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cbba519f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, и аз съм в същото положение, само че сме заедно от 2 години и съм на 20. Все се чудя дали това негово отношение е нормално. Той се държи много мило, но нямам никакъв живот, постоянно за всичко съм виновна, била съм правила глупости, което не е вярно, просто за него всичко е изневяра. Така като гледам отстрани твоята история ми идва само едно на ум и то е да го оставиш, заради децата, които стават свидетели на караниците ви и заради теб самата. Заслужава ли си човек да погуби себе си в името на един мъж? Но аз не мога да предприема нищо, страх ме е да изгубя най-голямата си любов. Авторке, какво ще ме посъветваш? Ако можеше да върнеш времето назад, щеше ли да продължиш с него като знаеше как ще ти се развие живота с него?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 71029e6f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Всеки си заслужава това, което допуска. Такива мъже не се променят. Хубавият живот е далеч от тях.
Ж29

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 63578cf787
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, мила. В много гадно положение си. Десет години не са малко. Опитай се да бъдеш силна и да оправиш нещата. Разсейвай се. Излизай с повече познати, бъди на местата, които ти харесват, ходи на спокойни места с приятелки или със съпруга си. Излизайте някъде, поговори спокойно с него, казвай му, че още го обичаш и го попитай къде е проблема. Грижи се за децата си и гледай само напред.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 997ec1efd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Класически случай на домашно насилие, като по книга.
Ако още не е започнал да те удря, ще започне.
Ще ти кажа какво ще стане. Някой ще ти даде съвет да му се опълчиш, ти ще събереш смелост и ще го направиш. Тогава той вероятно ще те пребие и ако имаш късмет, до влизане в болница.
Понеже явно си кротка и страхлива, го търпиш във всичкото това време и на него му харесва, защото е психически болен човек и има мания за контрол.
Този тип хора стават изключително агресивни, когато видят, че контролът им се изплъзва и личната им домашна боксова круша (в случая ти) започва да проявява смелост. Затова и крещи по теб, когато го питаш къде е бил. Лошото е, че колкото по-дълго му даваш възможност да излива гнева си върху теб, толкова повече той ще изпитва удоволствие да го прави.
Сигурна съм, че ако прехвърлиш моментите ви заедно, ще намериш цял куп такива, които да докажат горното ми твърдение.

Убедена съм също, че пред другите хора той е най-милият мъж на света и те остават с впечатлението, че те гледа като писано яйце. А причината да не общуваш с близките си е той, защото вероятно за него те са отвратителни и ти влияят зле.

Как да се измъкнеш ли? От веднъж и завинаги. Защото успееш ли да го направиш, мъжът ти разбира се ще се превърне в най-прекрасния човек, за да те накара да се върнеш. И това ще е най-голямата ти грешка.
Предупреди близки, предупреди полиция, предупреди социални - всички възможни хора и органи, които той би могъл да излъже, че ти си ужасен родител и да ти вземе децата. И след това си събери багажа и се изнесете от вкъщи. Обади се на спешната линия за хора, пострадали от домашно насилие, за да те напътстват.
Защото, повярвай ми, домашното насилие се проявява и под формата на това, което ти описваш - словесна агресия и постоянен натиск.

И запомни: тези хора се държат мило само и единствено, за да постигнат своето - тоест, за да те задържат по-дълго в капана си. Не се заблуждавай, човек с подобни психични проблеми не е способен да обича.
А ти се заблуждаваш, че го обичаш, защото именно в тези моменти той от звяр става принц. Ти си мислиш, че си го обуздала и че всъщност е такъв заради теб, а той просто има нужда от своята боксова круша в твое лице.

Мобилизирай се и прекрати това мъчение. Не си единствената жена, която живее в такава ситуация и не си глупачка. Просто си попаднала на изрод. Спасението на теб и децата ти е само в твоите ръце.

Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 955b64f35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Развод!
~Иа~

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5f8d122c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, той няма да се промени. Той е комплексар, а комплексите е по-лесно да ги избиваш, отколкото да ги отстраниш. Най-добре напусни мъжа си сега, как мислиш, че той ще възпитава децата? Искаш ли и те да станат мрънкащи и вечно недоволни създания като него? Вземи се стегни, грабвай децата и си тръгвай възможно най-скоро.

Elsa

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5985148978
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма да се промени! Ако продължаваш връзката с него ще съжаляваш!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45f90e09dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Оф, майко.. Не е толкова трудно бе скъпа, събирай си нещата и си тръгвай. Ми то, и баба ми Бог да я прости, имаше същия проблем, мъжа и я обиждаше, плюеше я, не я уважаваше я тя му готвеше, слугуваше, и не си сядаше на гъза цял ден. Не искаше да се разведе, и така си умря - като една никаква слугиня. Колко глупави въпроси. Само така ще се спасиш. :)

Поздрави - Моника, 20 г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ba62933475
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това говори за човек с психически проблеми - омитай се оттам и по-скоро.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 29b32c091e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Никога не мога да разбера тази, , надежда" някой да се, , промени". Какво изобщо означава това? Характерът на един човек си е такъв по рождение и реално за да си го промени, в случая, той трябва вероятно да претърпи някаква сериозна случка, която да промени цялото му възприятие за околния свят. Такива случаи стават например при хора, които са убийци, изнасилвачи, крадци или други отрепки, влезли в затвора и изведнъж им е просветнало, че не трябва да се държат така.

Но иначе, един човек си остава по характер същия, какъвто е бил още от малък. Такива глупости, че някоя жена (в този случай) можела да го, , промени" са идиотщини! Просто го приемаш какъвто е и това е! Като не ти харесва, махаш се от него и толкова!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5cb995ae9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, гласувах за твоя коментар с 4 звезди. Не са по-малко, защото прекрасно е описана схемата насилник-жертва, но не са и 5, защото се хвърля вина единствено върху насилника и "попадането" на него, а истината е, че жертвата "попада" на него, защото в психиката си тя вече е жертва и несъзнателно го избира, за да затворят цикъла си един с друг. Тези хора имат една нездравословна симбиоза, вероятността да се разделят е малка, а ако се случи, е много вероятно отново да "попаднат" на такъв партньор. Дори да осъзнават проблема (а често не е така), те трудно се откъсват от него. В заключение - малко хора излизат окончателно от подобни взаимоотношения.
Номер 3

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b5e4e45067
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Навремето кой се е омъжил за него? Ти нали? Не е като да е паднал от небето и да е почнал да те тормози. Сама си го избрала тоя човек.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a537dd11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Или те такова както трябва или те е страх да го напуснеш. Във всеки случай имаш ниско самочувствие и не ти съчувствам

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 99a6007c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Прави са преждеговорившите, че ти си отговорна за човека до теб. Нищо чудно така да се разплащаш за твоето отношение към някое влюбено в теб мило момче, на когото някога си разбила сърцето, защото не е бил, по твоя преценка, мъжкар. Това жените често сте мазохистки.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48c7d1e0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз няма да подкрепя предишните коментари, че сама си си виновна, защото ти си си го избрала. Предполагам, не-сигурна съм, че едва ли се е държал с теб така в началото на връзката ви. Сигурно се е представял в най-добра светлина. Едно само искам да те посъветвам, от една грешка да те предпазя-не решавай нещата като си намериш любовник. Жени като теб, жадуващи за една добра дума, за внимание са най-лесната жертва на мъже, които търсят просто забавление. Познавам една такава-оплакваше се, че мъжът и е много груб, че и посяга и си намери любовник. За него тя просто е била поредната бройка, а тя се влюби. Много се влюби. Само че жена му научи и той на секундата заряза моята позната-ни лук ял, ни лук мирисъл. Не искам да ти разказвам как го преживя тя. Затова действай кардинално-зарязвай го и колкото да ти е трудно се развеждай. Няма как да го промениш, повярвай ми. Успех и от мен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2bcb8071ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И защо търпиш? Изритай го и си намери друг, който да те уважава и обича, тези които обиждат жените си не са мъже а п. тки! Да си търси друг виновен, че е пълен боклук!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 55c343554e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Работа нямаш ли? Или си само домакиня? Защото ако си избрала да си само домакиня, ами нямаш избор. Сама си се поставила в подчинено положение и си се съгласила да търпиш всякакви капризи за лукса да те хранят и издържат.
Ако обаче имаш работа, изобщо, ама изобщо не си длъжна да търпиш такова отношение. Ти си жена с професия и собствени доходи и съответно имаш същите права да живееш както ти харесва както и съпруга ти. Разбира се, ти си майка и няма да си зарежеш децата, обаче никой няма право да те следи къде ходиш и кога се прибираш.
Така, че ако не работиш направи всичко възможно да си намериш работа. Ще видиш как и самочувствието ти ще се повиши, пък и ще можеш да си по-независима от съпруга си. А ако продължава да се държи неподходящо, ще ти е много по-лесно да го напуснеш. А и при евентуален развод и борба за родителските права, е винаги добре да работиш и да имаш доходи. това увеличава шансовете ти значително. Така, че ако нямаш работа, намери си и го приеми като първа крачка към подобрение на положението. Винаги съм се чудила на жените, които търпят това. Лично аз не бих търпяла такова отношение и 1 ден, ама имам образование, работа и възможност да се справя сама ако се наложи и точно за това съпругът ми не си позволява такова отношение, защото знае, че поискам ли ще е вън от живота ми. И това прави връзката ни по-здрава и стабилна, защото сме заедно защото се обичаме, а не защото единият не може да се справи без другият.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3a52aeab68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Класически пример на съпруг-грубиян. Жалко, че по-рано не си предприела стъпки за да се махнеш от този тиранин. Все още не е късно, ако имаш смелост. Ако има къде да отидеш, съветът ми е да си обираш крушите. От стрес човек може да се разболее от рак, от диабет, от срив на нервната, имунната система и т. н. Ако се разболееш няма да получиш и капчица грижа или съчувствие. Пази здравето си. На такъв не можеш да му угодиш. Все си мисля, че ще се справиш, ако не си с него. Та ти не си видяла нищо от живота. А живота може да е хубав и да не преживяваш насилие нон стоп. Помисли и действай. Животът е един и трябва да го живеем достойно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 418df81007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Точно, (не особено) кратко и ясно от устата на професионалисти!
http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/17486-объркана/

Кога ли ще дойде денят, в който българинът ще придобие елементарна психологическа хигиена?!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker