Трябва ли да се променя, заради някого? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ли да се променя, заради някого?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 4228 пъти
От както се помня винаги ми е набивано в главата , че съм "змия", труден характер, отвратителна, лоша, зла, проклетия... и т. н. Интересното е че никога не съм искала да нараня някого. винаги съм постъпвала правилно, отнасях се добре хората, помагах на тези които имат нужда, но веднъж като ти тръггне име... . вяма оправия.

Сега си намерих приятел. 20години нямах и ми беше криво, как приятелките ми си шушукат и хилят за момчета, аз гледам като теле. но замествах липсата със спорт и лудории с приятели. дали ще пеем нещо на лили иванова посреднощ по улиците на някой град, дали ще се наврем в кашони, или ще се боричкаме, играем покер с камъни (уникално) , ловим риба на някой язовир... Това ми беше живота. Когато мислех нещо го казвах, явно затова ме приемаха за по-досадна. но повечето неща които казвах винаги успявах да извъртя така че да станат смешни. а те бяха такива. често се подигравах със себе си - че съм тромава, късокрака, че ръцете ми пречат и т. н. всичко извъртахме и животът беше по-забавен-. нямаше лъжи, сплетни и предрасъдаци, само истината и забавната страна на тъжните факти.

Сега приятелят ми е перфектното момче -тих , кротък, умен, готви, чисти, помага, слуша когато говориш. Но няма тръпка. Толкова е тих, че в маггазина мънка вместо да поръча. Когато кажа нещо смешно... нещо, което неговите пирятели прихват са се смеят, той се цупи и кръсти ръце, а то дори не е насочено към него. ако се пошегувам с него, с работата му, с нещо около нас... казва че съм злопаметна, а не съм. в живота ми много пъти са ме унижавали, но никога не съм го приемала с лошо. било ми е криво, но не съм го показвала. винаги съм се усмихвала и отвръщала с нещо мило, на тези които ме обиждат. момичето ,което най-не можех да гледам в гимназията беше една от най-близките ми пирятелки, но така и не и казах "Тъпа кучко, не мога да те гледам" , разделихме се напълно приятелски, като ддве сестри , които много се обичат.

Това може да се прочете като лицемерие, но не е.
съжалявам за отклонението.

Сега въпросът мие Има ли смисъл да се променяш заради някого?защото аз вече не си позволявам да се шегувам, да се бъзикам. трая си. но всяка премълчана шега, после я изплаквам. вече всяка вечер плача, а преди никога не съм плакала. всяка вечер лежа и мокря възглавницата с безсмислените си въпроси.

Затовма моля ви кажете има ли смисъл да се променяш заради някой човек

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 3d64f400c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не. Ако те обича истински те приема такава каквато си. Щастлива ли си? Отговори си на този въпрос и ще разбереш какво трябва да правиш.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6ff3acfcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ще кажа, че човек малко или много се променя, когато споделя живота си с друг. Взаимно се напасват, просто няма как иначе. А и всеки нов човек в живота ни малко или много оказва влияние върху нас като личности. НО, тук има едно голямо но - трябва да ти е приятно от това, да се радваш да правиш някого щастлив и той теб. Има и редица компромиси, които не винаги са приятни, но когато човек знае защо го прави, тогава има смисъл. При теб аз не виждам този смисъл - ти си с този човек, просто за да не си сама. Не го обичаш и не се чувстваш щастлива само от факта, че ще направиш някой друг щастлив с действията и думите си... При теб, напротив, всичко е затормозяващо, именно поради липса на чувства. При това положение няма как да се напаснете един с друг и винаги ще чувстваш, че губиш себе си. Моят съвет е да помислиш добре и да поговориш с него, пък каквото сабя покаже, но да продължиш живота си смело напред без страх от самотата, защото този страх е лош съветник.

И накрая, що се касае до шегите - попадала съм и в ситуации, в които съм се самоиронизирала, и съм била осмивана добронамерено от приятеля си пред общи познати (може би виждайки собственото ми отношение към мен самата) и ми е ставало адски неприятно от последното. Никога не насочвай хумора си към някой друг, освен към себе си. Едно е човек да е самоироничен, друго е усещането някой друг да те осмива пред приятели. А и явно твоя човек е доста притеснителен - една забележка дори косвено засягаща го, като например за връзката ви, не само ще привлече внимение към него, което очевидно му е неприятно, но дори по-лошо - ще привлече присмехулно внимание, което е още по-кофти за свенлив човек като него. Доколкото разбирам, на него му става криво, дори когато вниманието е концентрирано върху теб самата, защото самоосмивайки се, един вид показваш на всички какъв лош избор е направил той самия...

Не казвам това, за да го оправдая, а просто като малко по-различне поглед - от неговата гледна точка. Ако истински ти пука за някого, трябва да си способна да погледнеш ситуацията и през неговите очи, за да можеш да вземаш най-правилните решения за двама ви. Честно казано, не знам дали ще намериш човек, на който да не му пука какво говориш за него или за връзката ви. Много рядко се срещат толкова дебелокожи хора. Но ако това е, от което имаш нужда, за да се чувстваш щастлива и да не плачеш от усилието да сдържаш езика си - искрено ти го пожелавам. Имай предвид обаче, че нерядко този тип хора не са от най-емоционалните и може да се окаже, че си попаднала в обратната ситуация, в която ти се чувстваш наранена, а на човека до теб не му пука особено. Казвам всичко това без лоши чувства, а просто като опит да ти помогна да видиш нещата от повече от един ъгъг, късмет и всичко добро.

Д.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c3c10a13e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   щом няма тръпка защо плачеш.... да не ти пука даваи напред... не е нужно да си с някой само и само да не си сама...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 560e232436
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Почнат ли сълзите значи всичко е отишло подяволите ...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 638fb12a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се! Промени се напълно! После заради следващия пак се промени! И за по- и за още по-следващия - също! Докато накрая забравиш напълно коя си...

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 9bc5674615
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не оставяй момчето. Алтернативата е някой курвар. Това ли искаш ?

Свестните момчета са много малко ! Той е съкровище. Просто поговори с него за проблема. Накарай го да се отпусне.

Твоя връстничка.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 49622b5799
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички за коментарите. Наистина имах нужда от малко отваряне на очите.
Д. Като казвам, че се шегувам некога не съм унижавала.До сега бях в компания и семейство в което бъзиците летяха като мухи над месо.И никога не сме се карали - най-важното беше смях да има, а сега изведнъж този нов характер, който от нищо не е доволен.......
След като написах поста спрях да се шегувам.Ако има нещо за казване се казва и повече нищо.Без бъзици, за мен, него, работата, ученето, само обичайните лигавщини.Ами хубаво е , но кухо.Държа си езика, прехапвам го, кръв тече....ама по едно време взе да ми става тъпо. По ено време вече вървим и мълчим.Така стигнахме до нас.Изпрати ме с подобаващите лиготии и край на вечерта. Край в мълчане.
Миналата сряда имах малко работа и се срещнах със старата си компания...Господи, сърцето ми се сгря!Забравих проблемите с изпититие, с парите , с наема....някой се провикна че имам супер прическа (не си бях вързала косата и от вятъра се вееше навсякъде) отговорих, че в момента я доуформям, да дойде да я види след 20 мин - вихрушка с привкус на циклон...нещо от сорта беше.Но в ситуацията беше направо трепач!Всички се разхилиха, даже на около по спирката хората взеха да се смеят.
Ясно ми е , че абсолютно дебелокожи хора няма.Научила съм се да познавам емоциите и дали в момента е удачно за шеги по много неща - как стоят , дали им се приказва, дали разговорът позволява отклонение, как им седят ръцете, дали ме гледат в очите , когато говорим, дали разговорът тече като река или се влачи.Например, когато най-добрата ми приятелка нещо не е на кеф долната и устна излиза леко напред.Почти не се забелязва, но когато забележа това вече знам, че нещо я тревожи. Новата компания съм ги разучила също.Всеки си има някакъв издайнически сигнал с който разбирам в какво настроение е .
Но ето.Приятелят ми е все с главоболие, все не му е на кеф, все му е трудно.Когато вечер хапваме, той поглъща всичко наведнъж без дума да обели, а когато говори ми говори за работата си и за някакви стари истории от гимназията, а гони 30те.Човек без спомени.
Днес се мотахме в Борисовата и го питам хранил ли е гълъби? Каза че никога не е и не иска.
Нима аз съм виновна, че живее под похлупак и не иска да го махне?Не мога да живея под него?
Обичам да храня гълъбите.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6ff3acfcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами явно не е твой тип човек, скучен ти е, нямате общи интереси, не се радвате на едни и същи неща в живота. А именно дребните детайли в ежедневието са важни в една връзка. Няма смисъл да се мъчиш в подобна ситуация, в която нищо, което ти правиш с удоволствие, не би го зарадвало, нито пък той би накарал теб да се чувстваш добре с омърлушеното си отношение към живота. Продължавай напред, както казах и по-горе - с или без него, но без страх да останеш сама, щом се чувстваш задушена по този начин от него. Късмет и всичко добро.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 6ee1bdc709
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Дръж се така,както се чувстваш.Не бъди лицемерна,ще загубиш и него и себе си.Попитай го какво го смущава в поведението ти-може би не иска да изпъкваш много много,да сте средностатистическа обикновена и не шумна двойка,може би счита,че една жена трябва да бъде по-тиха,по деликатна...Просто го попитай!И прецени можеш ли да направиш компромис .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 9bc5674615
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 6:

Ако няма спомени, създай му ги ! Сега или никога. Хващаш го за ръката и всеки уикенд - на планина/излет/разходка из друг град. Заведи го на хижа. После в Сопот на лифта. Дяволското гърло. Райското пръскало. Шипка. Седемте Рилски езера.

Не приемаш "Не" за отговор.

Целувай го нежно по няколко пъти всеки ден. Прегръщай го. Покажи му колко го обичаш. Кажи му че си негова сега и завинаги.

Подари му дъмбели за рождения ден. Доказано е, че тренировките с тежести увеличават тестостерона, а оттам и увереността на мъжа.

Вярвам в теб. И във вас.

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0ae303bb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Амм...значи аз ще те посъветвам НИКОГА не се променяй заради човек имам предвид в лошия смисъл-примерно той да е леко невъзпитан и ти да си срамежлива и той като иска да прави нещо а теб те е срам не трябва да се опитваш да се промениш за да станеш като него и да нямаш проблеми!Първо защото така ще промениш живота си и то в лошия смисъл (зависи) и второ ''любимия ти'' трябва да те приеме такава каквато си и да харесва и недостатъците ти а не да се подиграва на тях и да се опитва да те промени! (говоря за лошия смисъл на промяната) Надявам се да съм ти помогнала!Успех! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker