Проблеми във връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблеми във връзка
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2128 пъти
Здравейте драги съфорумци. Тук бих искал да разкрия за проблемите във връзката си с моята приятелка, която много обичам. Надявам се да ми дадете изцяло безпристрастни съвети какви действия да предприема оттук нататък и за това какъв човек имам до мен всъщност. Преди това ще изложа малко данни за мен като предистория. Аз съм мъж на 28 години от голям град в БГ. Нямам брат или сестра. Завършил съм медицина и работя като лекар, както и специализирам в университетска клиника в същия град. От семейство на лекари съм, който обаче се разделиха когато бях 10 за 11 клас. Баща ми се ожени повторно, майка ми не, и аз останах да живея при нея. Причината за раздялата на родителите ми беше изневери от страна на баща ми, поради което аз с него така и не се сближих прекалено много. Не страдам от женско внимание. През годините съм имал една сериозна 4-годишна връзка и няколко краткотрайни.
През пролетта на 2015 година започнах да излизам с една жена на 25 години. С нея се познавахме около работата, тъй като тя работи в сферата на здравеопазването, но не е медицинско лице. Тя е от доста по-малък град и живее тук на квартира. С нея излизахме така около 2 месеца, беше ни приятна компанията заедно и си допадахме. Накрая започнахме връзка. Връзката ни се развиваше много добре, динамично и неуветно се влюбихме един в друг. Не след дълго аз я запознах с родителите ми, след това отидохме на гости и у нейните родители. Нейните родители много ме харесаха, моята майка е беше малко резервирана към нея, но се е държала винаги любезно и уважително. Междувременно аз закупих собствен апартамент, който скоро започвам да обзавеждам за да се нанесем в него. От около 3 месеца живея с нея на квартира. Тогава започнаха и проблемите. Започна едно цупене от нейна страна за много неща. Нарича ме "мамино детенце" заради това, че съм живял с майка ми до 28 години, въпреки, че се отделих от нея без проблем и съм изцяло самостоятелен и независим. Мръщи се когато се чуя с нея по телефона. За да не я дразня редуцирах разговорите си с нея, които дори не са всеки ден. Да не ви говоря какво става когато отида да видя нея, баба ми и дядо ми, понеже живеят заедно. Когато се чуя по телефона с баща ми обаче или се видя с него, тогава нямаме проблеми - нещо повече, дори е доволна. На моменти дори си позволява квалификации като "кобрета" от "кобра" за нея и т. н., което много ме обижда. Постепенно мръщенията и цупенията й започнаха и за други неща. Например: Излязъл съм с моите приятели от детството, мъже на по 26-27-28 години за няколко часа. И то с нейно знание. Прибирам се - тя нацупена. "Нямало ме било цял ден" Онзи ден отивам до аптеката за да купя лекарства, понеже сме грипави и се прибирам, а тя - "Нямаше те цели 20 минути, забави се! " Тъй като аз специализирам медицинска специалност и периодично имам колоквиуми, както и ми предстови държавен изпит след 2 г. по специалността аз от време на време сядам да чета за по 1-2 заболявания на ден, за да съм и в крак с новостите. Тя пак се цупи и се мръщи. "Постоянно съм бил четял, медицината била номер 1 за мен, на нея не съм й обръщал внимание. Тази специалност, дисертация и научна степен са били за да съм радвал майка ми, щял съм да стана 50-60 г. професор, който е стар ерген, без да има кой да го погледне, само с 10 котки около него" и т. н. От време на време и мен ме нарича с обидни епитети. Когато се скараме и след това тя не ми говори и не ми се обажда, като причина за това го извърта, че не искала да ми отнема от ценното време, за да съм можел да чета и да си се занимавам с моите си неща и да не се чувствам притиснат. Моля ви за съвет, защото всичко това вече започна да ми идва в повече!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: ff8c776844
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рано ти е за воденичен камък на врата!? Колкото и да ти е трудно(а от написаното си проличава, че вече не е чак толкова трудно- "защото всичко това вече започна да ми идва в повече! "), намери сили да я забравиш, явно е решила да те дресира. Щом е такова отношението й към майка ти, към тебе ще стане още по дръзка, а ако роди и дете, съвсем ще ти дотегне. Още си млад, отдай се на професионалната си кариера, жени под път и над път, винаги ще си намериш по сносна от тази. Тя без престижна професия е такава, а ако беше лекарка, носа й щеше да сочи към небето!? Бягай от такива, все още имаш шанс!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0ac0c78da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери за нея някакво занимание, докато ти четеш, излизаш. Тази жена няма какво да прави и рърси внимание от теб защото явно само със теб излиза, говори а много често искат да ги взимаш, когато излизаш с приятели.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 271fa4b878
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остави я тази дребнава селянка, оттук насетне все по-зле и по-зле ще става ще се заяжда за все по-малко дреболии...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0631dffb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Каква е причината да си още с нея? Има ли въобще някаква причина? Вие сте коренно различни и не трябва да си губиш повече времето с нея.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9b0a2baac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Като на препатил мъж, обвързан с дете, ти казвам бягай, докато е време. После, като при мен, с дете/деца става още по-трудно, особено с жена, която има такъв характер. Като родят жените, отрицателните им черти се изострят, мислят че си им длъжен за всичко, слуга без да го оценяват, бягай!
Не казвам, че това важи за всички жени, само за чепатите и кофти характери, разбира се има много мъже такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 21613c417e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Професията ти предполага, че ще работиш нощни смени, ще имаш дълги дежурства, ще бъдеш на разположение, освен това цял живот ще четеш,
ще учиш, за да си адекватен с новостите в медицината- ако мислиш, че тази твоя гевезана ще те подкрепя и няма да ти е пречка, вземайте се.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 00398bb6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не уважава близките ти, които са те отгледали. Не уважава и самия теб - обижда те и не иска да се развиваш професионално. Иска да те обсеби изцяло. Тази жена е комплексарка и егоистка. Ще става все по-зле.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c15abfa8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Остави тази селянка, чак в апартамента ти ще искаш да живеете заедно. Всичко трябва да постигнете заедно. Щом от сега се '' цупи'' смятай занапред... Щом не уважава нито теб, нито семейството ти, нито времето ти за развиване - НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВА. Такива селянки още ще живеят по квартирите, много са меркантилните жени вече...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 24f868af0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Забелязвам, че повечето кукувици дори в 21ви век продължават да си вярват, че са уникални и незаменими и, че няма по-велико нещо от това да раждат и да са слугини, че един мъж им е длъжен да си загуби най-хубавите години от живота и да не поглежда друга... Ако си от
съвременните освободени хора с цели, няма да приключите добре.
ж20

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b0750f756f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 2 - той да намери занимание? Ти сериозно ли? Според мен си жена, без да се обиждаш, че така те квалифицирам. Всеки трябва да има свободно време и време за себе си. Още повече, че той иска да се развива и усъвършенства, а тя му прави забележка. До автора - веднага я зарязвай тази. Не знам как я траеш до сега. Честно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 06a6f67c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ще бъда съвсем кратка. Не е за теб. Тя се опитва да те промени. Не виждам причини да си с такъв човек до себе си. Моето мнение е, че хората трябва да се приемат такива каквито са. Съвсем просто е - не си усложнявай живота.
Ж24

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 050ade1672
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не ти трябва такава жена до теб! Като се развиеш професионално и ако дай Боже станеш добър и известен лекар, какво ще правиш когато си по-зает? В свободното си време вместо да се обичате, вие ще се кълвете. А и как си представяш такава невъзпитана жена до себе си? Тя трябва да те подкрепя и уважава, да знае кога как да се държи. Навсякъде ще те излага тази. Представи си щом си позволява такива волност сега, какво ще бъде след 10г? Ами ако имате дете? Ще те обвинява, че обичаш пациентите си повече от него. А и тя самата вече е решила, че вие няма да сте заедно цял живот - " щял съм да стана 50-60 г. професор, който е стар ерген, без да има кой да го погледне, само с 10 котки около него". Щом тя самата мисли, че ти ще бъдеш СТАР ЕРГЕН, значи изобщо не си ви представя заедно. Тя самата не се вижда с теб в бъдещето. Намери си възпитана, добра и нежна жена, която да те обича и подкрепя и се освободи от това обсебващо и задушаващо същество, преди да си станал мъж под чехъл.

Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4db528102c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Една връзка би трябвало да носи радост и за двамата. Риторичен въпрос - такъв ли е вашият случай?
Раздели се с нея без никакво съжаление.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: be9779daf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Тя би трябвало да оцени, че си амбициозен и искаш да напреднеш в професията. И за нея ще е добре да има успял мъж. Според мен това й държане говори за неуважение към теб. А без уважение няма добра връзка. Раздели се с нея. Тя щом още сега започва да те тормози, представи си какво ще стане ако се ожените. Тормозът ще се усили докато не те изгони от апартамента. Раздели се с нея навреме. Ще намериш жена, която да те оцени.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5449e8e036
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   За да е още с нея човека я обича . Виж, приятел според мен така или иначе ако не се нагодите един към друг рано или късно ще скъсате . Но нищо не ти пречи да опиташ следното :
Първо - много пази да не забременее, че твоето чудо в Китай ще се чуе . Второ - влез в ролята на съгласен със всичко, бъди мил до предел с нея , и след това скъсай с нея под предлог че ти идва в повече отношението и. НО скъсай така, че да не затвориш съвсем вратата . Оставайки без теб тя ще преоцени показаното от теб мило държане, и колкото и корава да е, сблъсквайки се с реалността без подкрепата ти , ще направи бърза база сравнение , и сама ще те потърси , но вече съвсем различна . Няма как, когато те боли зъб, ще потърпиш и болка докато го извадят ! Иначе инстинктивно съм съгласен с другите мнения, аз поне не бих търпял такава и два дена около мен , но по начина по който пишеш съдя че си чувствителен и добър човек . Хубава черта, но определено винаги съпътствана от липса на решителност в такива моменти . Успех, и дано укротиш тая невеста !

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7e39c110c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Със селянки не се занимавай. Все мамини синчета виждат. И то в самостоятелни и успели мъже. Аз имах такава — все едно описа нея. След 6 години връзка като последната година вече стана като при теб. Намерих си друга, а после се оженихме. Важното е да е от същия град, за да сте с еднакъв манталитет. Иначе е почти смесен брак.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 87875e9dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Тази е под нивото ти. Ако бях на майка ти, направо щях да те поканя на разговор. Тя, девойката, усеща и затова нарича майка ти така. Не я забременявай. Децата наследяват интелигентността от майката. Намери си друга по-нататък, но да е от добро и културно семейство, да обича да чете и да е грамотна, да има интереси. И гледай какви са и приятелките- такава е и тя.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6e102b0782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Пич, според това, което си написал, вие сте тотално различни. Не ми се иска да давам крайни оценки, но и на мен ми прилича на абсолютно невъзпитана кифла. Видяла е в теб златната кокошка и сега всячески се стреми да развали отношенията ти с майка ти, за да може да си те командва. Мога да се обзаложа, че е търговски представител. Политиката на много компании е да назначават подобни момичета, които по стил на обличане и държание са по-близо до едни други професии. Ти си знаеш най-добре, но на твое място, аз бих прекратил връзката с тази жена моментално. И още един съвет, никога, ама никога не прекратявай връзката с родителите и приятелите си. Това не значи да ти казват какво да правиш или да си по цял ден с тях, връзката трябва да си я има.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker