Той е илюзия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е илюзия
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1800 пъти
Моля Ви, публикувайте моята болка.

-----

Прекрасно е да наблюдаваш хората по софийските улици. Гледам всички тези лица и си представям какъв ли живот живеят. Тази жена ми прилича на учителка, при това строга и несправедлива. Този мъж определено се занимава със спорт и не яде шоколад за закуска. Красивият младеж на бара със сигурност е имал много гаджета и знае как да се държи с една жена. Момчето, което винаги ходи с майка си, изглежда сякаш има психологически проблеми, но пък очите му ти напомнят за детските безгрижни години в игри и забава. Всички те са просто празен лист, по който редя мислите си. Минават, усмихвам се и ги забравям.

Има едно момче, което едва ли ще забравя. Момчето, което винаги чете в метрото, напълно съсредоточено и изолирано в редовете. Червените му кецове Nike сякаш ми се хвалят, че се движат бързо и пъргаво на тези крака, а пък раницата му Head, весело си подсвирква, че отива пак на тренировка. Коженото му яке не се чувства на място, но пък леко брадясалото му лице смело го подкрепя.
Когато момчето си избира помело в магазина се питам дали ще има късмета да попадне на узрял плод? Дали дори и да е леко зелено, пак ще му се наслади и лакомо ще го изяде?
Когато стои на автобусната спирка и крачи напред-назад, се чудя кой ли автобус ще хване? Къде ще отиде? Ще остане ли задълго там?

Русите му коси и задълбочен поглед винаги изникват пред мен. Тихата му усмивка и наведеният поглед ме карат да си представям, че и той е като мен, и той обича да наблюдава хората и да гради измислени истории за тях.

Момчето е една илюзия, но понякога се живее по-добре в един илюзорен свят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: fdbe4d5fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм едно обикновено момче,което сигурно даже не си забелязала,не чета в метрото,не ям помело,нямам руса коса,моята е черна късо постригана и почти винаги нося качулка,нося китайски гуменки някаква куча марка ,дънки втора употреба и фанелка на любимата ми група Slipknot.Скоро ще съм курсант в НВУ и не знам каква история би измислила за мене сигурно никаква,или най много такава,че съм някакъв изпаднал наркоман,реалния живот не е илюзия и хората които виждаш едва ли са такива каквито ти се иска да са.Ами това е,това исках да ти кажа.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: be8cdc7db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е за измислени истории или за проза.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d9c3735365
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Странно, аз също обичам да наблюдавам хората и да си фантазирам - какъв ли живот живеят, какво ли мислят, за какво ли мечтаят. Също като теб веднъж попаднах на един човек, по онова време още момче, който някак остана в паметта ми. Интересно с какво, и досега не мога да си обясня, а и едва ли има значение, защото никога повече не го видях. Но прекарахме няколко часа заедно на едно място и с удоволствие измислих неговата история. Само малко ме гложди мисълта дали моята измислица поне малко се доближава до истината.

Колкото до твоето русо момче... Какво да ти кажа? Красиво е, че можем да създаваме такава духовна връзка с напълно непознати. И може би именно в това е чара - мислим си, мислим си, и нищо повече. Може би реалността би ни разочаровала. Не знам. Но е приятна емоция при всички положения. Пожелавам ти още "незабравими хора". :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: bdc2f31df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре пишеш. Пробвай да напишеш един-два къси разказа и след заглавието на темата си добави някакви инициали,за да те разпозная, че ти си писала (примерно ЦЖ). Напиши в коментар какви ще са.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 38257fdf39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо не го заговориш?

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ee65fd0c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Значи, че нямаш свой живот. Нямаш гадже. Отлагаш живота си, а се опитваш да се потопиш в чуждите... Може да станеш писател или творец. Да бягаш в собствения си свят, по-красив от реалния...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker