Анорексия, булимия, прием на Alcar Acetyl L-carnitine - СПЕШНО - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Анорексия, булимия, прием на Alcar Acetyl L-carnitine - СПЕШНО
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1323 пъти
Здравейте!
Историята, която предстои да напиша, е доста дълга, така че се надявам да не ви оттегча. Искам предварително да благодаря на отзовалите се.
Ще започна с това, че съм едно 18 годишно момиче, занимаващо се вече 2 години с диети/режими и фитнес. Знам и съм изчела много, но проблемът, е че не мога да го приложа на практика. А защо не мога... защото първо, че прекарах анорексия, а сега имам съмнения и за булимия. Всичко започна през 2015г, когато реших, че трябва да имам плочки на корема. Бях 1. 60см с тегло 55кг. Първоначално намалях порциите като постепенно започнах да изключвам и цели хранения (често пропусках вечерята). Тренирах (главно кардио) вкъщи поне 2 пъти на (всеки)ден. И резултатите разбира се не закъсняха... за по-малко от 4 месеца вече бях олекнала с почти -20кг. Бях 37-39кг килограмов жив скелет. Въпреки всичко аз се чувствах отлично и смея да твърдя, че бях доста енергична и активна в ежедневието си, въпреки че близките ми се притесняваха за мен. Ще си кажете, тогава какво ме е накарало да мина в другата крайност. Ами започнах на фитнес, а инструкторът там постоянно ме убеждаваше, че трябва да кача килограми независимо дали е мускулна маса или мазнини, в противен случай щял да ме отпише от залата (колко наивна съм била). Но не беше само той, който ме убеждаваше. Всички около мен го правеха. И аз се поддадох. Реших, че наистина трябва да кача килограми и започнах меко казано да се тъпча. Макар че в сравнение с тогавашното ми тъпчене, сегашното е с 2000-3000ккал повече. Сами си представете за какво количество храна става въпрос. Може би вече сте наясно какво се случи. Така прословутият йо-йо ефект. За по-малко от година наддадох +20кг и ето ме сега 58 килограмово прасенце. Всъщност нямаше да е толкова зле, ако това беше мускулна маса и аз не бях джобно гадже. Но за моят ръст си е множко.
Та така, аз продължавам да се тъпча с последващо ''гладуване'' (в кавички, понеже пак не успявам много да се огранича). Забелях че издържам макс 4 дена на нормална храна, след което следва двойно толкова тъпчене. В интерес на истината, много бързо се възстановявам и смъквам килограми, но не успявам да ги задържа. А да.. ползвам и разхлабителен чай, като при извънредни (считайте приети 3000ккал) пия и 2 пакетчета, за да ми олекне по-бързо. Също така пия и ALCAR Acetyl L-carnitine (тук ще се радвам да ми дадете насока колко и кога). Приемам го по следния начин: сутрин веднага след ставане пия 1 доза т. е. 0. 5г (след 30мин. закусвам), след това ако ми е тренировъчен ден пия 1г (след 30мин. кардио) и вечерта преди лягане още 0. 5г. В нетренировъчни дни пия само сутрин и вечер, съответно 1г за целия ден. ''Трениеовките'' ми включват главно кардио 50-60мин. В седмицата 3-4-5 пъти, в зависимост от ангажиментите ми.
Малко се отклоних. Днес беше от лошите дни и до преди малко с тъпках и по-скоро ядох 1 кофичка кисело мляко със стевия и канела, 7 кокосови бисквитки без захар, 1 вафла стевия, 5-6 бисквитки hogarenas, 1 соленка с маково семе, малко сирене и пълнозърнести макарони. Със сигурност е имало и още, просто не се сещам. Калориите за деня ми излизат над 2000.
Сегашната ми цел е да сваля 7-8кг и да се чувствам добре в кожата си, като много ми се иска да стане за месец, но знам, че отново не е здравословно и какво ще последва. Като за начало едни 4 кг биха ме устроили.
Не знам как да изляза от този порочен кръг. Нямам възможност да посетя психолог, а близките ми не знаят нищо за случващото се, само повтарят колко съм напълняла. Изключвам варианта да им споделя.

Надявам се историята ми да бъде одобрена бързо, защото не издържам вече. Благодаря за отделеното внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: d0d619aef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, диети се пазят, когато човек навърши 18г., защото дотогава организмът му расте. Когато порастне, тогава може да пази диети. Второ, ти си си хубава и така. Защо трябва да ходиш на фитнес, да правиш плочки и пр.? Мъжете правят плочки на корема, не жените.
Сприс всякакъв фитнес и диети. Започни да ходиш на танци, за да се движиш и се радвай на живота. Приеми се такава, каквато си, обичай се и се харесвай-такава, каквато си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker