Защо простих изневярата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо простих изневярата?
преди: 7 години, 26 дни, прочетена 3000 пъти
Уважаеми читатели,
Ще се постарая да бъда по кратък доколкото мога и дано не ви отегча, в случай, темата бъде публикувана с любезното разрешение на модератора.
Не поставям темата, за да се правя на интересен или да поучавам някого, а просто да споделя едно мое преживяване, което може да е от полза за някой.
Действието се развива преди пет години. Прекрасно семейство - ние на по 36 г., две здрави деца на 08 и 03 г. - момиченце и момче. Апартамент от 90 кв.м с ипотека обаче от 900 лв. на месец. Тя с майка вдовица болна от диабет първа група с мизерна пенсия по болест под 200 лв. - живееща сама в малък апартамент. Давам и на майка и още 300 лв. помощ. Тя само дете и аз само дете.
Тук ще направя една прелюдия. Аз не помня родителите си, тъй като съм бил на три години, когато бременната ми с второто си дете майка и баща ми и умират при катастрофа край село Торос, връщайки се от панаир. Колата се е забила в дърво на междуселския път и до днес не е ясно какво се е случило, а и няма да се разбере. Отгледан съм от баба и дядо, и чичо и леля, на които ще съм и благодарен, докато съм жив. Пиша ви това, защото мечтата ми е била да имам семейство деца и прекрасна съпруга.
Получих ги - ожених се за студентската си любов, бяхме на 27 години. Аз бях завършил Техническия университет, тя УНСС и двамата вече работехме. Тя е от София и останахме в столицата. Вече работех в компания с чуждестранно участие и взимах добра заплата, а тя в счетоводна къща. Аз работех понякога и в събота. След раждането на първото дете, разпродадох наследствените си имоти в село Рибарица и реших да купя жилище. Не ми достигнаха парите и сключих ипотека. Щастливи бяхме, че имаме нов дом. Роди се и второто дете. Не съм спирал да я обичам и да и помагам за децата. Трябваше да се справяме сами. Децата от рано тръгнаха на ясли, после на градина.
Хванах е в изневяра с нейн солега също женен. Човек, когато изневерява започва да лъже и рано или късно се оплита в лъжи и нещата излизат наяве. Попитах я дали обича любовника си. Тя каза - не, обичам само теб, ти си моя човек. Попита я - защо тогава ? Отговорът беше - не си виновен ти, не знам какво ми стана, плаках самообвинявах се, но не можех да спра. Съжалявам, че ти причиних това. Питам я: какво правим от тук насетне - вика не знам. Викам: Ще продължиш ли да се виждаш с него? - тя каза - не. Не съм толкова долна, вече знаеш. Бях в патова ситуация. Нито да се разведеш, нито да се правиш, че нищо не е станало. Ако майка и разбереше щеше да умре от притиснение. Ако тръгна да се развеждам с две малки деца и ипотека, тя не може да се оправя. Викам времето лекува и оставих така нещата. Вглъбих се в работата си. Няма скандали, няма караници, но и нямаше близост. Тя в очите не смееше да ме погледне. Спрях да и пиша съобщение с любовни послания, както го правех преди почти всеки ден. За три месеца от стреса тя отслабна с 18 кг. и от 65 при ръст 170 см. стана 47 кг. Цикълът и стана нередовен. Майка и се притесняваше. Нещо се пречупи в мен, когато ми се обадиха, че е припаднала в работата си и са извикали бърза помощ. Разбрах, че обичам жена си и ако аз не взема мерки ще стане лошо, мога да я загубя. Две години се борих ме с нейните болести. Простих доказах и че продължавам да я обичам тя също. Сега сме щастливи повече от всякога. Тя обаче разви страшно чувство за дисциплинираност и непрекъснато ми доказва предаността си към мене, което не е нужно.
В брака трябва всеки да притежава само едно качество - честност.
Прошката също е важна, но тя е въпрос на личен избор и усещане съм другия. Аз простих, защото я обичам и не съм спирал!
Стоян

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: fd6ee17252
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добър и силен човек си, авторе. И истински обичаш жена си. Аз не мога още да се справя с изневярата на моя мъж и сме в положението, в което и вие сте били-рутинно ежедневие, без скандали но и без близост. Поне от моя страна. Не мога да го допусна до себе си, не и след всичко това. И при нас случаят е сходен-с колежка. Почти съм убедена, че не е имал чувства към нея, стотици пъти ми се е клел, направил го е от любопитство. Ние се оженихме млади, нито той, нито аз сме имали много връзки преди това. Беше я зарязал много преди да науча-тя се влюбила, а това изобщо не влизало в плановете му. Трудно, но ми разказа всичко, отговори на всичките ми въпроси. Отряза и квитанциите отвсякъде-смени си работата, забрани и да го търси. А защо това не ми носи никаква утеха? Защо не спира да ме боли толкова? Обикновено коментиращите дават съвети, аз моля за съвет теб, авторе.. Ти си справил, посъветвай мен какво да правя...

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: db28420318
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Евала авторе! Втори мъж с такава обич, не съм срещала! Дано жена ти не направи повече тази грешка, защото е осъзнала какво губи!

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 3ab4b2d4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Достоен човек си. Желая ви здраве сплотеност и най-вече, всеки да е осъзнал грешките си за да продължите напред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: 5228487e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Поклон - взел си правилно решение. Всеки може да сгреши но има грешка има и прошка

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: f4e7c28cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Респект !!!

 
  ...


...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 96e01b365d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   От гледната точка на жена ти казвам, че не те обича вече като мъж. Просто иска сигурност заради децата, но не те обича. Ти си решавай дали искаш да си с нея или не. Жените рядко изневеряваме заради единия секс, особено ако обичаме някой.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: cea4d6d0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   " В брака трябва всеки да притежава само едно качество - честност.
Прошката също е важна, но тя е въпрос на личен избор и усещане съм другия. " - ако в семейството съществува първото, никога няма да има нужда от второто! Честността е спойката в семейството(цимента)! Семейство без спойка е като глинена колиба, разпада се при първият дъжд(лъжа). Великодушен си авторе, простил си, но никога не го ползвай като коз в живота ви. Раната в душата ти никога няма да зарасне, дано жена ти не я разчопли отново. Жените бързо забравят, и трудно запомнят житейските уроци, склонни са да повтарят грешките си. Има поговорка, "един път стомна за вода, после втори път, на третият се чупи". Дано жена ти не е чуплива стомна, а здрав съд, такъв е нужен за здраво семейство.

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: 8491b8e696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8: запази коментара за себе си и своята душевност и не мери всички останали с твоя аршин!
За автора: бъдете щастливи!

 
  ...
преди: 7 години, 23 дни
hash: 8e3e744e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е лесно това, което си направил. Силен човек си. Желая ти щастие и всичко да е наред в семейството ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 20 дни
hash: 8f78bf8ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторът. Благодаря на всички за коментарите и подкрепата.
До 1: можете да простите само, ако истински обичате съпруга си и виждате, че той се е разкаял и съжалява искрено за изневярата. Доколкото разбирам го е направил. Това, че не проявявате близост не е добре. Просто, ако сте сигурна в чувствата си към него проявете инициатива. Вие трябва да сте първа, казвам ви от личен опит. Дори в началото да не правите секс пригръщайте се, целувайте се, вършете общи дейности, но близост трябва да има. Има ли любов и разбирателство всичко се решава.
До 8. Такова понятие като сигурност за мен не съществува. Не робувам на клишета. Живота показва едно - днеска те има, утре те няма, днеска си богат - утре беден. Моите баба и дядо, въпреки че имаха помоща на леля и чичо цял живот се притесняваха какво ще се случи с мен, ако умрат. Мисля също така, че всеки уважаващ себе си човек трябва да живее и споделя болките и радостите с човека, когото обича.
До 11. Благодаря ви, че ме защитихте. Бъдете здрав/а и щастлив/а!

 
  ...

...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 2c1cb181e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Всичко си, но не и Мъж. Истинският мъж изневяра не прощава. Никога! Това е директен удар по неговото достойнство. Бих могъл да кажа какво си за мен, но няма да ми одобрят коментара ако го направя.

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 03cb8b9cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   проблемът за мъжа, който е разбрал изневярата не е в това дали ще прости или не, винаги остават въпросите, аз я хванах и тя си призна и обеща, ами ако не я бях хванал, ами децата дали е била само с мен в онзи периоди и куп други неща, които един мъж трудно би преодолял. автора твърди, че за него всичко е ок, щом е ок и си живее спокойно със жена му, да е щастлив му желая, но не разбрах идеята с публикуването на темата, той споделя, че е простил изневяра, негово право е, но това като проблем ли го вижда, че публикува или един вид иска да покаже на други хора, че е въпрос на нагласа. аз лично малко се обърках.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 16 дни
hash: c52e55f2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 15. Какво точно не си разбрал? Авторът ясно е казал - защо е простил изневярата - и в темата и в отговора си - защото продължава да обича жена си и след изневярата! На мен също ми е прощавана изневяра, беше краткотрайна. Взела съм си поука и вървим напред. Разкаяла съм се и съжалявам. Умните мъже прощават. Глупавите се развеждат и от това никой не печели, в повечето случай. Абсолютно никой, а най много са ощетени децата. Вие мъжете сте много странни? Изневерявате на воля, напълно съзнателно и не го считате за нередно. А, не си задавате въпроса, че жената е по особено същество и във физиологичен и психологически план. Какво се случи при мен? Пиша го не като оправдание, а като пояснение. В рамките на три месеца почина майка ми и бях съкратена от работа. Изпаднах в нервен срив и го направих, без чувства, без любов, това е! Не всички сме силни и в тежки моменти понякога тръгваме в грешна посока.
Здраве и живот на всички желая!
Ж42

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: 6f73195517
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   номер 16,
нищо против нямам автора и неговите житейски нагласи. Казах , че не разбирам темата с каква цел е да каже на всички хора , че обича жена си или да каже , че дори и да ни изневеряват половинките, трябва с помощта на любовта да им прощаваме или пък има идея като твоята , че само глупавите мъже не прощават, а умните си носят рогата и се гордеят с това. Ето това не разбрах.

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: c52e55f2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 14 мъж съм и аз също не искам да те обиждам, за това изказване, защото е много тъпо. Само едно ще ти кажа: не се прави на мъж, защото не знаеш с какво може да те изненада живота, защото не само жена ти може да изневери, но и ти самия. Най -лесно е човек да се разведе, много по трудно е да продължи напред в живота и да гради по силно и здраво семейство.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 15 дни
hash: e5eae29b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравей, авторе. Много сила трябва да простиш изневяра. Винаги съм си мислила, че аз не бих могла да преглътна всичко и да простя изневярата.
Но така се развиха нещата, че аз изневерих на приятеля ми, с който сме заедно от 9 години. Нямаме деца, но живеем от много години заедно. Всичко се случи преди 2 години. Сама си признах всичко. Разказах му всяка подробност, която искаше да знае. Болеше го много. Прости ми и продължаваме напред. Първите месеци беше доста странно всичко - разговорите ни, сексът, дори просто ей така като си седяхме вкъщи. Даже често си задвах въпроса дали правилно постъпих, както и той, че реши да продължи да е с мен въпреки всичко станало.. Дали не беше по-добре да приключим всичко. Аз по някакъв начин не бях сигурна вече. Едно знаех със сигурност, а то е, че го обичам. Но с течение на времето всичко отшумя. И знам, че занапред в бъдеще все повече ще се заличава този "етап" от връзката ни. Даже мислим за дете вече.
Много е лесно да сгрешиш, трудно е да застанеш срещу другия и да си признаеш, но най-трудно е да простиш.
Ж, 25

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker