Задължително ли е да си обвързан - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Задължително ли е да си обвързан
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3657 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 24 години и до този момент съм имала много малко интимни връзки, които на всичкото отгоре бяха и кратки. От доста време съм без гадже и не чувствам необходимост да имам такова към настоящия момент. Не разбирам обаче, защо хората в обкръжението ми непрекъснато ми търсят гадже, постоянно ме питат "ти най-сетне не си ли намери гадже", говорят ми, че с моите изисквания съм щяля да остана стара мома и т.н.

Защо постоянно и от всякъде ни се натяква, че трябва да си обвързан на всяка цена. Дори и 14-15 годишните вече имат връзка толкова рано, което според мен не е нормално. Какво значение има за моята чисто човешка личност дали имам мъж до себе си или не?
Не ме разбирайте погрешно! Не искам да съм сама цял живот, и аз като всеки нормален човек искам да срещтна своята сродна душа, но това все още не ми се е случило. Нали това е най-важното-да срещтнеш подходящия човек, или греша? Дай сега, като не съм срещтнала човек, с който да си пасваме да се обвържа с някой неподходящ за мен просто ей така, за да си имам "гадже".......... Забелязвам, че някои от моите приятели постъпват точно така. Е да ме прощават, но аз не искам да имам такава връзка!!!

Знаете ли, всъщтност дори не знам защо споделям тук тези неща! Може би защото вече ми е писнало от сватосване, и имам нужда някъде да си излея душата!
Благодаря ви за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 953738e08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила!

И аз дълго време бях "сама". И също като тебе не смятах, че трябва да се "обвържа" на всяка цена. Мен също ме гледаха странно. Обаче, винаги ми е била някак си противна идеята да съм с някого само, за да отчитам дейност. Така лъжа и него и себе си. Тези неща, и двете добре го знаем, стават с чувства. От осем месеца и половина имам връзка с един страхотен човек. Той е точно същият случай като нас - било му е досадно и противно постоянно да го сватосват (защото е на о, ужас - 33 години) и не е искал да се обвърже без да чувства нищо. Затова, сега с него сме щастливи - защото сме знаели какво искаме и не сме се метнали на първия срещнат както правят "всички" (а после защо имало разводи и изневери). Мисленето ти е 100% правилно. Хората от обкръжението ти са тези, които са в грешка.

Пожелавам ти да срещнеш своята сродна душа и да сте много щастливи!

Поздрави: Борония, 21 год.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 847ab77bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дай сега, като не съм срещтнала човек, с който да си пасваме да се обвържа с някой неподходящ за мен просто ей така, за да си имам "гадже".
Много правилно!! И аз съм на твоето мнение. И мен също ме дразнят въпросите имаш ли си гадже.И като кажа че си нямам и другия каже "а ми, има 2 даже"
Любовта идва без да я търсиш :)
Господ си знае кога да ни срещне с половинките ни, не трябва да се притесняваме и да търсим :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1b23d7face
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много ви благодаря!
Знаете ли всъщтност нямам нищо против, когато ме запознаят с някой. Лошото е, че след това се почва " ама харесваш ли го", "много е хубав нали" едва ли не непременно трябва нещо да се получи между нас.
Аз също много мразя да ме питат имам ли си гадже. Ако имам сама ще се си кажа ако искам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4a8ce366fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как разбираш, че даден човек е наистина за теб ако първо не пробваш с него, макар и с несигурност?

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 953738e08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А, какво по - точно да пробваш с човек, който не те привлича?

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 3eb9ae1947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Всичко идва от това, че в обществото е прието хората да са по двойки и оттам се опитват да ти налагат стандарти. В случая правата си ти. Трябва ти да се чувстваш добре, ако не искаш гадже, да си сама. И аз като теб не знам защо, но винаги съм се чувствала по-добре сама и ако някой си помисли, че е защото съм с големи претенции или нещо друго ужасно греши. Наистина ми харесва да съм сама, чувствам се спокойна, мога да разполагам с времето си и да обърна повече внимание на нещата, които истински ме интересуват. Излизала съм на срещи точно от това натякване и даже съм си мислила къде греша, че не съм като другите, които винаги гледат да са с някой. Питам се защо за някои неща е нормално човек да има избор- примерно повечето хора обичат да ходят на море и ако им кажеш, че ти не обичаш ще го приемат и ще си кажат всеки си има вкус. Обаче ако кажеш обичам да съм сам, а не във връзка, тогава настъпва пълната трагедия. Ама как може, как така как онака? Много са нетолерантни хората относно някои неща, тоест за едно може да не ти харесва, обаче за друго не може. Нали всеки трябва да живее така както му харесва, ако на някой му харесва да е сам къде е проблема? Освен това си мисля и друго- тези които са във връзка и са щастливи уж, какво ги бърка дали някой е сам или не ако те в своя живот се чувстват щастливи. Щом те са намерили щастието по този начин, друг човек ще го намери по друг начин. И защо всички си мислят, че щом нещо тях ги прави щастливи и те имат някакви виждания за живота, другите хора задължително трябва да имат техните разбирания. Ако примерно на някой му е кеф да кара сърф, трябва ли и на мен да ми е кеф понеже това го влече него, а мен не? Извода е че хората обичат да виждат в другите потвърждение за собствените си решения. Ако са във връзка и всички около тях са във връзка, значи те са на верен път. А другите които са на друго мнение по някакъв начин изглежда им бъркат в здравето и им разбиват перфектната представа за начин на живот, само защото са избрали друг път, който не съответства с техния. Докато не вредя на някого с нещо, не виждам причина да не живея живота си така както ми харесва. Ако ми харесва да съм във връзка ще съм във връзка, но ако ми е по-добре да съм сама, защо да не съм? Човек има свободен избор и другите трябва да го уважават, затова прави това, което сметнеш за добре и следвай вътрешния си глас. Когато се чувстваш добре за дадено нещо си на верен път, но ако се чувстваш зле, значи някой ти влияе и не следваш себе си, а се водиш по разбиранията на някой друг.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 300f011f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако е точно така както го казваш.. няма лошо, не е задължително да си обвързана, а не е и нужно да плащаш" данък обществено мнение" . Но да не би вътрешно да успокояваш самата себе си.. тогава е по-лошо.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ec16669352
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз съм на мнение, че ако един човек не те привлича и не си влюбен в него, няма смисъл на влизаш във връзка, която е само за пред хората. Аз съм на 35, сама съм, и на мен постоянно ми натякват за гаджета. Имам няколко обожатели, но с никой от бих започнала сериозни отношения, защото след като нямам чувства това означава, че ще ги лъжа. А мислите ли, че една връзка може да съществува пълноценно след като е основана на лъжа? Не мисля че формалната връзка е по-доброто решение, и аз лично май ще си стоя сама докато не срещна някой, с който наистина искам да бъда.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4614b19624
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Естествено, че няма да си хванеш гадже заради околните. Трябва да се проявява инициативносст, ако искаш приятел, но заради теб самата. А кой какво говори си е негов проблем Хич да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1b23d7face
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички изказали се до момента!
Искам да отбележа и още нещо. Не знам дали съм права, но ми е направило впечатление, че в България на жените над 20, които са необвързани и неженени се гледа като на стари моми. Говоря разбира се много субективно, изцяло от собствени наблюдения. Лично аз нямам нищо против младите булки и младите майки, но все пак не всички сме еднакви и животът ни не се стича по един и същи начин, за да постъпваме еднакво.

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a3a63a4a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   В България масовката от хора никога няма да надмогнат ориенталско-сапунения си мантлитет. Разбирам, защо се дразниш - просто си интелигентен човек със собствени модерни възгледи за живота. За съжаление останалите 90 % от хората у нас не са такива. Тук всеки се бърка на другия в живота, всеки съди и преценява другия, всеки смята, че неговите разбирания са най-правилни. Няма оправия, била съм в твоето положение. В един момент ми писна и включих резачката: "Не ваша работа!", "Само един простак може да е толкова любопитен" - че като се обидиха, спряха да любопитстват и преминаха във фаза съдебен процес "Ти си толкова особена", "Ти, с този си характер никога няма да си намериш мъж". Накрая ми писна тотално, теглих им по една, спрях да им вдигам телефона, като се срещнем на улицата се правя на разсеяна или много бързаща. В края на краищата аз нямам нужда от контакт с такива хора, защото те не ме обогатяват духовно с нищо, единствено ме натоварват с негативите на ограниченото си мислене.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 945648de71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей, щом не си готова за нова връзка не се отчайвай. Не обръщаи внимание на приказките и мненията на другите. В момента не се чувстваш готова за нова връзка- явно имаш други интереси и занимания. Когато се чувстваш сигурна и готова, съм сигурна, че твоя човек ще се появи моментално. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker