Предразсъдъци, завист или какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предразсъдъци, завист или какво?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1961 пъти
Добър ден! Няма да увъртам и ще съм максимално кратък. Не съм агресивен и никога не съм се надувал пред хората и приятелите си, но редовно съм обект на някакви случайни типове, към които не проявявам интерес и желание за комуникация. Този проблем го имам на работа, на улицата и навсякъде. Проблемът ми е, че майка ми е била хубава жена навремето, а баща ми атлетичен и природно силен. Взел съм и от двамата, отделно се занимавам и активно със спорт Не съм някой батка от дискотеките или позьор от фитнеса, просто си тренирам за удоволствие в съвсем естествена среда. Разходки в планината, тичане, набирания, футбол, лицеви опори, бокс и др. Работата е допринесла също за развитието ми. Никога не съм си търсил работа, където ще стоя в офис или на столче, да не говорим, че изобщо нямам желание да се разкарвам навсякъде с кола, както го правят повечето хора, познати и приятели. Не съм сваляч и никога не съм бил. Не съм ходил да се дуя или да впечатлявам жена с разни клоунски маниери и приказки, но и без да го правя са ме харесвали. Най-дразнещо ми става, когато някой мъж се загледа лошо в мен, понеже и жена му или приятелката е с него, а пък аз не проявявам никакъв интерес към тях. Явно е някакъв страх, че мога да им взема мацката. Просто искам да се обърна към тези мъже и да им споделя, че такива като мен правят всичко това за себе си, не за околните. Аз не тренирам за вид пред хората, тренирам за вид пред себе си. И да разберете, че има здрави и силни момчета, които са положили усилия да го постигнат и не им е дошло отгоре, направете го и вие. Няма смисъл да завиждате и да се оправдавате, че нямате време за тренировки. И аз мога да гледам лошо. Не намирам за интересно да предизвиквам някой с поглед. Един колега казва, че българите сме посредствени и глупави хора, че робуваме на стереотипи и криви модели на поведение, че свързват всеки здрав и як мъж с боеве, агресия и проблемно поведение, а всяка красива жена е лека или тъпа. Защо
има толкова ограничени в тая държава? Бих се радвал да споделите мнението си. Дали и на друг му се е случвало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: f2dfc6a5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завист, брат, а мъжлетата те гледат лошо когато са с жените си защото се чувстват застрашени и е вид защитна реакция. Хората сме си животни и някои могат да бъдат доста примитивни :) Ти продължавай с тренировките и развитието ;)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 578373d6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Нашия, за да се формира стереотип значи има достатъчно голяма извадка. Естествено винаги има изключения, но те са достатъчно редки и съществуват само за да потвърдят правилото. В твоя случай като гледам ти е мерак да се пишеш като изключение, но по начина ти на разсъждение по-скоро ми звучиш като представител на стереотипа.
Даже и най-агресивните кучета не те гледат на кръв без причина. Отделно че си с малоумната мантра - "аз го правя за себе си, не за другите". Нещо в което обикновено жените обичат да вярват. И да не го правиш с цел да се "продаваш" като леките жени, или да си "по-вървежна батка", пак по начало ти е харесало чуждо мнение за това как трябва да изглеждаш, което си приел като свое. Предполагам ще ти е сложно да проследиш нещата, но както и да е.
Виж за завистниците иначе си прав. По нашите ширини е пълно с такива. И наистина обичат да завиждат без да правят нищо по въпроса те да постигнат това за което завиждат обикновено.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bef29ab4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Емии, аз тренирах дълго време джудо и всяка зима карам ски, следователно се досещаш, че и аз съм от спортните типове. Та, да, покрай мен съм забелязвал същите неща. Мисля, че става въпрос за комплекси и завист и те подкрепям напълно, всеки дето завижда е способен да постигне същото, ако стане от меките части и се раздвижи малко. И ниският стандарт на живот е причина, но страхът, че жените си падат по здрави момчета го има. Ревност!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e66c8706cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да не ти пука. Това са непознати, които най - вероятно няма да срещнеш повече, а и нищо не могат да ти направят. Навсякъде е така, не само в България. Завистта ни е заложена в личността и всеки, който изглежда или се чувства по - добре от теб, става обект на омраза.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2cea7cdc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До ном. 4 - Пич и аз тренирам за себе си, какво му е чудното?
Да се движиш и да тренираш е най-малкото показател, че не си мързелив. Съжалявам ако ще обидя някой, ама в БГ е пълно с мързеливи и гледащи да не се минат. Стереотипът за едрогабаритните батки е точен, но си е друго да видиш обикновен човек, при който спортната форма е просто на по-добро ниво от останалите. Ти само доказваш, че под тая заядлива форма на коментар и ти избиваш комплекс, прозира.. Аз винаги съм тренирал за себе си, за да се чувствам силен, бърз и издръжлив, а това че жените ги привлича е съвсем нормално и не сме виновни. Тренирайте и вие. То жените в БГ нямат голям избор, защото много от тях са стройни и елегантни, но се оказва така, че повечето мъже по техен вкус са по-обикновени и нямат доходи, а заможните пък не с апривлекателни външно. Да, ама мацките се хващат с непривлекателните паралии и населението ни погрознява. Лош ген. Подкрепям автора и номер 1 с две ръце.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b9ad251c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, така е пич. Те и "стройните и елегантни мацки" тренират и се контят за себе си ама на края отиват при "грозните паралии". Ако го правеха за себе си, дали щяха да ходят при тях? Това е риторичен въпрос ако нещо се напрегнеш много да мислиш.
Естествено че има мъже/жени които тренират просто за да се чувстват добре, но те са единици. Всички останали го правят или заради някакви комплекси в миналото си, или за да се "котират" повечко. Ако тренираш просто за да се чувстваш добре, ти е през дедовия кой ти завижда или ти се радва. Ама като гледам, поне на автора, това му е особен проблем. Та силно ме съмнява да го прави "за себе си". И да, ако имаш вид, ще те заглеждат по улиците - отнася се и за мъжете и за жените. Но само заради едното заглеждане няма как "половинките" им те гледат на кръв, ако са наред в кратуните. Та или провокирате тоя интерес съзнателно(флиртувате с тях) или въпросните им "половинки" са дебили. А ако обръщате особено внимание на дебилите, това не ви прави много различни от тях. Ако ти е сложно да проследиш логиката в написаното - тренирай по малко и мускула дето ти е в главата освен останалите. Това с погрозняването на населението изобщо няма и да го коментирам че не си заслужава. Така или иначе генетиката явно ти е чуждо понятие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ab1f77a561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Гледай сега, на силните лъвове им принадлежат младите и хубави лъвици, нормално е да ти завиждат. Моят съвет е да продължиш да си лъв. Няма кой да нападне лъв, нека те гледат лошо. Дойде ли някой да ти прави проблем, ако можеш мини през него!!!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7808611772
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Гледали го на кръв", много самочувствие ви липсва на вас "лъвовете", за това се хвалите из сайтовете, за да ви повярват хората, които и грам не се интересуват нито как изглеждате, нито какви сте "личности". Какво като сте с мускули? Такива си ги подминавам, а и нямам навика да св заглеждам много, много. Дори да имате тялото на Дуейн Джонсън (скалата) и красотата на модел от списание, това не означава, че ще въздишат по вас. Както по-горе писаха, вие тренирате и се "грижите" за себе си заради другите, а не заради вас самите, само че не искате да си признаете. Така се самоизтъквате, все едно няма човек на земята, който да ви похвали. Жалко за вас, защото като жена, само ме отблъснахте.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cf44e6f8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Като имаш волята да постигнеш някакви резултати, значи си упорит и не те мързи, а дали го правиш за себе си или за другите, не е важно. Щом си го постигнал, вярвай ми, ще те чакат хубави неща. Жени, уважение и пробивност. Всеки един такъв е успял и вярвай, като номер 10 са единици авторитарни или слабо привлекателни жени, които не си падат по готини пичове. Но са малцинство, не се притеснявай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker